امکان تبدیل تاریخ شمسی به میلادی در اکسل از نسخه ۲۰۱۶ به این نرمافزار افزوده شده است. با پلازا همراه باشید تا با نحوه انجام این کار در نسخه آشنا شویم.
همانطور که گفته شد، قالب یا فرمت برای نمایش و بهکارگیری تاریخ شمسی در اکسل به نسخههای جدید این نرمافزار اضافه شده است. در این مقاله، سعی داریم از این امکان برای انجام محاسبات تاریخی کمک گرفته و برای مثال محاسبه جمع و تفریق تاریخ شمسی در اکسل را بررسی کنیم.
فهرست مطالب
تبدیل تاریخ شمسی به میلادی در اکسل
پیشتر و در نسخههای ماقبل ۲۰۱۶ مایکروسافت آفیس، برای این که بتوانید تاریخ را به میلادی تبدیل کنید، نیاز به یک افزونه تقویم شمسی در اکسل داشتید. اما پشتیبانی از تاریخ شمسی از این نسخه به بعد به این ابزار مایکروسافت افزوده شده است. بنابراین بهتر است ابتدا آخرین نسخه را روی سیستم خود نصب کرده و سپس با استفاده از روش زیر، تبدیل تاریخ فارسی به میلادی در اکسل را انجام دهید.
پیش از این که تاریخها را در سلولهای مدنظر تایپ کنید، ابتدا سلولها را انتخاب کرده و روی آنها راست کلیک و گزینه Format Cells را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده از پنل سمت چپ، گزینه Date را انتخاب کرده و سپس Locale و Calendar type را روی Perisan بگذارید و گزینه Input dates according to selected calendar را تیک بزنید.
حالا تاریخهای شمسی را در سلولهای انتخابی تایپ کنید.
اکنون دوباره سلولها را انتخاب کرده و پس از راست کلیک روی آنها، Format Cells را انتخاب کنید. دوباره به بخش Date بروید. در اینجا برای تبدیل عدد به تاریخ شمسی در اکسل، Calendar type را روی Gregorian (English) بگذارید و بعد روی OK کلیک کنید.
با کلیک روی گزینه OK، مانند تصویر زیر، تاریخ شمسی به میلادی تبدیل خواهد شد.
تبدیل کردن تاریخ میلادی به شمسی در اکسل در سلولهای جداگانه
با روش بالا میتوانید تاریخهای داخل سلولها را به میلادی تبدیل کنید. اما اگر بخواهید میتوانید تاریخ شمسی را در یک ستون و تاریخ میلادی را هم در یک ستون جداگانه داشته باشید، باید مراحل جداگانهای را پشت سر بگذارید. برای انجام این کار باید سلول مقصد را انتخاب کنید.
برای مثال ما میخواهیم تاریخ شمسی در سلول H7 را به تاریخ میلادی در سلول I7 تبدیل کنیم. پس ابتدا روی سلول I7 راست کلیک کرده و گزینه Format Cells را انتخاب میکنیم. مانند بالا به قسمت Date میرویم و Calendar type را روی Gregorian (English) قرار میدهیم.
سپس به سلول I7 بروید و فرمول H7= را تایپ کنید. دقت کنید که در اینجا بهجای H7 باید نام همان سلولی که تاریخ شمسی شما در آنجا است را وارد کنید.
تاریخ شمسی به تاریخ میلادی در سلول جدید تبدیل خواهد شد. این کار را برای سایر سلولها نیز تکرار کنید.
در نهایت مثل تصویر بالا میتوانید در ۲ ستون جداگانه تاریخهای شمسی و میلادی را داشته باشید.
تبدیل تاریخ شمسی به میلادی با افزونه
فرمول تبدیل تاریخ شمسی به میلادی
این افزونه دارای ۲ تابع برای تبدیل تاریخ است. تابع اول s2m است که برای تبدیل تاریخ از شمسی به میلادی استفاده میشود و تابع دوم نیز m2s است که برای تبدیل تاریخ از میلادی به شمسی مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال در جدول زیر در ستون P تاریخ شمسی را داریم و میخواهیم در سلولهای روبهروی در ستون O، تاریخ میلادی هرکدام را داشته باشیم.
برای استفاده از این توابع باید ابتدا در سلول مقصد، یک = بگذاریم و سپس s2m را در آن تایپ کنیم. مثلا در اینجا میخواهیم تاریخ شمسی اولین سلول به تاریخ میلادی در سلول O1 تبدیل شود. پس در سلول O1، یک = قرار داده و s2m را تایپ میکنیم. سپس سلول مبدا را داخل یک پرانتز تایپ میکنیم. در اینجا فرمول ما به این شکل نوشته خواهد شد:
s2m(P1)=
برای سلولهای بعدی نیز کافی است همین فرمول را تایپ و نام سلول مبدا را در پرانتز، تغییر دهید. در نهایت جدول شما کامل خواهد شد:
سخن پایانی
تبدیل تاریخ شمسی به میلادی در اکسل در نسخه ۲۰۱۶ به بعد این برنامه کار بسیار سادهای است. در نسخههای قدیمی نیز میتوانید با دانلود افزونه بالا، این کار را با فرمول نویسی انجام دهید. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. دیدگاههای خود را در بخش نظرات برای ما ارسال کنید.
مشکل تاریخ در اکسل