بازیگران دهه هفتادی اکنون جوانان سینمای ایران را تشکیل دادهاند که با بازیهای خود در نقشهای کلیدی به شهرت آنها افزوده میشود. در ادامه مقاله پیش رو قصد داریم تا با معرفی بهترین هنرپیشگان دهه 70 همراه شما باشیم.
بازیگری شغل بسیار مهمی برای یک کشور است. اکثرا کشورهای جهان را به واسطه بازیگران، سیاستمداران و افراد معروف آن میشناسند. البته بازیگران جایگاه دیگری در معرفی کشورها دارند، زیرا آنان نماینده ارائه فرهنگ و هنر یک مرز و بوم به حساب میآیند. به همین خاطر تربیت نسل جدید بازیگران به بهترین شکل بسیار ضروری است. پس از انقلاب، نسل بازیگران دهه پنجاه و دهه شصت پا به عرصه هنر گذاشتند و اکنون نوبت دهه هفتاد رسیده است.
بازیگران دهه هفتادی امروز در دهه دوم و سوم زندگی خود هستند و برخی از آنها تبدیل به ستارههای سینما نیز شدهاند. این هنرپیشهها جوان و تازه نفس هستند و میتوانند با دیدگاه مدرن خود، ایران را به صورت دیگری در جهان معروف کنند. در ادامه این مقاله پلازا قصد داریم تا بهترین بازیگران دهه ۷۰ را به شما معرفی کنیم.
فهرست مطالب:
معرفی بازیگران دهه هفتادی ایران
بازیگران دهه هفتادی سینمای ایران این روزها گوی رقابت را از تعداد زیادی از دهه شصتیها ربودهاند و در مسیر ستاره شدن هستند. برای شناخت این بازیگران ادامه مطلب را از دست ندهید!
1. هستی مهدوی فر ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1370
- آثار مطرح: جراحت، مادرانه، سایهبان، 50 کیلو آلبالو، کمدی انسانی، ماجرای نیمروز رد خون، هفت و نیم و آکتور
هستی مهدویفر متولد 21 آذر 1370 است و با حضور در سریالهای «جراحت» و «مادرانه» حضور بسیار خوب و امیدوارکنندهای داشت. او در آن سالها نوید ظهور یک استعداد بزرگ در سینما را میداد اما با انتخابهای بعضا اشتباه و عدم موفقیت فیلمهایش، درخشش خود را به تعویق انداخت. چند وقتی میشود که این بازیگر به مسیر کاری درست بازگشته و دوباره با «ماجرای نیمروز؛ رد خون» توانست توجه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند. هستی مهدویفر برای فیلم «نیم» برنده دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین بازیگر زن در چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم یاس شد. فیلم «هفت و نیم» و سریال «آکتور» از جدیدترین آثار خانم مهدویفر هستند. همچنین فیلم «ملاقات با جادوگر» خانم مهدیفر جز آثار در انتظار اکران اوست.
2. سینا مهراد
- متولد: 1370
- آثار مطرح: گشت ارشاد، پدر، سایهبان، پردهنشین، ژن خوک، آقازاده و شادروان
پسر کوچکتر سعید سهیلی در 12 آذر 1370 به دنیا آمد و حالا کم کم دارد پا جای پای برادرش ساعد سهیلی میگذارد. بعد از حضوری موفق و پرحاشیه در سریال «پدر» و ایفای نقش اصلی آخرین فیلم پدرش سعید سهیلی، پس از اینکه سریال آقازاده با حضور پررنگ و کلیدی سینا مهراد پخش شد و توانست با بازخوردهای مثبتی در شبکههای اجتماعی و در میان منتقدان روبهرو شود، سینا مهراد شروع به رشد کرد. مهراد پس از «آقازاده» با پیشنهادهای زیادی روبهرو شد و فیلم «شادروان» را نیز بازی کرد و در فیلم جدید خود از کلیشه همیشگی ایفای نقش پسر خوب و مودب دور شد. فیلم «دو روز دیرتر» جدیدترین فیلم سینمایی در انتظار اکران سینا مهراد است.
3. مجید نوروزی
- متولد: 1370
- آثار مطرح: گاندو، دوزیست، تارا و سیاه چاله
مجید نوروزی از بازیگران دهه هفتادی پسر است که در 20 فروردین 1370 به دنیا آمد. او از سن 11 سالگی پس از شرکت در یک تست بازیگری به کانون حر رفت و زیر نظر سید جواد هاشمی بازیگری را آموخت. او ابتدا با نقشی کوتاه در سریال «ماه و پلنگ» به مخاطبان معرفی شد و سپس با سریال «زیر پای مادر» و نقش اشکان جایگاه او بین مخاطبان تثبیت شد. سریال «گاندو» توانست این بازیگر را مطرحتر کند و پس از آن در فیلمهای «دوزیست» و «تارا» ایفای نقش داشت. امروز این بازیگر با سریال «سیاه چاله» و فیلم «مصلحت» میدرخشد و به خوبی پتانسیل اینکه یک ستاره شود را از خود نشان داده است.
4. پردیس احمدیه
- متولد: 1371
- آثار مطرح: کلاس هنرپیشگی، خانه دختر، لاک قرمز، سرکوب، مجبوریم، لامینور، نوبت لیلی و پوست شیر
پردیس احمدیه زاده 8 تیر 1371 است و تا قبل از فیلم سینمایی «لاک قرمز» آنچنان دیده نشده بود. دلیل آن هم حضور در نقشهای کوتاه و از همه مهمتر توقیف فیلم «خانه دختر» بود. اما «لاک قرمز» جهش فوقالعاده پردیس احمدیه در سینمای ایران بود و توانست علاوه بر توجه منتقدان و سینماگران به او، توجه مخاطبان عادی و عام را هم در پی داشته باشد. این بازیگر جوان در «لاک قرمز» نقش اصلی فیلم را که دختری بیپناه بود بازی میکرد و درخشش در این نقش برای احمدیه جوایز زیادی به ارمغان آورد. او در یکی دو سال اخیر بسیار پرکارتر از قبل شده است و پس از بازی متفاوت در «سرکوب»، سپس در «لامینور» مرحوم داریوش مهرجویی و «مجبوریم» رضا درمیشیان ایفای نقشهایی کلیدی داشت. پردیس احمدیه را به دلیل استعداد بسیار بالا و حضور روی صحنه تئاتر، به جرئت میتوان از بهترین بازیگران دهه هفتادی نامید. پردیس احمدیه در سریال «پوست شیر» نیز خوش درخشید و فیلم «دو روز دیرتر» از آثار سینمایی جدید اوست
5. لاله مرزبان
- متولد: 1372
- آثار مطرح: زیر سقف دودی، بیهمهچیز و نگهبان شب
لاله مرزبان یکی از بازیگران دهه هفتادی است که در طی سالهای اخیر بازی او توانست مورد توجه قرار گیرد. او در 29 دی 1372 به دنیا آمد و اولین تجربه بازیگریاش در سال 1389 با سریال «هوش سیاه» رقم خورد. این هنرپیشه در سال 1392 با نقش کوتاهی در فیلم «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» وارد سینما شد و بعد از آن فیلمهای «زیر سقف دودی» و «به وقت شام» را بازی کرد. اما چهره این بازیگر در سالهای 1396 و 1397 با نقش آفرین ثروتیان و نازگل فردوس در مجموعههای تلویزیونی پرمخاطب «آنام» و «ستایش 3» توانست به صورت گسترده دیده شود. سپس دو فیلم «مهمانخانهٔ ماه نو» و «بیهمهچیز» باعث جلب توجهات به لاله مرزبان شد. او در سال 1400 فیلمی به نام «نگهبان شب» را بازی کرد و برای ایفای نقش خود نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فجر شد. فیلمی که نماینده اسکار ایران در سال 2024 بود.
6. سجاد بابایی
- متولد: 1372
- آثار مطرح: خسوف، سقوط، استاد، مجنون
سجاد بابایی هنرپیشه اهل ایران متولد 19 اردیبهشت 1372 است. او بازیگری را از سال 1394 با تئاتر شروع کرد تا اینکه با ایفای نقش در سریال شبکه نمایش خانگی خسوف به شهرت مطلوبی رسید. این هنرپیشه سپس با ایفای نقش در فیلم «استاد» توانست برای بار نخست برنده بهترین بازیگر مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شود. عملکرد او در فیلم «مجنون» نیز مورد توجه قرار گرفت و سبب شد تا این هنرپیشه نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شود.
7. شیدا خلیق ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1372
- آثار مطرح: یه حبه قند، هفت و نیم، مترجم
شیدا خلیق یکی از هنرپیشگان زن متولد شده در دهه 70 و دختر ناهید مسلمی بازیگر است. او در 5 خرداد سال 1372 چشم به جهان گشود. شیدا خلیق از همان سنین کودکی به واسطه مادر خود وارد دنیای بازیگری شد تا اینکه با فیلم «دختران» موفق به جلب توجهها شد. شهرت خانم خلیق به ایفای نقش در سریال «زوج یا فرد» بازمیگردد. او در دو سریال «گلشیفته» و «مترجم» حضور پیدا کرد و فیلم «آخرین تولد» جز آثار جدید اوست.
8. صدف اسپهبدی
- متولد: 1372
- آثار مطرح: علفزار، هتل
صدف اسپهبدی از جمله دیگر بازیگران دهه هفتادی محسوب میشود که در 15 بهمن 1372 متولد شد. او بازیگری را از سال 1396 با فیلم کوتاه «راحانا» شروع کرد. حضور این بازیگر در سینما با فیلم «علفزار» اتفاق افتاد. علفزار باعث شد تا خانم اسپهبدی مورد توجهات زیادی قرار گیرد و بتواند برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر و بهترین بازیگر زن جشن حافظ شود. اثر بعدی او یکی از پرفروشترین فیلمهای ایران، فیلم «هتل» بود. خانم اسپهبدی در فیلم «هفتاد سی» نیز ایفای نقش داشته است.
9. امیرحسین فتحی ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1372
- آثار مطرح: آخرین بار کی سحر را دیدی، کشتارگاه
امیرحسین فتحی یکی از بازیگران متولد دهه 70 ایران است که در یک خانواده هنردوست به دنیا آمد. پدرش حسن فتحی کارگردان مطرح و مادرش نویسندهای موفق است. او بازیگری را از سریال ساخته پدرش یعنی «شهرزاد» رسما شروع کرد و پیش از آن نقشهای کوتاهی نیز ایفا کرده بود. آقای فتحی بیشتر با سریالهای «جیران» و «قطب شمال» معروف شد. او در سینما نیز آثار خوبی همچون «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» و «کشتارگاه» را بازی کرده است.
10. شادی مختاری
- متولد: 1373
- آثار مطرح: هفت و نیم، پرونده باز است
شادی مختاری نیز فرد بعدی این فهرست محسوب میشود. او بازیگری را از کلاسهای بازیگری آغاز کرد و مدتی در تئاتر و فیلم کوتاه حضور داشت تا اینکه در سال 1397 با فیلم «هفت و نیم» دیده شد. از آثار دیگر مطرح او باید به سریال «جزیره» و «دلدار» اشاره کنیم. فیلم «پرونده باز است» نیز جز آثار فاخر او هستند.
11. تورج الوند
- متولد: 1373
- آثار مطرح: نگهبان شب، آپاراتچی
تورج الوند یکی از بازیگران دهه هفتادی است که تاریخ دقیق تولد او مشخص نیست. این هنرپیشه از سال 1391 بازیگری را با نقشهای کوتاه شروع کرد و در دو فیلم «دشت خاموش» و «کلمبوس» حضور داشت. پس از فعالیت در سمت دستیار صحنه، این هنرپیشه با فیلم «نگهبان شب» به شهرت زیادی دست پیدا کرد. در سال 1403 نیز، فیلم «آپاراتچی» تورج الوند اکران شد. این هنرپیشه استعداد زیادی در بازیگری دارد و خیلی بیادعا به شهرت رسید.
12. مهسا حجازی ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1373
- آثار مطرح: خوک، زالاوا، جنگ جهانی سوم
مهسا حجازی نیز از دیگر بازیگران این فهرست است. او پس از اینکه در دورههای بازیگری آموزشگاه هیلاج حضور داشت، برای بار نخست با فیلم «خفگی» وارد سینمای ایران شد. او سپس در آثار دیگری همچون «خوک»، «زالاوا» و «غرامت» حضور داشت تا اینکه با فیلم «جنگ جهانی سوم» به شهرت رسید. سریال «افعی تهران» از آثار جدید مهسا حجازی است.
13. ماهور الوند
- متولد: 1373
- آثار مطرح: دختر، ملی و راههای نرفتهاش، چهارراه استانبول، هت تریک، غلامرضا تختی، نهنگ آبی، عنکبوت و بیگناه
بازیگر بعدی در بین بهترین بازیگران دهه هفتادی این لیست، ماهور الوند متولد 22 تیر 1373 است. ماهور فرزند سیروس الوند کارگردان بزرگ و صاحبنام سینمای ایران است که آثار بسیار خوبی در دهه گذشته در کارنامه خود دارد. ماهور الوند با وجود کارگردان بودن پدرش سیروس الوند و فیلمنامهنویس بودن عمویش مرحوم خشایار الوند، به جای اینکه از کودکی وارد سینما شود، به یکباره و با نقش اصلی فیلم «دختر» رضا میرکریمی وارد این عرصه شد و در «دختر» آنقدر خوب کاراکتر یکی دختر جنوبی را بازی کرد که جوایز زیادی نصیب خودش و فیلم شد.
ماهور الوند چند سالی است که وارد سینما شده، اما از همان روزهای اول کاملا بیحاشیه و گزیدهکار بود و تقریبا تمام فیلمهایش تحسین منتقدان و مخاطبان را در پی داشته است. فیلم «ملی و راههای نرفتهاش» خانم الوند یکی از تکاندهندهترین فیلمها برای دختران ایرانی بود که هنوز نیز از آن یاد میکنند. یکی از متفاوتترین بازیهای الوند جوان بازی در سریال «نهنگ آبی» بود که باعث شد او در نقش ژاله ادیب بسیار خوش بدرخشد. او در سریال «بیگناه» درخشید و با این مسیری که ماهور الوند دارد جلو میرود، شک نکنید یکی از بهترین بازیگران سالهای آینده سینمای ایران دختر سیروس الوند است.
14. علیرضا جعفری ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1373
- آثار مطرح: متهم گریخت، صیام و تیام، آقا و خانم سنگی، نوبت لیلی، سوران
علیرضا جعفری از بازیگران دهه هفتادی مرد در 5 اردیبهشت 1373 به دنیا آمد. او نخست در سال 1378 کار خود را به عنوان یک بازیگر کودک در سریال «دیوار کاهگلی» آغاز کرد. او سپس با بازی در سریال محبوب «متهم گریخت» و ایفای نقش سعید، شهرت کسب کرد. او در بین 5 تا 15 سالگی خود در 30 فیلم و سریال حضور داشت. سپس مدتی کم کار شد و با سریالهایی همچون «خانم و آقای سنگی»، «چرخ و فلک» و «سایهبان» به بازیگری برگشت. این هنرمند در بین لیست اسامی بازیگران دهه هفتادی در سریال «سوران» ایفای نقشی کلیدی داشت. سریال «جنگل آسفالت» از آثار دیده شده بعدی این بازیگر جوان است.
15. ساغر قناعت
- متولد: 1373
- آثار مطرح: مالاریا، جشن دلتنگی، روز بلوا و بوم و بانو و نوبت لیلی
ساغر قناعت هم یکی دیگر از بازیگران دهه هفتادی سینما و تلویزیون ایران است که در 26 آذر سال 1373 متولد شد. او که این روزها سریال «بوم و بانو» را روی آنتن تلویزیون دارد، اولین بازی خود را در فیلم «مالاریا» به کارگردانی پرویز شهبازی تجربه کرد. در «مالاریا» او نقش اول زن را بر عهده داشت و با اینکه سطح خود فیلم از سطح سایر آثار شهبازی پایینتر بود، اما انصافا ساغر قناعت در حد بازی اول به خوبی از پس ایفای نقشش برآمده بود. قناعت پس از «مالاریا» در دو فیلم سینمایی هم بازی کرده و منتظر فرصتی هست تا بتواند توانمندیهای خود را بیشتر نشان بدهد سریال «بوم و بانو» سکوی پرتاب این بازیگر جوان بود و پس از آن در سریال «نوبت لیلی» درخشید.
16. میترا رفیع
- متولد: 1373
- آثار مطرح: سریالهای از سرنوشت، بیهمگان و گیلدخت
بازیگر بعدیای که در این فهرست باید از او یاد کنیم، میترا رفیع است. این هنرپیشه بازیگری را از سال 1378 با تئاتر شروع کرد و برای آن نیز صاحب جایزه شد تا اینکه توانست با فیلم کلمبوس جلوی دوربین برود. این هنرپیشه زن با نقش کوتاه مه لقا سریال از سرنوشت درخشید و پس از آن در سریال بیهمگان نقشی کاملا کلیدی ایفا کرد. در سال 1402 خانم رفیع با ایفای نقش در سریال گیلدخت بسیار مورد توجه قرار گرفت.
17. الناز ملک ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1374
- آثار مطرح: سریالهای سقوط و زخم کاری ۲: بازگشت
الناز ملک یکی از بازیگران متولد دهه 70 است که در 19 آذر سال 137 متولد شد. او بازیگری را نخست در سال 1396 با حضور در آموزشگاه ماهان به مدیریت امیر دژاکام شروع کرد و سپس خیلی زود مورد توجه قرار گرفت و تا سال 1399 در چندین تئاتر و فیلم کوتاه حضور داشت. سال 1401 یکی از بهترین سالهای کارنامه هنری این بازیگر تا کنون بوده است. او در این سال با فیلم «وهم سرد» وارد سینما شد. سپس در سریال «آنتن» نقشی کوتاه داشت تا اینکه مینی سریال پرمخاطب و چالشبرانگیز «سقوط» را بازی کرد. او با نقش آیسان در این سریال به موفقیت زیادی دست یافت. در سال 1402 نمایش «آنا» او بسیار مورد توجه قرار گرفت و توانست برنده جوایز بینالمللی شود. در هنگام پخش «زخم کاری 2»، از دیدن نام الناز ملک از بازیگران دهه ۷۰ در لیست هنرپیشگان آن شگفت زده شدیم، بازی الناز ملک در این اثر بسیار مورد توجه قرار گرفت. بیشک آینده درخشانی در انتظار این هنرپیشه خواهد بود.
18. کیسان دیباج
- متولد: 1374
- آثار مطرح: سریالهای از سرنوشت، گردن زنی
کیسان دیباج یکی دیگر از بازیگران متولد دهه 70 ایران است که علاوه بر بازیگری، خواننده نیز است. او برای دانشگاه رشته تئاتر را انتخاب کرد و سرانجام توانست در سال 1395 وارد تئاتر حرفهای شود. سریال از سرنوشت اولین حضور تلویزیونی او بود که در چهار فصل آن حضور پیدا کرد. این بازیگر در سریال گردن زنی نیز حضود داشت و استعداد خود را نشان داد.
19. فاطمه مسعودی فر
- متولد: 1374
- آثار مطرح: فیلم پوست، سریالهای جیران و زخم کاری ۳
فاطمه مسعودیفر بازیگر زن اهل ایران از جمله بازیگران دهه هفتاد محسوب میشود. او کار خود را از تئاتر شروع کرد تا اینکه توانست با فیلم ترسناک پوست جلوی دوربین برود. این بازیگر سپس نقش سارای گرجی سریال جیران را ایفا کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت و بعد از آن نقش انسیه سریال زخم کاری ۳ را داشت. فیلم دیگر این بازیگر آپاراتچی است که سال 1403 اکران شد.
20. زیبا کرمعلی
- متولد: 1375
- آثار مطرح: لاتاری و دینامیت
زیبا کرمعلی از بازیگران دهه هفتادی زن است که در 14 آذر سال 1375 به دنیا آمد. او از سن 12 سالگی علاقمند به نویسندگی بود و موفق شد با رتبه 8 وارد رشته سینما شود. او با اولین فیلم خود «لاتاری» در سال 1396 جلوی دوربین رفت و این فیلم برای او موفقیت زیادی آورد و توجهات را معطوف او کرد. این هنرپیشه از بازیگران زن دهه 70 در سریال «دینامیت» نیز درخشید و قطعا آینده درخشانی خواهد داشت.
21. علی شادمان ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1375
- آثار مطرح: میم مثل مادر، صد سال به این سالها، کیمیا، سرزمین مادری، دیوار به دیوار، ویلاییها، جاندار، شنای پروانه و یاغی
شاید خود مرحوم رسول ملاقلیپور هم فکر نمیکرد استعدادی که در «میم مثل مادر» کشف کرد آنقدر زود به یک ستاره تبدیل شود. حالا چندین سال از آن روزها میگذرد و علی شادمان با هر نقشش وجه جدیدی از توانمندیهای بازیگری خودش را رو میکند. اغلب آثار علی شادمان که متولد 4 آذر 1375 است، آثار جدی و درام هستند، اما با بازی در سریال «دیوار به دیوار» نشان داد در کمدی هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد. یکی از بهترین فیلمهایی که از علی شادمان منتشر شده فیلم شنای پروانه ب د که شادمان در آن در نقش یک جوان لات بسیار متفاوت ظاهر شده بود. شادمان همچنین از بهترین بازیگران دهه هفتادی سینمای ایران محسوب میشود که در سریال «یاغی» خوش درخشید. اما این روزها با یکی از آثار قدیمیتر وی با نام «سرزمین مادری» توانستیم باری دیگر به قدرت بازیگری او حتی در سن نوجوانی را ببینیم. این مجموعه تلویزیونی مدتی در توقیف به سر میبرد و پس از ده سال در سال 1402 از تلویزیون پخش شد. فیلم «تابستان همان سال» باعث شد تا این بازیگر کاندید بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شود.
22. فرشته حسینی
- متولد: 1376
- آثار مطرح: رفتن، شکستن همزمان بیست استخوان، هفت و نیم، سونامی، قورباغه و دسته دختران
فرشته حسینی یکی دیگر از بازیگران دهه هفتادی آیندهدار در سینمای ایران است که در 6 اردیبهشت 1376 به دنیا آمد. او که با فیلم «رفتن» بازیگری خود مقابل دوربین را بصورت جدی و حرفهای آغاز کرد، در یکی دو سال اخیر با حضور در چند فیلم سینمایی بسیار خوش درخشیده و سریال متفاوت «قورباغه» را هم در دست انتشار دارد. پس از پخش سریال «قورباغه» پیشرفت بسیار زیادی در مسیر کاری فرشته حسینی اتفاق افتاد. این بازیگر جوان در کنار بزرگانی چون هومن سیدی، سحر دولتشاهی، نوید محمدزاده و صابر ابر درخشید و برای ایفای نقش در فیلم «دسته دختران» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فجر را دریافت کرد. فرشته حسینی در فیلم «چرا گریه نمیکنی؟» که در سال 1402 اکران شد، حضور داشت. او همچنین بازیگر اصلی سریال «جنگل آسفالت» است.
23. دارا حیایی ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1376
- اثر مطرح: از سرنوشت
دارا حیایی از بازیگران جذاب دهه هفتادی است که علیرغم افراد دیگر این لیست اگرچه تعداد کمی تجربه سینمایی و تلویزیونی داشته اما به خوبی مورد توجه قرار گرفت. او فرزند بازیگر امین حیایی و خانم مونا بانکی پور است که نخست در فیلم شعلهور در کنار پدر خود بازیگری را تجربه کرد. اما سریال پرطرفدار «از سرنوشت» که در چهار فصل ساخته شد باعث شد که این بازیگر محبوبیت خاصی بین مخاطبان پیدا کند و مورد توجه قرار بگیرد. اگرچه دارا حیایی هنوز راه زیادی برای کسب تجربه در بازیگری دارد، اما مانند پدر خود کاریزماتیک و پر جنب و جوش است و این ویژگی او باعث میشود که آینده درخشانی داشته باشد.
24. نگار نیکدل
- متولد: 1376
- آثار مطرح: سریال زخم کاری ۲: بازگشت
در فهرست بازیگران جوان ایرانی دهه ۷۰ باید به یکی از معروفترین بازیگران اخیر، نگار نیکدل اشاره کنیم. این هنرپیشه در سال 1397 بازیگری را رسما با نقش کوتاهی آغاز کرد و در سریال «رحیل» نیز حضور کوتاهی داشت. اما سریال «زخم کاری 2»، سکوی پرتابی عالی برای خانم نیکدل بود. او با نقش شیدا شفاعت توجهات زیادی را معطوف به خود کرد و احتمالا در آینده آثار درخشانتری از او در عرصه بازیگری ببینیم.
25. ترلان پروانه
- متولد: 1377
- آثار مطرح: جایزه بزرگ، ارمغان تاریکی، سرزمین مادری، تا ثریا، از یادها رفته، زندگی خصوصی آقا و خانم میم، فراری، جاده قدیم و مصائب شیرین 2، گربه سیاه و علفزار
ترلان پروانه متولد 18 تیر 1377 از جمله بازیگران دهه هفتادی است که از همان کودکی و سن بسیار کم وارد سینما و تلویزیون شده است، اما با وجود سالها فعالیت نتوانسته آنچنان که باید و شاید خود را بالا بکشد و در فیلمهای مهم ایفای نقش کند و با کارگردانان بزرگ و صاحبسبک همکاری داشته باشد. اما علت اینکه ترلان پروانه در این لیست قرار گرفته به این دلیل است که در چند سال اخیر و به خصوص پس از بازی در فیلم «فراری» علیرضا داوودنژاد، ترلان پروانه از بازی در آثار گیشهای و ضعیف دورتر شده و موفق به بازی در فیلمهای متفاوتی چون «مردن به وقت شهریور»، «جاده قدیم»، «مصائب شیرین 2»، «گربه سیاه» و «علفزار» شده است. باید دید آیا بعد از این همه حضور در سینما و تلویزیون، ترلان پروانه میتواند خود را از سطح بازیگران درجه دو به سطح بازیگران درجه یک برساند یا کماکان درجا خواهد زد!
26. مریم مومن
- متولد: 1377
- آثار مطرح: بانوی عمارت، جادوگر
مریم مومن از بازیگران زن ایرانی دهه ۷۰ است که در 6 مرداد سال 1377 به دنیا آمد. او کودکی سختی داشته و به گفته خودش فرزند طلاق است و از سنین پایین مجبور بوده تا کار کند و روی پای خودش بایستد. اولین تجربه بازیگری رسم این هنرپیشه از بازیگران دهه هفتادی دختر با سریال محبوب «بانوی عمارت» بود. مریم مومن آنقدر خوب در این سریال درخشید که توانست توجهها را به خود جلب کرده و کاملا شناخته شود. سریال «جادوگر» اثر معروف بعدی اوست و قطعا آینده درخشانی در انتظار این بازیگر جوان خواهد بود. او اخیرا بیشتر در رئالیتیشوها حضور پررنگی داشته است.
27. نگار مقدم ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1378
- اثر مطرح: درساژ
نگار مقدم از بازیگران دختر دهه هفتادی ایرانی است که 9 خرداد سال 1378 به دنیا آمد. او یک استعداد نوظهور است که کسی فکرش را هم نمیکرد انقدر زود بتواند به شهرت برسد. اولین تجربه بازیگری نگار مقدم در فیلم «درساژ» بود. این هنرپیشه با ایفای نقش در این فیلم جایزه بینالمللی بهترین بازیگر زن جشنواره شانگهای را از آن خود کرد و قطعا آینده درخشانی در انتظار اوست.
28. یسنا میرطهماسب ؛ از بازیگران مرد دهه ۷۰
- متولد: 1378
- آثار مطرح: سیزده، لانتوری، تابستان داغ، درساژ و علفزار
یسنا میرطهماسب متولد 28 فروردین 1378 فرزند مجتبی میرطهماسب مستندساز، فیلمبردار و صدابردار سینمای ایران است که با معرفی پدرش برای اولین بار در فیلم «سیزده» در کنار هنرمندان بزرگ جلوی دوربین رفت. یسنا پس از فیلم «سیزده»، بیشتر در تئاتر فعالیت کرده است و سعی کرده بر روی صحنه بر آموختههای خود اضافه کند. او تاکنون در چهار فیلم سینمای ایفای نقش کرده است، اما پیشرفتش آنقدر قابل ملاحظه بوده است که در «درساژ» نقش اصلی را برعهده داشت و این نشان میدهد اگر به همین روال پیش برود یکی از آیندهداران این سینما، یسنا میرطهماسب خواهد بود. این بازیگر در فیلم «علفزار»، «رکسانا» و «بعد از رفتن» ایفای نقش داشته است. همچنین او را در سال 1402 توانستیم با نقش کیوان در سریال پرمخاطب «مرداب» ببینیم.
29. مرتضی امینی تبار
- متولد: 1378
- آثار مطرح: سریالهای زخم کاری و زخم کاری ۲: بازگشت
مرتضی امینی تبار از بازیگران مرد دهه هفتادی است که طی سالهای اخیر توانسته به عنوان یک هنرپیشخ جوان توجهها را به خود جلب کند. این بازیگر در 16 مرداد 1378 به دنیا آمد و از سن 17 سالگی وارد تئاتر شد اما در سال 1400 با سریال «زخم کاری» و نقش میثم توانست توجهها را به خود جلب کند. مرتضی امینی تبار اصالتی افغانی دارد اما در ایران به دنیا آمده است. این هنرپیشه در سال 1402 با سریال «زخم کاری 2» توانست توجهها را به صورت گسترده به خود جلب کند. فیلم «آبی روشن» و فیلم «آبی روشن» از آثار جدید این هنرپیشه هستند.
30. پردیس پورعابدینی ؛ از بازیگران دهه هفتادی
- متولد: 1379
- آثار مطرح: خائنکشی، بیمادر، غریب، آقازاده و گناه فرشته
پردیس پورعابدینی اگرچه در لبه مرز دهه قرار دارد اما باز هم از بازیگران زن دهه 70 محسوب میشود. او نخستین بار در سال 1398 با سریال «آقازاده» و یک نقش جنجالی وارد دنیای بازیگری شد و با اولین نقشآفرینی خود به شهرت رسید. سپس در سال 1399 فیلم «خائنکشی» را در سینما بازی کرد و پس از دو فیلم دیگر سرانجام با فیلم «غریب» توانست برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن شود. او در سریال «گناه فرشته» نیز ایفای نقش داشت و نقشآفرینیاش با استقبال و انتقاد روبهرو شد.
کلام آخر
در این مقاله با معرفی بازیگران دهه هفتاد ایرانی همراه شما بودیم و هنرپیشههای موفق و مستعد را به شما معرفی کردیم. برخی از این بازیگران طی سالهای اخیر عملکرد عالی و قابل تحسینی داشتهاند که امید ما را به آینده سینما بالا میبرند. بازیگر محبوب دهه هفتادی شما کیست؟ به نظر شما عملکرد این دهه بازیگران چگونه است؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.