آنر V20 پرچمدار جدید هواوی و اولین گوشی هوشمند مجهز به دوربین 48 مگاپیکسلی با حسگر جدید سونی IMX 586 و پردازنده قدرتمند کرین 980 روز گذشته طی مراسمی در پاریس به بازار جهانی عرضه شد.
سونی در ماه ژوئن سال گذشته (تیر ماه) حسگر دوربین جدیدی را برای گوشیهای هوشمند معرفی کرد. این حسگر 48 مگاپیکسلی با نام تجاری IMX586 از برترین حسگرهای دوربین بازار هم قویتر طراحی شده و با عدم نیاز به یک دوربین بزرگ، رزولوشن بالاتری نسبت به سایر رقبا ارائه میدهد. ژاپنیها در حسگر جدید خود به ابعاد بسیار کوچک ۰/۸ میکرونی برای هر پیکسل دست یافتهاند. سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا این پیکسلهای کوچک و با این تعداد زیاد روی کیفیت تصویر تاثیر نمیگذارند؟
اولین پرچمدار شرکت هواوی در سال ۲۰۱۹، آنر V20 است، که در ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) به عنوان اولین گوشی که این حسگر را در اختیار دارد در پاریس به بازار جهانی عرضه شد. آنر V20 بیش از هر چیز به دلیل صفحه نمایش حفرهدارش مورد توجه رسانههای مختلف دنیای تکنولوژی قرار گرفت. اگر به خاطر داشته باشید پیش از این از نزدیک با این گوشی ملاقات کردیم و در مورد حفره نمایشگر آن سخن گفتیم. در اینجا میخواهیم ببینیم دوربین 48 مگاپیسلی این گوشی تفاوتی با سایر گوشیها دارد یا خیر.
پاسخ «بله» است. در شرایط مناسب، این گوشی عکسهای شگفتانگیزی همراه با جزئیات بسیار فراتر از آنچه که از یک تلفن همراه انتظار میرود، میگیرد. اما برای دستیابی به بهترین نتیجه در این زمینه، نیاز به کمی تجربه است.
با این حال، مگاپیکسل بیشتر، اکثر اوقات کیفیت تصاویر را پایین میآورد. هر چه پیکسلها کوچکتر شوند، نور کمتری را جذب میکنند و در نتیجه تصاویر ثبت شده در نور کم، پر از نویز خواهند بود. اندازهی هر پیکسل در حسگر جدید IMX586 سونی ۰/۸ میکرون است. این اندازهی پیکسلها از تمام حسگرهای دیگر بازار کوچکتر است و اگر به خوبی مدیریت نشود، میتواند عکسها را بسیار بد ثبت کند. با این حال، سونی میگوید که مشکل نویز زیاد را در حسگر 48 مگاپیکسلی خود حل کرده است.
حسگر جدید سونی از آرایهی فیلتر رنگ Quad Bayer بهره میبرد که در آن چهار پیکسل مجاور هم، پیکسل بزرگتری را با ابعاد ۲×۲ تشکیل میدهند و رنگ یکسانی دارند؛ بدین ترتیب، امکان عکاسی با حساسیت بالا فراهم میشود. حین عکاسی در شب، سیگنالهای چهار پیکسل مجاور جمع میشوند و حساسیت را به حد پیکسلهایی با ابعاد ۱/۶ میکرون (۱۲ مگاپیکسل) میرسانند که نتیجهی آن، ثبت تصاویری روشن با نویز پایین خواهد بود. سپس حسگر به پردازنده تصویر گوشی اجازه میدهد تا این آرایه را به یک تصویر ۴۸ مگاپیکسلی با نور مناسب تبدیل کند.
آنر V20 یک حالت پیشرفته به نام 48MP AI Ultra Clarity دارد که با استفاده از پردازنده کرین 980 خود میتواند عکسهایی با وضوح بسیار بالا از سوژههای ثابت در نور مناسب بگیرد. فقط کافیست چند ثانیه گوشی را بعد از ثبت عکس ثابت نگه دارید.
تصویر زیر نشان میدهد که چگونه آرایهی فیلتر رنگ Quad Bayer کار میکند.
برای مقایسه عکسهای این گوشی در حالتهای مختلف عکسبرداری، عکسها را در مقابل همدیگر و همچنین در مقابل عکسهای گوشی آیفون 10 اس مکس قرار دادیم. مقایسه فنی دوربین این دو گوشی به دلیل وجود حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و لنز تله فوتو 2X میتواند جالب باشد.
اولین عکس، یک برداشت ۱۲ مگاپیکسلی از برج اسکای تری واقع در توکیو حدود ساعت ۲ بعد از ظهر در روز بدون ابر و هوای کاملا آفتابی است. به عبارت دیگر، این بهترین شرایط ممکن برای عکسبرداری است. عکس آنر V20 در سمت چپ و عکس آیفون 10 اس مکس در سمت راست است.
همانطور که میبینید، عکسها در زمینه نوردهی، واقعا متفاوت هستند و انتخاب هر کدام از آنها به سلیقه شخصی برمیگردد. پردازشگر هوشمند HDR آیفون تصویر صاف و یکنواختی با عمق بیشتر در سایه ارائه میدهد، در حالی که عکس آنر V20 تصویری است دراماتیک با کنتراست بالا. تغییر رنگ آسمان را در عکس آنر V20 به وضوح میتوان دید.
اکنون میخواهیم نگاهی به جزئیات پیکسلی در این عکسها بیندازیم. عکس آنر V20 در سمت چپ و عکس آیفون 10 اس مکس در سمت راست است.
آنر V20 در حالت عکسبرداری ۱۲ مگاپیکسلی به طور واضح در نشان دادن جزئیات بهتر از 10 اس مکس عمل کرده است.
حالا میخواهیم بدانیم عکسها در حالتهای مختلف ۴۸ مگاپیکسلی چه فرقی با هم دارند و آنها را با هم مقایسه کنیم. عکس حالت معمولی ۴۸ مگاپیکسلی در سمت چپ و عکس حالت ۴۸ مگاپیکسلی با قابلیت AI Ultra Clarity در سمت راست است.
همانطور که میبینید، اساسا در عکسها هیچ فرقی بین حالت معمولی ۴۸ مگاپیکسلی با حالت پیش فرض ۱۲ مگاپیکسلی وجود ندارد. تنها فرق این دو حالت در حجم فایل ذخیره شده است که حالت ۴۸ مگاپیکسلی به مراتب بیشتر از حالت ۱۲ مگاپیکسلی است. ولی وقتی در حالت ۴۸ مگاپیکسلی از قابلیت AI Ultra Clarity استفاده شود تصاویری بسیار خیره کننده و با جزئیات زیاد حتی از فواصل دور میتوان گرفت.
در اینجا حالت زوم 2X آیفون 10 اس مکس (سمت راست) را با حالت ۴۸ مگاپیکسلی آنر V20 با فعال بودن قابلیت AI Ultra Clarity (سمت چپ) مقایسه میکنیم. این دو عکس از نظر رزولوشن برابر هستند.
تصویر آیفون به مراتب واضحتر است و مشخصا نوردهی بهتری دارد. ناگفته نماند که عکس آنر V20 با لنز واید گرفته شده است و وضوح تصویر در کل عکس مشخص است. در حالی که با آیفون در حالت 2X عکسبرداری شده است.
میتوان مقایسهای مشابه با گوشی Pixel 3 گوگل نیز داشت. گوگل ادعا میکند با استفاده از قابلیت AI-powered Super Res Zoom میتواند یک لنز با زوم 2X را شبیهسازی کند. اگرچه عکسهای گوشی آنر نیز میتواند با دارا بودن سطح قابل قبولی از جزئیات در یک فریم واید مورد قبول واقع شوند.
مقایسه بعدی عکسهایی است که در سایه گرفته شدهاند. عکس آنر V20 در سمت چپ و عکس آیفون 10 اس مکس در سمت راست است.
و در اینجا مقایسه عکس ۱۲ مگاپیکسلی در حالت پیشفرض و زمانی که قابلیت AI Ultra Clarity فعال است را میبینیم.
به طور کلی عکسهایی که با قابلیت AI Ultra Clarity گرفته شدهاند دارای جزئیات بسیار بیشتری در سراسر عکس هستند که این موضوع بیننده را بسیار تحت تاثیر قرار میدهد؛ حتی زمانی که سوژهها در حال حرکت هستند. باید در نظر داشت که این قابلیت برای این کار طراحی نشده است. به عنوان مثال در اینجا یک عکس از دوچرخه سواری در حال حرکت مشاهده میکنید. همانطور که ملاحظه میکنید ایراد خاصی در عکس وجود ندارد.
این عکس نیز از یک قایق در حال حرکت است که جزئیات به خوبی و بدون هیچ ایرادی نشان داده شده است.
به علت اثر رولینگ شاتر و همچنین به دلیل ثابت نگه داشتن گوشی برای چند ثانیه در لحظه عکاسی این قابلیت برای سوژههای با حرکت سریع مناسب نیست.
دوربین آنر V20 توانایی عکاسی در نور کم را نیز دارد، اما با توجه به توصیه شرکت هواوی، اگر از حالت عکسبرداری ۱۲ مگاپیکسلی استفاده شود بهتر است. دلیل این امر وجود آرایه فیلتر رنگی است که باعث میشود در محیطهایی با نور ضعیفتر، سیگنال دریافتی با چهار پیکسل همجوار تقویت شده و سطح حساسیت را تا ۱۲ مگاپیکسل ارتقا دهد. در نتیجه این عملکرد، ثبت تصویری شفاف با حداقل نویز ممکن مقدور خواهد بود. عکس آنر V20 در سمت چپ و عکس آیفون 10 اس مکس در سمت راست است.
همانطور که ملاحظه میکنید عکس آنر V20 نسبت به عکس آیفون بسیار روشنتر و با جزئیات بیشتری است. همچنین میتوان به وضوح بیشتر عکس آنر V20 اشاره کرد. عکس آنر V20 در سمت چپ و عکس آیفون 10 اس مکس در سمت راست است.
آنر V20 نیز یک حالت عکاسی در شب مختص به خودش را دارد، اما، متاسفانه، چندان مطلوب نیست. گاهی اوقات که در معرض نور نسبتا زیاد قرار میگیرد، تصاویر نسبت به حالت ۱۲ مگاپیکسلی پیشفرض تارتر است. هنگامی که دوربین در حالت عکاسی در شب باشد، به نظر نمیرسد تفاوت آنچنانی با عکسهای معمولی داشته باشد و این نشان دهنده این است که حالت عکاسی در شب اهمیت زیادی در این گوشی ندارد.
در عکس زیر میتوانید این دو حالت را مقایسه کنید. عکس حالت عکاسی در شب در سمت راست و عکس حالت پیشفرض ۱۲ مگاپیکسلی در سمت چپ است.
نوردهی در حالت عکاسی در شب ۸۰ برابر حالت پیشفرض است ولی تا وقتی که عکسها با هم دیده نشوند نمیتوان تفاوت چندانی قائل شد.
تفاوت با عکس آیفون را نیز میتوانید مشاهده کنید.
هر دو عکس آنر V20 به مراتب بهتر از عکس آیفون هستند.
کلام آخر
ما باید زمان بیشتری را صرف آنر V20 کنیم تا بتوانیم به طور کامل آن را هم به عنوان یک گوشی و هم به عنوان یک دوربین بررسی کنیم. اما در نگاه اول، نتیجه ترکیب حسگر سونی و پردازشگر آنر چشمگیر است. شما میتوانید مقدار زیادی از جزئیات را در عکسهای این گوشی ببیند و فقط چند ایراد جزئی امکان دارد در عکسها دیده شود. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.