” ویندوز 10 تلفن همراه مرده است . این سیستم عامل هیچ نقشی در بازار ندارد. این چیزی نیست که مایکروسافت بخواهد یا بتواند در موردش دروغ بگوید “ – مایکروسافت
شاید این کار مرحمی برای زخم مایکروسافت باشد. جمع کردن پروژه با یک حرکت سریع درد این شکست را کمتر می کند. کسب و کار فعلی نشان می دهد که چقدر مایکروسافت در این پروژه عذاب کشیده است. ویندوز 10 تلفن همراه و ویندوز موبایل ها حدود 5 میلیون دلار به بخش مالی شرکت افزودند که این رقم با توجه به بزرگی شرکت مایکروسافت چیزی شبیه به یک شوخی است. 2 سال پیش که بخش تلفن همراه نشانه هایی از افول را در خود می دید حدود 1.4 میلیارد دلار به شرکت اضافه کرده بود.
وقتی مایکروسافت استراتژی جدیدش را برای ویندوز 10 معرفی کرد گوشی های هوشمند نقش مرکزی در این پروژه پیدا کردند.
هدف مایکروسافت تجربه یک ویندوز برای تمام دستگاه ها ( از رایانه ها گرفته تا تبلت , گوشی , اکس باکس و…) بود. اما بازار گوشی های هوشمند نشان می دهد که این هدف کمی دست نیافتنی شده است و این واقعیت وجود دارد که بدون حضور مایکروسافت و یا ویندوز تکاملی در حال شکل گیری است.
با توجه به تماس های دریافتی از رئیس امور مالی ایمی هوک اعلام کرد که بخش موبایل آینده ی روشنی نخواهد داشت. هوک ادامه داد که درآمد خاصی از موبایل ها وجود ندارد که بتوان از آن صحبت کرد و در آینده هم درآمد تلفن های همراه ناچیز خواهد بود. اگرچه هنوز مایکروسافت در حال به روز رسانی ویندوز 10 تلفن همراه است اما سرنوشت ویندوز موبایل ها تغییر نمی کند.
مشخص است که ویندوز سیستم عامل خود را برای گوشی هوشمند دیگر قطع نخواهد کرد. اما راه حل این موضوع در دورنما پدیده ای است به نام ” سرفیس فون ” که طرفداران مایکروسافت از این موضوع به شدت استقبال کردند. فکر سرفیس فون ها به این شکل است که موبایل ها بدون سیستم عامل موبایل بوده و آنها به صورت ویندوز هایی که شما در رایانه خود می بینید تبدیل شوند. نکته مهم این موضوع این است که گوشی ها به مانند ویندوز های معمولی قادر به اجرای برنامه های X86 خواهند بود. شاید این اولین گام برای جانشینی موبایل ها با رایانه های شخصی ما باشد.
” در آینده ” مشکل اصلی همین نقل و قول است که این موضوع و این پروژه چقدر دیگر طول خواهد کشید تا عملی شود. مسلما بازار هم به همین شکل نخواهد بود. سامسونگ اخیرا راه حلی به نام Dex-Dock برای تمام ضعف های خود به کار گرفته است که مشکل اصلی آن قیمت بالایش است.
سوال اصلی این خواهد بود که چقدر مشتریان به اتصال گوشی های خود به مانیتور, کیبورد و ماوس نیاز پیدا خواهند کرد که دغدغه ای برای مایکروسافت خواهد بود. اگر شما می خواهید در بازار موبایل موفق باشید نیاز به تعداد زیادی از مشتریان معمولی دارید نه یک تعداد محدود از حرفه ای ها.