کوالکام پردازنده جدید خود را با نام اسنپدراگون 855 معرفی کرد. این پردازنده 7 نانومتری بوده و قرار است در گوشیهای پرچمدار 5G سال آینده استفاده شود که ویژگیهای جدید و ارتقا یافتهای را نیز به ارمغان میآورد.
همانطور که اپل با معرفی پردازنده A12 بایونیک و هواوی با معرفی کرین 980 پا به عرصه پردازندههای 7 نانومتری نهادهاند، کوالکام نیز دستاورد جدیدی را رو کرده است. درواقع اسنپدراگون 855 نام پردازنده پرچمدار جدید کوالکام مخصوص گوشیهای موبایل است که به تازگی توسط کوالکام در «نشست فناوری اسنپدراگون» (Snapdragon Technology Summit) در هاوایی معرفی شد. در همین کنفرانس بود که کوالکام سال گذشته پردازنده اسنپدراگون 845 خود را معرفی کرده بود.
حالا اسنپدراگون 855 نه تنها نسل آتی نسخه پیشین اسنپدراگون است بلکه پا را فراتر از آن نهاده است و به ویژگیهای قابل توجهی مزین گشته است. درواقع این پردازنده جدید دارای مودم X50 بوده و اولین پردازنده مختص گوشیهای پرچمدار 5G سال آینده است که در سایه بهرهمندی از مودم پیشرفتهای که دارد، سرعت دانلود را توسط گوشیهای هوشمند بین 10 تا 100 برابر ارتقا خواهد داد.
براساس اعلام منابع خبری، اسنپدراگون 855 توسط فرایند 7 نانومتری تولید میشود. این در حالی است که پردازنده یاد شده ترانزیستورهای بیشتری را نیز در خود جای داده است و عملکرد فوقالعاده سریعی خواهد داشت. گفتنی است آخرین باری که کوالکام اندازه تراشههای خود را تغییر داد در سال 2016 بود که بعد از پردازنده 14 نانومتری اسنپدراگون 821، پردازنده 10 نانومتری اسنپدراگون 835 را معرفی کرد.
جالب است بدانید با ورود پردازنده ارتقا یافته اسنپدراگون 855، عملکرد باتری گوشیهایی که از این پردازنده استفاده میکنند، بهبود مییابد و همینطور دیگر قابلیتها نیز مورد بهینهسازی قرار میگیرند. از طرف دیگر به گفته خود کوالکام ویژگی هوش مصنوعی تا سه برابر با پردازنده جدید پیشرفت خواهد کرد. همه ما میدانیم که هماکنون هوش مصنوعی در گوشیهای موبایل پتانسیل بالایی برای پیشرفت دارد و دوربین گوشیهای هوشمند نیز یکی از بخشهایی است که این فناوری خود را در آن نشان میدهد. حالا با پیشرفتهای نرم افزاری و سخت افزارهای موجود میتوانیم به آینده جدید فناوریهای هوشمند با دیدی امیدوارانهتر نگاه کنیم.
علاوه بر هوش مصنوعی، عملکرد بهتر پردازنده جدید کوالکام به ویژگیهایی مانند بالارفتن سطح پردازش تصویر به صورت سریع و دقیق و همینطور قابلیتهای یادگیری ماشین نیز اشاره دارد. همچنین از دیگر ویژگیهای برجسته پردازنده اسنپدراگون 855 میتوان به قابلیت ضبط ویدیو 4K HDR، بهبود و قابلیتهای واقعیت افزوده و همینطور شناسایی و تفسیر صدا در زمان واقعی اشاره کرد.
علاوه بر پردازنده جدید، کوالکام سنسور 3D Sonic جدید را نیز معرفی کرد. درواقع این سنسور، سنسور اثر انگشت ادغام شده با نمایشگر بوده که در گوشیهای وان پلاس 6T و هواوی پی 20 پرو مورد استفاده قرار گرفت و اکنون قابلیتهای جدیدی دارد. باید بگوییم که کوالکام در این باره تنها به این نکته اشاره کرده است که سنسور جدید از روی محافظ نمایشگر نیز میتواند اثر انگشت کاربر را تشخیص دهد و از امنیت بیشتری نیز برخوردار خواهد بود.
سخن پایانی
نظر شما در مورد پردازنده اسنپدراگون 855 چیست؟ آیا میتواند با پردازندههای قدرتمند دیگر از جمله بایونیک اپل رقابت کند؟ نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.