مایکروسافت به تازگی توانسته در یکی از مناقصات ارتش آمریکا برنده شود و کار تامین تجهیزات و سیستمهای واقعیت افزوده را برای این سازمانها فراهم نماید.
مایکروسافت توانسته قراردادی به ارزش 479 میلیون دلار با ارتش آمریکا منعقد کند که برای تامین تجهیزات و سیستمهای واقعیت افزوده است. این خبر را بلومبرگ گزارش کرد و بر این اساس، مایکروسافت قصد دارد تا ارتباطات خود را با ارتش آمریکا افزایش دهد و در رقابت با چندین شرکت دیگر توانسته پیروز شود و قرارداد مورد نظر را به دست آورد.
بلومبرگ گزارش کرد: «این برنامه که لایحهای دولتی بوده، به منظور افزایش سطح دفاعی آمریکا با استفاده از تجهیزات نوآورانه اجرایی شده است.» این سایت همچنین در گزارش خود آورده که این قرارداد میتواند منجر به خرید 100 هزار دستگاه هدست واقعیت افزوده از مایکروسافت شود و نیروهای نظامی آمریکا را به یکی از مصرفکنندگان عمده فناوری هولولنز (HoloLens) مایکروسافت تبدیل میکند. ویژگیهایی که توسط ارتش آمریکا ارائه شده، نشان میدهد که این دستگاهها به نظر برای استفاده در نقش مبارزات فعال به کار رود.
انتظار میرود که این دستگاهها برای استفاده توسط کارشناسان نظامی در برخی از حوزههای مهم و حساس مورد استفاده قرار گیرد. در سندی که در اختیار شرکتهای این مناقصه قرار گرفته، ارتش اعلام کرده که تمایل دارد این تجهیزات به قابلیتهایی همچون دید در شب و تشخیص حرارتی مجهز باشد و بتواند عوامل حیاتی مانند نفس کشیدن و آماده بودن را بسنجد، مجروح شدن افراد را تشخیص دهد و همچنین به نظامیان قابلیت محافظت از شنوایی و گوشهای آنها را ارائه دهد. در سند مورد نظر برای مناقصه آمده که شرکت برنده مناقصه باید 2500 هدست واقعیت افزوده را در طول 2 سال تهیه نماید و ظرفیت خود را برای تولید مقیاس کامل به معرض نمایش بگذارد.
سخنگوی مایکروسافت گفت: «فناوری واقعیت افزوده به نیروهای نظامی اطلاعات بیشتر و جامعتری ارائه میدهد تا بتوانند تصمیمات مناسبی را اتخاذ نمایند. این پروژه جدید، ارتباط طولانیمدت و مناسب ما را با وزارت دفاع آمریکا وارد عصر جدیدی میکند.»
از دست دادن این قرارداد، بیشک شکستی قابل توجه برای رقیبان مایکروسافت نظیر شرکت مجیک لیپ به شمار میرود. بلومبرگ اعلام کرده که این شرکت نیز از جمله دهها تولیدکننده این تجهیزات بوده که در این مناقصه شرکت کرده است (هرچند که وجود شرکت مجیک لیپ در این مناقصه به صورت رسمی تایید نشده است).
آن گونه که بلومبرگ گزارش کرده، اخبار این قرارداد در میان درگیریهای مداوم میان مایکروسافت و کارکنانش منتشر میشود. کارکنان این شرکت نگرانیهای خود را در زمینه قرارداد زیرساختهای دفاعی مشترک یا JEDI عنوان کردهاند که نوعی قرارداد تهیه راهکارهای پردازش ابری مخصوص بخشهای نظامی است و ارزشی بالغ بر 10 میلیارد دلار دارد. کارکنان مایکروسافت همچنین در مورد قراردادهای دیگر دولتی با موسساتی که از نظر موضوعات حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفتهاند، ابراز نگرانی کردهاند.
کارکنان مایکروسافت در بیانیهای که ماه قبل منتشر کردهاند، این گونه نوشتهاند: «بسیاری از ما، کارکنان مایکروسافت بر این باور هستیم که نباید از کارهای ما برای برافروختن جنگ استفاده شود. هنگامی که تصمیم گرفتیم برای مایکروسافت کار کنیم، امیدوار بودیم که به تمامی انسانهای روی زمین کمک کنیم تا سطح زندگی خود را ارتقا دهند. هیچ گاه در نظر نداشتیم که از اقدامات ما برای پایان دادن به زندگی افراد و مرگ استفاده شود».
برد اسمیت، مدیر بخش حقوقی مایکروسافت، بعدا از تصمیم شرکت خود برای عرضه این فناوری برای استفاد در بخش نظامی دفاع کرد و ضرورتا صحبتهای میهنپرستانه بر زبان آورد و ادعا کرد که شرکت او بر این باور است که باید با فناوریهای پیشرفته از کشور دفاع کرد.
اسمیت همچنین به ارتباط روزافزون مایکروسافت با وزارت دفاع آمریکا نیز اشاره کرده و ادعا نموده، این قرارداد به نوعی افزایش خدمات به نیروهای نظامی است که در حال حاضر به فناوریهای این شرکت وابسته هستند. او همچنین در صحبتهای خود اشاره کرده که نیروهای نظامی باید به فناوریهای این شرکت دسترسی داشته باشند، چرا که این نیروها در دوران جنگ سرد جنگیدهاند و همچنین با نازیها در طول جنگ جهانی مبارزه کردهاند.
سخن پایانی
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.