ساندار پیچای مدیرعامل گوگل برای توضیح علت عدم همکاری با پنتاگون و همکاری با دولت چین برای راه اندازی موتور جستجوی سانسور شده به کنگره آمریکا احضار شد.
ساندار پیچای (Sundar Pichai) مدیرعامل گوگل هفته آینده برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان به کنگره آمریکا احضار شد. هدف از احضار ساندار پیچای رفع ابهامات درباره مسائل مختلفی است که پیرامون همکاری گوگل با دولت چین در عرضه موتور جستجوی سانسور شده بوجود آمده است. سوال اصلی نمایندگان مجلس از ساندار پیچای این است که چرا شرکت گوگل بدنبال تولید موتور جستجویی در کشور چین است که قطعا مورد حمله سانسورچیان قرار میگیرد اما از همکاری با وزارت دفاع کشور خود سرباز میزند.
در همین راستا، یکی از ژنرالهای بلند پایه ارتش آمریکا این غول فناوری را زیرسوال میبرد که چرا شرکتی مانند گوگل که زاده آمریکا است، دست همکاری با دولت چین میدهد اما از همکاری با ارتش کشور خودش اجتناب میکند؟
چین از جمله کشورهایی است که فضای مجازی بسیار بسته و محدودی دارد. دولت چین معروف به سانسور و فیلتر شبکههای اجتماعی است. گوگل نیز چند سال پیش در اعتراض به قوانین سختگیرانه و سانسور فضای سایبری در چین اعلام کرد که دیگر با این کشور همکاری ندارد. درنتیجه بیشتر سرویسهای این موتور جستجو در چین از دسترس خارج شدند. اما اخبار تازه دنیای فناوری نشان میدهند که درحالیکه این شرکت بارها داستان همکاری با دولت چین را انکار کرده است اما قصد دارد دوباره موتور جستجوی خود را در کشور چین راه اندازی کند. البته این بار با دولت چین توافق کرده است که قوانین نظارتی و سانسور این کشور را رعایت کند.
ژنرال دریادار جوزف دانبار (Joseph Dunbar) در نشست مطبوعاتی به اقدام غیرمنطقی این غول فناوری آمریکایی اشاره میکند که بهه هیچوجه قابل توجیه نیست که گوگل خود را از هرگونه همکاری با پنتاگون کنار میکشد اما در عین حال مشتاق توسعه همکاری و حضور بیشتر در چین است. دانفورد (Dunford) رئیس فرماندهی ستاد مشترک نیز میگوید:
ما مردمان خوبی هستیم و به هیچ وجه برای شخص بنده توجیه ندارد که چطور میتوان منافع تجاری را در کشوری مثل چین ارتقا داد درحالی که همگان میدانیم که آزادی واقعی در این کشور وجود ندارد، کشوری که مالکیت معنوی شرکتها را از آنها سلب میکند.
رسانههای خبری مختلف بیانات دانفورد را پوشش دادهاند. او در بخش دیگری از سخنانش میافزاید:
مطمئن نیستم که کاربران گوگل از نظم جهانی لذت ببرند که از هنجارها و استانداردهای روسیه یا چین تشکیل شده باشد.
مارک وارنر (Mark Warner) در مراسمی که به میزبانی مرکز امنیت آمریکا برگزار شد با تایید سخنان دانبار گفت:
جای تعجب است که چرا واقعا گوگل میخواهد با دولت چین کار کند و نسخه سانسورشدهای از موتور جستجویش را در چین عرضه کند. امروزه رژیمهای قدرتمند سراسر دنیا به زیرساخت سانسور و سایبری چین غبطه میخورند. این روزها چین در حال صادرکردن فناوری و دکترین قدرت مجازیاش به کشورهایی چون ونزوئلا، اتیوپی و پاکستان است.
کلام آخر
حال باید منتظر ماند تا دید که پیچای هفته آینده چگونه به این انتقادات پاسخ خواهد داد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.