کمپانی اپل در دادخواستی که روز جمعه علیه این شرکت مطرح شده به نشر اکاذیب و دروغگویی درباره ویژگیهای نمایشگر گوشیهای آیفون 2018 سری ایکس متهم شده است.
اپل از پیشتازان دنیای فناوری است که در عینحال یکهتازی در عرصه سختافزار و نرمافزار، هرازگاهی با مشکلات قضایی مواجه میشود. روز جمعه دادخواستی در دادگاه ایالتی در شمال کالیفرنیا علیه این شرکت ارائه شد. مدعیان این پرونده شرکت اپل را به تبلیغات غیرواقعی و دروغین درباره اندازه نمایشگر و تعداد پیکسلهای نمایشگر گوشیهای آیفون 10 (iPhone X)، آیفون 10 اس (iPhone XS) و آیفون 10 اس مکس (iPhone XS Max) متهم کردند. جالب اینجاست که در این پرونده هیچ شکایتی علیه گوشی آیفون 10 آر (iPhone XR) مطرح نشده است.
مدعیان خواهان پاسخگویی شرکت اپل هستند. دو مدعی پرونده در این دادخواست به شیوه تبلیغات کوپرتینوییها و بریدگی بالای نمایشگر رتینا اعتراض دارند. در مقابل، اما کوپرتینونشینها تاکنون هیچ واکنشی نسبت به این اتهام نشان نداده است.
در این دادخواست 55 صفحهای، این سازنده گوشیهای آیفون متهم به دروغگویی درباره اندازه نمایشگر شده است. اتهام وارده این است که قسمتهای غیرنمایشگر مانند بریدگی بالای نمایشگر (ناچ) و گوشههای نمایشگر هم در اندازه صفحه نمایش محاسبه شدهاند. به این ترتیب نمیتوان آیفونهای جدید را طبق ادعای اپل حین عرضه به بازار در زمره گوشیهای با «نمایشگر یکپارچه تمام صفحه» دانست. مثلا اندازه نمایشگر آیفون 10 باید 5.8 اینچ باشد اما مدعیان این پرونده میگویند که طبق اندازه گیری آنها اندازه نمایشگر آیفون 10 «فقط 5.6875 اینچ» بدست آمده است.
این کمپانی همچنین متهم است که رزولوشن و وضوح تصویر گوشیهای سری آیفون ایکس (iPhone X) در واقعیت نسبت به آنچه که در تبلیغات گفته شده به مراتب پایینتر است. رزلوشن آیفون ایکس باید 2436 در 1125 پیکسل باشد اما در این دادخواست عنوان شده که این گوشی فاقد پیکسلهای واقعی با زیرپیکسلهای قرمز، سبز و آبی در هر پیکسل است. شاکیان این پرونده میگویند که آیفون 10 فقط دو زیرپیکسل در هر پیکسل دارد که از تعداد زیرپیکسلهایی که اپل در تبلیغات این گوشی اعلام کرده بود کمتر است. همچنین در این دادخواست به کیفیت بالاتر نمایشگر گوشی آیفون 8 پلاس (iPhone 8 Plus) در مقایسه با آیفون ایکس هم اشاره شده است.
البته این اولین بار نیست که پای کوپرتینوییها به دادگاه باز میشود. پروندههای قضایی برای شرکتی مانند اپل چندان غیرعادی نیستند. همین اسفند سال گذشته (مارس) تعدادی از مشتریان اپل در 59 دادخواست جداگانه بخاطر یک بروزرسانی نرم افزاری که باعث کاهش عملکرد آیفونهای قدیمیتر میشد، از این کمپانی شکایت کردند و درخواست رسیدگی قانونی دادند. خرداد ماه سال جاری (ژوئن) هم اپل درگیر پرونده قضایی جریمه 5 میلیون دلاری خسارت برای «ترک خوردگی، شکستگی یا جدا شدن نمایشگر از بدنه اپل واچ» (Apple Watch) شد. پیش از این هم یکی از خریداران آیفون 10 اس نیز بخاطر وجود ناچ در این گوشی از این شرکت شکایت کرده بود.
البته با توجه به موارد مطرح شده در این دادخواست، بنظر میرسد که این پرونده بیشتر یک موضوع خندهدار باشد تا یک مسئله حقوقی جدی. پروندهای که سعی کرده است با محاسبات ریاضی برخی از ابعاد فناوری نمایشگرهای اولد (OLED) آیفونهای 2018 اپل را زیر سوال ببرد. در حالحاضر هیچ کدام از طرفین دعوی هیچ گونه اظهار نظری نداشتهاند.
البته عدهای از منتقدان اپل هم معتقدند که برخی نکات مطرح شده در این دادخواست صحت دارند و اپل با نشان ندادن بریدگی بالای نمایشگر در تصاویر رندر این گوشیها، کاربران را گمراه کرده است. حال باید منتظر ماند و دید که کوپرتینوییها چه واکنشی در قبال این دادخواست خواهند داشت. برای آگاهی از آخرین اخبار مربوط به نتیجه این دادرسی با پلازا همراه شوید.