بسیاری از گوشیهای هوشمند اندرویدی از فناوری تشخیص چهره پشتیبانی میکنند٬ اما از امنیت کافی برخوردار نیستند. اخبار رسیده حاکی از این هستند که نسخه جدید اندروید کیو تلاش خواهد کرد تا امنیت این فناوری را در اکوسیستم اندروید بالا ببرد.
بسیاری از گوشیهای هوشمند اندرویدی از ویژگی قفلگشایی از طریق تشخیص چهره پشتیبانی میکنند، اما متاسفانه بسیاری از آنها از امنیت کافی برخوردار نیستند. گوشیهایی که برای تشخیص چهره کاربر تنها به دوربین جلو متکی هستند بسیار راحتتر گول میخورند در قیاس با گوشیهایی که از تنظیمات پیشرفتهتری مانند فناوری فیسآیدی شرکت اپل استفاده میکنند. فیس آیدی اپل علاوه بر دوربین جلویی گوشی، از سنسور ToF، مادون قرمز (IR) و پروژکتور نقطهای برای تشخیص بهتر چهره کاربران استفاده میکند. قابلیت پروژکتور نقطهای قادر به پرتاب نور به صورت نقطهای (Dot) است. دات پروژکتور بیش از ۳۰۰۰۰ نقطه نور مادون قرمز را به چهره پرتاب میکند تا بتواند مدلی سه بعدی را در اختیار فیس آیدی قرار دهد. سنسور مدت پرواز (Time of Flight) یا TOF هم سیگنالی را به سمت چهره ارسال میکند و زمان برخورد آن به هدف و بازگشت را میسنجد. وجود این سنسورهای اضافی میتواند به این معنا باشد که گوشی مجهز به این سنسورها با قرار گرفتن «عکس» کاربر توسط شخص دیگری جلوی دوربیناش گول نمیخورد.
به نظر میرسد که نسخه اصلی بعدی اندروید گوگل تلاش خواهد کرد تا فناوری تشخیص چهره، بسیار امنتر از گذشته در اکوسیستم اندروید عمل کند.
اخبار به دست آمده از XDA Developers که پیگیر روند ساخت نسخه اولیه اندروید کیو هستند، حاکی از این است که نشانههای متعددی در فریم ورک٬ رابط کاربری و APK این سیستم عامل وجود دارد که به فناوری تشخیص چهره مربوط است. در صورتی که گوشی دارای اندروید کیو در سختافزار تشخیص چهره ساخته نشده باشد، خطوط کد به طور خاص، پیامهای خطا ارسال میکنند.
اگر موبایل دارای سختافزار تشخیص چهره درست کار کند، کاربران قادر خواهند بود علاوه بر باز کردن قفل صفحه از این فناوری برای اجازه خرید و ورود به اپلیکیشنها هم استفاده کنند. چنانچه کاربران نتوانند از طریق فناوری تشخیص چهره قفل گوشی خود را باز کنند٬ همچنان قادر خواهند بود که از طریق رمز عبور، پین یا الگو به عنوان روشهای دیگر احراز هویت استفاده کنند.
لازم به ذکر است که برخی از گوشیهای اندروید، مانند هواوی میت 20 پرو، نسبت به سایر گوشیهای اندرویدی از امنیت بالاتری در فناوری تشخیص چهره برخوردار هستند . با این حال، هواوی مجبور بود تلاش زیادی بکند تا سیستم عامل اندروید را با سختافزار خود هماهنگ کند، چون پشتیبانی بومی برای سختافزار هواوی وجود ندارد. به نظر میرسد که این تغییر رو به جلو حرکت میکند و به زودی دیگر سازندگان گوشیهای اندرویدی هم راحتتر میتوانند فناوری تشخیص چهره را با امنیت بالاتری در گوشیهای خود به کار گیرند.
کلام آخر
در حال حاضر، تأیید نشده است که گوشی پیکسل 4 از فناوری تشخیص چهره پیشرفته پشتیبانی خواهد کرد یا نه. احتمال دارد که گوگل، در کنفرانس گوگل آی/او 2019 که در تاریخ 7-9 ماه می (17 الی 19 اردیبهشت) برگزار میشود، عرضه این فناوری را اعلام کند و در گوشیهای پیکسل که در نیمه دوم سال 2019 عرضه خواهند شد، شاهد حضور این فناوری باشیم. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.