سالانه فیلمهای ایرانی زیادی اکران میشوند که برخی بیشتر از دیگر دیده میشوند. برخی از این آثار چه در جشنوارههای داخل و چه خارج از کشور تحسین منتقدان را برمیانگیزند. در این مقاله با بهترین فیلم های ایرانی آشنا میشویم.
هرساله با شروع دهه فجر و آغاز جشنواره فیلم فجر، بهترین فیلم های ایرانی برای رقابت با یکدیگر به این جشنواره معرفی میشوند. این جشنواره پس از انقلاب و در سال 1361 افتتاح شد و بهترین فیلمهای سینمای ایران پس از انقلاب را شامل میشود. بسیاری از فیلم های تاریخ ایران در این جشنواره درخشیدهاند و به لیست بهترین فیلمهای سینمای ایران راه پیدا کردهاند. جایزه اصلی این جشنواره «سیمرغ بلورین» است. در این جشنواره بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم و تماشاگران نیز معرفی میشوند و بهترین فیلم های ایران از نگاه تماشاگران یکی از بخشهای مهم این جشنواره است که سیمرغ مخصوص به خود را نیز دارد. شما میتوانید نام بسیاری از فیلم های سینمایی ایرانی را در میان برندگان سیمرغ جشنواره فیلم فجر پیدا کنید.
در این فهرست به معرفی تعدادی از برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما میپردازیم و بهترین فیلم های سینمایی ایرانی را از منظر جوایز و افتخارات و پرفروش شدن و رضایت مخاطبین معرفی میکنیم.
فهرست مطالب
بهترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما
در ادامه با معرفی فیلم های سینمایی ایرانی همراه ما باشید و با 30 عنوان از فیلم های ایرانی که باید دید آشنا شوید. در نظر داشته باشید که نمیتوان فهرست بهترین فیلمهای ایرانی پس از انقلاب را به لیستی این چنینی که نهایتا شامل 30 فیلم میشود، محدود کرد. اما سعی کردیم گلچینی از پرطرفدارترین فیلم های ایرانی تاریخ سینما در سالهای اخیر را در این مقاله به شما معرفی کنیم.
1. فیلم بچه های آسمان از بهترین فیلم های ایرانی
- سال پخش: 1375
- کارگردان: مجید مجیدی
- نویسنده: مجید مجیدی
- بازیگران: رضا ناجی، میر فرخ هاشمیان، بهاره صدیقی و نفیسه جعفر محمدی
یکی از ده فیلم برتر ایرانی از دید منتقدان، فیلم بچه های آسمان به نویسندگی و کارگردانی مجید مجیدی است. این فیلم باعث شد که سینمای جهان نیز مجیدی و آثارش را بشناسند. بچه های آسمان توانست نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم خارجیزبان شود و جایزه فیپرشی از جشنواره بینالمللی فیلم مونترال را کسب کند.
این فیلم از بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم، درباره خواهر و برادری است که به دلیل وضع بد مالی پدرشان حاضر به درخواست یک جفت کفش از او نیستند. بنابراین علی که کفش های خواهرش را گم کرده به او قول میدهد در مسابقه دو نفر سوم شود و یک جفت کفش جایزه ببرد.
2. فیلم من ترانه 15 سال دارم از بهترین فیلم های ایرانی
- سال پخش: 1380
- کارگردان: رسول صدرعاملی
- نویسنده: رسول صدرعاملی
- بازیگران: ترانه علیدوستی، مهتاب نصیرپور، حسین محجوب، میلاد صدرعاملی نقی صیف جمالی و معصومه اسکندری
من ترانه 15 سال دارم از جمله بهترین فیلم های تاریخ ایران است که اولین تجربه بازیگری ترانه علیدوستی محسوب میشود. این فیلم در زمان خود غوغا کرد و برنده برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، فیلننامه و بازیگر نقش اول زن شد. علاوه بر این جوایز این اثر از فیلم های خوب ایرانی توانست جوایز هیئت داوران و یوزپلنگ طلایی جشنواره فیلم لوکارنو را کسب کند.
این اثر از ده فیلم برتر ایرانی به زندگی ترانه دختری 15 ساله و دبیرستانی میپردازد که پدرش زندان است و او با مادر بزرگش زندگی میکند. او با پسری به نام امیرحسین آشنا میشود و صیغه محرمیتی بین آنها خوانده میشود اما امیرحسین هنوز به بلوغ فکری نرسیده و ترانه را باردار رها میکند.
3. فیلم خیلی دور خیلی نزدیک از بهترین فیلم های ایرانی
- سال پخش: 1383
- کارگردان: رضا میرکریمی
- نویسنده: رضا میرکریمی و محمدرضا گوهری
- بازیگران: مسعود رایگان، افشین هاشمی، محمدرضا نجفی و الهام حمیدی
فیلم ایرانی خوب اینجا بدون من یکی دیگر از آثار این لیست است. این فیلم توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین موسیقی متن، بهترین صدابرداری، بهترین طراحی صحنه و لباس، بهترین فیلمبرداری و بهترین چهره پردازی را دریافت کند و در بسیاری از بخش ها نیز نامزد این جایزه شود. داستان این بهترین فیلم درباره دکتر عالم جراح مغز برجسته ای است که اعتقاد به خدا ندارد، او در روز تولد پسرش میفهمد که پسر دچار تومور مغزی است و به دنبال او روانه کویر میشود. این اثر جز ده فیلم برتر ایرانی محسوب میشود
4. فیلم اخراجی ها از بهترین فیلم های ایرانی
- سال پخش: 1385
- کارگردان: مسعود دهنمکی
- نویسنده: مسعود دهنمکی
- بازیگران: اکبر عبدی، امین حیایی، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفینیا، منوچهر آذر و فخرالدین صدیقشریف
از ده فیلم برتر ایرانی دیگر باید به فیلم اخراجی ها اشاره کنیم که جز ده فیلم برتر ایرانی محسوب میشود. اخراجی ها جز اولین فیلمهایی بود که تصویری دیگر از جنگ را به افراد نشان داد و توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شود. داستان این فیلم درباره گروهی ارازل است که سردسته آنها مجید سوزوکی به خاطر خاطرخواهی نرگس دختر میرزا به جبهه میرود و سایر دوستانش را نیز با خود میبرد.
5. فیلم بی پولی یکی از بهترین فیلم های ایرانی در دهه ۸۰
- سال پخش: 1386
- کارگردان: حمید نعمتالله و هادی مقدمدوست
- نویسنده: حمید نعمتالله
- بازیگران: بهرام رادان، لیلا حاتمی، حبیب رضایی، امیر جعفری، سیامک انصاری و بابک حمیدیان
لیست بهترین فیلمها ایرانی را با یک فیلم در سبک کمدی سیاه ادامه میدهیم. بی پولی یکی از فیلم های سینمایی ایرانی برتر و پرطرفدار از نگاه مردم محسوب میشود. این فیلم داستان زوجی را روایت میکند که با امیدها و آرزوهای زیادی با یکدیگر ازدواج میکنند. بااینحال مسیر زندگیشان آنطور که تصور میکردند پیش نمیرود و زندگی آن روی زشت و نازیبای خود را نیز به آنها نشان میدهد.
بی پولی با توجه به خلاصهای که نوشتیم، به نظر میرسد که فیلم غمگینی باشد؛ بااینحال این فیلم وارد کلیشههای گریاندن مخاطب نمیشود و وجود کمدی سیاه در بسیاری از دقایق فیلم، تماشای سکانسهای غمگین را با چاشنی خنده قابل تحمل میکند.
فیلم بیپولی از ده فیلم برتر ایرانی در بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر که در سال 1387 برگزار شد، توانست یک سیمرغ بلورین برای بازیگر نقش اول زن و یک سیمرغ برای فیلم برگزیده تماشاگران در بخش مسابقه سینمای ایران را کسب کند. این فیلم همچنین برنده دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه در بخش مسابقه فیلمهای اول و دوم شد.
6. فیلم درباره الی از بهترین فیلمهای سینمای ایران و برنده خرس نقره ای
- سال پخش: 1387
- کارگردان: اصغر فرهادی
- نویسنده: اصغر فرهادی
- بازیگران: شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، گلشیفته فراهانی، پیمان معادی، مانی حقیقی، احمد مهرانفر، مریلا زارعی، رعنا آزادی ور و صابر ابر
درباره الی یکی از بهترین فیلم های ایرانی است که حتی میتوان آن را در لیست برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما قرار داد. حواشی ساخت و اکران فیلم درباره الی بسیار زیاد بود. در جشنواره فیلم فجر سال 1387، چهارمین فیلم بلند اصغر فرهادی توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را برای این کارگردان به ارمغان بیاورد.
داستان این اثر از ده فیلم برتر ایرانی درباره اکیپی دوستانه است که برای گذراندن تعطیلات و تلاش برای آشنا کردن دو نفر به قصد ازدواج، به ویلایی در شمال کشور میروند؛ اما در آن ویلا اتفاقات دردناکی میافتد که زندگی تمام این افراد را تغییر میدهد.
درباره الی پس از اکرانی موفق در جشنواره بینالمللی فیلم برلین سال 2009، توانست جایزه خرس نقرهای بهترین کارگردانی جشنواره برلین را کسب کند. فیلم درباره الی را میتوان یکی از مهمترین و شاید فیلم های سینمایی ایرانی دانست؛ چرا که پس از آن در سینمای ایران توجه وافر به سبک رئالیسم و واقعگرایی به سبک اصغر فرهادی شدت گرفت و فیلمهای مشابه دیگری ساخته شد که از همان فرمول سینمای فرهادی پیروی میکردند.
7. فیلم به رنگ ارغوان
- سال پخش: 1388
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- نویسنده: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: حمید فرخنژاد، خزر معصومی، کوروش تهامی، بهناز توکلی، رضا بابک و فرهاد اصلانی
در میان فیلم های ایرانی که باید دید ، فیلم به رنگ ارغوان جایگاه خاصی دارد. فیلم به رنگ ارغوان که در سال 1383 ساخته شده بود، حدود 4 سال به علتهای نامعلومی اجازه پخش نداشت. بااینحال در سال 1388 توانست رفع توقیف شده و در جشنواره فجر همان سال نیز برنده جوایزی مانند سیمرغ بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین فیلمبرداری شود. به رنگ ارغوان یکی از ده فیلم برتر ایرانی این لیست است که قصهای عاشقانه اما گره خورده با سیاست دارد.
شاید بتوان این قصه را قصه تکراری بسیاری از فیلمهای ابراهیم حاتمیکیا دانست؛ قصهای سیاسی یا مذهبی که با شروع یک داستان عاشقانه به کشمکش کشیده میشود و شاید کلیشهای اما دلنشین، به جایی میرسد که مخاطب ایرانی انتظارش را میکشد. به رنگ ارغوان همچنین توانست در جشنواره فیلم فجر سال 1388، جایزه سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را نیز از آن خود کند و با در دست داشتن نگاه مثبت منتقدان و مردم، جشنواره را دست پر ترک کند.
8. فیلم جدایی نادر از سیمین یکی از بهترین فیلم های ایرانی و برنده جایزه اسکار
- سال پخش: 1389
- کارگردان: اصغر فرهادی
- نویسنده: اصغر فرهادی
- بازیگران: شهاب حسینی، پیمان معادی، لیلا حاتمی و ساره بیات
فیلم جدایی نادر از سیمین به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی اصغر فرهادی، یکی از پرافتخارترین و برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما است. این فیلم که پنجمین فیلم بلند اصغر فرهادی بود، توانست به موفقیتهای بسیار بالاتری از درباره الی دست پیدا کرده و در سال 2012 جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را کسب کند. داستان این فیلم درباره زوجی به نام نادر و سیمین است که به علت میل به مهاجرت سیمین، در روزهای جدایی به سر میبرند و زندگیشان با یک اتفاق غمانگیز به نقطهای بحرانی همراه با کشمکشهای فراوان میرسد.
نشریه گاردین این فیلم را در فهرست 100 فیلم برتر سینمای جهان که از سال 2000 میلادی تاکنون ساخته شده، قرار داده است. موفقیت پنجمین فیلم اصغر فرهادی این بار هم به همین جایزه محدود نشد. جدایی نادر از سیمین همچنین توانست جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان، جایزه هیئت داوران، جایزه خرس طلایی از جشنواره فیلم برلین، جایزه سزار بهترین فیلم خارجی زبان و بیش از 40 عنوان جایزه دیگر را نیز به دست آورد. این فیلم یکی از بهترین فیلم های سینمایی ایرانی از دید منتقدان سراسر دنیا است.
این اثر از ده فیلم برتر ایرانی در ایران نیز جایزه سیمرغ بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین صدابرداری، بهترین فیلمبرداری و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را به فهرست افتخارات خود اضافه کرد. جدایی نادر از سیمین یکی از بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم و منتقدین است و منتقدان این فیلم را الهامبخش بسیاری از کارگردانان جوان و امروزی ایرانی میدانند.
9. فیلم ورود آقایان ممنوع از بهترین فیلم های ایرانی
- سال پخش: 1389
- کارگردان: رامبد جوان
- نویسنده: پیمان قاسمخانی
- بازیگران: رضا عطاران، ویشکا آسایش، پگاه آهنگرانی، مانی حقیقی و بهاره رهنما
یکی دیگر از آثاری که در 50 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران سینمای ایران قرار خواهد گرفت، فیلم طنز ورود آقایان ممنوع است. این فیلم در سال 90 دومین فیلم پرفروش ایران شد و ویشکا آسایش توانست برای بازی در آن برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن شود.
در معرفی فیلم سینمایی ایرانی باید بگوییم داستان آن درباره مدیر مدرسه ای است که به شدت با مردها مخالفت میکند اما مجبور میشود یک دبیر مرد را استخدام کند.
10. فیلم برف روی کاج ها
- سال پخش: 1390
- کارگردان: پیمان معادی
- نویسنده: پیمان معادی
- بازیگران: مهناز افشار، صابر ابر، ویشکا آسایش، حسین پاکدل، حسن معجونی، الهام کردا، آناهیتا افشار و زانیار خسروی
برف روی کاجها اولین تجربه پیمان معادی در مقام کارگردانی است. پیمان معادی پیش از این فیلم، تجربه فیلمنامهنویسی آثاری مانند آواز قو، عطش، کما، کافه ستاره و شام عروسی را برعهده داشت. داستان فیلم برف روی کاجها درباره زنی به نام رویا است که معلم پیانو است و زندگی آرام و بیسروصدایی با همسرش دارد. او مدتی بعد متوجه ارتباط همسرش با یکی از شاگردان پیانوی خودش میشود.
میتوان گفت که برخورد رویا با مقوله خیانت، رویکردی جدید در سینمای ایران است. در این فیلم زن به هر قیمتی و حتی با سر و صدا تلاش نمیکند تا زندگی مشترکش را حفظ کند؛ بلکه از آن زندگی مشترک خارج شده و تلاش میکند تا زندگی جدیدی را آغاز کند. فیلم برف روی کاج ها برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره فجر سال 1390 شد. این فیلم که به صورت سیاه و سفید فیلمبرداری شده است را میتوان یکی از برترین فیلم های سینمایی ایرانی در باب زندگی مشترک و مصائب آن دانست.
11. فیلم اینجا بدون من
- سال پخش: 1390
- کارگردان: بهرام توکلی
- نویسنده: بهرام توکلی
- بازیگران: فاطمه معتمدآریا، نگار جواهریان، صابر ابر و پارسا پیروزفر
از بهترین فیلم های سینمایی ایرانی باید به فیلم اینجا بدون من اشاره کنیم. این اثر در واقع یک اقتباس از باغ وحش شیشهای اثر تنسی ویلیامز است. فیلم داستان خانواده ای است که با وجود داشتن دختری معلوم به نام یلدا همواره نگران فرزند خویش هستند تا اینکه ورود پسری به نام رضا، زندگی آنان را دستخوش تغییر خواهد کرد. فاطمه معتمد آریا برای این اثر در جشنواره بینالمللی فیلم مونترال برنده جایزه شد.
12. فیلم حوض نقاشی از برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما
- سال پخش: 1391
- کارگردان: مازیار میری
- نویسنده: حامد محمدی
- بازیگران: شهاب حسینی، نگار جواهریان، فرشته صدرعرفایی، سپهراد فرزامی، سیامک احصایی و الهام کردا
فیلم حوض نقاشی را میتوان جزو آن دسته از بهترین فیلمهای سینمای ایران دانست که قرار است پس از تماشایش حالی میان غم و شادی داشته باشید. این فیلم داستان زوجی است که از لحاظ ذهنی کمتوان هستند. این زوج علاوه بر داشتن مشکلات مالی، باید با فرزندشان نیز که علاقهای به داشتن یک پدر و مادر اینچنینی ندارد، کنار بیایند.
بازی بازیگران نقش اصلی در این اثر از لیست 20 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران بسیار زیباست و با وجود ایرادات فیلمنامه در بعضی موارد، این بازیگران هستند که میتوانند فیلم را از یک اثر سطحی نجات داده و آن را به یک فیلم تماشایی و خانوادگی تبدیل کنند. فیلم حوض نقاشی در سال 1391 توانست در جشنواره فیلم فجر سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را کسب و نام خود را در فهرست فیلم های ایرانی که باید دید ثبت کند.
13. فیلم هیس دخترها فریاد نمی زنند از بهترین فیلم های ایرانی با موضوع مشکلات اجتماعی
- سال پخش: 1391
- کارگردان: پوران درخشنده
- نویسنده: پوران درخشنده
- بازیگران: طناز طباطبایی، شهاب حسینی، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، نیما صفایی، امیر آقایی، جمشید هاشمپور، ستاره اسکندری و فرهاد آئیش
یکی از ده فیلم برتر ایرانی که به مسئله تجاوز در کودکان میپردازد، فیلم هیس دخترها فریاد نمیزنند اثر پوران درخشنده است. این فیلم با نگاهی به یک پرونده تجاوز واقعی ساخته شده و موضوع اصلی آن درباره تعرض به کودکان خردسال است. ورایتی یکی از نشریههای معتبر آمریکایی است که از این فیلم تمجید کرده است. داستان فیلم درباره دختری جوان به نام شیرین است که در آستانه نامزدی قرار دارد و زندگی او با تماشای صحنه تجاوز مردی به یک کودک و یادآوری خاطرات تلخ کودکیش دگرگون میشود.
فیلمنامه هیس دخترها فریاد نمیزنند یکی از ساختارشکنانهترین فیلمنامهها در میان برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما محسوب میشود و به همین دلیل مورد حساسیتهایی نیز قرار گرفته است. بااینحال پوران درخشنده این روایت دردناک را به تصویر کشید و سوژه فیلمنامه نیز آنچنان باعث همذاتپنداری مردم با فیلم شد که در آخر سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به آن تعلق گرفت.
14. فیلم شیار 143
- سال پخش: 1392
- کارگردان: نرگس آبیار
- نویسنده: نرگس آبیار
- بازیگران: مریلا زارعی، مهران احمدی، گلاره عباسی و جواد عزتی
فیلم شیار 143 یکی از فیلمهای برتر سالهای اخیر و یکی از ببهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم در سینمای پس از انقلاب است. این فیلم را میتوان ادای دینی به مادرانی دانست که با وجود گذشت سالیان سال از اتمام جنگ ایران و عراق، نتوانستند حتی جنازه فرزندان خود را نیز به آغوش بکشند. این فیلم موفق به شرکت در 30 جشنواره بینالمللی شد و 16 جایزه بینالمللی گرفت.
داستان فیلم شیار 143 در روزهای جنگ ایران و عراق میگذرد و زنی به نام الفت نیز مانند تمام مادران در آن روزها، مشغول راهی کردن پسرش یوسف به میدان جنگ است. سالها میگذرد و جنگ به پایان میرسد؛ اما همچنان خبری از بازگشت یوسف نیست و قسمت دردناک و دردآور فیلم نیز از همین نقطه آغاز میشود.
شیار 143 داستانی واقعی را به تصویر میکشد و میتوان هزاران نمونه مشابه با کمی تغییر را در میان بسیاری از خانوادههای دیگر نیز پیدا کرد. خانوادههایی که به عشق انتظار فرزندان خود پیر شدند و از آنها نشانی نرسید. مریلا زارعی برای بازی تاثیرگذار خود در این فیلم، سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را از آن خود کرد. همچنین فیلم شیار 143 توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شود. این فیلم را به سبب تاثیرگذاری و ضدجنگ بودنش میتوان در میان دستهبندی برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما ایران قرار داد.
15. فیلم خط ویژه ؛ یکی از فیلم های ایرانی که باید دید
- سال پخش: 1392
- کارگردان: مصطفی کیایی
- نویسنده: مصطفی کیایی
- بازیگران: مصطفی زمانی، هانیه توسلی، هومن سیدی، میلاد کیمرام، محسن کیایی، پریناز ایزدیار، میترا حجار و سام قریبیان
یکی دیگر از بهترین فیلمهای سینمای ایران که در این مقاله به معرفی آن میپردازیم، فیلم خط ویژه، سومین فیلم بلند مصطفی کیایی در مقام کارگردان است. او که قبل از این فیلم، تجربه ساخت دو فیلم به نوعی مشابه دیگر را نیز برعهده داشت، در خط ویژه نیز از همان فرمول اعتراضی همراه با داستانی برای جذب مخاطب استفاده کرده است. این فیلم داستان چند جوان با وضع مالی معمولی است که تحت شرایط خاصی موفق به هک کردن حساب یک مفسد اقتصادی میشوند.
حال پولی که در جریان این هک بزرگ به دست آمده است، توانایی دگرگون کردن زندگی تمام این افراد را دارد؛ اما ماجرا به همین سادگی پیش نمیرود. خط ویژه را میتوان یکی از آثار سرگرمکننده و توانا در جذب مخاطبین دانست که در پوشش این جذابیت نیز تلاش میکند نگاهی انتقادی به شرایط جامعه داشته باشد. این فیلم توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را برای عوامل سازندهاش به همراه داشته باشد و بدین ترتیب تبدیل به یکی از بهترین فیلم های سینمایی ایرانی از نگاه مردم شد.
16. فیلم رخ دیوانه
- سال پخش: 1393
- کارگردان: ابوالحسن داوودی
- نویسنده: محمدرضا گوهری
- بازیگران: طناز طباطبایی، صابر ابر، ساعد سهیلی، امیر جدیدی، نازنین بیاتی، سحر هاشمی، بیژن امکانیان و گوهر خیراندیش
رخ دیوانه را شاید نتوان یکی از بهترین فیلمهای سینمای ایران دانست، اما تاثیرش در قشر جوان جامعه انکارکردنی نیست. این فیلم با روایتی غیرخطی که مدام به گذشته و آینده میرود، داستان عدهای جوان است که از طریق فضای مجازی با یکدیگر آشنا میشوند و تصمیم میگیرند یکدیگر را ملاقات کنند؛ اما در این میان اتفاقات عجیب و دردناکی برای آنها پیش میآید.
فضای فیلم معمایی و هیجانی است و با ماجراهای عجیبی گره خورده است. فیلم در تلاش است تا به طور مداوم به مخاطب خود رودست بزند و به این ترتیب دیگر نمیتوان حدس زد که کدام اتفاق و کدام فرد در این قصه قابل اطمینان هستند. رخ دیوانه توانست در سی و سومین دوره جشنواره فجر جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم را به دست آورد. این فیلم همچنین برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد.
17. فیلم ابد و یک روز از بهترین فیلمهای سینمای ایران با موضوع اعتیاد
- سال پخش: 1394
- کارگردان: سعید روستایی
- نویسنده: سعید روستایی
- بازیگران: پیمان معادی، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، شبنم مقدمی و ریما رامینفر
فیلم ابد و یک روز که به عقیده بسیاری از افراد، یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران است، یکی از پرافتخارترین فیلمها در زمینه دریافت سیمرغ بلورین نیز محسوب میشود. این فیلم داستان یک خانواده پایینشهری و فقیر است که علاوه بر فقر، با مسئله اعتیاد پسر کوچک خانواده نیز دستوپنجه نرم میکنند.
ابد و یک روز همچنین یکی از مهمترین و شاید فیلم برتر تاریخ سینمای ایران در به تصویر کشیدن مقوله اعتیاد و تاثیرات جبرانناپذیر آن بر زندگی تمام افراد خانواده و خود فرد معتاد است. بازی تیم بازیگری در این فیلم در حد بالایی است و با وجود تعداد زیاد بازیگران، تقریبا بیشتر آنها نیز از شخصیتپردازیهای درست و به جایی برخوردار هستند.
بسیاری از منتقدان پس از تماشای فیلم آن را نمادین دانسته و هرکدام از شخصیتها را به قشری از جامعه ارتباط دادهاند. این فیلم توانست در سی و چهارمین دوره جشنواره فجر، برنده 9 سیمرغ بلورین از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر نقش اول زن و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شود. اگر علاقمندید به تماشای بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم بنشینید، تماشای این فیلم را به شما پیشنهاد میکنیم.
18. فیلم فروشنده از بهترین فیلم های ایرانی برنده جایزه اسکار
- سال پخش: 1394
- کارگردان: اصغر فرهادی
- نویسنده: اصغر فرهادی
- بازیگران: شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، بابک کریمی، مینا ساداتی، مهدی کوشکی، فرید سجادی حسینی و احترام برومند
فیلم فروشنده که در ابتدا نامش «برسد به دست آهو» و سپس «مشتری» بود، در ایران با نام «فروشنده» اکران شد. فروشنده هفتمین فیلم بلند اصغر فرهادی است که آن را پس از تجربه نسبتا موفق فیلمسازی خود در اسپانیا و پس از بازگشت به ایران ساخته است. این فیلم که با نگاهی به نمایشنامه مرگ فروشنده از آرتور میلر ساخته شده است، داستان زن و شوهر جوانی است که زندگیشان با ورود به خانهای جدید که پیش از آن متعلق به فرد بدنامی بوده است، دگرگون میشود و به مرز فروپاشی میرسد.
فروشنده را میتوان یکی از اخلاقیترین و بهترین فیلم های سینمایی ایرانی دانست؛ چرا که نشان میدهد چطور میتوان در بحرانیترین لحظههای زندگی نیز آگاهانه فکر کرد و درگیر تعصباتی که سنتها بر گردنمان افکندهاند، نشد. این فیلم با حضور در جشنواره کن سال 2017 توانست جایزه بهترین فیلمنامه را برای خالقش به ارمغان بیاورد. همچنین شهاب حسینی برای بازی در فیلم فروشنده برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد کن شد. موفقیتهای این فیلم مانند دیگر فیلمهای فرهادی ادامهدار بود و این فیلم در همان سال توانست اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را نیز از آن خود کند. فیلم فروشنده یکی از بهترین فیلم های ایرانی از نظر منتقدان و تماشاگران است.
19. فیلم بدون تاریخ بدون امضا
- سال پخش: 1395
- کارگردان: وحید جلیلوند
- نویسندگان: علی جلیلوند و علی زرنگار
- بازیگران: امیر آقایی، هدیه تهرانی، نوید محمدزاده و سعید داخ
فهرست فیلم های ایرانی که باید دید را با اثری ساخته وحید جلیلوند ادامه میدهیم. فیلم بدون تاریخ بدون امضا دومین ساخته بلند وحید جلیلوند پس از ساخت فیلم چهارشنبه 19 اردیبهشت است. این فیلم در سال 2018 نماینده اسکار ایران بود، اما نتوانست به بخش نامزدهای نهایی راه پیدا کند. داستان فیلم بدون تاریخ بدون امضا داستان دو طبقه متفاوت از جامعه است که یک تصادف باعث پیوند دادن داستان زندگی آنها میشود.
این فیلم در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر برای نوید محمدزاده جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد را به ارمغان آورد. فیلم بدون تاریخ بدون امضا همچنین در هفتاد و چهارمین دوره جشنواره فیلم ونیز و در بخش افقها، برای نوید محمدزاده جایزه شیر نقرهای بهترین بازیگر مرد و برای وحید جلیلوند نیز جایزه شیر نقرهای بهترین کارگردانی را به همراه داشت.
چند منتقد این فیلم را بسیار تاثیر گرفته از فیلم جدایی نادر از سیمین دانستهاند. این فیلم را میتوان یکی از اجتماعیترین فیلم های ایرانی تاریخ در سالهای اخیر دانست که شاید توانسته است برای تمام سیاهیهایی که به تصویر میکشد، راهحل کوچکی نیز ارائه کند، پس در هنگام تماشای صد فیلم برتر ایرانی از این عنوان غافل نشوید.
20. فیلم رگ خواب از بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم
- سال پخش: 1395
- کارگردان: حمید نعمتالله
- نویسنده: حمید نعمتالله
- بازیگران: لیلا حاتمی، کوروش تهامی و الهام کردا
رگ خواب را میتوان یکی از برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما در به تصویر کشیدن روند سقوط و نابودی یک زن دانست. این فیلم در به تصویر کشیدن آسیبهای اجتماعی در زنان نقش مهمی داشت و بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز آن را به عنوان فیلم نمونه در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی معرفی کرد.
رگ خواب داستان زنی به نام مینا است که پس از جدایی با مردی آشنا شده و به مرور عاشقش میشود. مینا از کودکی با آسیبهای روحی فراوان رشد کرده و زندگی مشترکش نیز او را از لحاظ روحی آسیبپذیرتر کرده است. او تصور میکند که در رابطه جدیدش میتواند طعم خوشبختی را بچشد؛ اما با پیشروی زمان متوجه عدم علاقه مرد شده و روندی رو به نابودی پیش میگیرد. لیلا حاتمی برای فیلم رگ خواب برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد.
21. فیلم مغزهای کوچک زنگ زده
- سال پخش: 1396
- کارگردان: هومن سیدی
- نویسنده: هومن سیدی
- بازیگران: نوید محمدزاده، فرهاد اصلانی، نازنین بیاتی، فرید سجادی حسینی، نوید پورفرج
مغزهای کوچک زنگ زده را میتوان یکی از بهترین فیلم های تاریخ ایران در ژانر گانگستری و جنایی دانست که در بسیاری از سکانسها اکشن نیز میشود. این فیلم داستان یک خانواده خلافکار در اطراف شهر است که تعصبات خاص خود را دارند و پخش شدن یک ویدیو از خواهر این خانواده، زندگی آنها را دگرگون میکند.
این فیلم توانست در جشنواره فیلم فجر، کاندیدای 11 جایزه و برنده 4 جایزه سیمرغ از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه برای هومن سیدی شود. مغزهای کوچک زنگ زده همچنین توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را نیز به دست بیاورد. این فیلم یکی از مهمترین و بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم و منتقدین در سالهای اخیر در مقوله بزهکاری و نگاههای تعصبی در مقوله غیرت محسوب میشود.
22. فیلم تنگه ابوقریب؛ از بهترین فیلم های ایرانی که باید دید
- سال پخش: 1396
- کارگردان: بهرام توکلی
- نویسنده: بهرام توکلی
- بازیگران: جواد عزتی، امیر جدیدی، حمیدرضا آذرنگ، مهدی پاکدل و علی سلیمانی
فیلم تنگه ابوقریب همزمان با مغزهای کوچک زنگ زده اکران شد و نتوانست در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر رکورددار یازده نامزدی شود. این فیلم که یکی از بهترین فیلمهای سینمای ایران در رابطه با جنگ میان ایران و عراق است، از میان نامزدیها توانست 6 سیمرغ بلورین کسب کند که از بین این جوایز میتوان به سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش اول مرد اشاره کرد.
فیلم تنگه ابوقریب براساس داستانی واقعی ساخته شده است و به تنگهای به نام ابوقریب در دهلران اشاره دارد که در روزهای پایانی جنگ ایران و عراق مورد حمله عراقیها قرار گرفت و سربازان ایرانی نیز به هر قیمتی که شده از این تنگه دفاع کردند. تنگه ابوقریب را میتوان یکی از بهترین فیلم های ایرانی ضدجنگ دانست که شما را بیش از هر زمان دیگری از جنگ بیزار میکند.
23. فیلم متری شیش و نیم
- سال پخش: 1397
- کارگردان: سعید روستایی
- نویسنده: سعید روستایی
- بازیگران: نوید محمدزاده، پیمان معادی، پریناز ایزدیار و فرهاد اصلانی
یکی از فیلم های ایرانی که باید دید فیلم متری شیش و نیم است که به داستان تعقیب یک خلافکار و قاچاقچی مواد مخدر توسط پلیس میپردازد. سعید روستایی نام فیلم را از خاطره ناصر خاکزاد برگرفته است. خاطرهای که در آن به این موضوع اشاره میکند که کفن برادرش را متری شش و نیم خریده است.
این فیلم را میتوان یکی از بهترین فیلم های سینمایی ایرانی در به تصویر کشیدن مامورین نیروی انتظامی دانست. روستایی تلاشی نکرده است تا شخصیت نقش اصلی خود با بازی پیمان معادی را که یک پلیس است، سفید به تصویر بکشد؛ بلکه با ارائه تصویری خاکستری از این شخصیت، میزان باورپذیر بودن بازی او را نیز بیشتر کرده است.
این فیلم دومین تجربه فیلمسازی سعید روستایی است و در این فیلم نیز همکاری خود را با نوید محمدزاده و پریناز ایزدیار تکرار کرده است. فیلم متری شش و نیم توانست در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شود. این فیلم از بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم و منتقدین محصوب میشود.
24. فیلم شبی که ماه کامل شد
- سال پخش: 1397
- کارگردان: نرگس آبیار
- نویسنده: نرگس آبیار
- بازیگران: الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، فرشته صدرعرفایی، پدرام شریفی، بانیپال شومون و شبنم مقدمی
فیلم شبی که ماه کامل شد با الهام از زندگی واقعی خاندان ریگی ساخته شده است. در این فیلم عبدالحمید ریگی برادر عبدالرحمان ریگی عاشق دختری به نام فائزه منصوری میشود؛ اما این عشق قرار است به قسمتهای جنونآمیزی برسد و سرگذشت تلخی را برای هردوی آنها و حتی خانوادههایشان رقم بزند.
این فیلم توانست در سی و هفتمین دوره جشنواره فجر، در 13 رشته نامزدی کسب کند و در آخر نیز برنده 6 سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین چهره پردازی شود.
بسیاری از منتقدان فیلم را ستودهاند و آن را در دستهبندی برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما قرار دادهاند. همچنین به عقیده برخی از منتقدین نیز فیلم به جهت مشخص نبودن منبع اصلی سرمایهگذارانش از سکانسهای سفارشی عاری نیست و همین موضوع باعث ضعف عملکرد و تاثیرگذاری فیلم در بسیاری از لحظات شده است. با این حال فیلم شبی که ماه کامل شد همچنان یکی از بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم است.
25. فیلم قصر شیرین
- سال پخش: 1397
- کارگردان: رضا میرکریمی
- نویسنده: محسن قرایی
- بازیگران: حامد بهداد، ژیلا شاهی، یونا تدین و نیوشا علیپور
فیلم قصر شیرین به کارگردانی رضا میرکریمی که او را با آثاری مانند یه حبه قند، به همین سادگی، خیلی دور خیلی نزدیک و دختر میشناسیم، با فیلم قصر شیرین تجربه متفاوتی را در فیلمهای اخیر کارنامهاش رقم زده است. فیلم قصر شیرین توانست در جشنواره فیلم فجر برنده دو سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و بهترین موسیقی متن شود و نام خود را وارد فهرست برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما کند.
موسیقی متن این فیلم و آواز انتهایی آن به زبان لری است و فیلم نیز در شهر یاسوج و استان کهکیلویه و بویراحمد ساخته شده است. بسیاری از مردم محلی نیز با عوامل این فیلم همکاری داشته یا به عنوان نابازیگر در این فیلم حضور داشتهاند. داستان فیلم قصر شیرین درباره زنی به نام شیرین است که در آستانه مرگ قرار دارد.
همسر این زن که نقشش را حامد بهداد بازی میکند، مرد بی مسئولیتی به نظر میرسد که حالا لازم است مسئولیت دو فرزند کوچک خود را بر عهده بگیرد. همسفر شدن این مرد با فرزندانش که هیچکدام از دنیای یکدیگر چیزی نمیدانند، باعث میشود به درک جدیدی از خودش و دنیایی که بدون خانوادهاش برای خود خلق کرده است برسد. فیلم قصر شیرین در مجله فیلم نیز به عنوان فیلم محبوب منتقدان انتخاب شد و در دسته بهترینفیلم های سینمایی ایرانی که باید دید جای میگیرد.
26. فیلم شنای پروانه از جدیدترین فیلم های ایرانی که باید دید
- سال پخش: 1398
- کارگردان: محمد کارت
- نویسنده: محمد کارت
- بازیگران: جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، علی شادمان، مهلقا باقری و پانتهآ بهرام
فیلم شنای پروانه اولین فیلم سینمایی محمد کارت در مقام کارگردان است. این کارگردان که پیش از این تجربه ساخت مستندهای بسیاری را بر عهده داشت، در اولین فیلم خود نشان میدهد شناخت خوبی از مردم پایین شهر و تعاملات لاتهای این قسمت از شهر با یکدیگر دارد. محمد کارت با فیلم شنای پروانه موضوع غیرت و ناموسپرستی را به تصویر میکشد که همچنان در کشور ما قربانی میگیرد و حتی در گوشهای از پایتخت نیز که مکان زندگی بسیاری از لاتها و قمهکشهای شهر است، رواج دارد. شنای پروانه فیلم پر بازیگری است و در جشنواره فیلم فجر نیز درخشید.
فیلم شنای پروانه برنده شش سیمرغ از سی و هشتمین دوره جوایز جشنواره فیلم فجر شد که از میان آنها میتوان به دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران اشاره کرد.
27. دیدن این فیلم جرم است ؛ از بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم
- سال پخش: 1399
- کارگردان: رضا زهتابچیان
- نویسنده: رضا زهتابچیان
- بازیگران: احسان امانی، مهدی زمین پرداز، امیر آقایی و حمیدرضا پگاه
از فیلم های ایرانی برتر سالهای اخیر باید به دیدن این فیلم جرم است که به کارگردانی و نویسندگی رضا زهتابچیان ساخته شد، اشاره کنیم. محمدرضا شفاه تهییهکنندگی این اثر را برعهده داشت و پس از و سال در صف اکران بودند، منتشر شد. داستان این اثر از لیست فیلم های ایرانی برتر درباره مردی جوان و بسیجی است که همسرش مورد ضرب و شتم یک فرد با تابعیت ایرانی-انگلیسی قرار میگیرد. این عمل باعث میشود، زن که از قضا محجبهام نیز هست، فرزند در بطنش را از دست دهد. مرد تصمیم دارد ضارب را تنبیه کند اما میفهمد که او یکی از افراد حکومتی و رده بالا است.
28. فیلم ابلق
- سال پخش: 1399
- کارگردان: نرگس آبیار
- نویسنده: نرگس آبیار، پریسا کرزیان
- بازیگران: بهرام رادان، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا و مهران احمدی
ابلق یک فیلم ایرانی خوب و جدید است که در سال 1401 اکران سینمایی شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت به طوری که بیش از 20 میلیارد تومان فروش داشت. این اثر به کارگردانی نرگس آبیار و نویسندگی پریسا کرزیان توانست توجهات زیادی جلب کند و یک داستان زنانه متفاوت دیگر تقدیم مخاطب کند. داستان این اثر از فیلم های ایرانی که باید دید درباره زنی زیبا و جوان به نام راحله است که در حاشیه شهر مینشیند. او شوهر خواهری به اسم جلال دارد که معتمد محل است اما نگاه ناپاکی به راحله دارد. حال او بای بین آسایش خود و غم نان یک راه را انتخاب کند. این فیلم برنده سیمرغ بهترین فیلم از نگاخ تماشاگران در جشنواره فیلم فجر شد.
29. فیلم علفزار
- سال پخش: 1400
- کارگردان: کاظم دانشی
- نویسنده: کاظم دانشی
- بازیگران: پژمان جمشیدی، سارا بهرامی، ستاره پسیانی و ترلان پروانه
علفزار یکی از ده فیلم برتر ایرانی در ژانر جنایی به حساب میآید که در جشنواره فیلم فجر نامزد 13 جایزه از جمله سیمرغ بهترین فیلمنامه شد. این اثر بالای 22 میلیارد فروش داشت و براساس داستانی حقیقی ساخته شده است. قصه فیلم درباره بازپرسی با وجدان است که در هنگام مختومه اعلام کردن یک پرونده متوجه موارد عجیبی در آن میشود و پرونده را مورد پیگیری قرار میدهد. او رفته رفته حقیقتی تاریک و کثیف را در این پرونده کشف میکند.
30. فیلم ملاقات خصوصی
- سال پخش: 1400
- کارگردان: امید شمس
- نویسندگان: امید شمس، بهمن ارک و علی سرآهنگ
- بازیگران: پریناز ایزدیار، هوتن شکیبا، رویا تیموریان و ریما رامینفر
بهترین فیلم ایرانی عاشقانه 1401 میتواند فیلم ملاقات خصوصی باشد که به کارگردانی امید شمس ساخته شده و حدودا 19 میلیار تومان فروش داشته است. این اثر برای پیام احمدی نیا سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به ارمغان آورد و همچنین برنده جایزه بهترین فیلم اول نیز شد. داستان این اثر از لیست بهترین فیلمهای ایرانی تاریخ درباره پروانه دختری است که پدرش در زندان به سر میبرد و همین رفت و آمدهای دختر منجر به آشنایی او با فرهاد مردی که او نیز اسیر زندان است، میشود. این آشنایی داستانی عاشقانه را برای زوج رقم میزند.
31. خفگی
- سال پخش: 1396
- کارگردان: فریدون جیرانی
- نویسندگان: فریدون جیرانی
- بازیگران: الناز شاکردوست، نوید محمدزاده، پردیس احمدیه
خفگی یکی از بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم بوده که البته برای جلوههای ویژه جذابش جایزه سیمرغ بلورین را نیز برده است. همچنین، تندیس شایستگی برای بهترین فیلمبرداری را نیز از آن خود کرده است.
داستان فیلم ایرانی خفگی از آنجایی آغاز میشود که مسعود (نوید محمدزاده)، همسرش نسیم (پردیس احمدیه) را به آسایشگاه روانی میآورد. صحرا مشرقی (الناز شاکردوست) که یک پرستار مجرد و در آستانه میانسالی است، با دیدن رفتارهای زن متوجه میشود چیزی درست نیست. به همین دلیل، ناخواسته درگیر زندگی آن دو شده و تصمیم میگیرد به زن کمک کند.
32. جهان با من برقص
- سال پخش: 1398
- کارگردان: سروش صحت
- نویسندگان: سروش صحت، ایمان صفایی
- بازیگران: علی مصفا، جواد عزتی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، سیاوش چراغیپور، کاظم سیاحی و…
فیلم جهان با من برقص نیز یکی دیگر از فیلم های پرافتخار ایران بوده که در بخشهای مختلفی برنده جایزه شده است. این فیلم جایزه سیمرغ سیمین را برای بهترین کارگردانی و همچنین دیپلم افتخار برای بهترین بازیگر مرد را از آن خود کرده است.
خلاصه داستان فیلم جهان با من برقص، از یک دورهمی آغاز میشود. برادر جهانگیر، بهمن، دوستان و آشنایان را برای تولدش دعوت میکند. آنها در این دورهمی باید درباره روابط و همچنین زندگی خودشان سخن بگویند.
33. درخت گردو
- سال پخش: 1398
- کارگردان: محمدحسین مهدویان
- نویسندگان: ابراهیم امینی، حسین حسنی
- بازیگران: مهران مدیری، مینا ساداتی، مینو شریفی، پیمان معادی
یکی از غمگینترین فیلم های ایرانی است که میتوانید ببینید. فیلم درخت گردو در ژانر جنگی و درام ساخته شده و حقایقی را از زمان بمباران شیمیایی سردشت نشان میدهد. آقای مهدویان، کارگردان این فیلم سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و پیمان معادی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را کسب کرد. همچنین مینو شریفی بازیگر نقش مریم نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن گردید.
داستان فیلم درخت گردو سه بازه زمانی 1366، 1384 و 1395 از زندگی تلخ و واقعی فردی رنجکشیده به نام قادر مولان پور را روایت میکند. زمانی که سردشت دچار حمله شیمیایی شد، قادر و خانوادهاش نیز آواره شدند. در این بین، او تلاش میکند از خانوادهاش محافظت کند اما…
34. به وقت شام
- سال پخش: 1396
- کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا
- نویسندگان: ابراهیم حاتمی کیا
- بازیگران: بابک حمیدیان، هادی حجازیفر، پیر داغر، خالد السید
فیلم جذاب و همچنین زیبای به وقت شام، درباره گروه تروریستی داعش است. این فیلم به خوبی فداکاری افرادی را به تصویر میکشد که جلوی چنین دشمنانی را گرفتند. داستان حول محور علی و یونس، پدر و پسر خلبای میچرخد که ماموریت دارند هواپیمایی را از تدمر به دمشق ببرند. آنها در این راه درگیر گروه تروریستی داعش میشوند و مجبورند فداکاریهای بسیاری از خود نشان دهند.
کلام آخر
در این مقاله به معرفی تعدادی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران پرداختیم. برترین فیلمهای ایرانی تاریخ سینما تعداد بسیار زیادی فیلمهای دیگر را نیز شامل میشوند و شاید حتی بتوان 100 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران را در این فهرست جا داد. بااینحال در تهیه این مقاله تلاش شد تا تعدادی از بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم و منتقدین در سالهای اخیر را معرفی کنیم. شما کدام یک از فیلمهای این فهرست را تماشا کردهاید و کدامیک را بیشتر دوست داشتهاید؟ به نظر شما در فهرست بهترین فیلم ایرانی که باید دید جای کدام عناوین خالی است؟ نظر خود را با ما و دیگر کاربران در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
اون اصلا سریالههه