تولید تراشه ماز-مانند، گامی نوین در جهت شناسایی سلول های سرطانی!

  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

کشف سلول های سرطانی همیشه دشوار بوده و یکی از دغدغه های اساسی در حوزه پزشکی محسوب می شود. بخصوص زمانی که بخواهید از میان میلیارد‌ها سلول خونی، سلول سرطانی را کشف کنید.

در همین راستا، محققان یک تراشه میکروفلوئیدی طراحی کرده اند که از یک مسیر مارپیچ برای جداسازی سلول‌های سرطانی از بقیه سلول‌های خون استفاده و سلول‌هایی که سلول های سرطانی را گسترش می دهد، کشف می‌کند.

ساخت این تراشه نهایت استفاده خلاقانه از فیزیک در حوزه پزشکی است. منحنی‌های موجود در این تراشه سلول های سرطانی را کشف و گلبول‌های سفید خون را در موقعیت ایده آل قرار می‌دهد.

مهمتر از همه، تراشه ماز – مانند (Maze-like) بسیار سریعتر از روش های معمولی است که از نشانگرها (markers) و تله‌ها (traps) برای کشف سلول های سرطانی استفاده می‌کند. به عبارت دیگر، در این روش خون به سرعت در حال جریان است و شما تنها چند دقیقه برای کشف سلول‌های سرطان منتظر هستید. البته اگر شما نیاز به دریافت نتایج بهتری در استفاده اول هستید، می‌توانید از یک تراشه اضافی نیز استفاده نمایید.

این روش و تراشه کشف شده، می تواند نقطه عطفی در درمان سرطان باشد. به عبارت دیگر، اگر شما بتوانید سلول های سرطانی را بیابید، کمک شایانی به شما در درک و چگونگی روش درمان می‌کند.

به عنوان مثال، در یک آزمایش سرطان سینه نشان داده می‌شود که آیا مسدود کردن یک مولکول سیگنالینگ (signalling molecule)، ممکن است تعداد سلول‌های سرطانی stem-like را کاهش دهد یا خیر؟ این کشف لزوما منجر به درمان سرطان های بدخیم نمی‌شود، اما می‌تواند امید به زندگی را در شرایطی فراهم آورد که درمان سرطان یک امر غیرممکن نیست.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها