دیر شارژ شدن گوشی از آن موضوعاتی است که خیلی از ما با آن درگیریم و می تواند کاملا اعصاب خورد کن باشد. در این مقاله از پلازا می خواهیم دلایل این موضوع و راهکار هایی که برای آن وجود دارد را با هم بررسی کنیم.
تلفن های همراه این روز ها به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده اند و خیلی از ما هر روز چند ساعتی را به دلایل مختلفی که می توانند کاری و یا سرگرمی باشند به صفحه نمایش آنها خیره می شویم. اما روشن نگه داشتن این صفحه نمایش و استفاده از ویژگی های جذابی که این گوشی به ما می دهد، ملزم به شارژ نگه داشتن باتری آن است که در شرایطی می تواند تبدیل به یک کابوس اعصاب خورد کن برای ما بشود. بخصوص در مورد گوشی های امروزی که نمیتوان به باتری آنها هم راحت دسترسی داشت و آسیب به باتری به معنای آسیب به کل گوشی شناخته می شود. دیر شارژ شدن گوشی یکی از بدترین اتفاقاتی است که می تواند برای یک گوشی بیفتد و هم به کاربر و هم به باتری آسیب میزند.
البته باید گفت رفع مشکل دیر شارژ شدن گوشی چندان هم سخت نیست و شما می توان به راحتی جلوی آن را گرفت. بررسی دلایل این اتفاق و درک اینکه اصلا چرا گوشی ما به این روز افتاده است، می تواند در این مورد به ما کمک کند. در ادامه مقاله این موضوع را با هم بررسی خواهیم کرد.
فهرست مطالب
شارژ شدن گوشی چقدر باید طول بکشد؟
قبل از اینکه بخواهیم در مورد دلایل دیر شارژ شدن گوشی و راهکار های آن صحبت کنیم، بهتر است کمی در مورد اینکه چقدر طول می کشد تا گوشی ما Charge شود هم اطلاعاتی داشته باشیم تا بدانیم آیا اصلا گوشی ما دچار مشکل شارژ است یا نه. در این مورد باید گفت انواع گوشی ها این روز ها از ویژگی های فست شارژ با همان شارژ سریع پشتیبانی می کنند. این نوع از شارژر ها حتی در گوشی های اقتصادی با ویژگی های بهترین نسبت به پرچمداران عرضه می شوند و از موراید است که خیلی از برند های تولید کننده گوشی روی آن مانور می دهند.
البته باید در نظر داشت اینکه شارژ شدن گوشی ما چقدر طول بکشد، بسته به نوع برند نیز می باشد. به طور مثال برای گوشی های آیفون ۸ به بعد، که از شارژر های ۲۰ واتی فست پشتیبانی می کنند، نیم ساعت طول می کشد که باتری آنها از صفر به ۵۰ درصد برسد. در صورتی که آیفون شما می تواند به این نتیجه دست یابد جای نگرانی نیست. در مورد گوشی های اندروید به دلیل تنوعی که دارند بازه زمانی ما کمی بزرگتر خواهد بود. زمان فول شارژ شدن در گوشی های اندروید که ویژگی فست شارژ را داشته باشند می تواند از ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه متفاوت باشد. برای اطلاع دقیق از این مورد باید مستقیما مدل گوشی خود را سرچ کنید.
البته دقت داشته باشید اطلاعاتی که کارخانه در این خصوص ارائه می دهد زیاد قابل اتکا نبوده و این موارد بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند. اما نتایج واقعی زیاد هم از آن دور نیستند و می توانید از روی همان هم حدس بزنید که دچار معضل دیر شارژ شدن گوشی شده اید یا نه. در صورتی که این اتفاق برای شما افتاده است، می توانید دلایل آن را در بخش بعدی مشاهده کنید.
دلایل دیر شارژ شدن گوشی
در این قسمت می خواهیم به بررسی این موضوع بپردازم که مهمترین دلایل دیر شارژ شدن گوشی کدامند و چرا این اتفاق برای گوشی ما می افتد. در این خصوص باید گفت موارد زیادی وجود دارند که هر کدام از آنها به تنهایی و یا ترکیبی از آنها می تواند دلیل دیر شارژ شدن گوشی شما باشد، پس اگر حتی یکی از موارد هم از شرایطی است که شما با آن مواجه هستید، بهتر است برای رفع آن اقدام کنید.
اگر بخواهیم فهرستی از دلایلی دیر شارژ شدن و یا بد شارژ شدن گوشی ارائه دهیم، فهرست زیر مهمترین آنها خواهد بود:
استفاده از کابل های نامناسب
کابل شارژ مهمترین دلیل دیر شارژ شدن گوشی است که باید گفت در ۹۰ درصد موارد با تعویض این کابل مشکل برطرف می شود. خیلی از کابل هایی که ما استفاده می کنیم می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. وقتی که ما گوشی را می خریم یک کابل شارژ مناسب و خوب در جعبه قرار دارد (البته نه در برخی از گوشی های جدید!) که می تواند بدون هیچ مشکلی گوشی ما را شارژ کند، اما باید گفت نگهداری از این کابل کمی سخت بوده و بعد از مدتی دچار مشکل می شوند.
اینجاست که پیدا کردن یک کابل مناسب میتواند کمی دردسر ساز باشد. خیلی از کاربران سعی در پیدا کردن کابل های اصلی دارند و حاضرند هزینه های بالایی را برای بدست آوردن آن بپردازند، اما باید گفت که این کار توصیه نمی شود، زیرا کابل های تقلبی در بازار زیاد بوده و پیدا کردن جنس هایی از این دست که بدون پک هم ارائه می شوند، کار سختی است. بهتر است به سراغ کابل هایی از شرکت های ارائه دهنده لوازم جانبی خوب بروید. در صورتی که سری به مقاله بهترین مدل های کابل USB-C سری بزنید می توانید با خیلی از این کابل ها آشنا شوید.
اگر از کسانی هستید که باز هم با استفاده از این کابل های دچار مشکل دیر شارژ شدن گوشی هستید، این بار تقصیر خودتان است که به فروشنده اطمینان کرده اید. وقتی یک کابل با بسته بندی مناسب از برندی خوب تهیه می کنید، عددی را به عنوان میزان جریان خروجی کابل روی آن نوشته است. در صورتی که عدد شما زیر ۲.۴ آمپر باشد، به معنی این است که این کابل ضعیف است. ۲.۴ به معنای شارژ نرمال و معمولی بوده و ۳ آمپر به معنای شارژ فست است. با داشتن این اطلاعات می توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید و مشکل دیر شارژ شدن گوشی هم رفع خواهد شد.
تاثیر آداپتور در دیر شارژ شدن گوشی
یکی دیگر از مشکلاتی که عمدتا دلیلی برای دیر شارژ شدن گوشی است، ایراداتی است که آداپتور شارژر شما دارد. اینکه آداپتور بتواند جریان استاندارد را برای باتری شما فراهم کند از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. اگر از کسانی هستید که برای شارژ گوشی از انواع و اقسام آداپتور ها و شارژر های مختلف استفاده می کنید باید گفت اصلا دور از انتظار نیست که با مشکلاتی مانند دیر شارژ شدن، زود خالی شدن باتری و حتی خراب شدن باتری و پایین آمدن عمر آن مواجه شوید.
بهترین شارژر برای گوشی همان شارژری است که با گوشی شما ارائه می شود. اگر گوشی شما شارژر نداشته و یا برای شارژر اصلی مشکلی پیش آمده است، دقت داشته باشید که بهتر از مشخصات آداپتوری که خریداری می کنید، دقیقا با مشخصات باتری شما که روی جعبه گوشی نوشته شده است یکی باشد. در این مورد بعضی از فروشندگان شارژر هایی قوی تر را پیشنهاد می کنند. این شارژر ها ممکن است در اوایل استفاده باتری شما را سریعتر شارژ کند، اما در طولانی مدت به باتری آسیب می رساند.
استفاده از لپ تاپ، کامپیوتر و پاور بانک
بهترین روش برای شارژ کردن گوشی استفاده از شارژر های عادی و آداپتور گوشی است. اما بنا به شرایط مختلف ممکن است بعضی از کاربران گوشی خود را با کامپیوتر و لپ تاپ شارژ کنند. در این حالت هر چند ولتاژی که در اختیار شما قرار می گیرد با شارژر های عادی یکی است، اما میزان جریانی که این سیستم ها به باتری شما می دهند پایین تر بوده و نمی توان انتظار داشت که باتری در همان زمان شارژ شود. این موضوع در طولانی مدت می تواند روی کارکرد گوشی و باتری تاثیر بگذارد.
در مورد پاور بانک ها هم باید گفت این موضوع تا اندازه زیادی درست است. البته در صورتی که برند پاور بانک شما خوب باشد و از یک پاوربانک درست و حسابی استفاده کنید، دیر شارژ شدن گوشی را نخواهید داشت و تاثیر آن به حداقل خود می رسد. اگر سری به مقاله راهنمای خرید بهترین پاور بانک بزنید می توانید به لیستی از دستگاه هایی که این ویژگی را به شما می دهند، دسترسی داشته باشید.
استفاده از شارژر گوشی دیگر
خیلی از ما عادت داریم شارژر خود را در محل کار یا خانه حجا می گذاریم و وقتی در محل دیگری باشیم از اولین شارژری که سوکت آن به موبایل ما بخورد برای شارژ کردن استفاده می کنیم. این موضوع می تواند به دلایلی که در بخش های قبلی در مورد آنها به صورت مفصل صحبت کردیم، باعث دیر شارژ شدن گوشی ما شود. دقت داشته باشید این مورد هم می تواند علاوه بر تاخیر در شارژ شدنف به سلامت باتری آسیب برساند و دردسر های آتی را به دنبال داشته باشد.
دیر شارژ شدن گوشی بخاطر کثیف بودن سوکت
یکی دیگر از اتفاقاتی که در خیلی از مواقع می تواند باعث دیر شارژ شدن گوشی شوند، کثیف شدن جای شارژ گوشی است. عموما ما گوشی را در جیب و یا کیف نگه می داریم و گوشی ما در معرض گرد و خاک و پرز لباس و سایر جامدات ریزی است که می تواند وارد محل هایی مانند سوکت شارژ گوشی و یا بلندگو و میکروفون آن شوند و مشکلاتی مثل اختلال در سرعت شارژ و یا کیفیت صدا را ایجاد کنند. در مورد بلندگو و میکروفون این موضوع زودتر مشخص می شود و ما به داد آن می رسیم، اما سوکت شارژ با اینکه بزرگتر است، اما معمولا از دید پنهان می ماند.
اگر مشکل دیر شارژ شدن گوشی شما را آزار می دهد و از کابل و شارژر خود نیز مطمئن هستید، بهتر است برای نظافت این بخش از گوشی قدام کنید. دقت داشته باشید که این کار باید به آرامی انجام گیرد و از ابزار مخصوص و بدون حضور مایعات شوینده مثل الکل که عموما برای تمیز کردن گوشی مورد استفاده قرار می گیرد انجام شود. خیلی هم لازم نیست آن را برق بیندازید و کمی تمیز کردن آن در حدی که گرد و غبار موجود خالی شود برای رفع مشکل زمان شارژ کفایت می کند.
فعالیت برنامه ها در پس زمینه
یکی از دلایلی که خیلی از کاربرانی که دچار دیر شارژ شدن گوشی شده اند با آن مواجه بوده و از آن غافل می شوند، فعال بودن و کار کردن برنامه ها در پس زمینه گوشی است. در زمانی که گوشی اگر در زمان شارژ شدن گوشی شما در حال انجام کاری باشد، مطمئنا مدت زمان شارژ شدن آن می تواند به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند. در این حالت بهتر است کلیه فعالیت های گوشی را لغو کرده و در صورتی که با آن مشغول کار کردن هستید، گوشی را کنار بگذارید.
کارهایی مانند خاموش کردن وای فای و دیتای گوشی، و بستن کلیه برنامه هایی که در پس زمینه فعال هستند می تواند تاثیر خوبی در سریعتر شارژ شدن گوشی شما داشته باشد.
دیر شارژ شدن گوشی بخاطر آپدیت
شاید برای شما جالب باشد گوشی ای که ایرنتنت ان وصل بوده وش ارژر نیز به آن متصل است و کسی هم کاری با آن ندارد، یکی از حالت های ایده آل برای آپدیت گوشی می باشد. اصطلاحا به این وضعیت که گوشی بیکار بوده و شرایط مناسب است، Idle گفته می شود. وقتی که گوشی شما در حالت Idle قرار بگیرد سیستم عامل گوشی فرصت را مناسب دیده و عملیات آپدیت را شروع می کند. در اینجا حتی اگر برنامه دیگری هم در پس زمینه فعال نباشد، همین آپدیت کردن و یا حتی تلاش برای آپدیت می تواند یکی از دلایل دیر شارژ شدن گوشی باشد.
هر چند آپدیت همیشگی نیست و بعضی از موارد باعث دیر شارژ شدن گوشی می شود، اما تلاش های نافرجام می تواند شما را در بازه های زمانی مختلف دچار مشکلاتی از این دست بکند و روی تجربه کاربری شما با گوشیتان تاثیر منفی بگذارد. بهتر است یک بار تنظیمات آپدیت های خود را برای این موضوع بررسی کنید.
نقش شرایط محیطی در دیر شارژ شدن گوشی
هر چند این موضوع ممکن است بعید به نظر برسد، اما دما و رطوبت دو موضوعی هستند که می توانند از شارژ شدن درست گوشی شما جلوگیری کنند. در صورتی که دمای محیط بالا باشد و یا در محیطی مرطوب قرار گرفته باشید، سرعت شارژ شدن تا اندازه قابل توجهی پایین خواهد آمد و حتی شارژ کردن گوشی در این حالت می تواند برای سلامت باتری هم مضر باشد. دقت داشته باشید سلول های باتری شما در دماهای بالا آسیب پذیر بوده و به طور کلی نگهداری گوشی در دمای بالا می تواند دردسر هایی داشته باشد.
پس برای اینکه درگیر مشکلاتی مثل دیر شارژ شدن گوشی و یا بدتر از آن انفجار باتری گوشی خود نشوید، بهتر از است وقتی گوشی خود را به شارژر متصل می کنید، آن را در جایی خشک و خنک قرار دهید.
خرابی و مشکلات خود باتری
دیر شارژ شدن گوشی می تواند یکی از نشانه های ایرادات باتری گوشی شما باشد. در صورتی که از وضعیت کابل و شارژر خود مطمئن هستید و کار های گفته شده در قبلا برنامه ها را نیز انجام داده اید، ممکن است مشکل از باتری شما باشد. البته باید گفت در شرایطی که این موضوع تقصیر باتری باشد، علاوه بر دیر شارژ شدن شما باید مشکل سریع شدن باتری را هم داشته باشید.
اگر اینطور است و برنامه های کنترل سلامت باتری همه خبر از ایراد باتری شما می دهند، چاره رفع مشکل شما، تعویض باتری و استفاده از باتری جایگزین خواهد بود. البته دقت داشته باشید که با رعایت موارد گفته شده از ابتدای کار، از باتری خود درست نگهداری کنید که دیگر کار این جا ها نکشد!
جلوگیری از دیر شارژ شدن گوشی
در بخش های قبلی با هم دیدیم که دلایل دیر شارژ شدن گوشی کدامند و چه مواردی می تواند در این مورد سهم داشته باشد. در این بخش می خواهیم یک لیست مختصر و مفید از کارهایی که باید برای جلوگیری از این اتفاق انجام دهیم تهیه کنیم. با دنبال کردن این دستورالعمل ها شما می توانید از شارژ شدن به موقع و اصولی گوشی خود لذت ببرید.
بهترین مواردی که می توانیم برای جلوگیری از دیر شارژ شدن گوشی معرفی کنیم، این موارد هستند:
- در زمان شارژ شدن گوشی آن را کنار گذاشته و با آن کار نکنید؛
- از شارژر های خوب استفاده کنید و به سراغ اجناس ارزان نروید؛
- در خرید کابل به جریان عبوری ۳ آمپر دقت داشته باشید؛
- در حالت عادی از شارژر های بیسیم استفاده نکنید؛
- سوکت شارژ خود را تمیز نگه داشته و نظافت آن را جدی بگیرید؛
- در زمان شارژ برنامه هایی که در پس زمینه فعال هستند را ببندید؛
- برای سریعتر شارژ شدن گوشی و بالا بردن سرعت از حالت عادی می توانید حالت هواپیما را فعال کنید؛
نتیجه گیری
در این مقاله در مورد اینکه دلایل دیر شارژ شدن گوشی کدامند با هم صحبت کردیم. عمده دلایلی که باعث بروز این اتفاق می شوند، مربوط به خرابی کابل و شارژر و فعال بودن گوشی در زمان شارژ هستند. اما مواردی مانند دما و رطوبت هوا، آپدیت کردن گوشی، فعال بودن برنامه ها در پس زمینه و کثیف بودن سوکت شارژ نیز از مشکلاتی هستند که می تواند دیر شارژ شدن گوشی را تشدید کند. در صورتی که شما هم دلایلی را برای این کار می شناسید که می تواند باعث بروز این مشکل شود و یا ما را از آن نجات دهد، خوشحال می شویم تجربیات خود را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.