مانیتورینگ و اندازهگیری قند خون بیماران دیابتی اغلب با روش های تهاجمی و نسبتاً دردناکی همراه است که چندان خوشایند بیماران نیست. اما به تازگی محققین دانشگاه ایالتی نیویورک شیوهی آسانتری را برای این کار ابداع کردهاند که شامل استفاده از نوار کاغذی برچسب مانندی است که بر روی پوست بدن چسبانده میشود.
این برچسب قادر است میزان گلوکز موجود در عرق بدن اشخاص را اندازه گیری نماید بدین صورت که عرق فرد بیمار به مخزن کوچکی که درون برچسب تعبیه شده وارد میگردد و سپس با تبدیل شدن به انرژی الکتریکی، بیوسنسور موجود در سامانه را فعال میکند. در نتیجه این حسگر زیستی بدون نیاز به تامین انرژی از خارج قادر به اندازهگیری قند خون فرد بیمار هنگام انجام فعالیت های ورزشی خواهد بود.
البته این اولین باری نیست که سامانهای برای اندازهگیری سطح گلوکز خون بیماران دیابتی تولید و معرفی شده که مبتنی بر عرق بدن است اما در راهکارهای پیشین موانعی از قبیل تبخیر عرق و نیاز به جمع آوری حجم زیادی از آن و یا نیاز به همراه داشتن یک منبع الکتریکی خارجی برای راه اندازی دستگاه از کارایی آن کاسته بود.
لازم به ذکر است که هنوز این برچسب ها آماده تولید انبوه و عرضه به عنوان یک محصول تجاری نیستند اما روند آماده سازی آنها، ارائهی قریب الوقوع یک راهکار موثر و بطور بلقوه ارزانقیمت را جهت مانیتورینگ قند خون به بیماران دیابتی نوید میدهد.