انیمیشن ایرانی ببعی قهرمان یکی از انیمیشنهای اکران شده در ژانر کودک و نوجوان سال 1403 است که پیش از این در جشنواره فجر 1402 شرکت کرد. در ادامه با معرفی و بررسی این اثر همراه شما هستیم.
در بین سالهای 1397 تا 1400 سریالی انیمیشنی به نام ببعی و ببعو به کارگردانی حسین صفارزادگان از شبکه پویا پخش شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت و پرطرفدار شد. این اثر خیلی زود توانست پربینندهترین انیمیشن شبکه پویا شود و طی 7 فصل به روی آنتن این شبکه برود. موفقیت سریال باعث شد تا سازندگان به فکر ساختن فیلمی از آن بیافتند.
انیمیشن ایرانی ببعی قهرمان (ببعی در آرزوی پرواز) فیلمی به کارگردانی حسین صفارزادگان و میثم حسینی است که محمد مهدی مشکوری تهییهکننده آن بود. این اثر در چهل و دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر اکران شد و پس از انیمیشنهای فهرست مقدس و پسر دلفینی، سومین انیمیشن ساخته شده توسط رسانه اوج است که توسط استودیو ایما در سال 1401 ساخته شد و در سال 1403 به اکران عمومی رسید. در این مقاله پلازا با معرفی و بررسی این انیمیشن همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران انیمیشن ببعی قهرمان
ژانر کارتون ببعی قهرمان فانتزی، ماجراجویی و موزیکال است. این اثر در تاریخ 4 مهر 1403 به اکران عمومی رسید. مدت زمان این کارتون 80 دقیقه است.
داستان انیمیشن ببعی قهرمان
در این بخش از مقاله؛ ابتدا خلاصه انیمیشن ببعی قهرمان را مورد بررسی قرار میدهیم. همانطور که میدانید دنیای انیمیشنها از هیچ محدویت مرزی فکری برخوردار نیست و به همین خاطر طرفدارن زیادی در رده سنیهای مختلف از بزرگسال تا کودکان به تماشای چنین آثاری علاقهمند هستند. داستان این انیمیشن ایرانی درباره یک ببعی است که همیشه مجلات جغد قهرمان در مورد پرواز را با اشتیاق مطالعه میکند. حال ببعی تحت تاثیر این کتاب رویای پرواز را مانند پرندگان در سر دارد. اما با توجه به اینکه او ماهیت ببعی دارد، آیا انجام چنین کاری ممکن است؟
در این داستان یک کاراکتر بانمک و ضد قهرمان هم به اسم خانم بوقلمون داریم. خانم بوقلمون کلا مخالف است که غیر پرندهها پرواز کنند. چراکه او پرواز را تنها در انحصار پرندگان میبیند. ببعی در روستایی کوچک ساکن است که همه اهالی آنجا بر این تصورند که پرواز کاری خطرناکی محسوب میشود. خانم بوقلمون به آنها طوری القا نموده که هیچ کس نباید پرواز کند. ببعی به کمک دوستانش این قاعده جبری را میخواهد بشکند. او خواهری کوچکتر از خودش هم دارد که خیلی اهل چغلی است. یعنی هر اتفاقی رخ دهد، سریعاً آن را به پدر و مادرش گزارش میدهد. تکیهکلام این خواهر کوچولو مدام به بابا میگم است. او همچنین ادامه میدهد که ببعی، ماجراجو و اهل هیجان اما خودش اهل احتیاط است.
علاوه بر این دو کاراکتر ماما و مومو هم در داستان وجود دارند که در واقع گوساله هستند و همراه ببعی و دوستان او برای پرواز به قهرمان این اثر کمک میکنند. کاراکتری هم به نام کرکی در روستا زندگی میکند که در حقیقت یک سنجاب است. این کارکترها به همراهی و کمک هم کار تیمی انجام میدهند و در نهایت اتفاقاتی میافتد که تابوی ایجاد شده خانم بوقلمون شکسته شود تا کل شهر پرواز را به راحتی تجربه کنند.
این انیمیشن ایرانی در واقع با مشارکت موسسه قاب رویا و شرکت رایمون مدیا تولید شده است. همانطور که در مطالب بالا عنوان شد ببعی قهرمان با تکنیک سه بعدی و بهرهمندی از بهروزترین تکنولوژی انیمیشنسازی کشورمان تولید شد. در کل کارتون ببعی در آرزوی پرواز پس از فهرست مقدس و پسر دلفینی سومین انیمیشن سینمایی سازمان هنری رسانهای اوج به شمار میرود.
عوامل انیمیشن ایرانی ببعی قهرمان
بر اساس منابع موجود در موسسه سازمان هنری رسانهای اوج انیمیشن ایرانی ببعی قهرمان به کارگردانی مشترک حسین صفارزادگان و میثم حسینی ساخته شده است. همچنین محمدمهدی مشکوری تهیهکنندگی این کارتون سه بعدی ایران را بر عهده دارد. در واقع ببعی قهرمان جدیدترین محصول سازمان سینمایی اوج محسوب میشود که قرار است امسال همراه با دو فیلم دیگر در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآید. لازم به ذکر است که فیلم آبی روشن و پرویز خان هم از دیگر تولیدات اوج به شمار میروند که در جشنواره فجر از آنها هم رونمایی خواهد شد.
به طور کلی عواملی که تا کنون برای ساخت انیمیشن ایرانی ببعی قهرمان مشارکت داشتهاند، عبارتند از:
بازیگران انیمیشن ببعی قهرمان
در این قسمت قصد داریم صداپیشگانی که در این اثر فعالیت کردهاند را به شما معرفی کنیم.
امیر حسین رستمی
امیرحسین رستمی بازیگر ایرانی در 12 بهمن 1354 چشم به جهان گشود. او بازیگری را از کلاسهای مرحوم تارخ شروع کرد و در سال 1385 با فیلم فقط چشمهاتو ببند به طور رسمی وارد دنیای بازیگری شد. از معروفترین سریالهای این بازیگر باید به دودکش و لیسانسهها اشاره کنیم که این بازیگر را در ذهن مخاطب ماندگار کرد. او تا کنون در آثار موفقی همچون سریالهای مرد هزار چهره، وضعیت سفید، سه پنج دو، دختران حوا، صفر بیست و یک، فیلمهای زنان ونوسی، مردان مریخی، بوسیدن روی ماه، نهنگ عنبر و آهنگ دو نفره حضور پیدا کرده است.
نصرالله مدقالچی
نصرالله مدقالچی دوبلور، گوینده و صداپیشه اهل ایران در 7 مهر 1333 متولد شد. او در سن 17 سالگی بازیگری تئاتر را آغاز کرد و سپس از طریق دایی خود با استاد مهدی علیمحمدی آشنا شد. اولین سریالی که توسط او دوبله شد سریال گیدهوم بود. این صداپیشه در طول سالهای فعالیت خود به جای هنرپیشگان تراز اولی همچون آنتونی هاپکینز، ژان گابن، جین هاکمن، لی وان کلیف، هنک شریدر، ایلای والاک و رابرت دنیرو سخن گفته است. او همچنین نقش ابوسفیان مایکل آنسارا و دکلمه تیتراژ آن شرلی دختری با موهای قرمز را نیز در کارنامه خود دارد. آقای مدقالچی بیشک یکی از دوبلورهای تراز اول ایران است.
ناهید امیریان
ناهید امیریان صداپیشه و دوبلور ایرانی در 10 آبان 1333 چشم به جهان گشود. او از سن 5 سالگی به کمک پدرش، رضا امیریان، وارد دنیای دوبله شد. خانم امیریان به سبب صدای خاص خود بیشتر صداپیشه نقشهای کودک است. او مدتی را در رادیو نیز مشغول به کار بود و در فیلم زیر گنبد کبود به عنوان بازیگر نیز حضور داشت. از جمله مشهورترین صداپیشگیهای او الیور توئیست، اشکها و لبخندها، جنگیر، دختر خداحافظی، کریمر علیه کریمر، قهرمان، خانه کوچک، سلطان قلبها، کتاب جنگل، ماجراهای سندباد، هاچ زنبور عسل، پسر شجاع، خانواده دکتر ارنست و بامزی قویترین خرس دنیا هستند.
شهره روحی
شهره روحی گوینده و صداپیشه ایرانی در سال 1364 به دنیا آمد و جز گویندگان نسل جوان ایرانی محسوب میشود. او فعالیت خود را از سال 1382 شروع کرد و بیشتر به واسطه دوبله فیلمهای مداد شمعی و شازده کوچولو شناخته میشود. آثاری همچون تو، حریق، مامان کوچولو، آرشیور ۸۱، هتل ترانسیلوانیا، سیمپسونها و… در بین آثار دوبله شده توسط او قرار میگیرند.
منوچهر زنده دل
منوچهر زندهدل بازیگر، دوبلور و گوینده رادیو در 21 تیر 1351 به دنیا آمد. او فعالیت خود را از سال 1378 شروع کرد و بیشتر به واسطه نقش پرفسور در سریال سرقت پول و گوینده لیو شرایبر و آرمی همر شناخته میشود. آقای زندهدل در بازیگری نیز موفق است و نقش سرهنگ سهیلی در شهرزاد و نقش قاضی در گناه فرشته و هفت را نیز بازی کرد.
ژرژ پطروسی
ژرژ پطروسی دوبلور ایرانی متولد 9 فروردین 1323 است که در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. دوبلور کار خود را از سال 1346 شروع کرد. با شروع دهه هشتاد ژرژ پطروسی به آمریکا رفت و پس از 9 سال دوباره به ایران بازگشت. این هنرمند دوبلههای مهمی انجام داده و البته مدیر دوبلاژ نیز بوده است. او همچنین سابقه بازیگری نیز دارد. از کارهای مهم وی باید به سریالهای گل پامچال، روزی روزگاری، تنهاترین سردار و جهان پهلوان تختی اشاره کنیم.
هومن خیاط
هومن خیاط صداپیشه، مدیر دوبلاژ و خواننده اهل ایران در 23 اردیبهشت 1366 به دنیا آمد. این صداپیشه از سال 1383 وارد دنیای دوبله شد. او با صداپیشگی شرک و تای لانگ در پاندای کونگفو کار ۲، آق شجاع در اسمورفها و ناخدا در باباسفنجی شلوارمکعبی به شهرت زیادی رسید. آقای خیاط هم سابقه اجرا دارد و هم به واسطه صدای خوب خود، خوانندگی نیز انجام میدهد. خوانندگی کودک شو و پدرخوانده نیز از آثار معروف وی هستند.
سایر صداپیشگان انیمیشن ببعی در آرزوی پرواز عبارتند از:
نقد انیمیشن ببعی قهرمان
همانطور که در مطالب بالا عنوان شد، این انیمیشن ایرانی به صورت سه بعدی تولید شده است. داستان ببعی قهرمان در واقع از سریالی کارتونی با ماهیت دوبعدی به نام ببعی و ببعو برگرفته شد. در واقع خط داستانی این انیمیشن بسیار جذاب و گیرا در باره یک بره است که رویایی پرواز را در سرش دارد. در این کارتون ایرانی ما شاهد همکاری و روحیه تیم برای رسیدن به موفقیت هستیم. با وجود اینکه ببعی قرمان داستان ما، ماهیت پرنده ندارد و همواره توسط خانم بوقلمون از این کار منع میشود، اما هرگز خود را تسلیم نمیکند. این کارتون ایرانی به کودکان درس همبستگی و کار گروهی در راستای دستیابی به رویاها، هر چند غیرممکن هم به نظر آید، را میدهد.
ببعی قهرمان از لحاظ کیفیت انیمیشن در جایگاه بسیار عالیای قرار دارد و انیمیشنسازی آن مخاطب را شگفتزده میکند. این اثر پیامهای اخلاقی خوبی دارد و مخاطب کودک با او همذات پنداری میکند. در واقع ببعی بینقص نیست و اشتباهات مختلفی میکند که مورد سرزنش والدین قرار گیرد. از این رو، یک شخصیت مناسب برای اینکه کودکان با او همسو شوند و داستان او را به دقت تماشا کنند، محسوب میشود. انیمیشن همچنین صداگذاری خوبی داشت که قابل تحسین بود.
البته یک مسئله که همواره در آثار کارتونی ایرانی دیده میشود، بیش از حد ساده بودن داستان آن است. درست است که مخاطب سن پایینی دارد و پیچش داستانی برای او مناسب نیست اما گاه قابل پیشبینی بودن بیش از حد فیلمنامه باعث میشود که حوصله کودک سر برود. نکته بعدی مدت زمان این انیمیشن است که با وجود 80 دقیقه ممکن است کمی برای رنج سنی خردسال زیاد باشد. پس پیش از بردن فرزندان خود برای تماشای ببعی در آرزوی پرواز به این نکته توجه کنید. در مجموع نمرات انیمیشن ایرانی ببعی قهرمان خوب بودند و این اثر ارزش تماشا دارد.
ببعی قهرمان یکی از پرفروشترین انیمیشنها و فیلمهای ایرانی است. این اثر در 30 روز اولیه اکران خود توانست حدود 30 میلیارد به فروش برسد. همچنین ببعی قهرمان جز 20 فیلم پرفروش ایرانی است. این اثر همچنین برنده پروانه زرین بهترین پویانمایی از سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان شد.
کلام آخر
در این مقاله از سایت پلازا به معرفی و بررسی کارتون ببعی قهرمان (ببعی در آرزوی پرواز) پرداختیم. ما در مقاله پیشرو سعی نمودیم تا جای ممکن اطلاعات قابل دسترسی درباره کارتون ایرانی ببعی قهرمان را خدمت شما مخاطبان محترم ارائه نماییم. امید است مقاله معرفی انیمیشن ایرانی ببعی قهرمان برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفا پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را درباره معرفی انیمیشن ببعی قهرمان با ما در قسمت دیدگاهها به اشترک بگذارید.