پیکولو که در سال 1402 به روی آنتن رفت، یکی از پربینندهترین سریالهای ژانر کودک و نوجوان سالهای اخیر ایران بود. در این مقاله قصد داریم با معرفی و بررسی سریال پیکولو همراه شما شویم.
اگر بخواهیم منصفانه به قضیه نگاه کنیم، نسل جدید در ایران از لذت دیدن نمایشهای عروسکی جذابی که در دهههای 70 و 80 برای کودکان تهییه میشد، محروم شده است و به ندرت آثار این چنینی که جذاب باشند از دهه 90 به بعد میبینیم. اما در سال 1400 خوشبختانه با رونق شبکه نمایش خانگی شاهد آثار جدیدی برای کودک و نوجوان هستیم. از سریال نارگیل گرفته تا شهر عروسکها، نارگیل و دیو و ماه پیشونی، به منظور سرگرم کردن کودکان و نوجوانان نسل جدید ساخته شدهاند که خوشبختانه با استقبال خوبی نیز روبهرو شدهاند.
سریال پیکولو به کارگردانی و نویسندگی علی احمدی ساخته شد که در طی سالهای اخیر کارگردانی تئاترهای پرمخاطبی را برعهده داشته و در اجرا عملکردی قوی دارد. همچنین مصطفی کیایی تهییهکننده این اثر است و پیکولو با نام کامل پیکولو جزیره جادویی از تیر ماه سال 1402 در پلتفرم در اختیار مخاطبان قرار گرفت. در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی کامل و بررسی سریال پیکولو همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
زمان پخش مجموعه نمایش خانگی پیکولو
ژانر این سریال درام و خانوادگی است. پیکولو از تاریخ 10 تیر 1402 بر روی پلتفرم فیلیمو قرار گرفت و در تاریخ 9 دی 1402 به پایان رسید. این مجموعه به صورت هفتگی پخش میشد و شاید سوال شما این باشد که سریال پیکولو چند قسمت بوو؟ در این مورد باید بگوییم این سریال 25 قسمت بود.
داستان سریال پیکولو
داستان سریال در مورد جزیرهای جادویی به نام پیکولو است. موجودات متنوع بسیاری در این جزیره زندگی میکنند که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. این جزیره جادویی هر چند وقت یکبار موجودی را به درون دنیای خود میکشد. پس از این اتفاق، جادوییترین گل جزیره یعنی رز، شکوفه میدهد تا اهالی جزیره را از ورود موجود جدید باخبر کند. پس از آشنایی با فضای جزیره پیکولو، به سراغ پیکی، هومن حاجعبداللهی، میرویم. یک روز پیکی مشغول پاراگلایدر سواری است که لابهلای ابرها گم میشود. وقتی هوش و حواس پیکی به خود میآید، متوجه میشود که در سرزمین جدیدی است. پیکی به درون جزیره پیکولو کشیده شده است!
پس از شکوفه دادن رز، اهالی جزیره به دنبال موجود جدیدی که وارد جزیره شده است، میگردند. سرانجام آنها پیکی را پیدا میکنند و او به صورت رسمی، شهروند پیکولو میشود. حالا پیکی، چیزی از گذشته و زندگی قبلی خود به خاطر نمیآورد. او کم کم با اهالی پیکولو؛ مخترع، شالی، پانچو، تهغاریها و واکرو آشنا میشود. پیکی و اهالی جزیره پیکولو در هر قسمت از این سریال درگیر چالش و موضوع جدیدی میشوند. شما نیز سریال پیکولو را تماشا میکنید؟! به نظر شما پیکی و یارانش در حل مشکلات موفق خواهند بود؟ آیا سریال پیکولو در ژانر خود موفق خواهد بود؟
بازیگران و صداپیشگان سریال پیکولو
از آنجایی که پیکولو ترکیبی از نمایش عروسکی و روند عادی یک سریال است، در آن هم بازیگران انسان حضور دارند و هم صداپیشگانی برای عروسکها در ادامه با بیوگرافی بازیگران و صداپیشگان پیکولو آشنا میشوید.
هومن حاجی عبداللهی در نقش پیکی ؛ از بازیگران اصلی سریال پیکولو
هنرپیشه و مجری تلویزیون ایرانی، هومن هومن حاجیعبداللهی در سال 1354 در شهر تهران چشم به جهان گشود. وی علاوه بر حوزه بازیگری و اجرا، در زمینه صداپیشگی و دوبلوری نیز بسیار فعالیت دارد. هومن حاجیعبداللهی آثار بسیاری در کارنامه خود، چه در زمینه تئاتر و چه در زمینه سینما و تلویزیون، دارد. اما بیشک مهمترین کاراکتر او که باعث شهرت فراوانش شد، به سریال پایتخت برمیگردد. او با ایفای نقش رحمت در سری مجموعههای پایتخت به شهرت و محبوبیت بسیار بالایی در میان مردم رسید. از جمله مهمترین آثار هومن حاجیعبداللهی میتوان به پایتخت، نون خ، علیالبدل و سامورایی در برلین اشاره کرد.
مهسا طهماسبی در نقش خلبان ؛ از بازیگران اصلی سریال عروسکی پیکولو
بازیگر جوان و خوشآتیهی سینمای ایران، مهسا طهماسبی در 9 آبان 1372 در شهر کرج متولد شد. او از دوران کودکی، علاقه شدیدی به حرفه عروسکگردانی و بازیگری داشت. همین علاقه شخصی، باعث شد تا سرانجام در رشته تئاتر با گرایش عروسکی، به تحصیل مشغول شود. وی که دانشآموخته دانشگاه تهران میباشد از همان دوران دانشجویی، به ایفای نقش در تئاترهای مختلف پرداخت. مهسا طهماسبی برادرزاده بازیگر مشهور، خانم مائده طهماسبی است. به این ترتیب فرهاد آئیش نیز شوهر عمه این چهره جوان میباشد. وی اولین حضور خود در جلوی دوربین را با فیلم ماه در جنگل در سال 1394 تجربه کرد. اما بیشک، نقطه عطف کارنامه او سریال دیوار به دیوار است که در نوروز سال 1396 به کارگردانی سامان مقدم بر روی آنتن رفت. از جمله آثار مهسا طهماسبی میتوان به قانون مرفی، انفرادی و کامیون اشاره کرد. او یکی از اصلیترین شخصیت های پیکولو است.
محمد بحرانی صداپیشه شخصیت واکرو و رز
صداپیشه و بازیگر مشهور ایرانی، محمد بحرانی، متولد سال 1360 میباشد. وی علاوه بر حوزه صداپیشگی به فعالیتهای هنری دیگر نیز مشغول است. از جمله این موارد میتوان به فعالیتهای او در زمینه کارگردانی، عروسکگردانی و اجرا اشاره کرد. پدر و مادر محمد بحرانی اصالتاً اهل کازرون هستند اما او در بهشهر متولد شده است. نقطه عطف کارنامه هنری محمد بحرانی، صداپیشگی شخصیت جناب خان در برنامه خندوانه، ساخته رامبد جوان، بود. پس از آن محمد بحرانی به شهرت رسید و در سریالهای متعددی به ایفای نقش پرداخت. از جمله مشهورترین آثار وی میتوان به کلاهقرمزی و بچه ننه، شهر موشها 2 و گلشیفته اشاره کرد. در سریال پیکولو نیز محمد بحرانی صداپیشگی شخصیت واکرو رو برعهده دارد. همچنین عروسکگردانی واکرو بر عهده عیسی یوسفیپور میباشد.
خسرو احمدی صداپیشه شخصیت ده شیش
بازیگر قدیمی و خوشنام سینمای ایران، خسرو احمدی، در 28 خرداد ماه 1342 در شهر قائمشهر چشم به جهان گشود. از خسرو احمدی میتوان به عنوان یکی از دوستداشتنیترین هنرپیشههای سینما و تلویزیون ایران یاد کرد. او در آثار بسیار زیادی به ایفای نقش پرداخته است. اما بیشک مهمترین و ماندگارترین اثر او حضور در مجموعه تلویزیونی النگ و دولنگ به کارگردانی ایرج طهماسب بود. این سریال پرطرفدار باعث محبوبیت خسرو احمدی شد و نام او را بر سر زبانها انداخت. از جمله مهمترین آثار خسرو احمدی، میتوان به کلاهقرمزی و سروناز، کلاهقرمزی و بچه ننه و دختر شیرینیفروش اشاره کرد. وی در سریال کمدی پیکولو صداپیشگی شخصیت مخترع را برعهده دارد. عروسکگردانی این کاراکتر نیز بر عهده علی اعتصامیفر است.
امیر سلطان احمدی صداپیشه شخصیت مخترع
امیر سلطاناحمدی بازیگر، صداپیشه، عروسکگردان، نویسنده، کارگردان و ترانهسرای ایرانی است که در سال 1359 متولد شد. او را بیشتر بخاطر عروسکگردانی شخصیت پسرعمه زا در کلاهقرمزی میشناسند. آقای سلطاناحمدی نخست با سریال مومو و مومی وارد عرصه صداپیشگی شد و سپس در آثار متنوعی در زمینه کودک به عنوان بازیگر، صداپیشه یا عروسکگردان حضور پیدا کرد. از جمله آثار معروف او باید به خونه گلپر اینا، گذر میرزا، منوچ و نونوچ، سنجد خبرنگار و مکتب خانهٔ غیرانتفاعی اشاره کنیم. او همچنین صداپیشه شخصیت معروف عمو متل نیز بود و نویسندگی چندین اثر معروف را برعهده داشته و در زمینه خوانندگی و ترانهسرایی نیز فعالیت میکند.
مهناز خطیبی صداپیشه شخصیت شالی
مهناز خطیبی بازیگر، نویسنده، مترجم و صداپیشه ایرانی در سال 1360 متولد شد. او کار خود را از سال 1384 با تئاتر وین راه بینهایت در زمینه بازیگری شروع کرد. این هنرپیشه بسیار گزیدهکار است و سابقه حضور در کارهای کودک را از سال 1385 با اتاق نگار دارد. از دیگر تجربههای کار کودک او باید به عروسکگردانی استاد همه چی دون، صداپیشگی ننهماهی در بوبونی و مادربزرگ، عروسکگردانی شهر موشها 2 و عروسکگردانی دیبی در کلاه قرمزی اشاره کنیم. او همسر محمد بحرانی است.
سایر صداپیشگان و بازیگران سریال پیکولو عبارتند از:
- مرتضی احمدی در نقش نوجوانی پیکی
- کیان باقری در نقش کودکی پیکی
- محمد عسگری صداپیشه شخصیت پانچو
- شیما عرب صداپیشه زنگ در خانه مخترع و شخصیت دایناسور
- زهرا حامی صداپیشه شخصیت عمه شالی
نقد و نمرات سریال پیکولو
کارگردان پیکولو علی احمدی است که پیش از این کار کودک برجستهای را تجربه نکرده بود و تقریبا این سریال اولین تجربه او برای کودک و نوجوان است. در اولین قدم از بررسی سریال به سراغ فضاسازی آن میرویم. این مجموعه فضاسازی شاد، رنگی و جذابی دارد که چشمان مخاطب را مجذوب خود میکند. حرکات موزون و آواز نیز جز جداییناپذیر آن هستند و به شدت برای کودکان بالای 5 سال سرگرمکننده هستند. در پیکولو با دنیای عجیب اما باب طبع کودک و نوجوان روبهرو میشوید که هرآنچه آرزوی داشتن آن را در دنیای حقیقی دارند، میتوانند در سرزمین پیکولو ببینند.
بازی بازیگران یعنی هومن حاجیعبداللهی و مهسا طهماسبی دیدنی است. آقای حاجی عبداللهی همواره نشان داده که در زمینه کودک تبحر خاصی دارد و این را باید از شخصیت پنگول محبوب که او خلق کرده به خوبی دریابیم. او روحیه شادی دارد و برای کودکان دلنشین است. از سوی دیگر خانم طهماسبی و تیم قوی صداپیشگان به خوبی با مخاطب خود ارتباط برقرار و فضای جذابی را ایجاد میکنند.
اما آیا سریال پیکولو نقطه ضعف ندارد؟ در این مورد باید بگوییم قطعا این اثر نقاط ضعف دارد که برجستهترین آن فیلمنامهنویسی است. گاهی سریال در روایت قصه واقعا دچار سرگردانی و مشکل میشود و چیزی برای ارائه ندارد. یک نکته دیگر نیز مدت زمان هر قسمت است که میانگین آن 30 دقیقه است و میتوانست بیشتر باشد. در مجموع با قضاوتی منصافه باید بگوییم پیکولو ارزش تماشا دارد و در میان آثار کودک جدید کیفیت بالایی دارد.
سخن پایانی
با معرفی و بررسی سریال پیکولو همراه شما بودیم. این اثر یکی از جدیدترین مجموعههای کودک و نوجوان شبکه نمایش خانگی و فیلیمو بوو که توانست جای خود را در دل مخاطب خود باز کند و مورد پسند واقع شود. این مجموعه به پایان خود رسید و اخباری مبنی بر ساخت فصل دوم آن تا کنون منتشر نشده است. آیا شما این سریال را دوست داشتید؟ به نظر شما نقاط قوت و ضعف آن چه بود؟ از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید، سپاسگزاریم.