پیکسلهای گذشته از درگاه سیم کارت و ای سیم (eSIM) پشتیبانی میکنند، اما همیشه سیم کارت یکی از درگاهها آماده به کار است. حالا گوگل میخواهد به مانند آیفونهای 2018 در پیکسل 4 نیز هر دو درگاه آماده به کار باشند.
براساس اطلاعات منتشر شده از وبسایت Android Open Source Project توسط توسعه دهندگان XDA به نظر میرسد که پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال دارای درگاه ارتقا یافته سیم کارت دوگانه خواهند بود. تقریبا همه کاربران گوشیهای موبایل با سیم کارت و درگاه دوگانه در گوشیهای هوشمند آشنایی دارند. در واقع سیم (SIM) مخفف عبارت (Subscriber Identity Module) است که اجازه خواهد داد که کاربران هویت خود را به عنوان صاحب تلفن تایید کنند و از خدمات آن نیز بهرهمند شوند. از طرف دیگر یک ای سیم (eSIM) یا سیم کارت تعبیه شده (Embedded SIM) سیم کارتی مجهز به تراشه و اطلاعات هویتی است که در درگاه سیم کارت قرار میگیرد. در حال حاضر گوشیهای پیکسل 2 و سری پیسکل 3 هم دارای درگاه eSIM و هم درگاه سیم کارت معمولی هستند.
اگر بخواهیم در مورد ای سیم بیشتر توضیح بدهیم باید بگوییم که با استفاده از سیم کارت معمولی در زمان تعویض تلفن همراه تنها کافی است که سیم کارت خود را خارج کرده و آن را در گوشی دیگری قرار دهید اما در مورد ای سیم ماجرا متفاوت است و باید هماهنگیهایی در این زمینه با شبکه تلفن همراه انجام شود.
با این حال پیسکلهای 2017 و 2018 دارای درگاه دوگانه با قابلیت تنها یک سیم کارت آماده به کار (Dual SIM, Single Standby) هستند. این بدین معنی خواهد بود که هم درگاه ایسیم و هم درگاه سیم کارت معمولی نمیتوانند به صورت همزمان در یک دستگاه فعال باشند. بهطوریکه کاربران میتوانند تنظیمات ایسیم و سیم کارت معمولی را از دو حامل مختلف داشته باشند اما یکی از آنها غیرفعال بوده و نمیتواند متن یا تماسی دریافت کند.
با این حال این موضوع در آیفونهای 2018 متفاوت است. بهطوری که در آیفونهای 2018 هم درگاه سیم کارت و هم درگاه ایسیم در داخل آیفون میتوانند به صورت همزمان آماده به کار (Dual SIM, Dual Standby) باشند (البته این ویژگی در چین پشتیبانی نمیشود و فقط درگاه دوگانه سیم کارت در آیفون است.) ویژگی یاد شده به کاربران اجازه خواهد داد بتوانند از تماس صوتی، ارسال متن و دیگر خدمات سیم کارتهای نصب شده بهرهمند شوند. این در حالی است که آنها نمیتوانند به صورت همزمان از دو سیم کارت دوگانه آماده به کار برای اینکه دو تماس صوتی همزمان داشته باشند یا همزمان دو پیام متن جداگانه با سیم کارت های متفاوت بفرستند، استفاده کنند. برای حل این مشکل به حالت سومی یعنی دو سیم کارت آماده به کار و همزمان فعال (Dual SIM, Dual Active) نیاز خواهد بود.
براساس آنچه که در صفحه AOSP مشاهده شد یکی از کارمندان گوگل میگوید که اندروید کیو (Android Q) از دو سیم کارت آماده به کار (Dual SIM, Dual Standby) و همچنین دو سیم کارت آماده به کار همزمان فعال (Dual SIM, Dual Active) پشتیبانی خواهد کرد. البته این در حالی خواهد بود که هم دستگاه و هم شرکت مخابراتی از این ویژگی حمایت کنند. همچنین این کارمند گوگل اشاره میکند که دو سیم کارت آماده به کار در حالت Dual SIM, Dual Standby هماکنون به صورت داخلی در پیکسل 3 تست شده و قرار است برای استفاده در گوشیهای سری پیکسل 4 نیز آماده شود.
خوب است اشاره کنیم که اگر گوگل تمایل داشته باشد، میتواند ویژگی سیم کارت دوگانه با قابلیت هر دو آماده به کار را در گوشیهای پیکسل 2 و پیکسل 3 فعال کند. با این حساب ما شاهد این ویژگی در پیسکل 4 خواهیم بود و احتمال دارد که گوشیهای پیکسل 3 لایت و پیکسل 3 ایکس ال لایت نیز از این ویژگیها برخوردار شوند. احتمال میرود که دو گوشی یاد شده اوایل امسال با پشتیبانی شرکت مخابراتی Verizon ار سیم کارتهای یاد شده، عرضه شوند.
پیکسل 4 از نمایشگری بدون حاشیه برخوردار خواهد بود
آخرین پتنت منتشر شده مربوط به پیکسل 4 اشاره میکند که این محصول دارای نمایشگری تمام صفحه و فول اسکرین و لبه به لبه است که هیچ حاشیه نیز در لبه پایینی آن مشاهده نمیشود و اثری از بریدگی بالای نمایشگر نیز در این محصول جدید پرچمدار دیده نخواهد شد. این در حالی است که یک اسکنر اثر انگشت در بدنه پشتی این گوشی هوشمند نیز وجود دارد. علاوه بر این گفته میشود اندروید کیو از سخت افزار تشخیص چهره مانند Face ID در این محصول پشتیبانی خواهد کرد. علاوه بر این میتوانیم امیدوار باشیم ویژگیهای خیرهکنندهای را نیز در پیکسل 4 ببینیم. گفتنی است که گوشیهای پیکسل 2 و پیکسل 3 هر دو سری از رم 4 گیگابایتی بهرهمند بودند، بنابراین انتظار میرود در نسل چهارم گوشیهای پیکسل شاهد استفاده از رم 6 یا 8 گیگابایتی باشیم.
علاوه بر این با این ویژگیها در مورد پردازنده این محصول نیز انتظار نداریم که محصولی ضعیفتر از اسنپدراگون 855 نیروی پردازشی مورد نیاز پیکسل 4 را تامین کند. همچنین پیکسل 4 میتواند به باتری قدرتمند 4000 میلیآمپرساعتی نیز مجهز باشد که در این صورت سرسختانه با سایر رقبای پرچمدارش وارد میدان رقابت خواهد شد.
کلام آخر
همانطور که در اخبار دنیای فناوری نیز به آن اشاره میشود، تحلیلگران معتقدند گوشیهای پیکسل در میان سایر محصولات سریعترین رشد در میان گوشیهایی دارند که در ایالات متحده تولید میشوند. از آنجایی که خط تولید گوشیهای پیکسل آخرین نسخه اندروید همراه خواهد بود پس با آخرین بهبودها و قابلیتهای نرم افزاری مانند ارتقای تواناییهای دستیار هوشمند گوگل نیز همراهی میشوند. به این دلیل است که طرفداران اندروید به سمت استفاده از این محصولات روی میآورند. علاوه بر این گوشیهای پیکسل یکی از بهترین ارائه دهندگان ویژگی دوربین در میان سایر گوشیهای هوشمند هستند. اگر گوگل به همین روند ادامه دهد و همچنین ویژگیهای جدید بیشتری مانند نمایشگرهای بدون حاشیه را با توجه به پتنت منتشر شده برای محصولات خود به ارمغان آورد میتوانیم شاهد رشد سریعتر محصولات پیکسل در ایالات متحده باشیم. نظرات خود را با ما در پلازا به اشتراک بگذارید.