Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

با 10 نرم افزار رایگان بنچمارک سیستم آشنا شوید

بنچمارک / benchmark
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

استفاده از نرم‌افزارهای بنچمارک، از رایج‌ترین راه‌ها برای ارزیابی و بررسی قدرت انواع سیستم‌ها است. در این مقاله قصد داریم به معرفی 10 نرم‌افزار رایگان بنچمارک بپردازیم. با پلازا همراه باشید.

چگونه می‌توانید از عملکرد صحیح و یا سرعت یک قطعه مانند واحد پردازش گرافیک (GPU)، پردازنده (CPU) و یا رم (RAM) سیستم خود مطلع شوید؟ بنچمارکینگ، یک روش عالی برای ارزیابی این اجزا بوده و به شما کمک بزرگی در شناسایی ضعف و قوت آنها خواهد کرد. این را در نظر داشته باشید که برای ارزیابی قدرت و سرعت سیستم خود، حتما نیاز به حضور یک شخص متخصص و یا بردن سیستم خود نزد یک کارشناس نیستید، بلکه با استفاده از نرم‌افزارهای رایگان بنچمارک، می‌توانید اطلاعات درستی را از نحوه عملکرد کامپیوتر و قطعات داخلی آن بدست آورید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

عملکرد کلی سیستم

نرم‌افزارهای بنچمارکینگ، امکان اورکلاک کردن سیستم و یا اعمال برخی از تنظیمات را بر روی سیستم برای کاربر فراهم می‌کنند. به این طریق، کاربر می‌تواند با تغییرات کمی در سیستم و شبیه سازی حداکثر فشار کاری بر روی آن، عملکرد کامپیوتر خود را در شرایط خاص ارزیابی کند. در این مقاله با همراه باشید تا به معرفی این نرم‌افزارها و حیطه کار آنها بپردازیم.

 


1- CPU-Z


بنچمارک cpu-z

برنامه CPU-Z یک برنامه جامع و کامل جهت ارزیابی کامل سیستم‌های کامپیوتری است که کاربر را از مشخصات کامل سیستم و جزئیات آن مطلع می‌سازد. این برنامه، مشخصات مادربورد، رم و کارت گرافیک را به کاربر نمایش داده و سیستم را از نظر سخت‌افزاری به صورت کامل بررسی می‌کند. همچنین امکان ذخیره نتیجه ارزیابی به صورت فایل متنی نیز برای کاربر وجود دارد.

 


2- HWMonitor


برنامه HWMonitor نه تنها از نظر سخت‌افزاری، سیستم را بررسی می‌کند بلکه اطلاعاتی در خصوص سایر مشخصات نیز ارائه خواهد داد. این اطلاعات شامل میزان مصرف برق، سرعت فن، میزان استفاده از داده‌ها و دمای سیستم می‌شود. تمامی این موارد و مخصوصا دمای سیستم، از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند، برای مثال، افزایش بی‌اندازه دمای سیستم می‌تواند منجر به خاموشی‌های متداول و ناگهانی کامپیوتر شود.

رابط کاربری HWMonitor بسیار ساده بوده و برای یک کاربر عادی، بسیار قابل درک است. همچنین کاربر می‌تواند اطلاعات نمایش داده شده را از طریق منوی File، ذخیره کند.

 


3- SiSoftware Sandra Lite


SiSoftware Sandra Lite مجموعه‌ای از ابزارهای بنچمارکینگ است که امکان بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق سیستم کامپیوتری را به کاربر می‌دهد. مواردی مانند بررسی پهنای باند حافظه کامپیوتر، بررسی عملکرد شبکه و یا بررسی راندمان مصرف برق سیستم، از جمله مواردی هستند که SiSoftware Sandra Lite علاوه بر بررسی قدرت و سرعت پردازنده، گرافیک و رم، به آنها می‌پردازد.

بنچمارک SiSoftware Sandra Lite

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم برنامه SiSoftware Sandra Lite، پایگاه داده آنلاین بودن آن است. این برنامه، عملکرد پردازنده سیستم شما را ارزیابی کرده و سپس به صورت آنلاین، با سایر پردازنده‌های هم‌رده مقایسه کرده و نتیجه را جهت ارتقای سیستم ارائه می‌دهد.

 


4- Speccy


برنامه Speccy، توسط تیم سازنده برنامه CCleaner طراحی و عرضه شده و به دلیل رابط کاربری ساده‌ای که دارد، یکی از برنامه‌های محبوب بنچمارکینگ بین گیمرها به شمار می‌آید. زمانی که برنامه Speccy اجرا می‌شود، تمام اجزا و درایورهای سیستم شما را ارزیابی می‌کند.

بنچمارک Speccy

اگر در پنجره برنامه، در ستون سمت چپ، بر روی هر یک از مولفه‌ها کلیک کنید، اطلاعات با جزئیات بیشتری در خصوص آن مولفه، دمای قطعه، ولتاژ، سرعت فن و موارد دیگر بدست خواهید آورد.

 


5- Fraps


این نرم‌افزار در واقع ابزاری برای ارزیابی عملکرد سیستم بر اساس FPS بوده و امکان مشاهده نتایج و ذخیره‌سازی آن را به کاربران می‌دهد. با وجود اینکه از این ابزار بنچمارک برای ارزیابی بر اساس FPS و در طول زمان استفاده می‌شود، می‌توان از آن برای بررسی عملکرد سخت‌افزار استفاده کرد.

بنچمارکینگ پردازنده

بنچمارکینگ پردازنده (CPU)، علاوه بر بررسی عملکرد پردازنده، اطلاعاتی در خصوص سرعت و درجه حرارت CPU نیز در اختیار کاربر قرار خواهد داد. این را در نظر داشته باشید که تفکیک بنچمارک پردازنده از بنچمارک واحد پردازش گرافیکی، کار ساده‌ای نیست؛ چرا که هر دو بنچمارک، به طور معمول، امتیازی به عملکرد کلی سیستم اختصاص می‌دهند و اصولا تفکیک آنها کار دشواری است. برای مثال، عملکرد مادربورد کامپیوتر، تاثیر مستقیم بر روی عملکرد پردازنده دارد و یک مادربورد قدیمی و یا ضعیف، عملکرد پردازنده و در نهایت، عملکرد کلی سیستم را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 


6- بنچمارک Cinebench


بنچمارک Cinebench

Cinebench یکی از بنچمارک‌های کامل و مورد اطمینان، پردازنده است که اطلاعاتی بسیار مفید را در اختیار شما قرار خواهد داد. این نرم‌افزار با رندر گرفتن و نشان‌دادن نتیجه به صورت گرافیکی، امکان قیاس عملکرد پردازنده را با سایر پردازنده‌ها در دنیای واقعی، فراهم می‌کند. بقیه ابزارهای بنچمارکینگ، عملکرد کلی پردازنده و واحد پردازش گرافیکی را بررسی کرده و نتیجه را به صورت کلی ارائه می‌دهند؛ اما Cinebench تمامی هسته‌های پردازنده را مورد ارزیابی قرار داده و پس از اتمام آن، بالاترین امتیاز و قدرتمندترین امتیازی را که پردازنده شما بدست آورده، نشان می‌دهد.

 


7- بنچمارک RealBench


RealBench یکی دیگر از برنامه‌های بنچمارکینگ قدرتمند جهت سنجش قدرت پردازنده در دنیای واقعی است. این برنامه از چهار آزمون برای ارزیابی استفاده می‌کند: ویرایش تصویر، OpenCL H.264، Video Encoding و فرایندهای سنگین چندوظیفه‌ای.

برای استفاده از این برنامه، کافی است اطلاعات سیستم خود را در سایت RealBench وارد کرده و نتیجه بدست آمده را با دیگر نتایج آورده شده در وب‌سایت مقایسه کنید.

 

بنچمارک واحد پردازش گرافیکی

معیارهای پردازش واحد گرافیکی، روندی مشابه با ارزیابی پردازنده دارد، در این بنچمارک، سرعت کلاک، سرعت باس، دمای سیستم و سرعت فن مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

 


8- بنچمارک MSI Afterburner


بنچمارک MSI Afterburner

نرم‌افزار MSI Afterburner، بهترین ابزار سنجش عملکرد GPU به صورت مانیتورینگ زنده است. این برنامه، امکان نظارت لحظه‌ای بر روی عملکرد GPU و اورکلاک کردن نرم‌افزارها را به کاربر می‌دهد. مواردی مانند سرعت کلاک، دما، میزان استفاده از رم، سرعت فن و استفاده از هسته‌های پردازنده، توسط MSI Afterburner مورد سنجش قرار گرفته و نتایج به صورتی قابل ذخیره‌سازی، به شما ارائه خواهند شد.

 


9- بنچمارک Unigine Suite


برنامه Unigine Suite سال‌هاست که یکی از بهترین و معتبرترین برنامه‌ها جهت سنجش از راه دور قدرت کارت‌های گرافیک بوده است. برای مثال، این نرم افزار، سرعت اورکلاک کردن سیستم، عملکرد و ثبات سیستم را در یک بازه زمانی مشخص بررسی کرده تا مطمئن شود در طولانی مدت، آسیبی به کامپیوتر شما وارد نخواهد شد. همچنین این برنامه امکان بررسی GPU های مختلف (ارزان قیمت و با جزئیات مختلف) را برای کاربران فراهم خواهد کرد.

 


10- بنچمارک FutureMark Suite


این نرم افزار، همانند برنامه Unigine Suite، امکان ارزیابی قدرت GPU را برای شما فراهم می‌کند. نسخه اصلی این برنامه، با پرداخت مبلغ، قابل دسترس بوده اما نسخه استاندارد 3DMark را می‌توانید به صورت رایگان، دانلود و اجرا کنید. این نسخه از برنامه، امکان ارزیابی قدرت واحد پردازش گرافیکی را در سطوح اصلی فراهم کرده و نتیجه را به صورت یک امتیاز کلی ارائه خواهد داد.

کلام آخر

در این مقاله، سعی بر این شد تا 10 مورد از پرکاربردترین و معتبرترین نرم افزارهای بنچمارکینگ کامپیوتر معرفی شود. امیدواریم این معرفی برای شما همراهان همیشگی پلازا مفید واقع شده و تجربیات خود را با ما در میان گذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402