پردازنده اسنپدراگون 712 نسخهای تازه معرفی شده از اسنپدراگون 710 است که علاوه بر پشتیبانی از ویژگیهای خوب نسل پیشین خود در بخشهایی نیز عملکرد خود را ارتقا داده است که در ادامه به آن میپردازیم.
تا یک سال پیش خط تولید پردازنده گوشیهای هوشمند اسنپدراگون کوالکام به راحتی قابل درک بود چراکه شاهد تنوع کمتر محصولات بودیم، به طور کلی دو محصول سری اسنپدراگون 6xx مخصوص گوشیهای میان رده و 8xx مخصوص گوشیهای پرچمدار بودیم. اما زمانی که اسنپدراگون 710 معرفی شد فاصله بین پردازندههای میان رده اسنپدراگون سری 6xx و 8xx کمتر شد.
در حالی که در ابتدا اندکی گیجکننده به نظر میرسد، اما معماری 10 نانومتری با یک پردازنده محاسباتی قدرتمند هشت هستهای، پشتیبانی از مودم سریع LET و بهرهمندی از قابلیتهای پیشرفته هوش مصنوعی در یک گوشی غیرپرچمدار، طرفداران زیادی را برای اینکه از چنین ویژگیهای خوبی با قیمت اقتصادی در گوشیهای میان رده برخوردار باشند را به خود جذب کرد.
این در حالی است که این پردازنده یاد شده در بسیاری از کشورها استفاده نمیشود ولی در مقابل، گوشیهای هوشمندی همچون نوکیا 8.1 و سامسونگ گلکسی A9 محصول 2019 احتمالا از برجستهترین گوشیهای هوشمند برخوردار از اسنپدراگون 710 باشند.
علیرغم اینکه پیشرفت پلتفرمهای موبایلی به کندی صورت میگیرد اما در مقابل دیروز شاهد معرفی پردازنده اسنپدراگون 712 به عنوان جانشینی برای اسنپدراگون 710 بودیم. در واقع این پردازنده نسخهای جدید با آپدیتی جرئی از پردازنده اسنپدراگون 710 است که در سال 2018 معرفی شده بود. درواقع ویژگیهایی که دو پردازنده ارائه میدهند تقریبا یکسان است.
هر دو پردازنده از معماری 10 نانومتری برخوردار بوده و دارای پردازنده گرافیکی آدرنو 616 هستند. علاوه بر این در هر دو محصول مودم LTE X15 اسنپدراگون مشاهده میشود که سرعت دانلود آن تا 800 مگابیت در ثانیه و ظرفیت آپلود آن نیز 150 مگابیت در ثانیه است. همچنین این پردازندهها از پردازنده تصویری Spectra 250 بهرهمند هستند که میتوانند از دوربین دوگانه با ظرفیت 20 مگاپیسکل یا یک دوربین تکی با نهایت ظرفیت 32 مگاپیکسل پشتیبانی کنند. علاوه بر اینها بهرهمندی از یک موتور هوش مصنوعی چند هستهای نیز از دیگر مشخصات پردازندههای یاد شده است.
این در حالی است که بزرگترین تفاوت بین این دو پردازنده، برخورداری اسنپدراگون 712 از هشت هسته پردازنده محاسباتی کریو 360 است که اکنون سرعت آن از 2.2 گیگاهرتز در اسنپدراگون 710 به 2.3 گیگاهرتز در اسنپدراگون 712 ارتقا یافته است. درواقع با این عدد شاهد 10 درصد ارتقا در محصول میان رده جدید کوالکام خواهیم بود.
دیگر ویژگی که در اسنپدراگون 710 تغییر یافته است و نتیجه آن را در مدل 712 مشاهده میکنیم، برخورداری پردازنده جدید از ارائه ویژگی شارژ سریع 4 پلاس خواهد بود. این در حالی است که محصول پیشین از شارژ سریع 4 پشتیبانی میکرد. علاوه بر این، ویژگیهایی مانند ارتقای TrueWireless Stereo Plus و تکنولوژیهای پخش صوتی برای ارتقای عملکرد صوتی در اتصالات بلوتوثی از دیگر تغییرات پردازنده میان رده کوالکام است.
با این حساب مشاهده میکنیم که اسنپدراگون 712 به طور گستردهای تغییر یافته است. در نتیجه به نظر میرسد شرکتهای تولید کننده گوشیهای هوشمند قادر خواهند بود تا ویژگیهای خوبی را در دستگاههای خود به ارمغان بیاورند. در این راستا امیدواریم خط تولید اسنپدراگون 710 شتاب بیشتری به خود بگیرد تا شاید بتوانیم شاهد استفاده از آن در گوشی هوشمند پیکسل 3 لایت گوگل باشیم.
علاوه بر این هر دو پردازنده اسنپدراگون 710 و اسنپدراگون 712 قدرت بازی به مانند کنسول بازی را نیز به نمایش میگذارند و تجربه خوبی را از مشاهده فیلمهای سینمایی به ارمغان میآورند. مهمتر از همه نیز بهینهسازی باتری در ارائه همه این ویژگیهای خوب خواهد بود.
کلام آخر
باتوجه به توضیحات بیان شده امروزه دیگر یک گوشی میان رده 400 یا 500 دلاری میتواند ویژگیهای قابل قبولی که در بالا بیان شد را داشته باشد. با این حال به نظر نمیرسد کسی باشد که با این قیمتها نخواهد از این همه ویژگی خوب در یک گوشی هوشمند برخوردار باشد. نظرات خود را با ما در پلازا به اشتراک بگذارید.