حسن روحانی ، رئیس جمهور در جلسه امروز مجلس جهت جلوگیری از رانت و فساد به لزوم راهاندازی دولت الکترونیک ، اصلاح برخی از ساختارهای اقتصادی و همینطور مشکلات نظام آموزش عالی اشاره کرد.
رئیس جمهور کشورمان، حسن روحانی در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی، هنگامی که قرار بود لایحه بودجه سال 98 را تقدیم مجلس کند، درباره ضرورت تاسیس دولت الکترونیک صحبت کرد. وی دلیل این ضرورت را جلوگیری از رانت و فساد میداند و در این راستا خاطرنشان کرد:
بزرگترین کاری که در این راستا دولت باید انجام دهد، بهراهاندازی دولت الکترونیک است. تا زمانی که این اقدام صورت نگیرد و مردم از شرایط کشور آگاهی کامل را نداشته باشند، باز هم شاهد فساد و رانت خواهیم بود.
روحانی با اشاره به انتقاد مردم در مورد بودجه سال گذشته که به بهتر شدن امور و بودجه سال آتی کمک کرد، از مردم خواست تا درباره بودجه سال 98 نیز نظرات خود را بیان کنند. او همچنین در ادامه در مورد جایگاه مردم نیز اشاره کرد که:
یک قدرت بزرگ در کشور وجود دارد که میتواند ما را نجات دهد. این قدرت، افکار عمومی و ملت بزرگ ایران است که ما را به انتخاب راه درست مجبور خواهد کرد. قدرت در سایه آن خواهد بود که مردم بتوانند از موضوعات آگاه شوند.
حسن روحانی همچنین علاوه بر اشاره به دولت الکترونیک، با اشاره به مشکلات و شرایط کنونی آموزش عالی در ایران بیان کرد که وزارتخانهها نباید چندین دانشگاه و پژوهشگاه داشته باشند. وی در این زمینه معتقد است: «مگر باید بیش از یک آموزش عالی داشت. در این راستا مراکز اشاره شده باید منحل و یا ادغام شوند. با این حال جای بسی شرمساری است که یک لیسانسیه مدرک دکتری صادر میکند.
این در حالی است که شواهد و قرائن موجود نشان میدهند آموزش عالی فعلا در وضعیت خوبی به سر نمیبرد و هر کسی دانشگاه، استاد و یا دانشجو دارد میتواند به صدور مدرک بپردازد. در این راستا ما در تبصرهی 21 بودجه امسال به این موضوع اشاره کردیم.» وی در ادامه از نمایندگان و مجلس شورای اسلامی خواست تا در این راستا با دولت همکاری و همراهی لازم را به عمل آورند.
حسن روحانی، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی همچنین با اقرار به اینکه دولت، خدمات گران قیمت به مردم عرضه میکند، اشاره داشت که میتوانیم دولت را نیز در لیست گرانفروشان قرار دهیم. او در این زمینه اذعان داشت:
ما برای هر دانشآموز به صورت میانگین 4 میلیون تومان هزینه میکنیم. در حالی که اگر دولت بخواهد این سرویس را از مردم خریداری کند، حداکثر یک میلیون تومان خواهد بود. بدین ترتیب 4 برابر از بیتالمال هزینه میشود. این در حالی است که میتوان این هزینه را کاهش داد. البته این موضوع در طی یک سال ممکن نیست. اما در آینده میتواند با همکاری مجلس عملی شود.
کلام آخر
ایشان درباره اثرات و تاثیر تحریمها نیز معتقد است اصلاح نشدن ساختارها دلیل تاثیرپذیری در برابر تحریم و دیگر مشکلات اقتصادی است. در این راستا وی اعتقاد دارد که باید وضعیت روانی جامعه را نیز در نظر گرفت. چراکه آمریکاییها از دی ماه سال گذشته، تبلیغات خود را در این زمینه شروع کردند. او ادامه داد تحریم به صورت مستقیم بر روی اقتصاد تاثیرگذار است اما انتظارات مردم نیز میتواند در این راستا تاثیر بسزایی نیز داشته باشد. با ما در بخش نظرات پلازا همراه باشید.