Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet.

معرفی و مقایسه تراشه های اسنپدراگون ایکس الیت (Elite) و پلاس (Plus)

تراشه اسنپ دراگون ایکس
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

کوالکام بالاخره با تراشه های اسنپدراگون ایکس، الیت و پلاس بزرگترین قدم خود را برای رقابت با پردازنده‌های اپل، اینتل و AMD برداشت. با ما همراه باشید تا با مشخصات و قابلیت‌های این پردازنده‌ها آشنا شویم.

بدون شک همانند بازار موبایل و لپ‌تاپ‌ها، در بازار پردازنده‌ها نیز رقابت تنگاتنگی وجود دارد. در حال حاضر شرکت‌های مختلفی وجود دارند که پردازنده تولید می‌کنند و دوست دارند که قدرت خود را به رخ دیگران بکشند و سهم بیشتری از بازار را تصاحب کنند. یکی از مهم‌ترین کمپانی‌های تولید کننده پردازنده، کوالکام است که حال شاهد معرفی شدن پردازنده‌های جدید آن هستیم.

گرچه شاید بسیاری از افراد کوالکام را با پردازنده‌های گوشی‌های هوشمند، به خاطر بیاورند، اما بایستی بدانید که پردازنده‌های تولیدی این شرکت، محدود به گوشی‌های موبایل نبوده و محصولات جدید این شرکت که برای لپ‌تاپ طراحی شده‌اند، قرار است رقبای جدی حتی برای تراشه‌های سری M اپل باشند. تراشه اسنپدراگون ایکس Elite از جمله جدید‌ترین محصولات کوالکام است که همراه با تراشه اسنپدراگون ایکس پلاس عرضه خواهد شد. ما در این مطلب پلازا می‌خواهیم ضمن معرفی و مشخصات این دو، آن‌ها را با هم مقایسه کنیم.

فهرست مطالب

مشخصات دو تراشه اسنپدراگون ایکس Elite و پلاس

اسنپدراگون ایکس الیتاسنپدراگون ایکس پلاس
پردازنده۱۲ هسته اوریون با فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز۱۰ هسته اوریون با فرکانس ۳.۴ گیگاهرتز
پردازنده گرافیکیآدرینو با توان محاسباتی ۴.۶ ترافلاپسآدرینو با توان محاسباتی ۳.۸ ترافلاپس
واحد پردازش عصبیکوالکام Hexagon با توان ۴۵ تاپس
دوربینواحد پردازش تصویر کوالکام اسپکترا با پشتیبانی از یک دوربین حداکثر ۶۴ مگاپیکسلی، دو دوربین ۳۶ مگاپیکسلی و قابلیت ضبط 4K HDR
رمتا حداکثر ۶۴ گیگابایت رم LPDDR5X
مودماسنپدراگون X65
وای‌فای و بلوتوثتراشه کوالکام FastConnect 7800 با پشتیبانی از وای‌فای ۶، وای‌فای 6E، وای‌فای ۷ و بلوتوث ۵.۴

رقبای این تراشه‌ها در بازار

بهتر است که قبل از بررسی تراشه‌های Snapdragon X به ویژه نسخه الیت، ببینیم این پردازنده قرار است که با چه تراشه‌های دیگری رقابت کند و آیا می‌تواند آنها را شکست دهد. بدون شک سری پردازنده‌های M اپل از جمله اصلی‌ترین رقبای اسنپدراگون ایکس محسوب می‌شوند که باید به آن اشاره کنیم. در حال حاضر نسخه‌های اسنپدراگون ایکس می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به رقیب خود اپل داشته باشند و عالی به نظر می‌رسند.

اینتل نیز از جمله رقبای اصلی این پردازنده خواهد بود. هر چند هنوز اینتل پردازنده اصلی خود که در حد اسنپدراگون ایکس باشد را رونمایی نکرده است و انتظار می‌رود که این پردازنده تا زمان معرفی شدن تراشه جدید اینتل در بازار جهانی پادشاهی کند.

باید اشاره کرد که هنوز لپ‌تاپ و وسیله جدیدی با استفاده از این پردازنده‌ها به بازار عرضه نشده است و هنوز هیچ لپ‌تاپی از تراشه اسنپ دراگون ایکس پلاس و تراشه اسنپ دراگون ایکس Elite استفاده نکرده است. به گفته کوالکام صحبت‌های لازم با غول‌های ساخت لپ‌تاپ برای همکاری در ساخت انجام شده است.

مقایسه دو نسخه الیت و پلاس تراشه اسنپ دراگون ایکس

مقایسه دو نسخه الیت و پلاس تراشه اسنپدراگون ایکس

این دو پردازنده اولین تراشه‌های کوالکام با هسته‌های جدید اوریون هستند که توسط نوویا (استارتاپ متعلق به کوآلکام) طراحی و ساخته شده‌اند. این دو پردازنده ۱۰ و ۱۲ هسته‌ای، آن‌طور که از مشخصات قید شده‌ی این پردازنده‌ها پیداست، قدرت قابل توجهی دارند و می‌توانند با پردازنده‌های اپل، اینتل و AMD رقابت کنند.

مقایسه هسته های دو پردازنده

کوالکام برای ساخت تراشه‌های جدید خود از استارتاپ جدید خود، که به‌تازگی به این کمپانی پیوسته است، استفاده کرده است. تمامی هسته‌های پردازنده سری ایکس اسنپدراگون از نوع اوریون خواهند بود و منتظر هستیم که این هسته‌ها امتحان خود را در این زمینه پس دهند.

باید اشاره کرد که تراشه اسنپ دراگون ایکس Elite یک پردازنده دوازده هسته‌ای است که می‌تواند عملکرد خیره کننده‌ای برای شما عزیزان داشته باشد. تمامی دوازده هسته در سه عدد کلاستر ۴ عددی قرار گرفته‌اند و می‌توانند فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز را برای شما به ارمغان بیاورند. نکته قابل توجه این است که پردازنده سری الیت در عملکرد‌های تک هسته‌ای و دو هسته‌ای می‌تواند فرکانس قدرت خود را افزایش داده و عملکرد بهتری داشته باشند. در مواقع میزان فرکانس قدرت هسته‌های این پردازنده به ۴.۲ گیگاهرتز نیز خواهد رسید.

در طرف مقابل تراشه اسنپ دراگون ایکس پلاس از ده هسته استفاده کرده است که آن‌ها نیز از نوع اوریون هستند. این هسته‌ها می‌توانند با فرکانس قدرت ۳.۴ گیگاهرتز برای شما عزیزان کار کنند. به لطف این پردازنده می‌توانید چندین مانیتور را همزمان به دستگاه خود متصل نمایید.

واحد پردازش عصبی هوش مصنوعی

بالاخره کوالکام نیز محصول جدید خود را به واحد پردازش عصبی (NPU) مجهز کرد. اگر چه این اتفاق دیر افتاد، اما حال می‌توان این قابلیت را در تراشه اسنپ دراگون ایکس Elite مشاهده نمود که می‌تواند دستگاه شما را به هوش مصنوعی مجهز نماید، در‌ صورتی‌که مصرف انرژی پایینی دارد.

این تراشه از واحد پردازش عصبی خود کوالکام با نام انحصاری Hexagon استفاده کرده است. باید اشاره کرد که توان پردازش عصبی این پردازنده 45 TOPS خواهد بود. در موارد مختلف این توان می‌تواند به حداکثر ۷۵ تاپس نیز برسد که خیره‌کننده است.

تراشه اسنپ دراگون ایکس پلاس نیز از همین واحد پردازش عصبی استفاده می‌کند و به‌همین دلیل در بخش پردازش مسائل مربوط به هوش مصنوعی عملکرد مشابهی خواهند داشت و هیچ تفاوتی بین آن‌ها دیده نخواهد شد. پردازنده‌های عادی عملکرد پلکانی دارند و در‌ صورتی‌که نتوانند مرحله اول را پردازش کنند به نقطه بعدی نخواهند رفت. در‌ حالی‌که پردازنده NPU اینگونه نیست و همانند مغز انسان می‌تواند به‌صورت محیطی پردازش‌های مختلفی را انجام دهد و محاسبه داشته باشد.

پردازنده گرافیکی

تراشه اسنپ دراگون ایکس Elite به یک پردازنده گرافیکی نیز مجهز شده است تا بتواند وظایف گرافیکی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. کمپانی کوالکام برای این تراشه خود از پردازنده‌های گرافیکی آدرنو استفاده کرده است که قدرت بالایی دارند و از قدرت ۴.۶ ترافلاپس برخوردار است.

در طرف مقابل تراشه اسنپ دراگون ایکس پلاس نیز از پردازنده‌های گرافیکی ادرنو استفاده کرده است. باید اشاره کرد که پردازنده به کار رفته در نسخه پلاس از قدرت ۳.۸ ترافلاپس برخوردار است و عملکرد آن کمی ضعیف‌تر از برادر خود، یعنی نسخه الیت، است.

مشخصات تراشه اسنپ دراگون ایکس

دوربین قابل پشتیبانی

یکی از عواملی که موجب افزایش کیفیت دوربین گوشی‌ها و لپ‌تاپ‌ها می شود، پردازنده به کار رفته در آن است. در ‌صورتی‌که پردازنده قدرت لازم را نداشته باشد، اگر بهترین لنز دوربین را نیز انتخاب کنید، باز هم عملکرد مناسبی را برای شما عزیزان به ارمغان نخواهد آورد؛ چرا که وظیفه‌ی پردازش رنگ‌های تصویر و جزئیات آن، به عهده پردازنده است.

تراشه‌های سری الیت کمپانی کوالکام این قابلیت را دارند تا بتوانند از یک دوربین ۶۴ مگاپیکسلی، دو عدد دوربین ۳۲ مگاپیکسلی پشتیبانی کنند. حال به سازنده بستگی دارد که از چه نوع ترکیب دوربینی برای گوشی انتخاب کند و از قدرت آن بهره ببرد.

سری پلاس تراشه‌های اسنپدراگون ایکس نیز عملکرد مشابهی را به‌ رمغان خواهند آورد و در این بخش هیچ تفاوتی بین آن‌ها نخواهد بود. این تراشه نیز نهایت می‌تواند تا ۶۴ مگاپیکسل را پشتیبانی کند و نمی‌توان از این فراتر با این پردازنده رفت.

در قسمت فیلمبرداری نیز می‌توانید با هر دو تراشه با کیفیت 4K فیلم‌برداری داشته باشید و ذخیره نمایید. همچنین این تراشه‌ها از استاندارد HDR نیز پشتیبانی می‌کنند که همین موضوع موجب بهبود کیفیت فیلم‌های ذخیره شده خواهد شد.

دیگر امکانات ارتباطی

هر دو تراشه اسنپ دراگون ایکس از تراشه کوالکام FastConnect 7800 استفاده و از وای‌فای ۶، وای‌فای 6E، وای‌فای ۷ و همچنین بلوتوث ۵.۴ پشتیبانی می‌کنند.

همچنین باید اشاره کرد که هر دو تراشه از فناوری اینترنت موبایل 5G پشتیبانی می‌کنند. در حال حاضر این تکنولوژی در حال توسعه است و در آینده‌ای بسیار نزدیک جایگزین 4G خواهد بود. پس اگر به دنبال سرعت بیشتر هستید این تراشه آن را برای شما به‌ ارمغان می‌آورد.

این دو تراشه در قسمت میزان حافظه رم قابل پشتیبانی نیز عملکرد یکسانی خواهند داشت. هر دو تراشه می‌توانند تا حداکثر از ۶۴ گیگابایت رم از نوع LPDDR5X-8448 را پشتیبانی کنند. البته که پیش‌بینی می‌شود که این تراشه‌ها بتوانند از میزان حافظه بیشتر نیز پشتیبانی کنند. همین موضوع باعث می‌شود تا تراشه‌های اسنپدراگون ایکس گزینه بسیار مناسب برای کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها نیز باشند. بر‌اساس پیش‌بینی‌ها انتظار می‌رود که لپتاپ‌هایی که از این تراشه استفاده کرده‌اند، برچسب قیمتی حداقل ۱۰۰۰ دلاری روی آن‌ها دیده شود.

جمع بندی

در نهایت با معرفی تراشه اسنپ دراگون ایکس Elite همراه شما عزیزان بودیم و اطلاعات کاملی درباره این پردازنده در اختیار شما قرار دادیم و این اطلاعات را نیز با عضو دیگر خانواده اسنپدراگون ایکس مقایسه کردیم تا شما تا حد امکان به‌صورت کامل با تراشه‌های جدید کمپانی کوالکام آشنا شوید و به قدرت بالای آن پی ببرید. نظر شما چیست؟ است این پردازنده‌ها می‌توانند بازار دنیا را متحول کنند ؟ نظرات خود را در قسمت کامنت‌ها با ما نیز به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402