برای اتصال گوشی به ویدئو پروژکتور چندین راه مختلف وجود دارد. هم میتوانید با استفاده از کابل این کار را انجام دهید و بدون کابل. در ادامه با پلازا همراه باشید تا با نحوه وصل کردن گوشی به ویدیو پروژکتور آشنا شویم.
گوشیهای هوشمند مزایای بسیار زیادی دارند ولی اندازه کوچک آنها در بسیاری از مواقع مانع از این میشود که بتوانیم از تمام قابلیتهای آنها بهره ببریم. اگر بخواهید یک محتوای بهخصوص را به چندین نفر نشان دهید، استفاده از نمایشگر کوچک گوشی، خیلی نمیتواند بهشما کمک کند. در عوض میتوانید از یک ویدیو پروژکتور استفاده و با اتصال گوشی به آن، این کار را انجام دهید. اما چگونه گوشی را به پروژکتور وصل کنیم؟
فهرست مطالب
روش های اتصال گوشی به ویدئو پروژکتور
بیشتر روشهای اتصال گوشی به پروژکتور، شبیه به روشهای اتصال گوشی به تلویزیون هستند. ویدیو پروژکتورها نیز بسته به مدل و مشخصاتی که دارند، میتوانند بهصورت بیسیم و یا با کابل به گوشیهای هوشمند متصل شوند.
1. استفاده از دانگل گوگل کرومکست
یکی از آسانترین روشها برای اتصال گوشی اپل به ویدئو پروژکتور و همچنین گوشیهای اندرویدی، استفاده از دانگل HMDI گوگل کرومکست است. یک دستگاه کوچک که به درگاه HDMI پروژکتور متصل و در بازار نیز با قیمت حدود 300 هزار تومان بهفروش میرسد. البته برای استفاده از این روش، ویدیو پروژکتور باید دارای درگاه HDMI باشد.
پس از اتصال این دانگل به ویدیو پروژکتور، باید ابتدا ورودی پروژکتور را روی کرومکست (HDMI) قرار دهید و بعد اپلیکیشن گوگل Home را روی گوشی دانلود کنید. نسخه اندروید را از اینجا و نسخه iOS را هم از اینجا دریافت کنید. در صفحه اول برنامه روی Get Started کلیک و سپس New devices را انتخاب کنید. سپس برای اتصال و شناسایی گوشی، یک نام برای آن تایپ و روی Next بزنید.
برنامه بهصورت خودکار، کرومکست شما را شناسایی خواهید کرد. اگر در گوشی چندین کرومکست مشاهده کردید، برای انتخاب کرومکست خودتان میتوانید نام کرومکستتان را از تصویری که از ویدیو پروژکتور در حال پخش است، مشاهده کنید. این نام در سمت پایین سمت راست صفحه نشان داده میشود.
آن را از فهرست دستگاههای قابل اتصال انتخاب و روی Next بزنید. سپس یک کد چهار رقمی در ویدیو پروژکتور بهشما نشان داده خواهد شد. مطمئن شوید این کد، با کدی که Google Home در گوشی نشان میدهد یکی است و سپس روی Yes و بعد No thanks را انتخاب کنید. محل قرارگیری کرومکست را مشخص و دوباره روی Next بزنید.
در مرحله بعدی کافی است شبکه وایفای خانه یا محل کار را انتخاب و پس از وارد کردن رمزعبور به آن متصل شوید. پس از اتصال گوشی و کرومکست به یک شبکه وایفای، پیام Almost Done را در ویدیو پروژکتور مشاهده خواهید کرد. قدمهای بعدی در اپلیکیشن مربوط به اشتراکگذاری دادهها با گوگل و شخصیسازی تجربه کاربری شما هستند. میتوانید آنها را قبول یا رد کنید.
پس از رد کردن این پنجرهها، میتوانید از برنامه خارج شوید. به برنامهای که میخواهید از آن محتوا را در ویدیو پروژکتور پخش کنید رفته (مثل یوتیوب) و روی آیکون Cast زده و کرومکست را انتخاب کنید. محتوا روی ویدیو پروژکتور پخش خواهد شد.
2. اتصال بهصورت وایفای
علاوه بر کرومکست، میتوانید با استفاده از میراکست و وایفای دایرکت نیز گوشی را به ویدیو پروژکتور متصل کنید. البته اندروید رسما پشتیبانی از میراکست را با اندروید 6 قطع کرد اما این قابلیت همچنان در برخی گوشیهای اندروید وجود دارد. اما وایفای دایرکت تقریبا در تمام گوشیها پشتیبانی میشود.
اما ویدیو پروژکتور هم باید از این ویژگی پشتیبانی کند. در تنظیمات به دنبال Screen Mirroring یا Device Mirroring بگردید و اگر این گزینهها را پیدا کردید، آنها را فعال کنید. سپس میتوانید از طریق وایفای دایرکت و بدون دانلود نرم افزار اتصال گوشی به ویدئو پروژکتور، گوشی را متصل کنید. در گوشیهای سامسونگ میتوانید از طریق Smart View این کار را انجام دهید. در دیگر گوشیهای اندرویدی نیز این ویژگی تحت عنوان Wi-Fi Direct قابل دسترسی است.
پس از فعال کردن این ویژگی، گوشی بهصورت خودکار بهدنبال دستگاههای سازگار خواهد گشت. اگر پروژکتور را در فهرست مشاهده کردید، روی Connect بزنید و گوشی را متصل کنید. در غیر این صورت ویدیو پروژکتور از این ویژگی پشتیبانی نمیکند و بهتر است به سراغ روش اتصال از طریق کابل بروید.
3. راهنمای اتصال گوشی به ویدیو پروژکتور از طریق کابل
اگر روش بالا جواب نداد، میتوانید با استفاده از کابل، گوشی خود را به ویدیو پروژکتور متصل کنید. در روش کابلی اتصال گوشی ایفون به ویدئو پروژکتور با گوشیهای اندرویدی کمی متفاوت است. در ادامه به نکاتی که باید در این مورد درنظر داشته باشید، خواهیم پرداخت.
نحوه اتصال موبایل به ویدیو پروژکتور از طریق کابل USB-C به HDMI
این روش برای اتصال گوشی سامسونگ به ویدئو پروژکتور و تقریبا تمام گوشیهای اندرویدی که درگاه USB-C دارند مورد استفاده قرار میگیرد. شما تنها نیاز به یک کابل مبدل USB-C به HDMI دارید. تنها کافی است یک سر کابل را به گوشی و سر دیگر آن را به درگاه HDMI ویدیو پروژکتور وصل کنید و ورودی را نیز روی HDMI قرار دهید.
این روش پیچیدگی چندانی ندارد. به محض اتصال گوشی به ویدیو پروژکتور باید تصویر را مشاهده کنید. البته یک مشکلی که دارد این است که نمیتوانید همزمان با پخش محتوا، گوشی را شاررژ کنید. البته مگر این که گوشی شما از شارژ بیسیم پشتیبانی کند. بنابر این باید حواستان به باتری گوشی هم باشد.
طریقه وصل شدن گوشی به ویدئو پروژکتور از طریق کابل MHL نیز پیچیدگی زیادی ندارد. اما در این روش گوشی شما باید دارای درگاه microUSB باشد اما در عوض میتوانید همزمان گوشی را هم شارژ کنید. اما مشکل اینجاست که هم گوشی و هم ویدیو پروژکتور باید از اتصال MHL پشتیبانی کنند. بیشتر گوشیهای قدیمی پرچمدار چنین اتصالی را دارند اما اگر برچسب MHL را در ویدیو پروژکتور مشاهده نکردید، نمیتوانید از این روش استفاده کنید.
در این روش فقط کافی است مبدل MHL را به گوشی و ویدیو پروژکتور وصل کرده و ورودی را نیز روی MHL HDMI بگذارید.
اتصال از طریق تبدیل لایتنینگ به HDMI
این روش برای وصل کردن گوشی آیفون به ویدئو پروژکتور کاربرد دارد. طرز کار آن بسیار ساده است اما نیاز به یک تبدیل لایتنینگ به HDMI دارید. علاوه بر تبدیل، باید یک کابل HMDI نیز خریداری کنید. سپس مبدل را به گوشی متصل و یک سر کابل HDMI را به این مبدل و سر دیگر را هم به ورودی HDMI ویدیو پروژکتور وصل کنید. حالا از تنظیمات ویدیو پروژکتور، ورودی را روی HDMI بگذارید.
سخن پایانی
در این مطلب به روش های اتصال گوشی به ویدئو پروژکتور پرداختیم. نحوه انجام این کار بیشتر از همه به گوشی و البته قابلیتهای خود ویدیو پروژکتور بستگی دارد. با توجه به شرایط میتوانید از طریق بیسیم و یا با کابل، گوشی را به پروژکتور وصل کنید. اگر شما نیز روش دیگری برای وصل کردن گوشی به ویدئو پروژکتور میشناسید، در بخش نظرات همراه ما باشید.