Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

معرفی بهترین موتور های جستجو ایرانی؛ از گردو تا ذره‌بین

موتور جستجو ایرانی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

طی چندین سال گذشته احتمالا اخبار زیادی را در ارتباط با ساخت یک موتور جستجو ایرانی شنیده‌اید. موتورهای جستجو ایرانی و فارسی زیادی تابه‌حال در دسترس قرار گرفتند؛ به همین خاطر در این مطلب پلازا نگاهی داشتیم به هرکدام از آن‌ها و قابلیت‌هایی که ارائه می‌کنند.

از سال ۹۳ میلادی و شروع گسترش اینترنت در نقاط مختلف جهان، موتورهای جستجوی فراوانی ایجاد و در دسترس کاربران قرار گرفتند. اما هیچ‌کدام نتوانستند به موفقیتی که موتورهای جستجوی یاهو و گوگل داشتند، نزدیک شوند. حتی شرکت‌های بزرگی مثل مایکروسافت نیز تلاش کردند با ساخت موتور جستجوی اختصاصی خود، سهم بیشتری از بازار را جذب کنند، اما گوگل همچنان حرف اول و آخر را در دنیای موتورهای جستجو می‌زند. در کشور ما نیز از چندین سال گذشته اخبار زیادی مبنی بر ساخت موتور جستجوی بومی منتشر شده و حتی چندین نمونه نیز به مرحله بهره‌برداری رسیدند؛ با این حال، بیشتر موتورهای جستجوگر فارسی نیز مانند پیام‌رسان‌های ایرانی، نتوانستند با اقبال مواجه شوند.

فهرست مطالب

معرفی موتور های جستجو ایرانی

با وجود عدم موفقیت موتورهای جستجو فارسی زبان، همچنان بسیاری از آن‌ها فعال و آنلاین هستند. این موتورها بیشتر تمرکز خود را به سایت‌های داخلی معطوف می‌کنند، اما آیا با آن‌ها آشنا هستید؟ در این مطلب قصد داریم با بهترین موتور های جستجو ایرانی، آشنا شویم.

۱. گردو

موتورهای جستجو ایرانی

گزینه اول که از دید برخی، بهترین موتور جستجوی ایرانی است، موتور جستجوی گردو است. این موتور البته کاملا مستقل نیست و عملکرد آن وابسته به گوگل و دیگر موتورهای جستجو است. گردو به‌عنوان یک واسطه عمل و ابتدا عبارتی که شما وارد می‌کنید را در گوگل جستجو و پس از ایجاد تغییراتی در نتایج، فهرست سایت‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد. براساس وبسایت موتور جستجوی ایرانی گردو، تیم سازنده آن متشکل از ۴ دانشجو است که با سرمایه شخصی آن را راه‌اندازی کرده‌اند.

۲. جس‌جو

موتورهای جستجو ایرانی

جس‌جو یکی از قدیمی‌ترین موتورهای جست و جو گر فارسی زبان است. این سرویس ابتدا در سال ۸۷ راه‌اندازی شد و از آن زمان تا کنون علاوه بر امکان جستجو، ابزارها و امکانات متنوعی را نیز به سرویس خود اضافه کرده است. از جمله ابزارهای آن می‌توان به ابزار آنلاین محاسبه مصرف سوخت خودرو، تبدیل واحد و انجام محاسبات و ابزارهای متن محور اشاره کرد.

لازم به ذکر است که این موتور جستجوی فارسی در واقع یک بانک اطلاعاتی است و شبیه به موتورهای جستجوی دیگر نیست. در صورتی که کلماتی که در آن وارد می‌کنید، در سایت این موتور موجود باشد، می‌توانید نتایج را مشاهده کنید در غیر این صورت نتایج گوگل به‌شما نشان داده می‌شود.

۳. موتور جستجو ایرانی ذره بین

موتورهای جستجو فارسی

گزینه بعدی در لیست موتورهای جستجوی ایرانی، ذره‌بین است. موتور جستجوگر فارسی که در اواخر سال ۹۹ توسط همراه اول رونمایی شد. به گفته کارشناسان، نتایج نشان داده شده در ذره‌بین شباهت بسیار زیادی با نتایج گوگل دارد و حتی پیش‌نمایش تصاویر نیز در gstatic که متعلق به گوگل است، میزبانی می‌شود. گرچه که همراه اول، مدعی است نتایج این موتور جستجو کاملا مستقل است.

۴. موتور جستجو ایرانی ترب

موتورهای جستجو ایرانی

ترب با اختلاف یکی از محبوب‌ترین و برترین موتورهای جستجوی ایران است. این موتور جستجو برخلاف اکثر رقبای خود، سعی نکرده جایگزینی برای گوگل باشد و برعکس یک سرویس کاملا متفاوت را در اختیار کاربران قرار دهد. ترب یک موتور جستجوی مخصوص پیدا کردن محصولات و مقایسه قیمت آن‌ها در فروشگاه‌های آنلاین و فیزیکی مختلف است. با استفاده از ترب می‌توانید از موجودی و قیمت یک کالا مطلع شوید و قیمت آن را نیز با فروشگاه‌های دیگر مقایسه کنید.

۵. ریسمون

بهترین موتورهای جستجو ایرانی

ریسمون یکی از قدیمی‌ترین موتورهای جستجوی ایرانی است. این سرویس ابتدا در سال ۸۳ به عنوان اولین موتور جستجوی مستقل ایرانی کار خود را شروع کرد. ریسمون دارای اطلاعات پایگاه داده تلفن ایران است و امکان جستجو در موضوعات خاص را نیز دارد. در سایر قسمت‌های این وبسایت نیز می‌توانید به اخبار در دسته‌بندی‌های مختلف دسترسی داشته باشید. با همه این‌ها، در حال حاضر به نظر نمی‌رسد این موتور جستجو گر ایرانی فعال باشد و بخش اخبار آن نیز از چندین سال پیش به‌روزرسانی نشده است.

۶. پارسیک

موتورهای جستجو فارسی

پارسیک یکی از معدود گزینه‌ها در فهرست موتورهای جستجو ایرانی و فارسی است که تبلیغات فراوانی درباره آن نشده است. این موتور که ابتدا کار خود را در سال ۸۱ آغاز کرد، مانند گردو یک موتور جستجوی مستقل نیست و نتایج را با استفاده و ترکیب نتایج چندین مرورگر جستجو به‌شما نشان می‌دهد. گرچه به‌نظر نمی‌رسد سازندگان آن توجه خیلی زیادی به این موتور داشته باشند؛ چرا که قابلیت دیگری به جز جستجوی متنی در این موتور جستجو ارائه نمی‌شود و خود سایت نیز فاقد گواهی SSL است.

۷. شادبین

موتور جستجو ایرانی

شادبین در حقیقت یکی از ابزارهای سامانه شاد است. یکی از انواع موتورهای جستجوگر ایرانی، که برخلاف دیگران بیشتر از همه تمرکز خود را روی دانش‌آموزان گذاشته است. این موتور هم از طریق دستکاپ و هم برنامه شاد قابل دسترسی است و دانش‌آموزان می‌توانند از طریق آن به اینترنت رایگان نیز دسترسی داشته باشند. البته که نتایج نشان داده شده در این موتور کاملا فیلتر شده و مناسب سن دانش‌آموز است.

مزایا و محدودیت‌های موتورهای جستجوی ایرانی در مقایسه با گوگل

در طی چند سال گذشته موتورهای جستجوی ایرانی زیادی تلاش کرده‌اند جایگزین گوگل شوند اما می‌توان گفت هیچ‌کدام از آن‌ها در انجام اینکار موفق عمل نکرده است. در ادامه نگاهی داریم به نقاط قوت و همچنین محدودیت‌هایی که این موتورهای جستجو در مقایسه با گوگل دارند:

مزایای موتورهای جستجوی ایرانی:

  • دسترسی سریع و بهینه به محتوای داخلی: این موتورهای جستجو برای نمایش نتایج سایت‌های فارسی‌زبان طراحی شده‌اند و از همین رو می‌توانند در برخی مواقع شما را با سرعت بیشتر و دقت بالاتری به محتوای داخلی برسانند.
  • سرعت بالاتر: با توجه به اینکه سرورهای این موتورهای جستجو در داخل ایران قرار گرفته است، این موتورهای جستجو گاها می‌توانند سرعت بالایی داشته باشند.
  • بهره‌مندی از ویژگی‌های مخصوص کاربران ایرانی: برخی از این موتورهای جستجو دارای امکانات اختصاصی هستند که به کاربران در پیدا کردن اطلاعات به‌روز مراکز یا مکان‌های دولتی کمک می‌کنند.

محدودیت‌های انواع موتور های جستجو ایرانی:

  • دامنه محدود نتایج جستجو: همانطور که در این مطلب خواندیم، بسیاری از موتورهای جستجوی ایرانی دامنه سرچ محدودی دارند و نمی‌توانند مانند گوگل، دامنه وسیعی از سایت‌ها را پوشش دهند. این موضوع سبب می‌شود که شما در هنگام جستجو، به ویژه جستجوی عبارات یا موضوعات خاص، با منابع بسیار کمتری مواجه شوید.
  • ضعف در الگوریتم‌های بهبود نتایج: گوگل هنوز در زمینه الگوریتم‌های رتبه‌بندی و تحلیل محتوای سایت‌ها حرف اول و آخر را می‌زند و بعید است موتورهای جستجوی ایرانی در آینده نزدیک به دقت و پیچیدگی الگوریتم‌های گوگل نزدیک شوند.
  • عدم بهره‌مندی از قابلیت‌های پیشرفته: موتور جستجوی گوگل دارای امکاناتی مانند جستجوی تصاویر، ترجمه، پاسخ به سوالات و نتایج جستجوها با هوش مصنوعی است. این موتور جستجو همچنین با دیگر سرویس‌های گوگل مانند گوگل مپس نیز ترکیب شده است تا اطلاعات کاملی را در اختیار کاربران قرار دهد.
  • عدم پشتیبانی از زبان‌های مختلف: گوگل می‌تواند نتایج را به زبان‌های مختلف برای شما رتبه‌بندی کرده تا شما به منابع همان زبان دسترسی پیدا کنید. موتورهای جستجوی ایرانی اما معمولا تنها از زبان فارسی پشتیبانی می‌کنند.
  • آینده نامعلوم: بسیاری از موتورهای جستجوی ایرانی مانند موتور جستجوی پارسی جو، سلام یا یوز پس از گذشت چند سال و هزینه زیاد، از دسترس خارج می‌شوند. این موضوع سبب می‌شود که کاربران نتوانند روی این موتورها در دراز مدت حساب باز کنند و در عوض به سراغ نمونه‌های معتبر خارجی مانند گوگل بروند.

سوالات متداول

۱. بهترین موتور جستجوی ایرانی کدام است؟

می‌توانیم از ترب و همچنین گردو به عنوان بهترین موتورهای جستجوی فارسی یاد کنیم.

۲. آیا موتورهای جستجوی ایرانی ایمن هستند؟

موتورهای جستجوی ایرانی مدعی هستند که از داده‌های کاربران در داخل کشور نگهداری کرده و بدون حکم قضایی آن‌ها را در اختیار دیگران قرار نمی‌دهند.

۳. چرا از موتورهای جستجوی داخلی استفاده کنیم؟

این موتورهای جستجو می‌توانند برای کاربرانی که قصد دسترسی به محتوای داخلی با سرعت بالا را دارند یا می‌خواهند به برخی اطلاعات به خصوص دسترسی پیدا کنند، گزینه‌های مناسبی به حساب بیایند.

سخن پایانی

موتور های جستجو ایرانی با وجود صرف هزینه‌های زیاد، هنوز نتوانستند جایگاه ثابتی نزد کاربران پیدا کنند؛ مانند موتور جستجوی یوز که سال ۱۴۰۰ و پس از صرف هزینه‌های میلیاردی از دسترس خارج شد. در آینده نیز به‌نظر نمی‌رسد هیچکدام از این موتورهای جستجو قادر باشند به‌عنوان جایگزینی برای گوگل، خود را مطرح کنند. نظر شما در مورد موتورهای جستجو فارسی و ایرانی چیست؟ آیا از آن‌ها استفاده می‌کنید؟ دیدگاه‌های خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران به‌اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران2 دیدگاه
avatar
mammal
.
29 آبان 1402، 13:45
پاسخ
0
0
ذره بین فایرفاکس بیسد عیعیعی
avatar
محمدی
.
11 آبان 1401، 23:33
پاسخ
0
3
در واقع مثل موتور جستجوی گوگل فقط گردو ،ذره بین و شادبین هستند و بقیه محدود و موتور جستجو نیستن
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402