Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

بررسی گوشی شیائومی ۱۴؛ دوربین و نمایشگر بهتر با باتری بزرگ‌تر

  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

گوشی شیائومی ۱۴ در سال ۲۰۲۴ قرار است تنها پرچم‌دار شیائومی در بسیاری از بازارهای جهانی باشد. با ما همراه باشید تا ببینیم این گوشی گران‌قیمت، تا چه اندازه نسبت به قبل دچار تغییر شده و آیا ارزش خرید دارد یا خیر.

خوشبختانه Xiaomi 14 برخلاف خیلی از رقبای خود، با تغییرات و به‌روزرسانی‌های محدود وارد بازار نشده است و در حقیقت نسبت به قبل، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده است. از جمله این پیشرفت‌ها می‌توان به نمایشگر جدید LTPO، تراشه قدرتمندتر، حافظه بیشتر و البته دوربین‌های کاملا جدید اشاره داشت. همه این تغییرات سبب شده‌اند گوشی شیائومی ۱۴ نسبت به قبل به گزینه به‌مراتب بهتری تبدیل شود. در ادامه این مطلب پلازا می‌خواهیم به بررسی این گوشی و همچنین تغییرات جدید آن بپردازیم.

فهرست مطالب

مشخصات گوشی موبایل Xiaomi 14

ویژگی‌هاگوشی شیائومی ۱۴
نمایشگر۶.۳۶ اینچی LTPO اولد با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز و رزولوشن FHD
پردازندهاسنپدراگون ۸ نسل ۳
سیستم عاملHyperOS
حافظه/رم۸/۱۲/۱۶ گیگابایت رم | حافظه ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت یا ۱ ترابایت
دوربین‌‌ها۵۰ + ۵۰ + ۵۰ با زوم اپتیکال ۳.۲ برابر
دوربین سلفی۳۲
باتری۴۶۰۰ میلی‌آمپر با شارژ ۹۰ وات
قیمتاز ۴۴ میلیون تومان

بررسی گوشی شیائومی ۱۴

شیائومی ۱۴ یکی از معدود گوشی‌های پرچم‌دار اندرویدی با اندازه کوچک است. شیائومی این گوشی را با نمایشگر بهتر و همچنین دوربین‌های ارتقا یافته معرفی کرده است تا بتواند رقیب جدی برای گلکسی S24 در سال ۲۰۲۴ باشد.

نمایشگر و طراحی گوشی Xiaomi 14

از نظر طراحی این گوشی تغییرات زیادی نسبت به شیائومی ۱۳ نداشته است. قاب گوشی همچنان یک قاب تخت است و حتی اندازه و ابعاد نیز تغییری نکرده است. دوربین‌های سه‌گانه همچنان در همان ماژول مربعی شکل قرار گرفتند با این تفاوت که در این مدل اندازه این ماژول با توجه به دوربین‌های جدید کمی بیشتر شده است و بیشتر جلب توجه می‌کند.

شیائومی 14

البته ترکیب قاب تخت با پنل خمیده پشتی، شاید از لحاظ ظاهری جذابیت زیادی نداشته باشد و خیلی به زیبایی گوشی و هماهنگی این دو بخش با پنل جلویی کمک نکند؛ با این وجود می‌توان گفت استفاده از چنین سبک طراحی حداقل سبب شده گوشی با راحتی زیادی در دست قرار بگیرد و در استفاده طولانی، شما را خسته نکند.

از سوی دیگر قاب آلومینیومی گوشی هم پوشش براقی دارد که به گفته شیائومی سبب شده مقاومت بالاتری هم داشته باشد. شیائومی این گوشی را در چین با بدنه شیشه‌ای یا چرم مصنوعی عرضه می‌کند اما نسخه گلوبال تنها با بدنه شیشه‌ای عرضه شده است و به همین خاطر این گوشی تنها در رنگ‌های مشکی، سفید و سبز در دسترس است.

در پنل جلویی تغییرات بسیار کمتر هستند. نمایشگر حاشیه‌های بسیار ظریفی دارد و برخلاف شیشه استفاده شده در پنل پشتی، کاملا هم تخت است و با پوشش محافظ گوریلا گلس ویکتوس محافظت شده است. شاید تنها ایرادی که بتوان به پنل جلویی گرفت، محل قرار گیری سنسور اثرانگشت است که با توجه به ابعاد نسبتا کوچک گوشی، بیش از اندازه پایین قرار داده شده و به راحتی نمی‌توان هنگام به دست گرفتن گوشی با یک دست، به آن دست پیدا کرد.

گوشی شیائومی 14

در بخش نمایشگر شیائومی از یک پنل با همان اندازه ۶.۳۶ اینچی و رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز استفاده کرده است. با این تفاوت که رزولوشن نمایشگر افزایش پیدا کرده و علاوه بر پشتیبانی از عمق رنگ ۱۲ بیتی، حالا یک پنل LTPO است و کنترل بیشتری بر تنظیم رفرش‌ریت نمایشگر دارد و در نتیجه مصرف باتری آن هم پایین‌تر است. این پنل همچنین از +HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی می‌کند و حداکثر روشنایی آن هم از ۱۹۰۰ به ۳۰۰۰ نیت افزایش پیدا کرده است. البته بسیار بعید است که در شرایط عادی بتوانید روشنایی صفحه را به ۳۰۰۰ نیت برسانید. اما با این حال، این نمایشگر کاملا برای استفاده در نور روز و زیر نور آفتاب، روشنایی کافی را دارد و در حالت خودکار می‌تواند به ۱۱۷۵ نیت و در حالت دستی نیز به ۴۹۷ نیت برسد.

تغییر مثبت بعدی، کنترل بیشتر روی رفرش‌ریت و مصرف باتری بهینه‌تر است. از آنجایی که نمایشگر یک پنل اولد LTPO است، می‌تواند رفرش‌ریت را تا ۱۰ هرتز بسته به محتوای در حال نمایش، پایین بیاورد و در صورت نیاز هم به سرعت رفرش‌ریت را به حداکثر ۱۲۰ هرتز برساند.

سخت افزار گوشی شیائومی ۱۴

شیائومی ۱۴ مثل دیگر اعضای خانواده خود، از جمله شیائومی ۱۴ اولترا، با تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ وارد بازار شده است. تراشه‌ای که تا ۳۰ درصد عملکرد بهتری نسبت به قبل دارد و تا ۲۰ درصد نیز از مصرف باتری بهینه‌تری برخوردار است. این تراشه از یک هسته X4 با فرکانس ۳.۳ گیگاهرتز در کنار پنج هسته A720 با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز و دو هسته A520 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز برخوردار است.

گوشی شیائومی 14

در بخش گرافیک، این تراشه با گرافیک جدید آدرینو ۷۵۰ همراه شده که از فریم‌ریت ۲۴۰ در نمایشگرهای ۲۴۰ هرتزی نیز پشتیبانی می‌کند و به گفته کوالکام، تا ۲۵ درصد عملکرد سریع‌تری دارد و مصرف باتری آن هم ۲۵ درصد کمتر است. همچنین عملکرد آن در رهگیری پرتو نیز تا ۴۰ درصد بهتر از آدرینو ۷۴۰ است.

همانطور که در بنچمارک‌های زیر مشاهده می‌کنید، شیائومی ۱۴ توانسته تا از حداکثر توان این تراشه استفاده و حتی از برخی گوشی‌های دیگری که با همین تراشه عرضه شده‌اند نیز عملکرد بهتری داشته باشد.

در استرس تست اما عملکرد گوشی خیلی خوب نیست و حتی با توجه به ابعاد کوچکی که دارد، می‌توانست بهتر از این‌ها ظاهر شود. گوشی پس از گذشت حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از شروع تست، به شدت دچار افت عملکرد می‌شود و در پردازش‌های سنگین، دچار مشکل خواهد شد.

گوشی شیائومی 14

در بخش باتری شاهد افزایش ظرفیت به مقدار کمی بودیم. باتری گوشی حالا ظرفیت ۴۶۱۰ میلی‌آمپری دارد. باتری آنقدر ظرفیت بیشتری ندارد که بخواهد در استفاده روزمره و شارژدهی گوشی تاثیر مثبتی بگذارد؛ اما از سوی دیگر این گوشی با تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ و نمایشگر LTPO همراه شده است و به همین خاطر شارژدهی بسیار عالی نسبت به اندازه باتری دارد و حتی از شیائومی ۱۳ پرو یا آیفون ۱۵ پرو نیز بهتر ظاهر می‌شود.

گوشی شیائومی 14

از نظر سرعت شارژ نیز این گوشی با پشتیبانی از شارژ سریع ۹۰ وات، از بسیاری از رقبای خود بهتر عمل می‌کند و تنها کمی ضعیف‌تر از شیائومی ۱۳ پرو است که با پشتیبانی از شارژ ۱۲۰ وات عرضه شده است. گوشی قادر است ظرف مدت ۳۵ دقیقه باتری را از ۰ به ۱۰۰ درصد برساند و در ۱۵ دقیقه نیز باتری را تا حدود ۶۰ درصد برایتان پر می‌کند.

همچنین بخوانید :
” url=”https://www.plaza.ir/140203/393069/best-selling-xiaomi-phones” float=”right”]

دوربین گوشی شیائومی ۱۴

در بخش دوربین، شیائومی تمامی ۳ دوربین مدل قبلی را با دوربین‌های جدید و بهتر، جایگزین کرده است. دوربین اصلی یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با سنسور آمنی‌ویژن OVX9000 است که برخلاف مدل پرو، فاقد دیافراگم متغیر است. دوربین تله‌فوتو نیز یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با سنسور ایزوسل ISOCELL JN1 سامسونگ است که از زوم اپتیکال ۳.۲ برابر پشتیبانی می‌کند. در نهایت دوربین فوق‌عریض هم ۵۰ مگاپیکسلی است و از همان سنسور JN1 سامسونگ بهره می‌برد.

عملکرد دوربین اصلی

در نور کافی، دوربین اصلی عملکردی در حد و اندازه‌های یک دوربین گوشی پرچم‌دار دارد و تصاویر را با کیفیت فوق‌العاده‌ای در اختیارتان قرار می‌دهد. همه چیز از وضوح گرفته تا جزئیات، دامنه داینامیک، دقت رنگ و کنتراست در سطح بسیار عالی قرار دارند و نمی‌توانیم هیچ ایرادی به عکس‌ها بگیریم.

در شب، گوشی در بیشتر مواقع حالت شب را به صورت خودکار فعال می‌کند. با این حال تفاوت چندانی میان فعال بودن این حالت و غیرفعال بودن آن وجود ندارد.

در هردو حالت، عکس‌ها جزئیات زیادی دارند و خبری هم از نویز در آن‌ها نیست. حتی در سایه‌ها نیز سطح جزئیات بسیار بالا است و از طرف دیگر سایه‌روشن‌ها و منابع نور نیز به خوبی مدیریت شده‌اند.

عملکرد دوربین تله‌فوتو

دوربین زوم گوشی همانطور که گفتیم، از زوم اپتیکال ۳.۲ برابر پشتیبانی می‌کند. این دوربین هم قادر است تصاویر را با کیفیت بسیار عالی در شرایط نوری مختلف بگیرد. عکس‌ها وضوح بالا و جزئیات فراوانی دارند و خبری هم از نویز در آن‌ها نیست. همچنین دامنه داینامیک آن‌ها نیز بسیار عالی است.

شیائومی همچنین به خوبی توانسته رنگ‌های این دوربین را با رنگ‌های ثبت شده توسط دوربین اصلی، هماهنگ کند و به همین خاطر، از این نظر تفاوت خیلی زیادی بین تصاویر هردو این دوربین‌ها وجود ندارد.

این دوربین در شب نیز عملکرد بسیار عالی دارد. مانند تصاویر روز، تصاویر شب این دوربین هم تا حد خیلی زیادی با تصاویر دوربین اصلی هماهنگ هستند. وضوح بالا، جزئیات زیاد و دامنه داینامیک گسترده در این عکس‌ها نیز خودنمایی می‌کنند.

البته در شب، گوشی در بیشتر مواقع از دوربین اصلی برای زوم استفاده می‌کند و برای این که بتوانید از دوربین تله‌فوتو کمک بگیرید، باید گزینه تغییر خودکار دوربین را در تنظیمات غیرفعال کنید.

عملکرد دوربین فوق‌عریض

دوربین فوق‌عریض عملکرد قابل قبولی دارد. البته دوربین‌های فوق‌عریض گوشی‌های موبایل، حتی مدل‌هایی که در پرچم‌داران استفاده می‌شوند، همیشه جای پیشرفت دارند؛ با این حال تصاویر دوربین فوق عریض شیائومی ۱۴، قابل مقایسه با دیگر رقبا است. این تصاویر نسبتا جزئیات کمتری دارند و در زمینه عمق رنگ و دامنه داینامیک، کمی ضعیف‌تر از دو دوربین دیگر عمل می‌کنند.

با این حال در شب این دوربین عملکرد به‌مراتب بهتری در مقایسه با اکثر دوربین‌های فوق‌عریض دارد. البته در صحنه‌هایی که کنتراست زیادی وجود دارد، به‌خصوص زمانی که حالت شب فعال می‌شود، سایه‌روشن‌ها به خوبی پردازش نمی‌شوند.

در سایر مواقع تصاویر این دوربین، بهتر از تصاویری هستند که در روز در اختیارتان قرار می‌دهد.

قیمت و تاریخ عرضه ی گوشی Xiaomi 14

این گوشی مثل مدل‌های قبلی خود، ابتدا در زمستان سال ۲۰۲۳ در کشور چین رونمایی و عرضه شد و پس از گذشت چند ماه در بهار سال ۲۰۲۴ نیز به بازارهای جهانی راه پیدا کرد. در حال حاضر این گوشی به‌صورت محدود در بازار ایران موجود است و قیمت مدل پایه آن به حدود ۴۴ میلیون تومان می‌رسد.

سخن پایانی

گوشی شیائومی ۱۴ نسبت به مدل سال قبل با تغییرات قابل توجهی همراه شده است. از نمایشگر گرفته تا بهره‌مندی از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۳ و دوربین‌های ارتقا یافته نسبت به شیائومی ۱۳. این تغییرات مثبت در کنار شارژدهی بسیار خوب، سبب شده‌اند این گوشی به یکی از بهترین گوشی‌های پرچم‌دار با اندازه نسبتا کوچک در بازار تبدیل شود. نظر شما در مورد پرچم‌دار جدید شیائومی چیست؟ آیا این گوشی با توجه به قیمتی که دارد، ارزش خرید دارد؟ دیدگاه‌های خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا به‌اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402