کشورهای اروپایی یکی پس از دیگری در حال وضع مالیات بر درآمدهای شرکتهای حوزه فناوری هستند. پس از آلمان و فرانسه حالا اتریش هم به این جمع پیوسته است.
کشور اتریش هم به جمع کشورهای اروپایی که بر شرکتهای بزرگ فناوری از قبیل آمازون، اپل و فیسبوک مالیاتهای خاص وضع میکنند اضافه شد. پس از فرانسه و آلمان حالا اتریش هم دست به کار شده و به جمع کشورهایی پیوسته که این مالیاتها را در سطح کشور خود وضع کردهاند؛ قبل از این که اتحادیه اروپا به یک جمع بندی کلی در مورد آن برسد.
همین دو هفته پیش بود که برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه اعلام کرد که قانون وضع مالیات بر شرکتهای موسوم به گافا (گوگل، اپل، فیسبوک و آمازون) از اول ژانویه یعنی نخستین روز سال ۲۰۱۹ میلادی اجرایی خواهد شد. سران این کشور امیدوارند که در سال اول اجرای این قانون و از محل وضع این مالیاتها چیزی در حدود ۵۰۰ میلیون یورو درآمدزایی کنند.
پیشتر روزنامهای گزارش داده بود که آلمان قصد وضع یک مالیات ۳ درصدی بر محصولات این شرکتها را دارد. مقامات آلمانی چنین ادعایی را تکذیب کرده بودند. در همان زمان لومر که در تلاش بود تا آلمانیها را نیز قانع کند که این مالیاتها را وضع کنند، گفت:
یک شرکت کوچک و یا متوسط در یک کشور عضو اتحادیه اروپا مانند فرانسه، آلمان و یا ایتالیا، ۱۴ درصد بیشتر از گوگل، آمازون، فیسبوک و اپل مالیات پرداخت میکند. اگر ما نتوانیم یک سیستم مالیاتی عادلانه برای مالیات گرفتن از این غولهای دیجیتالی وضع کنیم تاوان آن را در انتخاباتها خواهیم داد.
امروز، سباستین کورتس صدراعظم اتریش هم گفت که این کشور نیز از همین قاعده پیروی میکند و بیش از این منتظر اجرای این طرح در همه کشورهای اتحادیه اروپا نمیماند.
علاوه بر اقدامات اتحادیه اروپا، ما در سطح کشور اتریش نیز این طرح را پیگیری میکنیم. ما قصد داریم یر فعالیتهای شرکتهای حوزه دیجیتال، مالیات وضع کنیم. هدف ما نیز روشن است: ما میخواهیم از شرکتهایی مانند فیسبوک و آمازون که به صورت آنلاین سودهای کلان به دست می آورند و تقریبا هیچ مالیاتی پرداخت نمیکنند، مالیات بگیریم.
کلام آخر
بر اساس اعلام سایت دویچه وله، کمیسیون اتحادی اروپا اعلام کرده است که شرکتهای فناوری احتمالا باید ۹ درصد از سود خود را مالیات پرداخت کنند؛ در حالی که این مقدار برای شرکتهای سنتی ۲۳ درصد است. با نظرات و دیدگاههای خود ما را در پلازا همراهی کنید.