کامپیوترهای همیشه متصل نسل جدیدی از کامپیوترهای شخصی هستند که ویژگیهای برجسته و دوام باتری بالایی دارند. کوالکام به تازگی از پردازندهای مخصوص این نوع کامپیوترها به نام اسنپدراگون 8cx رونمایی کرده است.
کوالکام در جریان نشست اسنپدراگون که در هاوایی برگزار شد، آخرین تراشه خود را مختص کامپیوترهای همیشه متصل مبتنی بر ویندوز 10، رونمایی کرد. این تراشه جانشینی برای تراشه اسنپدراگون 850 است اما عملکرد ارتقا یافتهای نسبت به آن خواهد داشت.
در حالی که اسنپدراگون 850 نمونهای ارتقا یافته از تراشه اسنپدراگون 845 است و برای گوشیهای موبایل طراحی شده است، اسنپدراگون 8cx اولین تراشه کوالکام محسوب میشود که به طور خاص برای کامپیوترهای شخصی مبتنی بر ویندوز 10 ساخته شده است.
کوالکام درباره تراشه جدید خود میگوید که این تراشه نسبت به اسنپدراگون 850 به میزان دو برابر عملکرد بهتری دارد که به نقل از Reddit اگر این ادعا درست باشد اتفاق بزرگی در این زمینه خواهد بود. به این دلیل که کوالکام میگوید اسنپدراگون 8cx برنامههای مبتنی بر معماری ویندوز را اجرا میکند، رقیبی برای پردازنده Core i5 سری U اینتل نیز محسوب خواهد شد؛ چراکه اسنپدراگون 850 در مقام مقایسه دارای قدرت بیشتری نسبت به پردازنده Core i5-6300U در بخش چند هستهای ارزیابی بنچمارک بود و در بخش تک هستهای نیز تنها به میزان کمی از رقیب خود فاصله داشت. حالا این مساله بسیار قابل قبول است که 8cx در برابر نسل هشتم پردازنده Core i5 با قدرت بالایی ظاهر میشود.
گفتنی است که پردازنده گرافیکی آدرنو 680 در پردازنده اسنپدارگون 8cx از نمایشگرهای 4K نوع HDR پشتیبانی خواهد کرد. البته این همه ماجرا نیست بلکه این پردازنده شتاب سخت افزاری را نیز به ارمغان میآورد و سرعت پخش ویدیوهای 4K HDR را به 120 فریم در ثانیه ارتقا خواهد داد. همچنین هستههای محاسباتی این پردازنده از نوع Kryo 495 بوده که از مودم X24 Cat.20 LTE نیز پشتیبانی میکند. این بدین معنی خواهد بود که با این مکانیزم نرخ دانلود در سیستمهای بهرهمند از این پردازنده به 2 گیگابایت در ثانیه و نرخ آپلود را نیز به 316 مگابایت در ثانیه خواهد رساند.
نسل سوم PCI-E و نسل دوم درگاه USB 3.1 نیز از دیگر ویژگیهایی است که پردازنده اسنپدراگون 8cx از آنها پشتیبانی خواهد کرد. علاوه بر این پشتیبانی از پروتکل NVMe درایوهای SSD نیز از دیگر ویژگیهای دستاورد جدید کوالکام در زمینه دستگاههای مبتنی بر ویندوز 10 خواهد بود. گفتنی است که اسنپدراگون 8cx به لطف بهرهمندی از ویژگی Hexagon 685 DSP میتواند در بخش دستیار صوتی برای دستیارهای صوتی همچون کورتانا و الکسا نقش بسزایی داشته باشد. همچنین پشتیانی از نسل چهارم موتور هوش مصنوعی کوالکام نیز از دیگر ویژگیهای برجسته این پردازنده جدید خواهد بود.
با همه ویژگیهای خوبی که بیان کردیم باید این را نیز اضافه کنیم که برخورداری از بلوتوث 5.0 و پشتیبانی از شارژ سریع +4 در پردازنده اسنپدراگون 8cx بدون شک این پردازنده را به سریعترین اسنپدراگونی که تاکنون تولید شده است، تبدیل خواهد کرد که میتواند در لپ تاپ های دو در یک مفید واقع شود. این ویژگی باعث میشود تا لپ تاپ های بهرهمند از این پردازنده به مانند گوشیهای هوشمند، کنترل دمای بهتری داشته باشند. جالب است بدانید که کوالکام در مورد پشتیبانی از دوام باتری نیز قول دوام چند روزه را در سیستمهای بهرهمند از اسنپدراگون 8cx داده است. در مجموع باید اشاره کنیم که پردازنده یاد شده اولین پردازنده اسنپدراگون است که گواهی Enterprise ویندوز 10 را دریافت میکند که این موضوع برای شرکتهایی که بر روی پلتفرم کامپیوترهای شخصی همیشه متصل فعالیت میکنند موضوعی بسیار مهم خواهد بود.
کلام آخر
در نهایت نیز خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم که cx مخفف دو کلمه compute و extreme به معنای محاسبه بینهایت است. احتمالا دلیل این نامگذاری نیز به این علت بوده است که این پردازنده بدین وسیله بتواند تداعی کننده سریع و قدرتمندترین پردازنده تولیدی کوالکام تاکنون باشد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.
