مقامات قضایی آمریکا درخواست پلیس برای باز کردن قفل گوشی مظنونین با استفاده از فناوریهای بیومتریک نظیر فیس آیدی و تاچ آیدی را رد و آن را غیرقانونی اعلام کردند.
پیش از این که قابلیتهای امنیتی بیومتریک برای گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار گیرند، بسیاری از گوشیها با قابلیتهای امنیتی همچون رمز عبور یا در گوشیهای اندروید با یک الگوی خاص همراه بود و کاربران میتوانستند با این دو مورد قفل گوشیهای خود را باز کنند. این مسئله از نگاه حقوقی نیز به موضوعی بغرنج تبدیل شده بود که آیا مظنونین مجبور هستند قفل گوشیهای خود را برای ماموران پلیس باز کنند یا خیر. البته، در قوانین آمریکا این مورد تعریف شده که هیچ کس حق ندارد مظنونین را مجبور کند تا قفل گوشی خود را باز کنند.
حال این سوال در مورد قابلیتهای بیومتریک از قبیل فیس آیدی یا تاچ آیدی در گوشیهای آیفون ساخت اپل نیز پیش میآید. همان گونه که در مورد رمز عبور یا الگو مظنونین مجبور نیستند که قفل گوشی خود را برای ماموران پلیس باز کنند، همین مسئله در مورد فناوریهای مذکور ساخت اپل نیز صدق میکند. این مسئله چیزی است که قاضی کانیس وستمور در آمریکا اعلام کرده و درخواست پلیس را در چنین موردی رد کرده و به نوعی مانعی برای درخواستهای مشابه بعدی قرار داده است.
بر اساس اعلام این مرجع حقوقی، این امر بدان خاطر است که این مسئله خلاف نص صریح قانون است. پلیس درخواستی را به ثبت رسانده بود تا بدین ترتیب بتواند مظنونین پروندههای اخاذی را مجبور کنند تا قفل گوشیهای خود را با استفاده از فناوریهای بیومتریک نظیر اثر انگشت، تشخیص چهره و یا تشخیص عنبیه باز کنند و بدین ترتیب، بر اساس اعلام مقامات قضایی آمریکا، این درخواست پلیس رد شد.
وستمور در اطلاعیه خود این گونه نوشته:
افراد مجبور نیستند که رمز عبور خود را ارائه کنند؛ چرا که این مسئله نوعی گواهی به شمار میرود و نباید افراد را مجبور کرد که انگشت، انگشت شست، عنبیه، چهره یا دیگر ویژگیهای بیومتریک خود را برای باز کردن قفل گوشی مورد استفاده قرار دهند و استفاده از هریک از موارد شناسایی جهت باز کردن قفل گوشی مظنونین غیرقانونی است.
کلام آخر
نظر شما در مورد این تصمیم مقامات قضایی ایالات متحده چیست؟ نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.