هنرمندان و بازیگران فوت شده در سال ۱۴۰۳

  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

متاسفانه در سال 1403 نیز شاهد رفتن جمعی از هنرمندان از میان ما بودیم که جامعه هنری را داغدار کردند. در ادامه مقاله پیش رو با معرفی بازیگران فوت شده ۱۴۰۳ همراه شما هستیم.

مرگ یکی از بحث‌برانگیزترین اتفاقاتی طبیعی است که از زمان آفرینش انسان و آمدن او به زمین تا کنون اتفاق می‌افتد. این اتفاق اگرچه جز طبیعی‌ترین مفاهیم در جهان است اما به حدی تراژیک به نظر می‌رسد که کمتر کسی می‌تواند آن را به راحتی بپذیرد و همواره پروسه‌ای برای پذیرش آن طی می‌شود.

سال 1403 نیز از ابتدا شروع به گرفتن هنرمندانی از جامعه هنری کرده و این جامعه را داغدار کرد و این اتفاق ادامه‌دار شد. در این مقاله پلازا قصد داریم به معرفی اسامی بازیگران فوت شده ایرانی در سال ۱۴۰۳ بپردازیم. در این مقاله نیز می‌توانید درباره هنرمندان و بازیگران فوت شده در سال 1402 بخوانید.

فهرست مطالب:

هنرمندان و بازیگرانی که در سال 1403 فوت شدند

در ادامه با 15 هنرمندی که در سال 1403 از میان ما رفتند را معرفی می‌کنیم.

1. زنده یاد فرامرز اصلانی ؛ از بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

عکس بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

  • طول عمر: 78 سال
  • علت مرگ: ابتلا به سرطان
  • آثار معروف: آلبوم‌های  دلمشغولی‌ها، روزهای ترانه و اندوه

فرامرز اصلانی از هنرمندان فوت شده ۱۴۰۳ است که به حرفه خوانندگی، ترانه‌سرایی و آهنگسازی مشغول بود. این هنرمند در تاریخ 22 تیر 1324 چشم به جهان گشود. این خواننده در خانواده‌ای هنردوست رشد کرد و پدر و مادر او هر دو موسیقی دوست بودند. آقای اصلانی پس از پایان دبیرستان به انگلیس رفت و بعد از اینکه در رشته روزنامه‌نگاری فارغ‌التحصیل شد، با ایران بازگشت و گیتار و آواز را فراگرفت. اولین آلبوم این هنرمند دلمشغولی‌ها نام داشت که مورد توجه قرار گرفت‌. ترانه آهوی وحشی او در ایران بارها پخش شده و آهنگ اگه یه روز بری سفر او نیز بسیار مشهور است.

آقای اصلانی در اسفند ماه 1402 خبر از ابتلا خود به سرطان خبر داد و خیلی زود در اولین روز فروردین 1403 چشم از جهان فروبست. او در زمان فوت ساکن مریلند آمریکا بود.

2. زنده یاد بیتا خواننده

بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

  • طول عمر: بین 70 تا 80 سال
  • علت مرگ: کهولت سن
  • آثار معروف: آخرین برگ ، منم که فردایی ندارم، آشتی ، وسوسه ، از یاد رفته

طاهره موسی زاده معروف به بیتا یکی از خوانندگان زن قدیمی پیش از انقلاب است که در دهه 20 خورشیدی چشم به جهان گشود. او اهل تهران بود و همکاری نزدیکی با واروژان داشت. این هنرمند در سن 27 سالگی کار خود را شروع کرد و تا سال 1357 حدود 40 ترانه به جامعه هنر تقدیم کرد. ترانه‌های آخرین برگ، منم که فردایی ندارم، آشتی، وسوسه  و از یاد رفته از آثار مشهور مرحوم بیتا هستند. او با ترانه آشتی به شهرت رسید و پس از انقلاب به خارج از کشور رفت و دیگر فعالیت چندانی نداشت. این خواننده همسر سابق فضل الله توکل بود و در سال‌های انتهایی عمرش مبتلا به آلزایمر شده بود. در نهایت او در 3 فروردین 1403 بعد از اینکه دو ماه در کما بود، درگذشت.

3. زنده یاد علی‌ اصغر رضایی نیک

بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

  • طول عمر: 68 سال
  • علت مرگ: ایست قلبی
  • آثار معروف: صداپیشگی شخصیت پاتریک، صداپیشگی شخصیت کارآگاه کاستر

علی‌اصغر رضایی نیک دوبلور پیشکسوت ایرانی متولد 5 فروردین سال 1335 بود و از سال 1367 وارد دنیای دوبله و صداپیشگی شد. از کارهای ماندگار مرحوم رضایی نیک باید به سریال کارآگاه کاستر، انیمیشن‌های سفرهای میتی کومان، داستان‌های مارکو و جینا، اسفنج دریایی و لیلی دختر استثنایی، فیلم‌های جان سخت، زمان آتش، پسران بد و شهر داغ و سریال‌های سواران بد، کمیسر شهر و روزگار قدیم اشاره کنیم. ماندگارترین کار این دوبلور صداپیشه شخصیت پاتریک در باب اسفنجی بود. این هنرمند در روز 7 فروردین 1403 به علت ایست قلبی از دنیا رفت.

4. زنده یاد رضا داوودنژاد ؛ از بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

بازیگر زن فوت شده ۱۴۰۳

  • طول عمر: 43 سال
  • علت مرگ: عفونت خون بعد از پیوند کبد
  • آثار معروف: سیاوش در پشت کنکوری‌ها، بهرام در زندگی به شرط خنده، قادر در پنچری

رضا داوودنژاد از بازیگران تازه فوت شده ۱۴۰۳ است که در 29 اردیبهشت 1359 متولد شد. این هنرپیشه به واسطه پدرش، علیرضا داوودنژاد، توانست از سال 1365 با فیلم بی‌پناه وارد سینما شد و در سال 1381 با سریال پشت کنکوری‌ها توانست شناخته شود. آقای داوودنژاد سریال‌های دیگری همچون باغچه مینو، زندگی به شرط خنده، نون و ریحون، پنچری، زندگی شگفت‌انگیز است، شهباز و نیکان را در کارنامه خود ثبت کرده است‌.

این هنرپیشه در زمان جوانی و هنگامی که وقت خدمت سربازی او رسیده بود، تصمیم می‌گیرد خود را چاق کند. این چاقی مفرط برای او دردساز می‌شود و وقتی او تصمیم می‌گیرد عمل بای پس انجام دهد، کبدش دچار مشکل می‌شود. مرحوم داوودنژاد دوبار پیوند کبد انجام داد و در نهایت در 13 فروردین 1403 به دلیل عفونت خون پس از پیوند کبد دیده از جهان فروبست.

5. زنده یاد داریوش طلایی

بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

  • طول عمر: 86 سال
  • علت مرگ: کهولت سن
  • آثار معروف: شمسی پهلوان، شیرین و فرهاد، جهنم سفید، الماس ۳۳، دنیای پر امید، دختر کدخدا

داریوش طلایی نیز از بازیگران فوت شده ۱۴۰۳ است. او در سال 1316 یا 1317 چشم به جهان گشود و با دعوت داریوش اسدزاده با تئاتری به نام گربه و قناری بازیگری را آغاز کرد. سپس سیامک یاسمی او را به سینما دعوت کرد. این بازیگر در طول عمر هنری خود نقش دوم و اصلی ایفا می‌کرد. او پس از انقلاب از بازیگری فاصله گرفت و آخرین فیلمش نیز بلند پرواز نام داشت. از آثار مشهور این بازیگر باید به شمسی پهلوان، شیرین و فرهاد، جهنم سفید، الماس ۳۳، دنیای پر امید و دختر کدخدا اشاره کنیم. مرحوم طلایی در روز 31 فروردین 1403 درگذشت.

6. زنده یاد زری خوشکام ؛ از بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

  • طول عمر: 79 سال
  • علت مرگ: سکته و ایست قلبی
  • آثار معروف: آدمک، تپلی، خواستگار، سلطان صاحبقران

زری خوشکام مادر لیلا حاتمی بازیگر مشهور و همسر علی حاتمی کارگردان به نام ایرانی است. او یکی از بازیگران قبل از انقلاب سینمای ایران بود که در  15 اردیبهشت 1324 به دنیا آمد. خانم خوشکام کار خود را از سال 1350 شروع کرد و شهرت خوبی داشت. از آنجایی که زری خوشکام در سینمای پیش از انقلاب نقش خانم‌های اغواگر و بی‌پروا را بازی می‌کرد، با ازدواج با علی حاتمی استایل بازیگری‌اش تغییر کرد اما بعد از انقلاب او را 30 سال ممنوع از فعالیت سینمایی کردند. بعد از اتمام محرومیت، او به صورت گزینش شده نقش‌های کوتاهی در آثار همسر و خانواده‌اش داشت. او بعد از انقلاب با نام زهرا حاتمی شناخته می‌شد. خانم خوشکام سرانجام در تاریخ 28 اردیبهشت 1403 به دلیل سکته و ایست قلبی فوت کرد.

7. زنده یاد سعید راد

بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

  • طول عمر: 79 سال
  • علت مرگ: عفونت ریه و مثانه
  • آثار معروف: صبح روز چهارم، تنگنا، عقاب‌ها، گیرنده، چ، در چشم باد

مرحوم سعید راد نیز از جمله بازیگران درگذشته در سال 1403 است. او در 4 آبان سال 1323 به دنیا آمد و به دلیل اینکه چهره و استیل بدنی خوبی داشت در سال 1350 برای بازیگری انتخاب شد‌. آقای راد فعالیت موفقی در سینمای پیش از انقلاب داشت و فیلم‌های صبح روز چهارم و تنگنا از آثار معروف این هنرپیشه بودند. در سال 1363 این بازیگر ممنوع‌الکار شد و تا سال 1382 فعالیتی در سینمای ایران نداشت. او مدتی را خارج از کشور گذراند و از دهه 80 فعالیتش را از سر گرفت‌. سعید راد در طول زندگی خود دوبار ازدواج کرد که همسر دوم او نوش آفرین خواننده و بازیگر معروف ایرانی بود. این بازیگر یک پسر به نام سام و یک دختر به نام نگاه دارد.

آقای راد در سینمای پس از انقلاب با فیلم‌های عقاب‌ها، گیرنده، چ و سریال در چشم باد درخشید. او در سال 1402 به دلیل زمین خوردگی از ناحیه ستون فقرات آسیب دید و عمل‌های جراحی برای بهبودی او نتیجه خوبی نداشتند. در روزهای پایانی زندگی این هنرپیشه، او به عفونت ریه و مثانه مبتلا شد و همین‌ اتفاقات باعث مرگش شدند. آقای راد 1 مرداد 1403 چشم از جهان فرو بست.

8. زنده یاد فتح‌ الله طاهری

  • طول عمر: 81 سال
  • علت مرگ: بیماری گوارشی
  • آثار معروف: محمد رسول‌الله، شادروان، متهم گریخت، گیل‌دخت

مرحوم فتح‌ الله طاهری بازیگر و تعزیه‌خوان ایرانی در 17 آبان 1321 چشم به جهان‌ گشود. او از سنین نوجوانی تعزیه‌خوانی را آغاز کرد و سپس وارد تئاتر شد. اولین فیلم‌ سینمایی این بازیگر عاشورایی دیگر در کربلای ما بود که در سال 1360 ساخته شد. این هنرپیشه عمدتا نقش‌های کوتاه در آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی ایفا می‌کرد. پررنگ‌ترین نقش او که در ذهن مخاطب مانده، نقش پدر منصور در سریال متهم گریخت است. ایشان سابقه‌ای 60 ساله در تعزیه‌خوانی داشتند. آقای طاهری در 7 مرداد 1403 به علت بیماری گوارشی در بیمارستان بستری شدند و سرانجام در 19 مرداد 1403 بر اثر بیماری درگذشت.

9. زنده یاد هوشنگ حریرچیان

  • طول عمر: 92 سال
  • علت مرگ: کهولت سن
  • آثار معروف: اختراع آقاجون، تفنگ سرپر، ساختمان پزشکان و پژمان

زنده یاد هوشنگ حریرچیان بازیگر ایرانی متولد 20 مرداد 1311 بود. او فعالیت هنری خود را از سن 16 سالگی با تئاتر در اصفهان شروع کرد و بعد از آن به واسطه صدای خوبی که داشت در رادیو فعالیت کرد. این بازیگر در سال 1348 با سریال عکاس باشی مقابل دوربین قرار گرفت و بعد از آن با فیلم جعفر خان در سینما حاضر شد. این هنرپیشه با مجموعه تلویزیونی آشپزباشی توانست دیده شود و سپس با نقش پدر دکتر نیما در سریال ساختمان پزشکان به شهرت زیادی رسید. این بازیگر در آثار دیگری همچون تاکسی پلیس و ساختمان پزشکان نیز حضور داشت و تا سال 1403 به فعالیت‌های خود ادامه داد. مرحوم حریرچیان در تاریخ 30 مرداد 1403 به دلیل کهولت سن درگذشت.

10. حسین خانی بیک

  • طول عمر: 83 سال
  • علت مرگ: کهولت سن
  • آثار معروف: تفنگ شکسته، تفنگ‌های سحرگاه، غریبانه، پهلوانان نمی‌میرند، شلیک نهایی، میرزا کوچک خان، امام علی، روشن‌تر از خاموشی و مختارنامه

حسین خانی بیک از بازیگران فوت شده ۱۴۰۳ است که در  18 مرداد 1320 به دنیا آمد. این هنرپیشه فعالیت خود را از تئاترهای مدرسه آغاز کرد و سپس از شاگردان مهین دیهیم هنرپیشه معروف بود. مرحوم خانی بیک پیش از انقلاب تئاتر را شروع و در سال 1356 فعالیت سینمایی خود را با باغ بلور آغاز کرد. آقای خانی بیک جز هنرپیشه‌های نقش اول نبود اما نقش‌ آفرینی‌های مشهوری نیز دارد. معروف‌ترین ایفای نقش مرحوم خانی بیک در سریال مختارنامه بود.

این هنرپیشه در سال‌های آخر عمر خود به کرونا مبتلا شد و بعد از آن کم کم آلزایمر گرفت‌. مرحوم خانی بیک به تدریج قدرت تکلم و شناخت دیگران را از دست داده بود و در نهایت 1 شهریور 1403 درگذشت.

11. زهره حمیدی

  • طول عمر: 67 سال
  • علت مرگ: سرطان لوزالمعده
  • آثار معروف: دلاوران کوچه دلگشا، بهشت گمشده، نرگس، گمگشته، روزگار قریب، آخرین دعوت، شوق پرواز، فرشتگان بی‌بال و خداداد

مرحوم زهره حمیدی از هنرپیشه‌های فوت شده 1403 است که در 8 اردیبهشت 1336 چشم به جهان گشود. خانم حمیدی نخستین بار در با فیلم دلاوران کوچه دلگشا در سال 1371 بازیگری را آغاز کرد. این هنرپیشه در طول زندگی هنری خود عموما ایفاگر نقش‌های مکمل بود و چهره‌ای محبوب محسوب می‌شد. خانم حمیدی صاحب چهار فرزند بود که یکی از پسرهای او به دلیل مصرف مواد انرژی‌زا ایست قلبی کرد و او این موضوع را حتی در برنامه ماه عسل نیز مطرح کرد.

مرحوم حمیدی در سال 1402 متوجه ابتلا خود به بیماری سرطان لوزالمعده شد و در نهایت توانست حدودا یکسال با این بیماری مبارزه کند و در تاریخ 4 شهریور 1403 از دنیا رفت.

12. زنده یاد پری صابری

  • طول عمر: 92 سال
  • علت مرگ: سرطان
  • آثار معروف: من از کجا، عشق از کجا، هفت شهر عشق، شمس پرنده، هفت خان رستم و باغ دلگشا

زنده یاد پری صابری از جمله هنرمندان اهل ایران متولد 1 فروردین 1311 بود. او کارگردان تئاتر، نمایش‌نامه‌نویس و نویسنده رمان بود و  فعالیت خود را از سنین جوانی با تئاتر شروع کرد. فضای کارهای خانم صابری عرفانی و فلسفی بودند. ایشان از بزرگان تئاتر محسوب می‌شدند و نه تنها در عرصه ملی بلکه بین‌المللی نیز خوش درخشیدند.‌ خانم صابری موسس گروه تئاتر پازارگاد و تالار مولوی بود. او موفق شد تا نشان هنر و ادب فرانسه را دریافت کند. ایشان سال‌ها با بیماری سرطان مبارزه کرده و در نهایت در تاریخ 20 شهریور 1403 درگذشتند‌.

13. صدرالدین حجازی ؛ از بازیگران فوت شده ۱۴۰۳

  • طول عمر: 76 سال
  • علت مرگ: سرطان ریه و سکته مغزی
  • آثار معروف:  روزی روزگاری، نابرده رنج، زیرزمین  و مختارنامه

صدرالدین حجازی بازیگر بعدی این فهرست است. او در 16 مرداد 1327 به دنیا آمد و در دوران دانشجویی تئاتر را شروع کرد. این بازیگر در تئاتر موفق بود به طوری که سال 1356 موفق به کسب جایزه اسب طلایی جشنواره بین‌المللی تئاتر شد. فیلم‌های ناخدا خورشید، تردید شاخه‌های بید و سنتوری، سریال‌های  کوچک جنگلی، مختارنامه، تنهاترین سردار و تفنگ سرپر از آثار شاخص دیگر او هستند. مرحوم حجازی در طی سال‌های حضور خود در عرصه بازیگری نقش‌های بسیار ماندگاری ایفا کرد. او پدر سینا حجازی خواننده مشهور ایرانی است. این هنرمند در آخرین سال‌های زندگی خود مبتلا به سرطان ریه و در اواسط شهریور ماه 1403 خبر مرگ او پخش شد. اما خانواده او مرگ آقای حجازی را تکذیب کرده و خبر از کما رفتن او دادند. سرانجام این بازیگر در 24 شهریور 1403 بعد از گذران دوره‌ای کما به علت عوارض بیماری سرطان، سکته مغزی کرده و فوت شد.

14. زنده یاد حسین توشه

  • طول عمر: 70 سال
  • علت مرگ: بیماری
  • آثار معروف: پس از باران، محکومین، راه و بیراه

زنده یاد حسین توشه بازیگر ایرانی در 1 فروردین سال 1333 چشم به جهان گشود. او کار خود را با نقش کوتاهی در سریال کوچک جنگلی شروع کرد و سپس با نقش نصرالله در سریال پس از باران به شهرت زیادی رسید. آقای توشه عمدتا در صدا و سیمای استان گیلان و البته آثار ملی ایفای نقش داشت و بیشتر نقش‌های منفی ایفا می‌کرد. سریال‌های دنیای شیرین دریا، خانه‌ای در تاریکی، حصیر سرد، جابر بن حیان، فصل اول پایتخت، خانه‌ای روی تپه، میکائیل، گیله‌وا، محکومین و راه و بیراه از جمله آثار دیده شده وی هستند. ایشان پس از مدتی تحمل بیماری در سال 11 آذر 1403 درگذشت.

15. زنده یاد ژاله علو

  • طول عمر: 97 سال
  • علت مرگ: مشکلات قلبی
  • آثار معروف: روزی روزگاری، مختارنامه

زنده یاد ژاله علو دوبلور، گوینده و بازیگر اهل ایران در 14 مرداد 1306 متولد شد. نام اصلی این بانو شوکت علو بود. پدری وی از جمله خوشنویسان دوران قاجار بود که باعث شد ایشان از همان کودکی در دنیای علم و ادب رشد کند. او پس از فارغ‌التحصیلی از دانشسرای مقدماتی تهران و هنرستان هنرپیشگی تهران وارد رادیو شد. خانم علو سوابق درخشانی در حوزه دوبله و گویندگی دارند و جز صداهای ماندگار ایرانی محسوب می‌شوند. این بازیگر در سال 1389 جز چهره‌های ماندگار خوانده شد. نقش‌های خاله لیلا در سریال روزی روزگاری و دمه در سریال مختارنامه از ماندگارترین کارهای تصویر این هنرپیشه بودند. خانم علو در 4 دی 1403 پس از مدت‌ها تحمل بیماری قلبی درگذشت.

سخن نهایی

در این مقاله با معرفی هنرمندان و بازیگران فوت شده ایرانی 1403 همراه شما بودیم‌. تا کنون 15 نفر در این لیست ثبت شدند و امیدواریم تا پایان سال با غمی دیگر روبه‌رو نشویم. در نهایت از خداوند طلب آرامش روح این عزیزان را داریم. روحشان شاد و یادشان‌ گرامی باد.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران1 دیدگاه
avatar
مهدی لبافی
.
22 اردیبهشت 1403، 01:07
پاسخ
2
1
اقای رضا داوود نژاد ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ فوت شدن که اشتباه نوشتید ۱۴۰۲
avatar
کیوان محبی
.
22 اردیبهشت 1403، 08:41
پاسخ
0
1
@مهدی لبافی
ممنون از دقت شما اصلاح شد
جدول فروش فیلم ها