قدرت تراشههای بایونیک اپل بر هیچکس پوشیده نیست. کوپرتینوییها برای سال 2019 تراشه جدیدی با نام A13 در آیفونهای خود به کار خواهند برد که بازهم از نظر قدرت و عملکرد، آنها را یک قدم جلوتر از بزرگترین رقیب خود، سامسونگ قرار خواهد داد.
هنوز چندماهی به معرفی آیفونهای 2019 مانده اما سرعت پخش خبرها و حواشی حول این هوشمندهای مرموز، روز به روز بیشتر میشود. این روزها خبرهای زیادی در خصوص نام آیفونهای 2019، تفاوت بین مدلهای احتمالی و فرق بین مدلهای 2019 با 2018، تکنولوژی بهکار رفته در دوربین، پورتها و جزئیات سختافزاری و نرمافزاری دیگر شنیده میشود. یکی از مواردی که شاید بیشترین اهمیت را در مورد این دستگاه دارد، تراشه یا پردازنده آن است. همانطور که میدانید اپل برای محصولات خود از پردازندههای اختصاصی استفاده میکند و سهم آیفونهای 2019، تراشه A13 بایونیک است. تراشهای که انتظار میرود قدرتی قابل رقابت و حتی بیشتر با تراشههای به کار رفته در سایر تلفنهای هوشمند داشته باشد.
اپل با معرفی A12، مدعی شد که مصرف انرژی را کاهش داده و سرعت پردازش را بالا برد، بر این اساس، A13 باید حرف بیشتری برای گفتن داشته باشد. غول تکنولوژی کوپرتینو برای چهارمین سال متوالی، در همکاری با شرکت تولید تراشه تایوانی (TSMC) قصد دارد تراشهای را به بازار تلفنهای هوشمند معرفی کند که علاوه بر سود مالی که به همراه دارد، بتواند از نظر سرعت و مصرف انرژی، به رقابتی سخت با رقبای دیرین خود بپردازد.
چندی پیش، خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه این شرکت تایوانی برای تولید تراشه A13 با اپل وارد مذاکره شده و اکنون به گزارش دیجیتایمز، تولید این تراشهها در سه ماهه دوم سال 2019، آغاز خواهد شد. تراشههای A11 ،A10 و A12 که در آیفونهای 2016، 2017 و 2018 استفاده شدهاند، همگی در همکاری با TSMC ساخته شدهاند. این درحالی است که تراشه A9 که در آیفون 2015 مورد استفاده قرار گرفت، در همکاری با یک شرکت تایوانی دیگر البته با مشارکت سامسونگ به بازار آمد.
سامسونگ، تراشه A7 را به طور انحصاری برای آیفون 5 اس اپل تولید کرد اما در سالهای اخیر، رقابت بین این دو برند معتبر جهانی، شدت یافته و هر دو در تلاشند تا گوشیهای هوشمند خود را با بهترین عملکرد و طراحی، برای بدست آوردن بازار بیشتر، تولید و عرضه کنند. برخی دیگر از اجزای سختافزاری آیفون، مانند نمایشگرهای OLED توسط سامسونگ تولید شده، اگرچه اپل در تلاش است تا با دیگر سازندگان برای تولید صفحه نمایش، وارد مذاکره و در نتیجه مشارکت شود.
TSMC نسبت به سامسونگ، پیشرفت بیشتری در تولید تراشه داشت و حتی توانست در تولید تراشه اسنپدراگون 855 با کوالکام همکاری داشته باشد. تراشه کوالکام اسنپدراگون 845 یک رقیب جدی برای تراشه A12 بایونیک تولید شده توسط TSMC به حساب میآید. اپل امیدوار است تا باتولید A13 بتواند برای بار دیگر، از رقیب دیرین خود پیشی گرفته و تراشه اسنپدراگون 855 را از نظر قدرت و مصرف انرژی، پشت سر بگذارد.
کلام آخر
معماری پردازندههای به کار رفته در آیفون 11، مانند اسنپدراگون 855، هفت نانومتری بوده اما ساختار به کار رفته در آن موجب میشود تا سرعت این پردازنده به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. احتمالا سامسونگ در نسل بعدی تراشه اگزینوس خود از لیتوگرافی فرابنفش (EUV) استفاده خواهد کرد، باید منتظر باشیم و ببینیم برنامه اپل در این رقابت برای تصاحب میدان قدرت چیست. نظرات خود را با ما در پلازا به اشتراک بگذارید.