چه یک عکاس حرفهای باشید چه نباشید، دانستن نحوه تغییر سایز عکس در فتوشاپ، یک مهارت ضروری است. برای تغییر اندازه روشهای متعددی وجود دارد. در این مطلب از پلازا، توضیح میدهیم چطور میتوانید در کمتر از 5 دقیقه، اندازه تصاویرتان را تغییر دهید.
یکی از کارهایی که احتمالا به آن نیاز خواهید داشت، تغییر اندازه تصاویر است. در فتوشاپ قابلیتهای مختلفی برای تغییر اندازه عکس پیش روی شما قرار دارد. این مراحل در نسخههای قدیمیتر فتوشاپ کار خواهند کرد، هر چند برخی از منوها ممکن است بسته به نسخهای که استفاده میکنید، متفاوت باشند. اما در تمامی نسخهها نحوه انجام این کار تا حدود زیادی یکسان است. در ادامه با پلازا باشید تا به آموزش تغییر اندازه عکس در فتوشاپ بپردازیم.
فهرست مطالب:
تغییر سایز عکس در فتوشاپ
در ادامه 6 روش کاربردی برای نغییر سایز عکس در فتوشاپ را به شما آموزش میدهیم.
1. بزرگ کردن عکس در فتوشاپ بدون دفورمه شدن
فرض کنید عکسی با اندازه 677×1000 پیکسل دارید و میخواهید این عکس را به اندازه 482×856 پیکسل برسانید. توجه داشته باشید که واحد مورد نظر ما پیکسل (px) است. در ادامه مراحل تغییر سایز در فتوشاپ را به شما آموزش میدهیم:
- گام اول: در فتوشاپ یک صفحه جدید با اندازهی 482×856 پیکسل ایجاد کنید. کافیست به این مسیر بروید: File > New صفحه زیر را میبینید:
- گام دوم: حالا عکسی که با سایز 677×1000 پیکسل بود را با قابلیت درگ اند دراپ (Drag and drop) ماوس، از روی دسکتاپ کامپیوتر خود بکشید و بیاورید روی صفحهی سفید فتوشاپ. برای این کار باید عکسی که در دسکتاب دارید را با ماوس بگیرید و در حالی که کلیک چپ ماوس پایین است، عکس را بکشید و بیاورید روی آیکون فتوشاپ که در نوار ابزار زیر مانیتور است و بعد از اینکه فتوشاپ باز شد، عکس را روی صفحهی سفید رها کنید تا قرار بگیرد. حالا یکبار کلید Enter کیبورد را بفشارید تا عکس در وسط صفحه ثبت شود.
- گام سوم: همانطور که در عکس بالا میبینید، تصویر ما هنوز به اندازه دلخواه ما نرسیده است. حالا عکس را به گوشهی سمت چپ میبریم. قصد داریم عکس را کمی بکشیم تا صفحهی سفید پشتش محو شود. اما به روش ما این کار را انجام بدهید. عکس را به گوشهی سمت چپ ببرید. تصویر زیر:
- گام چهارم: حالا باید «گوشهی سمت راست-پایین» عکس را بگیریم و در حالی که کلید «Shift» کیبورد را فشردهایم، با حرکت ماوس، عکس را به سمت پایین بکشیم. توجه داشته باشید که حتما برای تغییر سایز عکس در فتوشاپ بدون کشیدگی، کلید Shift را در تمام این مرحله، پایین نگه دارید وگرنه عکس شما دفورمه میشود و تمام زحماتتان هدر میرود. با عکس زیر رو به رو میشوید:
این قسمت تصویر را با ماوس بگیرید.
پس از کشیدن عکس با این صحنه رو به رو میشوید.
- گام پنجم: در تصویر بالا میبینید که بخشی از تصویر اصلی از کادر بیرون زده است. اشکالی ندارد! بهتر است بخشی از عکس فدا شود تا اینکه باقی عکس با کیفیت بالا نمایش داده شود. در نهایت کافیست عکس را ذخیره کنید. عکس نهایی در اندازهای که میخواستیم «482×856» پیکسل در زبر قابل مشاهده است:
شما با یکی از ابتدایی ترین روش های ممکن آشنا شده اید که عموما اکثر کاربران از این روش برای تغییر سایز عکس در فتوشاپ بدون دفرمه شدن استفاده میکنند.
2. تغییر اندازه عکس در فتوشاپ با استفاده از Image Size Tool
ساده ترین راه برای تغییر اندازه تصاویر در فتوشاپ از طریق پنل اندازه تصویر (Image Size) است. شما میتوانید از طریق دکمههای Image > Image Size موجود در نوار منوی بالا به آن دسترسی پیدا کنید. همچنین با کلید میانبر تغییر سایز عکس در فتوشاپ، Alt + Ctrl + I میتوانید به این قسمت دسترسی پیدا کنید.
در پنل اندازه تصویر، خواهید دید که چندین گزینه در دسترس است.
زیر گزینه Fit To میتوانید، مجموعهای از اندازههای از پیش تعریف شده برای تغییر ابعاد عکس در فتوشاپ انتخاب کنید. در این قسمت میتوانید انواع اندازههای پیشفرض را انتخاب کنید. با استفاده از گزینههای عرض (Width)، ارتفاع (Height) و رزولوشن (Resolution) میتوانید اندازه تصویر خود را به ابعاد مشخصی که در نظر دارید تغییر دهید. مثلا برای تغییر سایز عکس در فتوشاپ برای اینستاگرام، برای عکس پروفایل قسمت Width و Height را روی 110 قرار دهید و برای تغییر اندازه عکس برای پست این مقادیر را روی 1080 بگذارید.
به همین ترتیب برای تغییر اندازه عکس در فتوشاپ برای لاتاری، باید عکس شما مربعی شکل و با ابعاد حداقل 600 در 600 پیکسل یا 1200 در 1200 پیکسل باشد. همچنین حجم عکس هم نباید از 240 کیلوبایت فراتر رود.
سپس OK را فشار دهید. فتوشاپ تصویر را مطابق با این اندازه پیش فرض تنظیم میکند.
منوهای کشویی در سمت راست، واحد اندازهگیری را تنظیم میکنند. در اینجا میتوانید مشخص کنید که آیا میخواهید برای مثال تصویر خود را با واحد پیکسل یا اینچ اندازهگیری کنید.
احتمالا متوجه میشوید که هنگام تغییر ارتفاع، عرض تصویر نیز نسبت به ارتفاع جدید تغییر میکند. فتوشاپ این کار را برای حفظ نسبت ابعاد درست تصویر انجام میدهد. اگر ترجیح میدهید این اتفاق نیفتد، روی دکمه Do not constrain aspect ratio کلیک کنید، این دکمه در سمت چپ گزینه Width / Height قرار دارد و شبیه به دو زنجیر به هم متصل است.
در نهایت، گزینه Resample تعیین میکند که چگونه فتوشاپ تصویر شما را تغییر میدهد. گزینه پیش فرض خودکار (Automatic) برای اکثر کارها مناسب است، اما گزینههای دیگری هم وجود دارند که در مواردی مانند بزرگنمایی تصاویر مناسب هستند. در هر صورت، اینکه هر نوع Resampling برای چه کاری مناسب است، در پرانتز روبهروی اسم آن آمده است.
3. تغییر اندازه عکس در فتوشاپ با استفاده از ابزار Size Canvas
با افزایش عرض بوم، دو قسمت سفید به سمت چپ و راست تصویر اضافه میشوند:
تصویر هنوز همان اندازه است، اما حالا پیکسلهای بیشتری برای کار روی تصویر به وجود میآید. شما میتوانید از این روش برای اضافه کردن حاشیه به یک تصویر یا ایجاد فضای بیشتری برای اضافه کردن متن، تصاویر گرافیکی یا دیگر آثار هنری استفاده کنید.
دو فضای اصلی در ابزار Canvas Size وجود دارد. فضای فعلی اندازه (Current Size) در بالا اطلاعات اولیه در مورد اندازه بوم شما را قبل از هر گونه تغییر، نشان میدهد. فضای اندازه جدید (New Size) که شما میتوانید اندازه بوم را در آن تغییر دهید.
تغییر اندازههای بوم خود را در داخل گزینههای Width و Height انجام دهید. مثل قبل، میتوانید واحد اندازهگیری خود را با استفاده از منوی کشویی سمت راست ورودی ابعاد تغییر دهید.
گزینه Anchor به شما اجازه میدهد که مشخص کنید کجای تصویر میخواهید اطلاعات را اضافه یا حذف کنید. این Anchor از یک شبکه 3 × 3 تشکیل شده است. انتخاب یکی از این 9 مربع، جایی را نشان میدهد که تصویر از آنجا بزرگ یا کوچک میشود.
به عنوان مثال، انتخاب بالاترین جعبه مرکزی و سپس افزایش ارتفاع با استفاده از گزینههای قبلی، دادهها را به بالای تصویر اضافه میکند. انتخاب Anchor میانی، هر بزرگنمایی یا کاهش اندازه را در اطراف تصویر تقسیم میکند.
4. تغییر سایز عکس در فتوشاپ با کلید میانبر Crop
همانطور که از نامش بر میآید، ابزار Crop یک روش مخرب برای تغییر اندازه عکس در فتوشاپ است. این روش اندازه تصاویر شما را تغییر خواهد داد، اما به قیمت تغییر خود تصویر شما. هر قسمت از تصویر که کراپ شود دیگر قابل مشاهده نخواهد بود.
ابزار برش، برای از بین بردن قطعاتی از تصویری که دیگر نمیخواهید ببینید، بهترین راهکار است. این روش البته به نوبه خود، عرض یا ارتفاع تصویر را هم کاهش میدهد.
با انتخاب ابزار Crop که در نوار ابزار است، شروع به کار کنید.
هنگامی که کراپ را انجام دادید، متوجه خواهید شد که تصویر جدید روشنایی اصلی خود را دارد، اما بخشهایی که بعد از کراپ، از دست رفتهاند، تاریک شده است. وقتی تصویر آماده شد، کلید Enter را برای تکمیل عملیات خود بزنید.
اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد ابزار کراپ بدست آورید، نگاهی به آموزش ویرایش تصاویر در فتوشاپ بیاندازید.
5. تغییر سایز عکس در فتوشاپ با استفاده از ابزار Transform
روش نهایی تغییر اندازه تصاویر از طریق ابزار Transform است. این روش به شما اجازه میدهد تا اندازه اشیاء (Objects) را به جای همه چیز، تغییر دهید. فرض کنید شما پوستری را طراحی میکنید یا ترکیب دو تصویر مختلف را با هم ادغام کردهاید؛ با استفاده از ابزار Transform میتوانید بخشهای جداگانه تصویر را تغییر دهید، و نه کل تصویر را.
ابزار Transform زمانی بهترین کارایی را دارند که اشیاء در لایههای (layers) خود باشند، بنابراین در صورتی که نیاز به تمرین دارید، به آموزش آشنایی با لایهها در فتوشاپ نگاهی بیندازید.
6. تغییر سایز چند عکس در فتوشاپ
روشهای بالا برای تغییر سایز بنر در فتوشاپ بهصورت جداگانه بودند. اما اگر چند بنر یا تصویر را بخواهید با هم تغییر سایز دهید، باید از یک روش دیگر کمک بگیرید. ابتدا تمام عکسها را در یک پوشه در کامپیوتر قرار دهید. سپس در فتوشاپ، به مسیر File >> Scripts >> Image Processor بروید.
در ابزار باز شده، روی Select Folder کلیک و سپس پوشهای که تصاویر شما در آن هست را انتخاب کنید. اگر از قبل تصاویر را در فتوشاپ باز کردید، گزینه بالای آن یعنی Use Open Images را انتخاب کنید.
در قسمت دوم محل ذخیره عکسهای جدید را مشخص کنید. در صورتی که محل ذخیره را همان محل نگهداری فایلهای اصلی انتخاب کنید، تصاویر جدید جایگزین تصاویر اصلی خواهند شد. میتوانید با کلیک روی Select Folder یک پوشه جدید انتخاب کنید. در قسمت سوم اما باید نوع فایل را مشخص کنید.
در این قسمت میتوانید همزمان با تغییر سایز فایل PSD در فتوشاپ، فرمت آن را هم به JPEG یا TIFF تغییر دهید یا برعکس. همچنین حتما گزینه Resize to Fit را هم تیک بزنید. در کادر W و H، میتوانید رزولوشن عکس را مشخص کنید. این قسمت را بسته به تصاویر و رزولوشن اولیه آنها و همچنین استفادهای که از تصاویر خواهید داشت، باید مشخص کنید. مثلا برای تغییر سایز عکس در فتوشاپ برای چاپ بنر یک رزولوشن مشخصی لازم است که بسته به سایز اصلی تصویر و اندازه خود بنر دارد. ولی اگر فقط قصد کوچکتر کردن را دارید، میتوانید رزولوشن را خودتان مشخص کنید.
در انتها برای تغییر سایز عکس در فتوشاپ با موس روی Run کلیک کنید. حالا میتوانید تصاویر را با رزولوشن جدیدی که مشخص کردید، در پوشه تصاویر خود مشاهده کنید.
سلام دوست عزیز توی منوی ویو، توی بخش Show، قسمت Smart Guides رو فعال کنین. اگه توی منوی ویو بخش Snap هم فعال نیست اون رو فعال کنین. این طوری متوجه میشین که به لبهها نزدیک شدین و باید عکس رو منطبق کنین.