بهترین و ماندگارترین نقش های منفی ایرانی

بهترین نقش های منفی در تلویزیون
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

ضد قهرمان‌ها و بدمن‌ها نیز طرفداران خاص خود را در سینما و تلویزیون دارند. بازیگران نقش منفی ایرانی نیز با وجود سختی کار زیاد توانسته‌اند خود را ماندگار کنند. در ادامه این مقاله بهترین هنرپیشه های نقش منفی ایرانرا به شما معرفی می‌کنیم.

اگر آثار برتر تاریخ سینما و تلویزیون جهان را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که اکثر فیلم و سریال‌ها بر پایه داستانی که یک سر آن خیر و سر دیگرش شر است، بنا شده و همین امر سبب جذابیت داستانی اثر شده است. اساسا سینما جایی است که مخاطب دوست دارد در آن قهرمان ببیند؛ قهرمانانی که بسیار قدرتمند باشند، بتوانند در لحظه تصمیم‌های سرنوشت‌ساز بگیرند و تفاوت‌ها را رقم بزنند. حال در مقابل این قطب مثبت قصه، هرچه قطب منفی یا به اصطلاح نقش های منفی داستان درجه یک تر باشد، کیفیت قصه بالاتر می‌رود و تماشاگر دوئلی درخشان بین قهرمان و ضدقهرمان خواهد دید.

در سینمای ایران هم با وجود اینکه آثار پلیسی معمایی کمی ساخته شده است، اما برخی آثار دارای بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما هستند. در این پرونده خواندنی سعی کردیم بهترین بازیگران نقش منفی ایرانی تاریخ سینما و تلویزیون را مرور کنیم. با پلازا همراه باشید.

فهرست مطالب:

بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما

در ادامه به معرفی بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما می‌پردازیم.

1. منصور آب منگل (جلال پیشواییان) در فیلم قیصر

بازیگران مرد نقش منفی ایرانی

جلال پیشواییان یکی از بهترین بازیگران نقش منفی قبل از انقلاب است. او در سینمای آن دوران برای بازی کردن در نقش منصور آب منگل سال‌های سال منفور بود. منصور آب منگل یکی از برادران آب منگل، متجاوز و شرور است که به دست قیصر کشته می‌شود. پیشواییان از جمله بازیگران نقش خلافکار ایرانی بود که پس از انقلاب دیگر در فیلم‌ها ایفای نقش نداشت و در سال 1400 درگذشت. روحش شاد.

2. ناصر خاکزاد (نوید محمدزاده) در متری شیش و نیم | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما / منفورترین بازیگران نقش منفی ایرانی

نوید محمدزاده از بدمن های سینمای ایران تاکنون چندین نقش منفی با ویژگی‌های مختلف ایفا کرده است، اما قطعا شخصیت تبهکاری که باند تولید شیشه دارد و به شدت خطرناک است، بهترین آن‌هاست. ناصر خاکزاد با اینکه پس از گذشت یک سوم از فیلم وارد داستان می‌شود، اما آنقدر خوب توسط سازندگان توصیف شده که مخاطب، ندیده از او می‌ترسد. خاکزاد حتی در چنگال قانون هم اعتماد به نفس فوق‌العاده‌ای دارد و در برخی از سکانس‌ها قدرت خود را به مامور پلیس (پیمان معادی) نشان می‌دهد. نوید محمدزاده یکی از بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما را در این فیلم به طرز درخشانی ایفا کرده است. برای خواندن نقد فیلم متری شیش و نیم می‌توانید به این مقاله مراجعه کنید. همچنین بیوگرافی نوید محمدزاده را می‌توانید از اینجا بخوانید.

همچنین بخوانید :

3. عبدالحمید ریگی (هوتن شکیبا) در شبی که ماه کامل شد

بازیگران نقش منفی ایرانی / بهترین بازیگران مرد نقش منفی ایرانی

فیلم با دل بستن عبدالحمید به دختری زیبا به نام فائزه آغاز می‌شود. قسمت‌های ابتدایی داستان نشان می‌دهد که این جوان سیستانی چگونه عاشق همسرش است و چگونه با لطافت برای او شعر می‌سراید. اما کم کم وجه عاشقانه و رمانتیک ماجرا رنگ می‌بازد و عبدالحمید هم جهت گرفتن ویزا و هم در حمایت از برادرش عبدالمالک راهی پاکستان می‌شود. او سپس فائزه و فرزندشان را هم به پاکستان می‌آورد و به تدریج مشخص می‌شود که عبدالحمید دست راست برادرش در تشکیل گروهکی تروریستی است که هدفشان به ظاهر ترویج دین و اسلام واقعی است. آن‌ها از انجام هیچ جنایتی پرهیز نمی‌کنند و در جهلی عظیم فرو رفته‌اند. در نهایت هم فائزه و برادرش به دست این دو نفر به قتل می‌رسند تا مخاطب با یکی از ترسناکترین نقش های منفی سینمای ایران رو به رو شود.

4. سرگرد روانگر (رامبد جوان) در گناهکاران

بهترین نقش منفی تاریخ سینمای ایران / نقش های منفی سینمای ایران

رامبد جوان در کارنامه‌اش نقش جدی کم ندارد، اما سرگرد روانگر در «گناهکاران» از آن شخصیت‌هایی است که هر کمدینی آرزوی بازی در آن را دارد. یک سرگرد نیروی انتظامی که به شدت در کارش جدی است و همه جا همراه سرگرد تدین است تا راز قتل مرجان دختر سرهنگ فرازمند را پیدا کنند. تدین به عنوان رئیس روانگر به همه مشکوک است، با این حال قطعا مثل مخاطب تا لحظه آخر به فکرش هم نمی‌رسد که قاتل، همکارش سرگرد روانگر باشد؛ اما در انتها با هوش خود متوجه می‌شود که قاتل کیست. جوان این شخصیت مرموز را بسیار دقیق و کنترل شده ایفا کرده است.

5. ابی بن‌بست (امیر جعفری) در کیفر

بهترین نقش منفی ایران / بازیگران مرد نقش منفی ایرانی

جمال یا همان ابی بن‌بست از آن دست بدمن‌هایی است که فقط مخاطب باهوش و شکاک می‌تواند از یک سوم ابتدایی فیلم به نیت و اعمال شوم او پی ببرد. از همان لحظه‌ای که فیلم شروع می‌شود، ابی همراه و یاور سیامک است تا حقیقت را پیدا کند و بسیار مرد خیر و بامعرفتی به نظر می‌آید. اما رفته رفته مخاطب متوجه می‌شود که او یکی از آن هفت‌خط‌های روزگار است که با آسیب دیدن معشوقه‌اش ناتالی، تصمیم گرفته انتقام سفت و سختی از برزو دل‌آرا و خانواده‌اش بگیرد. امیر جعفری یکی از بهترین هنرپیشه های نقش منفی ایران است که در آثار دیگری نیز هنر خود را ثابت کرده است.

6. مراد صفرخانی (بابک حمیدیان) در هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بهترین بازیگران نقش منفی ایرانی / بازیگران مرد نقش منفی ایرانی

حضور شخصیتی متجاوز همیشه در سریال‌ها و فیلم‌های پلیسی گنگستری یکی از راه‌های پیشبرد داستان است، اما در «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» نه تنها با فیلمی پلیسی طرف نیستیم، بلکه پوران درخشنده با یک فیلم آسیب شناسانه به سراغ مخاطب آمده است. با این حال بابک حمیدیان به قدری عالی شخصیت متجاوز را ایفا کرده است که مخاطب کاملا دچار تنفر و انزجار از او می‌شود و همین دلیل کافی است تا بگوییم یکی از بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما در این عنوان خلق شده است.

7. دکتر (مسعود فروتن) در 360 درجه

بهترین بازیگر نقش منفی ایران / بدمن های سینمای ایران

سام قریبیان با توجه به تحصیلاتش در آمریکا و علاقه‌اش به فیلمنامه‌نویسی در زمینه جنایی پلیسی بسیار خوب اینگونه از سینما را می‌شناسد. در 360 درجه هم که سام قریبیان کارگردانی و نویسندگی آن را بر عهده داشته است، مسعود فروتن نقش یک قاتل بی‌رحم و خونسرد با نام مستعار دکتر را ایفا می‌کند. او از همان ابتدا در قصه حضور دارد و حتی خود را حامی و همراه جاوید (میلاد کی مرام) نشان می‌دهد تا جاوید بتواند همسرش را پیدا کند و انتقام خود را از کسی به نام ناظم بگیرد. غافل از اینکه همه چیز زیر سر دکتر است و اوست که همه‌چیز جاوید را گرفته است.

8. سیامک (میلاد کی مرام) در فیلم ملی و راه های نرفته اش

بازیگران مرد نقش منفی ایرانی

میلا کی مرام با ایفای نقش سیامک تبدیل به یکی از بدمن های سینمای ایران شد. او اگرچه نقش‌های منفی دیگری نیز بازی کرده اما سیامک چیز دیگریست. پسری که در ابتدا با داشتن ظاهر بی‌نقص و نگرانی‌هایش درباره نامزد خود، خوب به نظر می‌آید اما اگر همان ابتدا را هم‌‌ بنگرید، رفتارهای هشدار دهنده زیادی از او می‌بینید. سیامک یک شخص نیست و متاسفانه سیامک‌های زیادی در جامعه ما حضور دارند که به اسم غیرت روح همسران خود را می‌کشند.

9. سحر (پگاه آهنگرانی) در فیلم دربند | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بازیگران زن نقش منفی ایرانی

پگاه آهنگرانی بازیگر متفاوتی است و در دربند کاری کرد که تبدیل به یکی از محبوب ترین شخصیت های منفی زن در دهه 90 شود. او بسیار محافظه کارانه بازی می‌کند و در ابتدای فیلم حتی شک کردن به او نیز دشوار است. اما رفته رفته به شرارت و خباثت سحر پی‌ می‌برید و با خود می‌گویید نباید برای هرکسی دل سوزاند.

10. احمد (زنده یاد آتیلا پسیانی) در دو زن

بازیگران نقش منفی ایرانی

احمد شاید یکی از ترسناک‌ترین و منفورترین بدمن‌های سینمای ایران در دهه 70 و 80 بود زیرا زنده یاد پسیانی آنقدر در به تصویر کشیدن او هنرمندانه عمل کرده‌ بودند که تا مدت‌ها مخاطب با دیدن چهره ایشان صورت خود را از نفرت جمع می‌کردند. او نه دزد بود، نه چاقو کش و نه خلافکار! بلکه مردی با تعصبات پوسیده بود که بال‌های پرواز همسرش را علیرغم قول و قرارهایش می‌چیند. احمد به عاقبت خوبی نمی‌رسد اما بار روانی‌ای که با حرکاتش بر دوش مخاطب می‌رساند، بسیار بالاست‌.

11. تاج الملوک (زنده یاد نیکو خردمند) در فیلم پرده آخر

بازیگران نقش منفی ایرانی

یکی از تاثیرگذارترین بازیگران نقش منفی ایرانی در سینما، زنده یاد نیکو خردمند با نقش آفرینی پرده آخر بودند. این هنرپیشه در نقش تاج‌الملوک زنی خودخواه و جاه طلب ظاهر شدند که علیرغم چهره موجه خود بسیار مکار است. او با زیرکی قصد دارد همسر برادر مرحومش را دیوانه بخواند و آنقدر فشار روانی به او وارد می‌کند تا اینکه زن بی‌نوا رفته رفته گویی باورش می‌شود مجنون شده است.

12. کامران (کوروش تهامی) در فیلم رگ خواب | لیست بهترین بازیگران نقش منفی ایرانی

هنرپیشه های نقش منفی ایران

کامران با هنرنمایی کوروش تهامی یکی دیگر از آن مردهای دلهره‌آور و ترسناک سینمای ایران است که با مهر طرف مقابل خود را می‌کشد. او مصداق بارز سقوط یک انسان به قعر پستی است که چگونه یک مرد عاشق پیشه می‌تواند تبدیل به هیولایی ترسناک شود. فیلم رگ خواب یک هشدار است. هشداری برای زنانی با حس وابستگی زیاد و اعتماد به نفس پایین که ممکن است طعمه افرادی مثل کامران شوند. کامران نماد واقعی یک مرد دو رو و هوسباز است که وقتی سو استفاده‌هایش تمام شود، به راحتی می‌تواند پوست بیاندازد و چهره اصلی خود را مشخص کند. کوروش تهامی این نقش را به بهترین نحو ممکن به مخاطب نشان داده است.

13. یاسر (جواد عزتی) در فیلم جان دار

هنرپیشه های نقش منفی ایران

یاسر از آن دسته نقش‌های منفی گول زننده است که مرحله به مرحله مخاطب را فریب می‌دهد. او ابتدا با چهره یک برادر داغ دیده و سپس یک عاشق زجر کشیده مخاطب را فریب می‌دهد. در ابتدا فکر می‌کنیم یاسر صرفا از طرد شدن و مرگ برادرش غمگین است اما رفته رفته می‌فهمیم گویی داغ نفرت از یک هیولای کامل ساخته است. هیولایی که می‌تواند برادرش را غیرمستقیم قربانی مقاصدش کند و به عشقش جنون وار زل زده و با نفرت هر صدمه‌ای به او بزند تا غرور جریحه‌دار شده خود را ترمیم کند. جواد عزتی یکی از هنرپیشه های نقش منفی ایران کاربلد ایرانی است که این یاسر را به خوبی به مخاطب نشان می‌دهد‌.

14. جلال (بهرام رادان) در فیلم ابلق

بازیگران نقش منفی ایرانی

بهرام رادان در دهه هشتاد چندین بار در قالب مردی هوسباز جلوی دوربین رفت و حالات چهره او کاملا مناسب این مدل نقش‌هاست. اما قصه ابلق کاملا متفاوت است. این هنرپیشه در اولین قدم از ظاهر شیک و ثروتمند همیشگی خود فاصله می‌گیرد و در ابتدا گویی صرفا یک مرد نیکوکار است اما رفته‌رفته هیولای درون او به مخاطب نشان داده می‌شود. جلال که بارها زنان مختلف را با چهره خیرخواهانه مورد آزار قرار داده، این بار به سراغ خواهر همسرش می‌رود و قصد شکستن تابویی را دارد که به قیمت آبرویش تمام می‌شود.

15. مهرداد بهمنش (پژمان‌ جمشیدی) در فیلم بی بدن

پژمان جمشیدی که به یکباره در دهه 90 تصمیم گرفت به سوی بازیگری قدم بردارد، اکنون یکی از پولسازترین بازیگران حال حاضر سینمای ایران است. او که بیشتر بخاطر بازی کردن در طنزهایی که گیشه را راضی می‌کنند و حضور در تبلیغات مورد انتقاد قرار می‌گیرد، اما نشان داد که در بازیگری درام حرفی برای گفتن دارد. به عنوان مثال حضور او در فیلم علفزار و بازی روانش مورد تحسین قرار گرفت. اما در سال 1403 وقتی فیلم بی‌بدن اکران شد، حضور او را به عنوان یک ویلن در سینمای ایران نیز دیدیم‌. مهرداد بهمنش که پدر سروش (قاتل) است، حضوری شرورانه‌تر از حتی خود قاتل دارد. او با تمام وجود سعی می‌کند تا تنها پسرش را نجات دهد. این نجات دادن از سویی نشانگر علاقه پدرانه او به فرزندش است اما به چه قیمتی؟ به قیمت کشته شدن یک دختر جوان و نابود کردن جسد او؟ در واقع عشق مهرداد بهمنش به فرزندش از او یک هیولای خطرناک ساخته است.

بهترین نقش های منفی ایرانی سریالی

در ادامه به معرفی بهترین بازیگران نقش منفی ایرانی در تلویزیون می‌پردازیم.

1. ماهرخ (جمیله شیخی) در پاییز صحرا

محبوب ترین شخصیت های منفی زن

دهه شصت برای تلوزیون در سریال‌هایی که به اهمیت خانواده می‌پرداختند خلاصه می‌شد. مرحوم جمیله شیخی یکی از بهترین بازیگران زن نقش منفی ایرانی برای نشان دادن مادر‌ شوهر بدجنس بود. این بازیگر به حدی در ایفای نقش یک مادرشوهر مستبد موفق بود که طی خاطراتی که از ایشان نقل شد، در آن زمان مردم با دیدم خانم شیخی از او رو برمی‌گرداندند. این بازیگر یکی از برترین هنرپیشه های نقش منفی ایران محسوب می‌شد، روحش شاد.

2. ناتاشا (رویا نونهالی) در خواب و بیدار | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بازیگران نقش منفی ایرانی / بازیگران نقش منفی ایرانی

ناتاشا اولین نقش‌آفرینی رویا نونهالی از هنرپیشه های نقش منفی ایران نبود، اما می‌توان گفت با این شخصیت منفی کل ایران تا چند سال از او می‌ترسیدند. دختری که در کار تجارت موادمخدر است و در خارج از کشور بهترین آموزش‌های سازمانی را برای قتل و غارت و محافظت از خود یاد گرفته است، با آمدن به ایران و ورود به خانه اصغر کپک، انواع شرارت‌ها را انجام داد و بارها پلیس را به زحمت انداخت!

3. غلام (مصطفی طاری) در سفر سبز

بدمن های سینمای ایران

مصطفی طاری از هنرپیشه های نقش منفی ایران است که در فیلم‌ها و سریال‌های مختلف به خوبی از پس نقش‌های منفی برآمده است. چشم‌های آبی ترسناک و فن بیان بسیار عالی این هنرمند، باعث می‌شود که هنر او را در انتقال حس منفی ببینیم. بی‌شک غلام در سریال سفر سبز یکی از برترین‌های این بازیگر است. مردی فریبکار، نامرد و ظالم که زنان مظلومی را اسیر خود می‌کند. مصطفی طاری هنوز هم برای بازی در این نقش، یکی از منفورترین بازیگران نقش منفی ایرانی محسوب می‌شود.

4. فرشته (بهاره افشاری) در او یک فرشته بود

بازیگران زن نقش منفی ایرانی

بهاره افشاری بی‌شک یکی از محبوب ترین شخصیت های منفی زن است که بازی در نقش‌های منفی را بدون ریسک می‌پذیرد و اصلا از اجرای آنها احساس پشیمانی نمی‌کند. ایفای نقش فرشته / شیطان در سریال او یک فرشته بود، نقطه اوج بازیگری بهاره افشاری بود. او دقیقا همانند شیطان فریبکار، خونسرد و به موقع ترسناک ظاهر شد.

5. جمشید کاظمی (کیکاووس یاکیده) در هوش سیاه

بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما / بهترین بازیگران مرد نقش منفی ایرانی

مخاطبان تلویزیون سال‌ها باید صبر می‌کردند تا خلافکار خوفناکی همچون ناتاشا را دوباره در قاب تلویزیون ببینند. با «هوش سیاه» بالاخره انتظارها به پایان رسید و جمشید کاظمی با چهره و صدای خاص کیکاووس یاکیده تبدیل شد به یکی از بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما و تلویزیون! جمشید کاظمی در این سریال نابغه‌ای بود که خودش خودش را جراحی ‌کرد، هر چه را که می‌خواست هک می‌کرد و هرکسی را که در مسیر رسیدن به اهدافش قرار می‌گرفت، با خونسردی و بدون گذاشتن ردپا به قتل می‌رساند. در کنار این موارد، او در فصل دوم این سریال با نقشه‌ای دقیق از زندان هم فرار می‌کند.

6. اخگر (محمدرضا فروتن) در مانکن | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بازیگران مرد نقش منفی ایرانی / نقش های منفی سینمای ایران

یکی از اتفاقات خوب یک سال اخیر در شبکه نمایش خانگی، بی‌شک بازگشت محمدرضا فروتن به دنیای تصویر است. این سوپراستار روزهای دور سینمای ایران که مدت‌ها بود نقش خوبی ایفا نکرده بود، در سریال «مانکن»، با وجود تمام انتقاداتی که به آن وارد بود، توانست شمایل یک بدمن درست و حسابی را به خوبی به تصویر درآورد. لحن خاص حرف زدن فروتن و چهره سردش در کنار قساوت بی‌حد در قبال دختری به نام همتا، یکی از مهمترین دلایل دنبال کردن این سریال توسط مخاطبان بود. اخگر با اسم و پوشش خاصش هیچ ابایی از شکنجه و به قتل رساندن افراد مختلف نداشت تا به هدفش برسد. در این مقاله می‌توانید بیشتر با سریال مانکن آشنا شوید. برای مطالعه بیوگرافی محمدرضا فروتن نیز به این مطلب رجوع کنید.

7. فرخ (رحیم نوروزی/جهانگیر الماسی) در پس از باران

بهترین نقش منفی ایران / محبوب ترین شخصیت های منفی زن

سریال پس از باران سریالی بسیار خاطره‌انگیز برای ایرانی‌هاست. اما یکی از بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما و تلویزیون مربوط به این سریال است. فرخ که نقش جوانی او را رحیم نوروزی و نقش میانسالی‌اش را جهانگیر الماسی بازی می‌کرد، از آن شخصیت‌های منفوری بود که برای رسیدن به اهداف شوم خود و گرفتن انتقام هر کاری از دستش برمی‌آمد انجام می‌داد.

8. ابن زیاد (فرهاد اصلانی) در مختارنامه

بازیگران نقش منفی ایرانی

فرهاد اصلانی یکی دیگر از بهترین بازیگران مرد نقش منفی ایرانی است که نقش‌های ماندگاری از خود به جای گذاشته. اما نقش ابن زیاد او در سریال‌ تاریخی مختارنامه چیز دیگریست. ابن زیاد مردی باهوش و با ظاهری خونسرد است که به راحتی دیگران را فریب می‌دهد‌. از سوی دیگر نوع دیالوگ گویی، اکت‌ها، چشم‌های دریده و خنده‌‌های هیستیریک این شخصیت به خوبی حس نفرت را به مخاطب القا می‌کند. شما به خاطر طنزی که در رفتار اوست جذب این بدمن خواهید شد.

9. الیاس (حامد کمیلی) در اغما | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بهترین بازیگران نقش منفی ایرانی / منفورترین بازیگران نقش منفی ایرانی

وقتی در رمضان سال 1386 سیروس مقدم با چند پزشک جراح و یک بیمارستان به تلویزیون آمد، هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد این سریال اولین و شاید بهترین سریال ماورایی تلویزیون باشد. دکتر طه پژوهان یک پزشک مومن، متعهد و متخصص بود که با ورود شخصیتی به نام الیاس به زندگی‌اش و تاثیر او رفته رفته رفتار و اعمالش تغییر کرد؛ بطوریکه دکتر پژوهان به جایی رسید که فرائض دینی خود را کنار گذاشت و اغلب به درمان و جراحی رایگان تبهکاران و افراد غیر صالح رو آورد. رفته رفته در نیمه دوم داستان مشخص شد الیاس از هنرپیشه های نقش منفی ایران که دکتر پژوهان کاملا مسخ او شده بود، کسی نیست جز شیطان!

10. آقاخان (علیرضا خمسه) در میکائیل

بازیگران نقش منفی ایرانی / بازیگران نقش خلافکار ایرانی

علیرضا خمسه با سابقه‌ای درخشان در کمدی و با آن چهره بشاش همیشگی، در «میکائیل» سیروس مقدم نقشی کاملا عجیب و متفاوت را تجربه کرد. خمسه که یکبار در «مرد هزار چهره» شمایلی نسبتا کمیک از پدرخوانده ارائه کرده بود، در «میکائیل» شخصیتی عبوس، منفی و قاچاقچی موادمخدر بود و هیچ رحم و مروتی نداشت. بازی درخشان خمسه و شخصیت‌پردازی درست، سبب شد برای اولین بار کمدین محبوب ایرانی یکی از بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما و تلویزیون را خلق کند.

11. دکتر زمانی (علیرضا ثانی‌فر) در نهنگ آبی | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بهترین بازیگر نقش منفی ایران / نقش های منفی سینمای ایران

نهنگ آبی پر از شخصیت‌های خاکستری رو به منفی است. اما در کنار پرویز که تا اواسط سریال بدمن اصلی داستان است، شخصیتی فوق‌العاده روانی و خطرناک به نام دکتر زمانی وجود دارد که در قسمت‌های ابتدایی به عنوان روانپزشک یکی از شخصیت‌های داستان معرفی می‌شود. اما رفته رفته متوجه ورود او به قصه و گرداندن سایتی به نام نهنگ آبی توسط این پزشک‌نما می‌شویم که باعث می‌شود خوف و رعب و وحشت به سراغ شخصیت‌های اصلی قصه بیاید. او در یکی از قسمت‌ها به طور ترسناک و فجیعی شخصیت آزاده صمدی را در خانه‌اش به قتل می‌رساند که همین سکانس و البته بازی درخشان ثانی‌فر کافی است تا او را در بین بهترین نقش منفی های تاریخ سینمای ایران و تلویزیون قرار دهیم.

12. قباد (شهاب حسینی) در شهرزاد

بازیگران نقش منفی ایرانی / نقش منفی های دوست داشتنی

قباد بی‌شک یکی از سه نقش‌آفرینی برتر کارنامه شهاب حسینی در تمام عمرش است. حسینی که متخصص ایفای نقش‌های باورپذیر و متفاوت است، با قرارگیری در مقابل فرهاد به عنوان یک رقیب عشقی و در جهت به دست آوردن شهرزاد، به معنای واقعی کلمه به ضدقهرمانی محبوب تبدیل شد. رفتار و نوع بیان و اجرای جزئیات توسط شهاب حسینی آنقدر دقیق بود که مخاطب با وجود اینکه می‌دانست قباد با توطئه بزرگ آقا وارد زندگی شهرزاد و فرهاد شده و عملا زندگی این دو را نابود کرده است، اما باز هم این شخصیت را دوست داشت و بیراه نیست اگر بگوییم جزو معدود دفعاتی بود که طرف ضدقهرمان را می‌گرفت. قباد دوست‌داشتنی و البته ترسناک سریال «شهرزاد» به نوعی شاید یکی از نقش منفی های دوست داشتنی ایران در سال‌های اخیر باشد.

13. شکیب (مهران احمدی) در آوای باران| لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بهترین بازیگران نقش منفی ایرانی / نقش منفی های دوست داشتنی

در سال‌هایی که تلویزیون جز سریال «پایتخت» سریالی نداشت که خیابان‌ها را خلوت کند، حسین سهیلی‌زاده با ملودرامی به تلویزیون آمد و با نشان دادن شکیب از هنرپیشه های نقش منفی ایران مخاطبان زیادی جذب کرد. شکیب سرپرستی باران و تعداد زیادی کودک کار را برعهده داشت و از آن‌ها کار می‌کشید تا به اهداف مالی خود برسد. اما رفته رفته و با برگشت پدر باران به ایران و پیگیری‌های او شکیب شخصیت منفی و قسی‌القلب خود را بیشتر نشان داد و کار به جایی رسید که دست به اخاذی و تهدید و قتل زد.

14. انیس (سیما تیرانداز) در ستایش

نقش منفی های دوست داشتنی

سیما تیرانداز از هنرپیشه های نقش منفی ایران است که در نقش انیس و سریال ستایش ایفای نقش داشت. انیس آنقدر واضح و شفاف شخصیت یک زن پرعقده، سیاه‌دل و منفعت‌طلب را نشان داد که از خاطر مخاطب ایرانی پاک نخواهد شد.

15. جواهر (مینا وحید) در بانوی عمارت

بازیگران نقش خلافکار ایرانی

مینا وحید از دیگر هنرپیشه های نقش منفی ایران است که استعداد زیادی در بازیگری دارد. بی‌شک نقش جواهر او از جمله کاراکترهای نچسبی است که مخاطب را در طول سریال عصبی می‌کند. شخصیتی منفعت طلب که برای پیشرفت خود، از هیچ تلاشی فروگذار نیست.

16. هاشمیان (پیام دهکردی) در سریال گاندو

هنرپیشه های نقش منفی ایران

مایکل هاشمیان یکی از نقش‌های منفی و اصلی سریال معروف گاندو است. این کاراکتر از روی شخصیت جیسون رضاییان خبرنگار دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی الهام گرفته شد. پیام دهکردی نیز با ایفای طبیعی و نزدیک به واقعیت این نقش توانست جز یکی از بهترین بازیگران مرد نقش منفی ایرانی شود. هاشمیان در ظاهر آدمی ساده بود که باطنی پیچیده داشت.

17. بزرگ آقا (علی نصیریان) در سریال شهرزاد

نقش های منفی سینمای ایران

بزرگ آقا از همان ابتدا با رفتارهای سلطه‌گرانه و کنترل‌گر نفرت انگیز به نظر می‌رسد. او عقاید درستی درباره یک زن ندارد و با وجود تلاش‌هایی که برای تک دخترش می‌کند، زندگی او را سیاه کرده است. بزرگ آقا مانع خوشبختی دو جوان می‌شود و از همه مهمتر قدرت را تمام دارایی یک انسان می‌داند. علی نصیریان پیش از این بارها هنر خود را در نقش‌های مختلف ثابت کرده و با شهرزاد نیز تبدیل به یکی از خیره‌کننده‌ترین بازیگران مرد نقش منفی ایرانی شده است.

18. مالک (جواد عزتی) در زخم کاری | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بازیگران نقش خلافکار ایرانی

سریال آقازاده کم شخصیت منفی نداشت. اما جواد عزتی در راس آنها قرار گرفت. او تیپ خاصی در این سریال دارد و همیشه سیگار به دست است. جالب اینجاست که شما بدی‌های مالک را به وضوح می‌بینید و او هیچ توجیحی برای رفتار خود ندارد اما از مالک متنفر نمی‌شود. جواد عزتی یکی از نقش منفی های دوست داشتنی را در این سریال ارائه داده است.

19. نیما بحری (امیر آقایی) در آقازاده

بدمن های سینمای ایران

نیما بحری که توسط امیر آقایی به تصویر کشیده شد، در واقع بدمن سریال آقازاده بود. آقازاده‌ای که این روزها در جامعه خود کم از آنها نمی‌بینیم. امیر آقایی با تمام وجود خود، این نقش را تاثیرگذار بازی و کاری کرده که مخاطب از او متنفر شود. این بازیگر چندین شخصیت منفی تحسین برانگیز دیگر در کارنامه‌کاری خود دارد که او را تبدیل به یکی از بهترین بازیگران نقش خلافکار ایرانی می‌کند.

20. سمیرا (رعنا آزادی ور) در زخم کاری

بازیگران زن نقش منفی ایرانی

به رعنا آزادی‌ور از بازیگران زن نقش منفی ایرانی نباید کم لطفی کرد. این بازیگر با ایفای نقش سمیرای خود تبدیل به یک نماد نیز شد. پس از تماشای سریال هروقت قرار بود برای کتک زدن و معرفی یک شخصیت عصبی اسمی را بیاورند، نام سمیرا به ذهن افراد می‌آمد. سمیرا نیز زندگی تلخی داشته و دائم به همسرش شک دارد. انتخاب رعنا آزادی‌ور یا همان لیدی مکبث ایرانی، انتخابی شایسته بود.

21. حبیب (پوریا شکیبایی) در برف بی صدا می‌بارد | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

بازیگران مرد نقش منفی ایرانی

حبیب یکی از آن کاراکترهای روی اعصاب و دروغگو در سریال‌های ایرانی است که برای خالی کردن عقده‌های روانی خود به کسی رحم نمی‌کند. البته او فقط مقصر زندگی خود نیست بلکه گذشته سختی نیز داشته است. پوریا شکیبایی بسیار هنرمندانه این شخصیت را به تصویر کشید و ثابت کرد یکی از بهترین بازیگران مرد نقش منفی ایرانی است.

22. عمو غلام (امیر آتشانی) در سریال پس از باران

بازیگران نقش منفی ایرانی

امیر آتشانی با آن چشمان آبی رنگ و لبخندی که کمی ما را به یاد لبخند بیمارگونه جوکر می‌اندازد، در سریال پس از باران یکی از بدمن‌های نفرت انگیز سریالی ایران بود. او در ایفای نقش خود بسیار ماهر بود و نشان داد گاه ضدقهرمان‌ها صرفا ذات بدی دارند و هیچ عاملی قرار نیست‌ از آنها نقش داشته باشد. عمو غلام برادری مهربان داشت که در حقش پدری کرده بود اما سرکشی‌هایش سبب شد به قعر پستی سقوط کند‌. او حتی به برادرزاده مهربانش که جز محبت برایش کاری نمی‌کرد نیز رحم نکرد! بازی آقای آتشانی در پس از باران نشانگر هنر بالای این بازیگر بود.

23. تهمینه (الناز حبیبی) در سریال حیثیت گمشده | لیست بازیگران نقش منفی ایرانی

هنرپیشه های نقش منفی ایران

الناز حبیبی در نقش تهمینه یکی از هنرپیشه های نقش منفی ایران است که با وجود تجربه کم خود در ایفای این گونه نقش‌ها حضوری هنرمندانه در حیثیت گمشده داشت. او کاملا مخاطب را با چهره معصوم خود فریب داد. البته تبدیل این بازیگر به یک شخصیت منفی ماحصل ناحقی‌هایی که در حق او شده، بود اما به هر حال آتش انتقام تمامی معصومیت تهمینه را در خود سوزاند و او را تبدیل به فردی بی‌رحم کرد.

24. منصور باجلان (مجتبی پیرزاده) در سریال پوست شیر

هنرپیشه های نقش منفی ایران

مجتبی پیرزاده از جمله بازیگران نقش منفی ایرانی است که علیرغم تجربه کم خود نقش‌آفرینی پوست شیر را به نحو احسن بازی کرد. او یک سایکوی کامل است و تمامی عملکرد او در زیر سایه بیماری روانی‌اش که ناشی از رفتار جامعه با اوست، اتفاق می‌افتد. منصور باجلان یکی از مریض‌ترین ویلن‌های سریالی ایرانی است.

25. آرمان بیانی (پیمان معادی) در سریال افعی تهران

بدون شک یکی از بهترین نقش های منفی ایرانی در سریال‌ها، آرمان بیانی است. البته ادامه این مطلب داستان سریال را برای شما فاش می‌کند و بهتر است که اگر دوست دارید آن را ببینید، از خواندن ادامه متن صرف نظر کنید. سریال افعی تهران که با 14 قسمت در سال 1403 پخش شد، یکی از بهترین و قوی‌ترین سریال‌های ایرانی بود. این اثر معمایی-جنایی درباره قاتلی زنجیره‌ای به نام افعی تهران است که طعمه‌های خود که همگی سابقه کودک‌آزاری دارند را با استفاده از نوعی دارو به قتل می‌رساند. آرمان در قالب مردی محترم که زندگیش با گره‌های فراوانی روبه‌رو شده، نزد روانشناس می‌رود تا رابطه‌اش با پسرش را بهبود ببخشد.

او همچنین کارگردان فیلمی می‌شود که در واقع درباره پرونده‌ قتل‌های خودش است. شخصیت آرمان توسط آقای معادی کاملا در قالب یک قاتل باهوش به تصویر کشیده می‌شود. قاتلی که هیچکس حتی نمی‌تواند حدس بزند که او این قتل‌ها را انجام می‌دهد. صحنه آخری که هویت او توسط روانشناس فاش می‌شود و حالت چشم‌هایش از آرمان به افعی تهران تغییر می‌کند، یکی از تاثیرگذارترین صحنه‌‌های سریال‌های ایرانی است.

کلام آخر

در انتهای مقاله ذکر این نکته واجب است که موارد دیگری نیز می‌تواند در فهرست بهترین نقش های منفی ایرانی تاریخ سینما و تلویزیون قرار گیرد. اما ذکر آن‌ها قطعا از حوصله این مطلب خارج است. نکته جالب دیگری که در بررسی بهترین بازیگران نقش منفی ایرانی با آن برخورد کردیم این بود که برخی بازیگران مثل جلال پیشواییان، خسرو شکیبایی، آتیلا پسیانی، سیاوش تهمورث، نوید محمدزاده و میلاد کی مرام بیشتر با نقش‌های منفی جذابی که خلق کردند در یادها مانده‌اند. شما نیز نظرات خود را درباره این بازیگران و البته نقش های منفی که در این فهرست آورده‌ایم زیر همین مطلب بنویسید. به نظرتان بهترین بازیگر نقش منفی ایران کیست؟

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران3 دیدگاه
avatar
علی
.
30 تیر 1403، 15:17
پاسخ
1
0
متاسفم براتون که شهرام حقیقت دوست رو در سریال طلسم شدگان و چند سینمایی جذاب نگفتید
avatar
مسعود
.
23 بهمن 1402، 19:59
پاسخ
0
0
تمامی این شخصیتا که گفتی یه ذره رحم و مروت یا یه جور حس همزاد پنداری دارن... اما فرخ بی رحم... خشن باهوش و جذابه.... رحیم نوروزی و جهانگیر الماسی هم که بازیشون فوق العادن
avatar
هانا
.
15 فروردین 1401، 17:41
پاسخ
0
4
تابلوهه دیگه برادر / خواهر من وقتی خودت میگی یکی از محدود دفعاتی بوده ککه بیننده ضد قهرمان رو میپسنده دیگه معلومه که قباد .شهاب حسینی. بهترین بوده
avatar
مسعود
.
23 بهمن 1402، 19:56
پاسخ
0
0
@هانا
تا وقتی فرخ هست.... بقیه سکوت.... فرخ پس از باران بینظیر و جذاب و بسیار منفیه
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402