غير فعال كردن آپديت اندروید یکی از آن کارهایی است که خیلی از افراد به دنبال آن هستند و عموما هم ممکن است یکی دوباری را در انجام این کار شکست بخورند. در این مقاله از پلازا با هم روش های انجام این کار را به صورت اصولی بررسی خواهیم کرد.
خیلی از ما وقتی یک گوشی موبایل می خریم از اینکه گوشی ما چند سال پشتیبانی نرم افزاری داشته باشد و از طرف شرکت ارائه دهنده ساپورت شود را به عنوان یک مزیت می شناسیم. البته باید گفت واقعا همینطور هم هست و این موضوع می تواند یک مزیت ویژه به حساب بیاید که خیلی از قابلیت ها را روی گوشی ما فعال نگه می دارد. اما بعد از مدتی همین پشتیبانی نرم افزاری که به صورت آپدیت های پشت سر هم به شما ارائه می شود ما را حسابی کلافه می کند و اوضاع را به هم می ریزد. در این مقاله قصد داریم درباره روشی که می توانیم از دست این آپدیت های وقت و بی وقت خلاص شویم را بررسی کنیم و ببینیم برای غير فعال كردن آپديت اندروید باید چه کاری انجام دهیم.
البته قبل از اینکه به سراغ آموزش غير فعال كردن Update اندروید برویم باید هشدار هایی را هم با هم بررسی کنیم. غير فعال كردن آپديت اندروید در واقع می تواند به گوشی هم آسیب بزند که باید برای اینکه مشکلی برای گوشی ما ایجاد نشود، این آپدیت ها را هر از گاهی به صورت دستی انجام دهیم. در ادامه با بررسی اصولی بودن غير فعال كردن آپديت اندروید در مورد چند و چون این داستان صحبت می کنیم.
فهرست مطالب
آیا غير فعال كردن آپديت اندروید کار درستی است؟
اگر شما هم مانند خود من با مشکل آپدیت های وقت و بی وقت گوشی مواجه هستید و وقت شما را گرفته، گوشی را کند کرده و مصرف اینترنت را بالا برده است، باید گفت که غير فعال كردن آپديت اندروید می تواند کاری اجتناب ناپذیر باشد. اما حقیقت این است که این کار برای ما تبعاتی را هم به همراه دارد. تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که اصلا این آپدیت ها چه هستند و چه کاری را انجام می دهند؟
خیلی از افراد صرفا این برداشت را دارند که آپدیت ها تغییراتی هستند که برای زیباتر شدن ظاهر و اضافه کردن قابلیت های جدیدی در اختیار ما قرار می گیرند و خیلی از آنها هم که این تغییرات را ندارند بیخودی هستند! اما واقعیت بر خلاف این است. آپدیت ها در واقع اصلاحاتی هستند که ارائه دهندگان برای نرم افزار خود ارائه می دهند تا عیب و ایراداتی که قبلا داشته را برطرف کنند. شاید شما این عیب ها و ایرادات را حس نکرده باشید، اما باید گفت که آنها واقعا وجود دارند و بعد از مدتی خود را نشان خواهند داد. گس اینجاست که ارائه دهندگان پیش دستی کرده و با ارائه این آپدیت ها شرایط را راست و ریس می کنند.
این آپدیت ها می توانند از مشکلات ساده ای که باعث افزایش مصرف باتری می شوند گرفته تا رخنه های امنیتی خطرناک که هکر ها با استفاده از آنها بتوانند به گوشی شما دسترسی پیدا کنند متفاوت باشند. البته باید گفت متاسفانه آپدیت ها همیشه سازنده و خوب نیستند و خیلی از مواقع دردسر هایی را با خود به دنبال دارند. مخصوصا اگر یکی از کاربران سیستم عامل اندروید باشید، این موضوع را به خوبی درک می کنید که حتی خیلی از این آپدیت ها آسیب های بدتری به گوشی می زنند و به جای درست کردن بعضی از چیز ها را هم خراب می کنند و شما باید برای درست شدن آن تا اپدیت بعدی منتظر بمانید!
نتیجه ای که از این شرایط خاص می توانیم بگیریم این است که هر چند غير فعال كردن آپديت اندروید خوب نیست، اما می توان حالت خودکار آن را قطع کرده و در صورتی که ورژن های پایدار و خوبی ارائه شدند که لازم بود گوشی ما به آنها ارتقا پیدا کند، آپدیت را در وقت آزاد که کاری با گوشی نداریم، به صورت دستی و خودمان انجام دهیم. با این کار هم می توان از آپدیت های وقت و بی وقت و مشکل دار در امان بود، هم به هدف اصلی این آپیدت ها یعنی سیستم عاملی امن و کاربردی دست یافت.
پس اگر قول می دهید که با غير فعال كردن آپديت اندروید کلا بی خیال آپدیت کردن آن نشوید و خودتان به صورت دستی آپدیت های مهم را انجام دهید، با هم به سراغ آموزش انجام این کار خواهیم رفت.
آموزش غير فعال كردن آپديت اندروید
بخش آپدیت در اندروید یکی از بخش هایی است هم همیشه در دسترس بوده و تنظیمات مختلفی را هم ارائه می کند. در ورژن های جدید اندروید، این بخش تغییراتی داشته و این روز ها آن را با نام System Update می شناسند. برای انجام کار غير فعال كردن آپديت اندروید باید دید که ابتدا سیستم اندروید گوشی شما از چه ویژگی هایی برخوردار است و در واقع این موضوع که گوشی شما چه برندی است می تواند در این موضوع نقش مهمی داشته باشد.
هر چند سیستم عامل اندروید در تمامی گوشی های اندرویدی به صورت یکسان بوده و ساز و کار آن تغییری ندارد. اما در برخی از برند ها از رابط های کاربری مجزا در گوشی های خود استفاده می کنند، انجام این کار های عمومی با ظرافت های خاصی همراه است. برند هایی مانند سامسونگ که از رابط کاربری OneUI استفاده می کند یا شیائومی که از رابط کاربری HyperOS استفاده می کند، از این دست هستند. اما در برند هایی مانند سامسونگ، می توان گفت که کار به صورت استاندارد تری انجام شده و با خیلی از گوشی های دیگر یکسان خواهد بود.
در اینجا ما غير فعال كردن آپديت اندروید را برای گوشی هایی که از اندروید پایه استفاده می کنند، مانند گوشی های سامسونگ و از گوشی های خاص نیز شیائومی که بیشترین تعداد کاربران را دارد، بررسی خواهیم کرد و می بینیم که روی هر کدام از آنها چطور می توان کار قطع وضعیت خود کار System Update را انجام داد.
تنظیمات برای گوشی های سامسونگ
برای غير فعال كردن آپديت اندروید در گوشی هایی که نسخه پایه اندروید در آنها استفاده شده است و رابط کاربری آنها چندان تغییرات جامعی را روی این گوشی ها نمی دهند و از نمونه های معروف آن می توان به گوشی های سامسونگ، موتورولا و نوکیا اشاره کرد، کار چندان زیادی لازم به انجام نیست. در این گوشی ها دسترسی به تنظیمات آپدیت ساده تر از سایر دستگاه ها اتفاق می افتد. برای این منظور می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا بخش تنظیمات یا Settings گوشی را باز کنید؛
- در این بخش به دنبال گزینه ای به نام Software Update بگردید (در بعضی مواقع System Update)؛
- وارد Software Update شده و از گزینه های موجود Auto-Download Over Wi-Fi را غیر فعال کنید؛
- در پیامی که به شما نمایش داده می شود، عملیات مورد نظر را تایید کنید؛
در اینجا کار غير فعال كردن آپديت اندروید شما به صورت کامل انجام شده و نیاز نیست کار دیگری انجام دهید. فقط به یاد داشته باشید هر از گاهی که گوشی به شبکه امنی متصل شده بود و کاری هم با آن نداشتید، یک بار از همین بخش آپدیت آن را به صورت دستی کنترل کرده تا یک سیستم عامل سرحال و زنده داشته باشید که در برابر مشکلات امنیتی محفوظ باشد و ویژگی های جدید را هم در اختیار شما قرار دهد.
تنظیمات برای گوشی های شیائومی
در گوشی های شیائومی که این روز ها بازار ایران را در دست دارند و خیلی از کاربران هم از آنها استفاده می کنند، روند غير فعال كردن آپديت اندروید کمی متفاوت است و شما باید چند مرحله ای را بیشتر از توضیحاتی که در بخش قبلی گفته شد بردارید. دستورالعملی که می توانید از طریق آن برای این کار اقدام کنید به این صورت می باشد:
- تنظیمات یا همان Settings را باز کنید؛
- گزینه About Phone را انتخاب کنید؛
- از بخش بالایی MIUI Version را انتخاب نمایید؛
- با انتخاب نماد سه نقطه از بالا و سمت راست، منوی گزینه ها را باز کنید؛
- گزینه Update Setting را از بین مواردی که به شما ارائه شده است انتخاب کنید؛
- از بخش Update می توانید کلید Install Automatically را غیر فعال کنید؛
کل عملیات غير فعال كردن آپديت اندروید را میتوان به همین سادگی انجام داد، اما حالت دیگری نیز وجود دارد که در ادامه آن را هم با هم بررسی می کنیم.
غير فعال كردن آپديت در حالت Developer
حالت Developer یا حالت توسعه دهنده شرایطی است که گوشی های مختلف برای زمانی ارائه می دهند که یک توسعه دهنده موبایل بخواهد از گوشی برای برنامه نویسی برنامه های موبایل و تست های مختلف استفاده نماید. شاید شما یک توسعه دهنده نباشید اما برای استفاده از بعضی کاربرد های پیشرفته حالت توسعه دهنده را روی گوشی فعال کرده باشید. در این حالت باید گفت که شرایط بخش اپدیت ها کمی تغییر می کند. در این حالت شما نمی توانید گزینه Software Update را در منوی خود پیدا کنید، زیرا این بخش به تنظیمات توسعه دهنده مربوط می شود.
برای دسترسی به این قسمت باید از این مسیر استفاده نمایید:
- وارد Settings شوید و گزینه System را انتخاب کنید؛
- از موارد موجود در System گزینه Developer Options را انتخاب نمایید؛
- از میان گزینه های موجود Auto Update System را پیدا کرده و آن را غیر فعال نمایید؛
در بخش گزینه های توسعه دهنده لیست های طولانی را مشاهده می کنید پس در صورتی که Auto Update System را پیدا نکردید، حتما از علامت ذره بین که در بالای فهرست قرار دارد برای سرچ کردن آن استفاده نمایید.
آموزش غير فعال كردن آپديت خودکار برنامه ها در اندروید
یکی دیگر از انواع آپدیت هایی که در گوشی های اندرویدی به صورت خودکار اتفاق می افتد و می تواند بسیار اعصاب خورد کن باشد، آپدیت های دوره ای خودکار اکانت شماست. در این مرحله گوشی شما به صورت خودکار سعی می کند هر برنامه ای که از گوگلپلی دانلود و نصب کرده اند را بروزرسانی کند. این کار زمانی که این سرویس هنوز فیلتر نشده بود دردسر کمتری داشت ولی با شرایط فعلی هر بار که به سراغ خود میروید، برنامه ای را در حال آپدیت ناموفق مشاهده می کنید که این امر بسیار عذاب آور و حتی دست و پا گیر است.
در این بخش از مقاله می خواهیم ببینیم از شر این آپدیت ها چطور باید خلاص شویم. در مورد این آپدیت ها میتوان گفت خوشبختانه روال کار در تمامی گوشی های اندرویدی ثابت بوده و تفاوت برند بر آن تاثیری ندارد. برای این منظور دستورالعمل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا در گوشی خود وارد برنامه Play Store شوید؛
- از بالاترین بخش عکس اکانت خود را انتخاب کنید تا گزینه های اکانت به شما نمایش داده شود؛
- از میان این گزینه ها، از انتهای لیست Settings را انتخاب کنید؛
- از صفحه ای که به شما نمایش داده می شود، Network Preferences را انتخاب نمایید؛
- دومین گزینه مورد Auto-update apps است که باید آن را انتخاب نمایید؛
- از سه گزینه ای که برای آن در اختیار دارید، Ask me every time را انتخاب کنید؛
در اینجا هر زمان که اکانت شما بخواهد عملیات دانلود خودکار را آغاز کند از شما اجازه می گیرد و شما در صورت مناسب نبودن موقعیت می تواند آن را به بعد موکول کنید. دقت داشته باشید که از کار انداختن کامل این امکان وجود ندارد و باز هم ممکن است گوشی شما پیامی را مبنی بر درخواست آپدیت صادر کند، اما شما می توانید به راحتی آن را رد کنید.
نتیجه گیری
غير فعال كردن آپديت اندروید موضوعی بود که در این مقاله به سراغ آن رفتیم و آموزش کامل آن را برای دستگاه های مختلف، حالت های مختلف و همینطور دو کاربرد اساسی یعنی آپدیت خود سیستم عامل اندروید و آپدیت اپلیکیشن های روی گوشی، بررسی کردیم. در هر دو صورت باید گفت که شما امکان لغو آپدیت به صورت کامل را نداشته و می توانید آن را از حالت خودکار خارج کنید. البته باید گفت این لغو کامل اصلا هم اصولی نبوده و بهتر است حتی اگر آپدیت اتوماتیک را قطع کردید، هر از گاهی گوشی خود را به صورت دستی آپدیت کرده تا از امنیت و کارکرد درست آن مطمئن باشید. در صورتی که در مورد این موضوع سوالی داشتید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.