گوشی پوکو F4 یکی از میانردههای جذاب شیائومی است که هم از نظر سختافزاری و هم از نظر ظاهری شباهت زیادی به گوشیهای پرچمدار دارد. سری قبلی گوشی پوکو اف 4 شیائومی توانست به یکی از موفقترین گوشیهای میانرده تبدیل شود و در آن محدوده قیمتی، تقریباً هیچ رقیبی نداشت. در ادامه این مطلب از پلازا با ما همراه باشید تا ببینیم آیا گوشی موبایل شیائومی مدل Poco F4 میتواند دنبالهروی سری قبل خود باشد؟
گوشیهای سری اف پوکو به سختافزار قدرتمند شهرت دارند و گوشی پوکو F4 نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگرچه گوشی موبایل شیائومی مدل Poco F4 یک میانرده محسوب میشود اما توان پردازشی و اجرای بازی آن بسیار به گوشیهای بالارده شباهت دارد. علاوه بر این، ترکیب این سختافزار قدرتمند با پنل امولد ۱۲۰ هرتزی باکیفیت و ظاهری متفاوت با گوشیهای میانرده، باعث شد گوشی پوکو اف 4 شیائومی فراتر از یک میانرده ظاهر شود. با این توضیحات، آیا سختافزار قوی میتواند موفقیت این گوشی را مانند قبل تضمین کند؟ با ما همراه باشید تا به پاسخ این سؤال برسیم.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی پوکو F4 در یک نگاه
ویژگیها | گوشی پوکو اف 4 شیائومی |
---|---|
نمایشگر | پنل امولد ۶.۶۷ اینچی با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیت |
پردازنده | اسنپدراگون ۸۷۰ فایوجی |
سیستم عامل | اندروید ۱۲ با قابلیت ارتقا به اندروید ۱۳ و رابط کاربری MUI 14.2 |
حافظه/رم | ۶/۸/۱۲ گیگابایت رم | حافظه ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت بدون اسلات کارت حافظه |
دوربینها | ۶۴+۸+۲ مگاپیکسل با کیفیت فیلمبرداری 4K |
دوربین سلفی | ۲۰ مگاپیکسل |
باتری | ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی |
قیمت | از ۱۷ میلیون تومان |
معرفی گوشی پوکو F4
گوشی پوکو F4 برخلاف پوکو F3 که یک موفقیت بزرگ برای این کمپانی محسوب میشد، چندان به مذاق طرفداران این سری خوش نیامد. یکی از دلایل این نارضایتی این بود که تراشه بهکار رفته در گوشی موبایل شیائومی مدل Poco F4 همچنان اسنپدراگون ۸۷۰ فایوجی باقی ماند، در حالی که انتظار میرفت شیائومی این بخش را بهبود دهد. در ادامه به ویژگی های گوشی پوکو اف 4 شیائومی بیشتر خواهیم پرداخت.
طراحی گوشی پوکو اف 4 شیائومی
بررسی گوشی موبایل شیائومی مدل Poco F4 را با طراحی شروع میکنیم. با مشاهده تصاویر گوشی پوکو F4 متوجه میشوید که کیفیت ساخت آن درست مانند نسخه قبلی خود یعنی پوکو اف ۳ است اما ساختار دوربین و شکل بدنه متفاوتی دارد. سه دوربین پشتی در یک دایره قرار گرفتهاند و این دایره روی یک جزیره مستطیلیشکل برآمده قرار دارد. برای محافظت از صفحه نمایش از گوریلا گلس ۵ استفاده میشود ولی متأسفانه شیشه پشتی از این نوع نیست. این گوشی در سه رنگ مشکی، نقرهای و سبز در بازار موجود است که مدل سبزرنگ آن را در تصویر مشاهده میکنید.
پشت گوشی به صورت شیشهای و تخت است و حس و حال یک گوشی بالا رده را به شما میدهد. وزن این گوشی ۱۹۵ گرم و ضخامت آن ۷.۷ میلیمتر است و به دلیل ساختار تختی که دارد، کمی ضخیمتر از POCO F3 به نظر میرسد. فریم گوشی از جنس پلاستیک مات است و مانند پشت گوشی، اثر انگشت روی آن باقی نمیماند.
در لبه سمت چپ، هیچ دکمهای قرار ندارد و در سمت مقابل، دکمه تغییر صدا و قفل گوشی که اسکنر اثر انگشت است به چشم میخورد. طبق معمول مانند اغلب گوشیهای دیگر پوکو، در قسمت بالا سنسور مادون قرمز، یک میکروفون و خروجی اسپیکر قرار دارد. در لبه پایین گوشی نیز یک اسپیکر در کنار پورت USB-C قرار دارد و میکروفون اصلی به همراه اسلات سیمکارت خودنمایی میکنند.
صفحه نمایش پوکو اف 4
صفحه نمایش به کار رفته در گوشی پوکو اف 4 شیائومی همان پنل ۶.۶۷ اینچی امولد E4 است که در پوکو اف ۳ استفاده شد اما این بار از دالبیویژن هم پشتیبانی میکند. وضوح صفحه نمایش گوشی 2400×1080 است و با در نظر گرفتن ابعاد گوشی، تراکم پیکسلی حدوداً 395 PPI خواهیم داشت. در قسمت بالای این پنل یک حفره کوچک قرار دارد که دوربین سلفی در آن قرار میگیرد.
صفحه نمایش گوشی موبایل شیائومی مدل Poco F4 رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی دارد و از HDR10+ و دالبیویژن نیز پشتیبانی میکند. شیائومی حداکثر روشنایی صفحهنمایش گوشی را ۱۳۰۰ نیت اعلام کرده است اما در عمل به بیشتر از ۱۰۰۰ نیت روشنایی نخواهید رسید. با این وجود نقصی در کیفیت صفحه نمایش وجود ندارد و یکی از مزایای گوشی پوکو اف 4 شیائومی محسوب میشود.
شیائومی برای افزایش کیفیت تصویر گوشی از دو تکنولوژی روز دنیا استفاده میکند. هوش مصنوعی اولی AI Image Engine نام دارد و برای بهبود HDR به کار میرود. تکنولوژی دوم هم MEMC است که به کمک هوش مصنوعی، سرعت فریم ویدئو را بیشتر میکند و کیفیت نمایش فیلمها را به مراتب بهتر میکند. البته توجه داشته باشید که این دو قابلیت در حالت پیشفرض غیرفعال هستند.
سخت افزار گوشی پوکو F4
پردازنده ی گوشی پوکو اف 4 شیائومی نسب به سری قبل هیچ تغییری نکرده است و همچنان از همان اسنپدراگون ۸۷۰ فایوجی با معماری ۷ نانومتری استفاده میشود. این چیپست بالارده، اواسط ۲۰۲۱ توسط کوالکام معرفی شد و مجهز به یک پردازنده ۸ هستهای است. هسته اصلی این پردازنده از نوع Prime Core با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز است که ۳ هسته ARM Cortex-A77 با فرکانس ۲.۴۲ گیگاهرتز آن را همراهی میکنند. چهار هسته کممصرف از نوع ARM Cortex-A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز نیز وظیفه انجام کارهای سبک گوشی را برعهده دارند.
حافظه داخلی و رم گوشی موبایل شیائومی مدل Poco F4 نسبت به سری قبل کمی تغییر کرده است. در سری قبل، دو مدل ۱۲۸ گیگابایتی با رم ۶ و ۸ و یک مدل ۲۵۶ گیگابایتی با رم ۸ داشتیم اما در سری جدید، یک عضو جدید با حافظه داخلی ۲۵۶ و رم ۱۲ گیگابایت نیز به این خانواده اضافه شده است. با این حال، حافظه داخلی همچنان از نوع UFS 3.1 است و در این مدل نیز امکان نصب کارت حافظه جانبی وجود ندارد.
پردازنده گرافیکی گوشی پوکو F4، آدرنو ۶۵۰ است که به خوبی از پس بازیهای با گرافیک بالا برمیآید. به گفته کوالکام، عملکرد این پردازنده گرافیکی نسبت به سری قبل خود یعنی Adreno 640 حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است و به باتری گوشی فشار کمتری وارد میکند. این پردازنده گرافیکی نسبت به Mali-G77 MP11 عملکرد نسبتاً بهتری در بازیهای گرافیکی دارد.
دوربین گوشی پوکو اف 4 شیائومی
دوربینهای گوشی موبایل شیائومی مدل Poco F4 از نظر تعداد، نسبت به سری قبل خود تغییری نکردهاند اما چینش متفاوتی دارند. دوربین اصلی گوشی از نوع OV64B با وضوح ۶۴ مگاپیکسل است و لرزشگیر جدید OIS، تاری ناشی از لرزش دست را به حداقل مقدار ممکن میرساند. به گفته شیائومی، این گوشی اولین سری پوکو است که از لرزشگیر OIS استفاده میکند.
دوربین دوم گوشی از نوع اولترا واید ۸ مگاپیکسلی است که پشت یک لنز ۱۶ میلیمتری با فاصله کانونی f/2.2 قرار دارد. دوربین سوم کاملاً تغییر کرده است و به جای دوربین تلهماکروی ۵ مگاپیکسلی پوکو اف ۳، یک دوربین ۲ مگاپیکسلی ساده با فوکوس ثابت انجام وظیفه میکند. در این ترکیب دوربین، خبری از سنسور عمق نیست اما باز هم امکان عکاس پرتره وجود دارد.
دوربین اصلی گوشی عکسهای بسیار خوبی را در نور روز ثبت میکند و جزئیات تصویر به وضوح مشخصاند. رنج داینامیک دوربین عالی است و کنتراست بسیار خوبی دارد. برای عکاسی در شرایط نوری کم، حالت عکاسی در شب به صورت پیشفرض فعال است و تصاویر ثبتشده در شب کیفیت خوبی دارند. البته اگر حالت شب را غیرفعال کنید، عکسها رنگپریدهتر و نویزدار میشوند.
کیفیت فیلمبرداری گوشی پوکو F4 با دوربین اصلی 4K است و تصاویر را با سرعت حداکثر ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط میکند. فیلمهای ضبط شده با دوربین اصلی کمی لرزش دارند و دلیل آن تداخل لرزشگیر EIS با OIS و تلاش دائم دوربین برای فوکوس خودکار است. این لرزش یکی از معایب گوشی پوکو اف 4 شیائومی است که شیائومی باید در نسخههای بعد به فکر چارهای برای آن باشد.
دوربین سونی IMX596 با وضوح تصویر ۲۰ مگاپیکسل، وظیفه عکسبرداری سلفی را برعهده دارد. فاصله کانونی لنز ۲۴ میلیمتری این دوربین برابر با f/2.45 و از نوع فوکوس ثابت است. تصاویر ثبت شده با این دوربین کیفیت بسیار خوبی دارند و کنتراست تصویر عالی است. حداکثر کیفیت فیلمبرداری این دوربین 1080p و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه است.
باتری و شارژدهی Poco F4
ظرفیت باتری گوشی پوکو F4 نسبت به سری قبل خود تغییر نکرده است و مجدداً همان باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی را داریم. تنها تغییری که در بخش تغذیه گوشی شاهد هستیم، تغییر شارژر ۳۳ واتی به ۶۷ واتی است که سرعت شارژ را به میزان قابل توجهی بهبود داده است. برای شارژ کامل این باتری فقط کافی است ۳۸ دقیقه منتظر بمانید و در ۱۵ دقیقه اول تا ۵۵ درصد از باتری پر میشود.
شارژدهی گوشی همچنان عالی است و با یک شارژ میتوانید بیش از ۲۶ ساعت مکالمه روی شبکه نسل ۳ داشته باشید. این رقم برای وبگردی و پخش ویدئو به ترتیب ۱۴ و ۱۵ ساعت است و شباهت زیادی به پوکو اف ۳ دارد. البته لازم به ذکر است که دوام باتری در حالت پخش ویدئو نسبت به سری قبل ۳ ساعت کاهش یافته است.
قیمت و تاریخ عرضه ی گوشی پوکو F4
شیائومی در تاریخ دوم تیر ۱۴۰۱، برای اولین بار گوشی پوکو F4 را معرفی کرد و چهار روز بعد یعنی ششم تیر آن را به بازارهای جهانی فرستاد. این گوشی مدت کمی پس از عرضه جهانی و در همان تابستان ۱۴۰۱ در ایران موجود شد. در حال حاضر مدل ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی به همراه ۸ گیگابایت رم، رایجترین مدل در بازار است و مدلهای دیگر به سختی در بازار ایران پیدا میشوند.
در حال حاضر قیمت گوشی پوکو اف 4 شیائومی با ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و رم ۶ گیگابایت در نسخه پایه، حدود ۱۴ میلیون تومان قابل خریداری است. علاوه بر این نسخه ۲۵۶ گیگابایتی با رم ۸ نیز در حدود ۱۷ میلیون تومان در بازار معامله میشود. دو مدل دیگر یعنی حافظه ۱۲۸ و رم ۸ و حافظه ۲۵۶ و رم ۱۲ در ایران به سختی پیدا میشوند.
سخن پایانی
اگرچه گوشی موبایل شیائومی مدل Poco F4 مانند سریهای قبل خود امکانات بسیار خوبی مانند صفحه نمایش باکیفیت، سختافزار قوی و شارژدهی مناسبی دارد اما نسبت به سری قبلی خود تغییر چندان زیادی نکرده است. گوشی پوکو F4 در این بازه قیمتی، رقبایی مانند گلکسی A52s 5G سامسونگ را پیشروی خود دارد که هم ضد آب است و هم دوربین بهتری دارد. شیائومی ۱۱ تی نیز یکی از این رقباست که هم فریم آلومینیومی و محافظ Gorilla Glass Victus دارد و هم عملکرد دوربین آن بهتر است. به نظر شما با وجود چنین رقبای سرسختی در بازار، گوشی پوکو اف 4 شیائومی مانند سری قبل خود شانس موفقیت دارد؟ شما چه جایگزینی برای این گوشی پیشنهاد میدهید؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید دوست عزیز