شیائومی با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی در حال کار بر روی ویژگی به نام «نوردهی عمقی» (DeepExposure) است که به موجب آن میزان نوردهی عکس به صورت خودکار تنظیم میشود.
اغلب اوقات یک کاربر برای خرید یک گوشی هوشمند به کیفیت دوربین آن توجه دارد. در همین راستا سازندگان گوشی هوشمند به غیر از صفحه نمایش، توجه ویژهای به دوربینهای گوشی خود داشته و سعی میکنند که محصول باکیفیتی را ارائه دهند. این سازندگان در تلاش هستند که علاوه بر بهبود ویژگیهای سختافزاری دوربین، از نظر نرمافزار نیز آن را تجهیز کنند. در نتیجه در حال حاضر استفاده از فناوری هوش مصنوعی (AI) در تنظیمات دوربین گوشی، افکتهای نظیر بوکه و همچنین تنظیمات DSLR را بیش از پیش شاهد هستیم.
درحقیقت در جایی که دوربینها عملکرد مورد انتظار کاربر را ندارند، نرمافزارهای ویرایشی میتوانند اثرات خارقالعادهای روی عکس اعمال کنند. کاربر میتواند با استفاده از این نرمافزارها از افکتها و فیلترهای مختلفی روی عکس استفاده کرده و همچنین میزان رنگ و نور و روشنایی تصویر را به میزان مطلوب، تغییر دهد. معمولا تنظیم میزان روشنایی عکس به خصوص در عکسهای سلفی که معمولا چهره تاریک و پسزمینه کاملا روشن است و یا برعکس، میتواند کار بسیار مشکلی باشد. اما در حال حاضر شیائومی برای رفع این مشکل دست بکار شده است و روی ویژگی با نام «نوردهی عمقی هوش مصنوعی» (DeepExposure AI) کار میکند.
براساس گزارشی که به تازگی از این فرآیند منتشر شده است، ویژگی نوردهی عمقی سبب میشود که یک عکس به چند قسمت تقسیم شده و سپس میزان نور و روشنایی هر قسمت به صورت کاملا مجزا، تنظیم شود. پس از آن همه قسمتها با هم ادغام شده و یک تصویر باکیفیت و روشنایی عالی را با حفظ جزئیات به کاربر ارائه میدهد. شیائومی این ویژگی را با استفاده از 3000 عکس موجود در دیتابیس MIT-Adobe FiveK که ترکیبی از عکسهای خام و عکسهای ویرایش شده بود، مورد ارزیابی قرار داده است؛ در نتیجه توانست در عکسهایی که به سبب نوردهی زیاد، جزئیات تصویر از دست رفته است، مجددا جزئیات را به صورت کاملا محسوس و برجسته به نمایش بگذارد.
گفتنی است کمپانیهای دیگری نیز در تلاش هستند که با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، کیفیت عکسهای دوربین خود را بهبود بخشند. برای مثال گوگل بهتازگی ویژگی دید شب (Night Sight) را برای پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال ارائه کرده است. ویژگی دید شب دقیقا مشابه ویژگی نوردهی عمقی از الگوریتمی استفاده میکند که میزان نوردهی مختلف در عکس را تحلیل کرده و سپس آنها را با هم ترکیب میکند تا یک عکس کاملا روشن را به کاربر ارائه دهد. وان پلاس نیز تلاش میکند تا در وان پلاس 6 تی با استفاده از حالت شب این گوشی، در نور کم یک عکس با روشنایی مناسب را ثبت کند. هواوی نیز با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در دوربین گوشیهای خود، قبل از آنکه عکس با دوربین ثبت شود، صحنه را شناسایی کرده و سپس فیلترهای مناسب با آن را روی عکس پیاده میکند. این قابلیت برای ضبط ویدیو نیز قابل استفاده است.
کلام آخر
در آخر میتوان گفت از آنجا که در حال حاضر اغلب گوشیهای هوشمند معمولا از دو دوربین استفاده کرده و محدودیتهای سختافزاری دارند، واضح است که فناوری هوش مصنوعی، به عنوان گام بعدی در عکسبرداری با گوشیهای هوشمند محسوب خواهد شد. انتظار میرود که به زودی در نسل بعدی گوشیهای شیائومی ویژگی جدید «نوردهی عمقی» را شاهد باشیم.نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.
