قبل از خرید اکسیژن ساز قابل حمل بهتر است در ابتدا با کاربرد انواع اکسیژن ساز قابل حمل آشنا شوید. هوایی که در محیط وجود دارد و قابل تنفس میباشد شامل ۷۸ درصد نیتروژن و تنها ۲۱ درصد اکسیژن میباشد.
اکسیژن موجود در هوا از طریق تنفس وارد ریه فرد میشود. افرادی که مشکل تنفسی دارند و میزان اکسیژن خون طبیعی آنها کمتر از حد نرمال است برای بالا بردن سطح اکسیژن خون خود باید از یک دستگاه اکسیژن ساز استفاده کنند.
دستگاه اکسیژن ساز دارای انواع مختلفی بوده که اما دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل و دستگاه اکسیژن ساز ثابت میباشد.
یکی از بهترین انواع دستگاه اکسیژن ساز، اکسیژن ساز قابل حمل میباشد. دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل که اغلب دارای مصارف خانگی بوده و شامل گنجایشهای مختلف ( ۳، ۵، ۸ و ۱۰ لیتر) است.
گنجایش اکسیژن ساز قابل حمل اغلب بر اساس شرایط بیمار توسط پزشک مربوطه تجویز میگردد افرادی که دارای بیماریهای ریوی هستند و یا افرادی که به کرونا دچار شدهاند، بهتر است اقدام به تهیه اکسیژن ساز قابل حمل در ظرفیت ۸ و یا ۱۰ نمایند.
اغلب انواع دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل با باتری کار کرده و شارژی میباشد با اینحال میتوان از آن با اتصال مستقیم به برق نیز استفاده نمود. اکسیژن ساز پرتابل با مکش هوای درون محیط به درون محفظه زئولیت منجر به جداسازی گاز اکسیژن موجود در هوا از سایر گازها میگردد.
کمپرسور دستگاه فشار اکسیژن تخلیص شده را به ۲۲۰ میلیمتر جیوه رسانده و سپس آن را به درون فلومتر میریزد.
اغلب انواع دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل دارای مکانیسم تشخیصی دم و باز دم هستند. این مکانیسم بدین صورت میباشد که دستگاه با تشخیص زمان دم بیمار اکسیژن خالص را آزاد و در هنگام بازدم مونوکسید کربن را خارج میسازد. همه انواع دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل دارای دو عدد فیلتر تهویه میباشند.
فیلتر اول که از جنس پلی اورتان است در قسمت ورودی دستگاه قرار گرفته و مانع از عبور گرد و غبار موجود در هوای مکش شده میگردد. سپس هوای تمیز وارد فیلتر ثانویه یعنی فیلتر هپا که یک فیلتر کاغذی است، میشود. فیلتر هپا از ورود باکتریها به درون اکسیژن خالص جلوگیری میکند.
فهرست عناوین مطلب:
دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل متشکل از اجزای زیر میباشد
- لیوان مرطوب کننده
- کمپرسور
- محفظه اکسیژن
- دو عدد فیلتر
- سوند نازال اکسیژن
- ماسک اکسیژن
اکسیژن خالص بسیار خشک بوده و فاقد رطوبت میباشد که پس از رسیدن به راههای هوایی منجر به خشک شدن راههای هوایی و زخم شدن آن میگردد، از این رو یک لیوان مرطوب کننده بر روی دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل تعبیه شده که اکسیژن خالص با گذشتن از آن رطوبت کافی را به دست میآورد.
در بیشتر مراکز پزشکی پزشکان به منظور انجام اکسیژن درمانی، از انواع کپسول اکسیژن استفاده میکنند. انواع کپسول اکسیژن به دو نوع قابل شارژ و غیر قابل شارژ تقسیم بندی میشود.
کپسول اکسیژن قابل شارژ
این نوع از انواع کپسول اکسیژن دارای حجم محدودی از اکسیژن بوده که در اثر اتمام این میزان نیازمند شارژ مجدد با گاز اکسیژن هستند. پس از پر شدن این کپسولها میتوان به طور مجدد از آنها استفاده نمود.
این نوع از کپسولهای اکسیژن اغلب در بیمارستانها مورد استفاده قرار میگرفت که امروزه جای خود را به انواع کپسول اکسیژن غیرقابل شارژ داده اند.
انواع کپسول اکسیژن غیر قابل شارژ
این نوع کپسولها که به نام سیلندرهای غلظت اکسیژن شناخته میشوند نیاز به شارژ مجدد ندارند زیرا خود به تنهایی با مکانیسم منحصر به فردی که دارد توانایی تولید اکسیژن را دارد.
اغلب انواع کپسول اکسیژن دارای دو بدنه فولادی و یا آلومینیومی هستند که بدنه آلومینومی دارای طول عمر بیشتری بوده و سبک تر میباشد.
انواع کپسول اکسیژن با بدنه آلومینیومی دارای دو ظرفیت یک تا پنج لیتر و یا ده لیتر است در حالیکه انواع کپسول اکسیژن با بدنه فولادی دارای محدوده حجمی وسیعتری میباشد.
این کپسولها در حجم یک لیتر تا پنجاه لیتر به بازار عرضه شده اند. مدت زمان استفاده از انواع کپسول اکسیژن با حجم کپسول و شدت جریان اکسیژن رابطه مستقیمی دارد.
همه انواع کپسول اکسیژن دارای لوازم مختلفی بوده که در هنگام استفاده از کپسول اکسیژن باید به کپسول متصل باشند.
از این لوازم جانبی میتوان به فشار سنج، لیوان مرطوب کننده، ماسک اکسیژن، فلومتر و گیج فشار اشاره نمود. گاز اکسیژن موجود در درون انواع کپسول اکسیژن دارای شدت فشار بسیار بالایی بوده به همین دلیل نیاز است تا قبل از استفاده شدت گاز را به وسیله گیج فشار و فلومتر کنترل نمود. میزان تراکم گاز اکسیژن در درون انواع کپسول اکسیژن در حدود ۹۸ درصد میباشد.
بسیاری از پزشکان برای تسریع درمان برخی از افرادی که به مشکلات ریوی و یا تنفسی هستند، از نبولایزر استفاده میکنند.
نبولایزر چیست
نبولایزر در واقع یک دستگاه دارای مکانیسم منحصر به فردی بوده که به کمک آن میتوان داروها را به صورت یک غبار استنشاقی به دستگاه تنفسی فرد رساند. برخی از افرادی که دچار زوال عقل و یا آرتریت هستند و از خوردن دارو ممانعت میکنند، استفاده از یک دستگاه نبولایزر کمک شایانی به این امر مینماید.
مهمترین مزایای دستگاه نبولایزر چیست
ممکن است برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که کاربرد اصلی و مهمترین مزایای دستگاه نبولایزر چیست در واقع استفاده از دستگاه نبولایزر برای افراد دارای بیماریهای تنفسی منجر میشود تا دارو در سریعترین زمان و بهترین حالت ممکن به دستگاههای تنفسی بیمار به خصوص ریههای فرد برسد.
افرادی که در مناطق خشک زندگی میکنند و دارای بیماریهای تنفسی هستند، استفاده از یک دستگاه نبولایزر میتواند رطوبت کافی جهت تنفس بهتر را به این افراد منتقل نماید.
قطعات تشکیل دهنده نبولایزر چیست؟
در واقع دستگاه نبولایزر از چند قطعه به نام کمپرسور، محفظه، نازال و یا ماسک اکسیژن تشکیل شده است.
کاربرد محفظه دستگاه نبولایزر چیست؟
این محفظه محل قرار گیری داروی استنشاقی میباشد.. نازال یک لوله شفاف و انعطاف پذیر بوده که منجر به انتقال داروی استنشاقی به ماسک میگردد. ماسک نبولایزر بر روی صورت بیمار قرار گرفته و وظیفه انتقال داروهای استنشاقی را به فرد برعهده دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر از دستگاه نبولایزر و اکسیژن ساز میتوانید با مشاوران ما در سایت آبی سلامت تماس حاصل نمایید.
![](https://www.plaza.ir/wp-content/themes/plazamagV2/public/image/spacer.png)