براساس گزارشی که بتازگی منتشر شده، ظاهرا هواوی یک آزمایشگاه مخفی با نام «کاخ سفید» (White House) در چین دارد که کنایه مستقیمی است به ایالات متحده و دردسرهای امنیتی که دولت آمریکا برای این شرکت چینی ایجاد میکند.
هواوی طی سالهای اخیر با تولید گوشیهای هوشمند پیشرفته بشدت مورد توجه کاربران قرار گرفته و از همین طریق شهرت و اعتباری برای خود بدست آورده است. رشد ناگهانی و میزان فروش بالای گوشیهای هوشمند این شرکت در بازار رقابتی طی سالهای اخیر جایگاه ویژهای برای این سازنده چینی در میان غولهای فناوری دنیا بدنبال داشته است.
علیرغم رکورد بی سابقه فروش گوشیهای هوشمند سری پی 20 هواوی (Huawei P20) در سال ۲۰۱۸ در مجموع نمیتوان سال خوبی برای غول فناوری چینی دانست. کشورهای مختلف اتهامات امنیتی علیه این شرکت مطرح کردند و به بهانه همین نگرانیها تحریمهای سختی علیه آن اعمال شدند. اوایل ماه جاری هم خبر دستگیری یکی از مقامات ارشد اصلی و کلیدی هواوی در رسانههای خبری منتشر شد. البته بنظر می رسد که این سازنده چینی به این راحتیها میدان را خالی نکند. شنیدهها حاکی از برنامه ویژهای برای پشت سر گذاشتن تمام این مشکلات هستند.
براساس گزارشی که بتازگی منتشر شده است، ظاهرا کمپانی هواوی آزمایشگاه تحقیقاتی مخفی در مرکز اصلی این شرکت در شهر شنزن چین دارد. جالب اینجاست که این آزمایشگاه تحقیقاتی مخفی «کاخ سفید» (White House) نامیده میشود که کنایه مستقیمی است به ایالات متحده و مشکلات و دردسرهای امنیتی که دولت آمریکا برای این غول فناوری چینی ایجاد میکند.
مهندسان هواوی در این آزمایشگاه روی موضوعات مهمی کار میکنند که به اعتقاد آنها نسل آینده صنعت فناوری محسوب میشوند: هوش مصنوعی (AI)، رایانش ابری و مجموعهای از تراشههای جدید از جمله موضوعات مهمی هستند که در این آزمایشگاه تحقیقاتی مخفی بررسی میشوند تا میزان وابستگی این سازنده چینی به فناوریهای آمریکایی به حداقل برسد.
دولت چین هم مصرانه هواوی را تحت فشار قرار داده تا راه حلهای جدیدی برای مشکلات پیدا کند. براساس اخبار و شنیدهها ظاهرا اتاق جداگانهای بنام «سالن نمایش صنایع عمودی» در این آزمایشگاه مخفی وجود دارد. این اتاق مانند اتاق ایده، تمام سناریوهای ممکن برای استفاده از راهکارها و تکنولوژیهای فعلی و آتی هواوی را به تصویر میکشد. در حال حاضر این شرکت تجهیزات سرویسهای ابری و اینترنت اشیا (IoT) برای شرکتهای مختلف را تامین میکند و درآمدش از همین بخش طی سال جاری حدود 10 میلیارد دلار بوده است. هرچند که هواوی امیدوار است در سالهای آتی میزان فروش و درآمد حاصل از این بخش را افزایش دهد.
کلام آخر
با توجه به مشکلات امنیتی بوجود آمده و تحریمهای اعمال شده، دولت چین و کمپانی هواوی درصدد هستند تا هرچه زودتر به فناوری نرمافزاری و سختافزاری دست یابند تا میزان وابستگیشان به امکانات و تجهیزات آمریکایی را به حداقل برساند. طبیعی است که این کمپانی چینی برای حفظ جایگاهش در دنیای فناوری و نگه داشتن مشتریان، مسیر سختی در پیش دارد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.