ویلچر برای افرادی که نمیتوانند به طور طبیعی راه بروند، اهمیت فراوانی دارد. اخیرا کمپانی برزیلی Hoobox Robotics با همکاری اینتل توانسته است تا با به کارگیری هوش مصنوعی از حالات چهره کاربر برای کنترل ویلچر استفاده کند.
ویلچرها توسط افرادی که نمیتوانند به طور طبیعی راه بروند، استفاده میشود. همچنین کسانی که به شدت فلج شدهاند نیز نیازمند استفاده از ویلچر هستند. در گذشته برخی از تحقیقات بر استفاده از مغز برای کنترل ویلچر متمرکز بوده است. دراین نوع از کنترل، هر واکنشی که انسان دارد و یا به هر چیزی که فرد فکر میکند، باعث میشود یکی از نواحی مغز وی فعال شود؛ بر این اساس سیگنالهای مغزی دریافت شده و این سیگنالها با استفاده از نرم افزارهایی تقویت میشوند و میتوان از آنها برای کنترل ویلچر استفاده کرد. اما در پیشرفتهای جدید، این هوش مصنوعی تولید شده توسط کمپانی برزیلی Hoobox Robotics با همکاری اینتل است که مسئولیت کنترل ویلچر را به عهده دارد.
حالات چهره کاربر توسط دوربین تشخیص عمق سه بعدی ریل سنس (RealSense) اینتل که در جلو نصب شده، ثبت میشوند. این سیستم همچنین قادر است تا هم در شرایط نور خورشید و هم وضعیت کم نور، حالات چهره را ثبت کند؛ بنابراین استفاده از آن در شب نباید مشکلی ایجاد کند.
این فناوری هماکنون روی بیش از 60 نفر در ایالات متحده در حال آزمایش است. به گفته دکتر پائولو پینایرو، یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل شرکت HOOBOX Robotics:
ویلچر Wheelie 7 اولین محصولی است که از حالات صورت برای کنترل صندلی چرخدار استفاده میکند. این کار به دقت باور نکردنی نیاز دارد و چنین دقتی بدون فناوری اینتل امکان پذیر نخواهد بود. ما به مردم کمک میکنیم تا استقلال خود را به دست آورند.
