شرکت ال جی اخیراً پتنت جدیدی را به ثبت رسانده که یک ساعت هوشمند دارای دوربین را نمایش میدهد. ثبت تصاویر از غذاها و تحلیل کالری موجود و همچنین اسکن کد QR و بارکدهای ثبت شده روی اجناس، از جمله کاربردهای پیشبینی شده این دوربین است.
از زمان عرضه اولین ساعت هوشمند سامسونگ Gear تاکنون، نظر تولیدکنندگان بر این بود که این دستگاهها نیازی به دوربین داخلی ندارند و پس از عرضه نخستین سری گلکسی Gear، دیگر شاهد به کار رفتن دوربین در هیچیک از گجتهای پوشیدنی سامسونگ نبودیم. البته اگر بخواهیم صادق باشیم باید اشاره کنیم که برخی ساعتهای هوشمند مخصوص کودکان، دارای دوربین هستند اما ما درباره بازار عمومی و گسترده صحبت میکنیم. البته ممکن است ال جی به زودی باعث تغییر در این دیدگاه شود.
طبق گزارش جدید LetsGoDigital، ال جی پتنت جدیدی را در اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایالات متحده (USTPO) به ثبت رسانده که نشاندهنده طرح جدیدی برای ادغام دوربین در بند ساعت هوشمند است. این پتنت همچنین به ویژگی «ترمینال موبایل» اشاره میکند که نشانگر پشتیبانی از شبکه سلولی است. علاوه بر این، ال جی در این پتنت راهحلهایی برای قرارگیری کامل ساعت روی مچ دست ارائه میدهد اما همچنین به پیچیدگیهای قرار دادن دوربین در یک ساعت هوشمند نیز اشاره میکند.
همه این موارد نشان میدهند که ال جی قصد دارد راه حل فنی برای قرار دادن دوربین روی ساعتهای هوشمند ارائه دهد و حتی راههایی برای روبرو شدن با چالشهای احتمالی نیز پیشبینی کرده است. در این میان چالشهایی مثل هماهنگی دوربین با زاویه بدن و ثبت تصاویر در موقعیتهای دشوار بدون نیاز به چرخاندن مچ دست نیز به چشم میخورند. این پتنت راههایی برای چگونگی انجام این کارها را به نمایش میگذارد. یکی از راهها، استفاده از بند قابل انعطاف برای قرارگیری دوربین است؛ به شکلی که دوربین با بند ساعت یکپارچه شده و متناسب با موقعیت، تغییر مکان داده و به ثبت تصاویر بپردازد.
عرضه یک ساعت هوشمند دارای دوربین یک طرف قضیه است، اما روی دیگر این سکه نحوه تعامل اپلیکیشنها با چنین دستگاهی و البته نگرانی بابت وجود دوربین پنهان و ثبت تصاویر مخفیانه از اشخاص و هر چیز دیگری است. البته در این پتنت کاربردهایی مثل ثبت تصاویر از غذاها و تحلیل کالری موجود و همچنین اسکن کد QR و بارکدهای ثبت شده روی اجناس فروشگاهی پیشبینی شده است.
زمانبندی عرضه این ساعت هوشمند دارای دوربین نیز حائز اهمیت است. زمانی که ال جی واچ W7 روانه بازار شد، بازخوردهای سردی در دنیای تکنولوژی دریافت کرد. ضعفهای بزرگی مثل باطری کم ظرفیت، قیمت بالا، ابعاد بزرگ، قابلیتهای هوشمند محدود، پردازنده قدیمی و رابط کاربری ضعیف از جمله مشکلات مطروحه بود و سبب شد پروژه ساعت هوشمند ال جی با موفقیت روبرو نشود.