بعد از رای دادگاه مبنی بر سوء استفاده اپل از چیپهای کوالکام ، فروش گوشیهای آیفون در آلمان ممنوع شده و همین اتفاق در چین نیز برای اپل ایجاد مشکل کرده است.
پیش از این در 20 دسامبر 2018، دادگاهی در شهر مونیخ آلمان رای به سوءاستفاده اپل از یک پتنت کوالکام داد و نوعی تحریم فروش و واردات را در کشور بر گوشیهای آیفون 7 و آیفون 8 اپل وضع نمود. این دادگاه اعلام کرد که پتنت این شرکت طراح چیپهای موبایل، برای یک نوع «ردیاب با میزان ولتاژ پایین و مصرف بهینه» توسط یکی از عرضهکنندگان محصولات اپل به نام Qorvo مورد سوء استفاده قرار گرفته است. اما، پیش از تحریم فروش در آلمان، کوالکام مجبور است که وثیقهای به ارزش 1.52 میلیارد دلار را به اجرا بگذارد.
رویترز اعلام کرده که شرکت مذکور به تازگی وثیقهای را در دادگاه گذاشته و این بدان معناست که این تحریم میتواند آغاز شود. اپل میگوید که مدلهای قدیمیتر آیفون را از فروشگاههای آلمان جمع میکند و همچنین درخواست تجدید نظر در رای اصلی دادگاه را ارائه مینماید. علیرغم تصمیم اپل برای تجدیدنظرخواهی، تحریم واردات و فروش گوشیهای آیفون از زمانی که دادگاه وثیقه کوالکام را دریافت کرد، آغاز شده است. این وثیقه به اجرا گذاشته میشود و در صورتی که اپل در تجدیدنظرخواهی پیروز شود، در آن صورت تحریم برداشته میشود. در آن صورت، اپل، غرامت عدم فروش گوشیهای آیفون را که در طول مدت تحریم از دست داده، دریافت خواهد کرد.
سازنده چیپهای موبایل، که زمانی از جمله تامینکنندگان چیپهای نوین گوشیهای آیفون بود، همچنین توانسته دستور اولیه تحریم واردات و فروش گوشیهای آیفون در چین را نیز دریافت کند. این دستور، مدلهای آیفون 6 اس تا آیفون 10 را شامل میشود؛ هرچند که کوالکام قصد دارد تا این میزان تحریم را به آیفونهای مدل 2018 نیز افزایش دهد. دادگاه مذکور در چین رای داده که اپل دو پتنت این شرکت مرتبط با نرمافزارهای تغییر سایز عکس و تصویر را مورد سوء استفاده قرار داده است. این نرمافزارها به کاربران صفحه لمسی کمک میکنند تا اپلیکیشنهای خود را مدیریت نمایند. اپل نوعی آپدیت را برای iOS 12.1.2 منتشر کرده که طی آن قرار است، این نرمافزارها از سیستم عامل حذف شود، ادعایی که کوالکام آن را نپذیرفته است.
اپل و کوالکام تاکنون چندین بار یکدیگر را متهم کرده و از یکدیگر شکایت کردهاند، اما مسئله مهمتر برای کوالکام دادگاهی است که فردا آغاز میشود. با توجه به اینکه قاضی دادگاه لوسی کو (Lucy Koh) است و او پیش از این مسئولیت یکی از دادگاههای اپل و سامسونگ را داشته، نتیجه این دادگاه ممکن است در نهایت به تغییر کلی مدل تجاری کسب و کار کوالکام منجر شود. کمیسیون تجاری فدرال آمریکا میگوید که روش کنونی این شرکت در مورد عدم ارائه لایسنس محصولاتش به سایر تولیدکنندگان چیپ، قوانین آنتیتراست را نقض میکند. کوالکام از سوی تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند بابت فروش کل محصولات خود درصد دریافت میکند. شرکتهایی همچون اپل، سامسونگ و اینتل این اعتراض را دارند که باید بابت میزان استفاده از پتنت کوالکام در تجهیزات به کار رفته در گوشیهای خود هزینه پرداخت نمایند. قاضی لوسی کو در حال حاضر رای داده که پتنتهای این شرکت به قدر کافی استاندارد هستند و باید به نحوی منصفانه، عادلانه و بدون تبعیض لایسنس دریافت کنند.
کلام آخر
به نظر شما در جدال بین کوالکام و اپل کدام یک برنده خواهند بود؟ با نظرات و دیدگاههای خود ما را در پلازا همراهی کنید.