Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

بهترین نرم افزارهای بنچمارک که برای ارزیابی سیستم‌ های کامپیوتری استفاده می‌ شوند

بنچمارک / Benchmark
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

امروزه نرم‌افزارهای بسیاری جهت ارزیابی قدرت و سرعت سیستم‌های کامپیوتری عرضه شده‌اند که هر یک به نحوی، عملکرد پردازنده، حافظه، گرافیک و … را بررسی می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین نرم‌افزارهای بنچمارک بپردازیم. با ما همراه باشید.

اگرچه عملکرد یک سیستم گیمینگ، در درجه اول به قدرت کارت گرافیک بستگی دارد، اما قلب تپنده هر سیستم کامپیوتری، پردازنده آن است. از زمانی که دکمه پاور سیستم را فشار می‌دهید تا زمانی که در پنجره سرچ ویندوز، عبارتی را وارد کرده و یا برنامه‌ای را اجرا می‌کنید، در تمام این مراحل، پردازنده را درگیر انجام دستورات خود کرده‌اید. پس می‌توان گفت که سرعت سیستم، ارتباط مستقیمی با سرعت پردازنده دارد؛ اما چگونه از قدرت سیستم خود مطلع شویم؟ بهترین پاسخ به این سئوال، ارزیابی قدرت پردازنده و یا بنچمارکینگ CPU است.

آزمون‌های بنچمارک ابزاری مفید جهت درک قدرت سیستم‌های کامپیوتری هستند و با اجرای آنها، می‌توانید از سرعت و قدرت سیستم خود مطلع شوید. یکی از عوامل مهم و تعیین کننده در قدرت پردازنده، قدرت اجرای چند برنامه به صورت همزمان است که امروزه، پردازنده‌های چند هسته‌ای به خوبی ‌می‌توانند آن را انجام دهند. البته در این میان، برنامه‌هایی هم هستند که برای اجرا، نیاز به تمام قدرت پردازنده دارند.

در نهایت، پیچیده‌ترین عامل، معماری کلی سیستم و بازدهی آن است. در واقع، هر زمان که شما دستوری را اجرا می‌کنید، کدهای بسیاری در سیستم در هر ثانیه در حال اجرا هستند و بازدهی آن، وابستگی مستقیم به معماری کلی سیستم دارد. پردازنده‌ها، از نسلی به نسل دیگر در حال بهبود و پیشرفت هستند و هر شرکت سازنده، در تلاش است تا نقطه ضعف‌های نسل قبلی CPU های خود را بر طرف کرده و نسل جدید را قوی‌تر به بازار عرضه کند؛ از این رو، تفاوت زیادی بین پردازنده‌های اینتل و AMD وجود دارد.

هر زمان که یک پردازنده جدید معرفی می‌شود، ابزارهای بنچمارکینگ زیادی را برای ارزیابی قدرت آن به کار می‌گیرند تا از میزان پیشرفت سرعت و عملکرد نسل جدید پردازنده مورد نظر، آگاه شوند. نتایج این بنچمارک‌ها، کمک بسیار بزرگی در انتخاب یک سیستم کامپیوتری متناسب با نیاز کاربر خانگی، سازمانی و یا گیمرها خواهد کرد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 

بهترین نرم‌افزارهای بنچمارکینگ سرعت کامپیوتر

تا کنون ابزارهای بنچمارکینگ زیادی برای بررسی سرعت سیستم‌های کامپیوتری معرفی شده‌اند که البته تعدادی از آنها قابل اجرا توسط کاربر هستند. از مقایسه نتیجه بنچمارک سیستم خود با آخرین بنچمارک‌های منتشر شده، می‌توانید از قدرت سیستم خود اطمینان حاصل کرده و در صورت نیاز، آن را ارتقا دهید.

 


بنچمارک‌های CineBench ، SuperPi ، Prime95 و GeekBench


ابزار بنچمارک GeekBench، معروف‌ترین برنامه جهت تست و سنجش قدرت CPU است که توانایی ارزیابی قدرت سیستم‌ عامل های مختلف مانند ویندوز، iOS و اندروید و همچنین سنجش قدرت پردازنده‌های تک هسته و چند هسته‌ای را دارد. GeekBench پس از بررسی جزئیات سیستم و اختصاص نمرات به هریک از آنها، یک امتیاز کلی ارائه می‌دهد. هریک از این آزمون‌ها ابتدا بر روی حالت تک هسته و سپس در حالت چند هسته‌ای اجرا می‌شوند.

بنچمارک / Benchmark

SuperPi کمی قدیمی‌تر از گیکبنچ بوده و یک آزمون رایج برای ارزیابی قدرت پردازنده محسوب می‌شود. برعکس گیکبنچ، SuperPi بروزرسانی نشده و همچنان در همان نسخه قدیمی باقی‌مانده، اما عملکرد ساده‌ای دارد. در این آزمون، با وارد کردن حد بالای فشار کاری بر روی پردازنده، قدرت و سرعت آن ارزیابی می‌شود. محاسبات این بنچمارک، به عملکرد ذخیره‌سازی و یا کارت گرافیک سیستم ارتباطی ندارد؛ اگر کارت گرافیک شما جی‌فورس باشد و یا کارت گرافیک یکپارچه اینتل، حافظه شما SSD باشد یا هارد دیسک اینترنال، نتیجه یکسانی را دریافت خواهید کرد. البته عملکرد حافظه مستثنا از این قاعده است، چراکه هر دستوری را که کامپیوتر شما انجام می‌دهد، با حافظه در ارتباط است.

بنچمارک / Benchmark

Cinebench یکی از بهترین نرم‌افزار‌های بنچمارک بصری است که معمولا در ارزیابی قدرت سخت‌افزار سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آزمون، هر دو بخش گرافیک و پردازنده سیستم را بررسی کرده و نتیجه را به صورت بصری به کاربر نشان می‌دهد. هنگام ارزیابی، یک تصویر بزرگ بر روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود که به چند بخش تقسیم شده، هریک از این بخش‌ها، نشان دهنده بررسی قسمت‌های مختلف سیستم یوده و در نهایت یک امتیاز کلی به سیستم تعلق خواهد گرفت.

Prime95 یکی دیگر از ابزارهای بنچمارکینگ است که در بررسی قدرت پردازنده است که با وارد کردن بیشینه فشار به CPU، در حالت چند هسته‌ای، عملکرد آن را بررسی می‌کند؛ به همین دلیل، Prime95 یک نرم‌افزار کاملا مناسب برای ارزیابی حداکثر توان یک پردازنده محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که این برنامه، قدرت کارت گرافیک سیستم را بررسی نخواهد کرد.

علاوه بر این، Prime95 یک ابزار استاندارد و مناسب برای آزمایش ثبات اورکلاک است. اگر پردازنده به گونه‌ای تنظیم شود که تحت اورکلاک با فرکانس بالا قرار گیرد، ممکن است ویندوز به حالت بوت رفته و یا حتی یک یا دو بازی نیز اجرا شود، اما این به معنای ثبات داشتن پردازنده نیست. در آزمون Prime95، ممکن است تست اورکلاک پردازنده تا 12 ساعت به طول انجامد؛ اگر در این مدت زمان، هیچ کرش کردنی اتفاق نیفتد، آنگاه می‌توان گفت که پردازنده دارای ثبات است.

در کنار استفاده از ابزار Prime95، می‌توان از برنامه‌های مانیتورینگ دما مانند Temp Real نیز جهت اطلاع از دمای پردازنده در حالت اورکلاک، استفاده کرد. اگر در این شرایط، دمای پردازنده از 90 درجه بالاتر رفت، احتمالا باید سرعت اورکلاک را پایین بیاورید، از سیستم خنک کننده بهتری استفاده کرده و یا یک کیس دیگر با گردش هوای بهتر تهیه کنید.

 


بنچمارک SiSoft Sandra ، Handbreak و PCMark


SiSoft Sandra یکی از طولانی‌ترین برنامه‌های بنچمارکینگ است که آزمون‌های زیادی را بر روی کامپیوتر اجرا کرده و تقریبا تمامی قطعات آن را درگیر خود می‌کند. تست پردازنده و به طور خاص، تست‌های مربوط به حافظه، از جمله مواردی هستند که SiSoft Sandra مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

این آزمون، حالت انفرادی و چندگانه را برای هر تست، رمزنگاری و در نهایت، تجزیه و تحلیل‌های مالی را برای سیستم کامپیوتری انجام می‌دهد. SiSoft Sandra در واقع یک ابزار بنچمارک جامع و قدرتمند است که برای کامپیوترها در سازمان‌های بزرگ، ارزیابی مادربوردها و حافظه‌های قدرتمند و همچنین قیاس بین DDR3 و DDR4 به کار می‌رود.

نرم‌افزارهای بنچمارک دیگری هم وجود دارند که محیط تست آنها بسیار شبیه به محیط دنیای واقعی بوده و در نتیجه، امتیازی که به کامپیوتر شما اختصاص می‌یابد، بسیار شبیه به بازدهی آن در دنیای واقعی خواهد بود. نرم‌افزار بنچمارکینگ PCMark یکی از این برنامه‌هاست که در نسخه‌های مختلف عرضه شده است. PCMark 8 و PCMark 10 در نسخه از این آزمون بنچمارک هستند. PCMark 8 مخصوص سیستم‌های مبتنی بر ویندوز 7 و 8 و PCMark 10 مخصوص سیستم‌های مبتنی بر ویندوز 10 است. این آزمون در شرایط گوناگون و برای کاربری‌های مختلف، برای استفاده خانگی، سازمانی و حرفه‌ای، کامپیوتر را مورد ارزیابی قرار داده و در نهایت، به سیستم یک امتیاز کلی می‌دهد. البته باید ذکر کنیم که تمرکز اصلی این آزمون‌ها، بر عملکرد پردازنده است.

PCMark 10

برنامه Handbrake، یکی دیگر از آزمون‌های بنچمارک است که با فراهم کردن محیطی شبیه به دنیای واقعی، عملکرد پردازنده را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. برای اجرای این آزمون، در ابتدا باید از لاگین بودن خود در محیط تست، اطمینان حاصل کنید. یک ویدئو را انتخاب کرده، تنظیمات را انجام داده و آزمون را اجرا کنید. اگر از هارد دیسک به جای حافظه SSD استفاده می‌کنید، باید بدانید که سرعت خواندن و نوشتن در این دو متفاوت است. این را نیز در نظر بگیرید که سرعت یک پردازنده 4 هسته‌ای، دو برابر سرعت پردازنده دو هسته‌ای بوده و سرعت یک پردازنده 8 هسته‌ای نیز، دو برابر یک پردازنده 4 هسته‌ای خواهد بود.

این تفاوت، در خصوص ویدئوها با کیفیت‌های مختلف نیز متفاوت است. برای مثال، زمان رندر گرفتن از یک ویدئو با کیفیت بلوری، بیشتر از رندر گرفتن از یک ویدئو با کیفیت 1080 پیکسل است.

CPU-Z

در نهایت، برنامه مورد علاقه بسیاری از علاقمندان به بنچمارکینگ پردازنده، CPU-Z است. این برنامه، در واقع یک برنامه بنچمارک نیست؛ بلکه برنامه‌ای برای ارزیابی قدرت پردازنده است که فرکانس کلاک پردازنده را در واحد زمان تعیین می‌کند. پردازنده‌های اینتل، برای اجرای سریع‌تر، از توربو بوست (Turbo Boost) استفاده می‌کنند.

در این مقاله، سعی برآن شد تا محبوب‌ترین و پرکاربردترین آزمون‌ههای بنچمارکینگ معرفی شود. در صورت استفاده از این معیارها، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402