کوالکام قصد دارد تا فروش آیفونهای 2018 مانند آیفون 10 اس مکس، آیفون 10 اس و آیفون 10 آر را در کشور چین از لحاظ قانونی منع کرده و این محصولات را به لیست سایر گوشیهای آیفون اضافه کند.
با توجه به خبری که به تازگی توسط فاینانشیال تایمز (Financial Times) منتشر شده است، کوالکام قصد دارد تا آیفونهای 2018 را نیز به لیست گوشیهای غیرقانونی در چین اضافه کند. گفتنی است که در اواسط هفتهای که گذشت، دادگاهی در چین با ممنوعیت فروش مدلهای قدیمی آیفون در این کشور، موافقت کرد. گفتنی است این مدلهای شامل آیفون 6 اس و محصولاتی بعد از آن تا آیفون 10 است.
این در حالی است که براساس شواهدی که دادگاه به دست آورده، به نظر میرسد که اپل دو پتنت نرم افزاری شرکت کوالکام را نقض کرده باشد. حالا بنا بر اظهارات کوپرتینیوییها در صورت عرضه محصولات یاد شده با iOS 12 هیچ عمل غیرقانونی رخ نمیدهد. چراکه آخرین نسخه سیستم عامل این شرکت از پتنتهای نرم افزاری کوالکام استفاده نمیکند. حالا اپل سعی در تقاضای تجدیدنظر نسبت به رای صادر شده از سوی دادگاه دارد.
درواقع این اختلاف از آنجایی پدیدار شد که کوالکام مدعی نقض پتنتهای نرم افزاری خود توسط اپل است. این پتنتها شامل تنظیم و تغییر اندازه و ویرایش ظاهر تصاویر با عنوان «Adjust and reformat the size and appearance of photos» میشود. البته نقش نرم افزاری دیگر نیز مربوط به مدیریت برنامهها با عنوان «Managing applications using a touch screen when viewing and navigating apps» خواهد بود.
اپل در این زمینه براساس بیانیهای که منتشر کرده است، اعلام کرد، هیچ کدام از محصولات آیفون منع قانونی برای فروش در چین را ندارند. متن این بیانیه به شرح زیر است:
تلاش کوالکام برای منع فروش محصولات آیفون اقدامی غیرقانونی بوده که در سراسر جهان تحت بررسی قرار دارد. هماکنون تمامی محصولات آیفون در کشور چین در دسترس هستند. کوالکام ادعا میکند که سه پتنتی که هرگز توسط آنها ثبت نشده، قبلا توسط اپل مورد استفاده قرار گرفته است. در این راستا ما عقاید و اظهارات قانونی خود را از طریق دادگاه دنبال خواهیم کرد.
اپل فروش آیفونهای 2018 خود را در چپن ادامه خواهد داد، چراکه پتنتهایی که کوالکام ادعا میکند اپل از آنها در نسخههای پیشین آیفون و سیستم عامل iOS استفاده کرده در نسخه 12 سیستم iOS استفاده نشده است.
کلام آخر
گزارشها نشان میدهند تلاشهای اخیر کوالکام در جهت حل منازعات بین دو شرکت از طریق تحت فشار قرار دادن اپل برای حل منازعات پیشین و دریافت غرامت است. چراکه یکی دیگر از اختلافات آنها بر سر استفاده اپل از مودمهای اینتل و ادعای کوالکام مبنی بر بد جلوه دادن کیفیت مودمهای این شرکت بوده است. میتوانید خبر استفاده از مودم اینتل توسط اپل را از اینجا بخوانید. علاوه بر این گزارشها حاکی از انگیزههای سیاسی در دامن زدن به اختلافات بین دو شرکت کوالکام و اپل است که درواقع جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین ممکن است به این اختلافات دامن زده باشد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.