ساندار پیچای (Sundar Pichai) که در یک خانواده معمولی در هند به دنیا آمد، امروزه مدیر عامل گوگل و یکی از مدیران برجسته دنیای فناوری به شمار میآید. با بررسی بیوگرافی ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل همراه ما باشید.
ساندار پیچای یک مهندس کامپیوتر و همچنین مدیر عامل گوگل است. پیچای در سال 2004 به گوگل پیوست و به عنوان مدیر محصول ساخت و توسعه سرویسهای متنوع و شناخته شدهای همچنین گوگل کروم و کروم OS را مدیریت کرد. او در ادامه مدیریت سرویسهای جیمیل و گوگل داکس را بر عهده و گرفت و به سرعت توانست خود را به عنوان یکی از مدیران ارشد این کمپانی مطرح کند.
پیچای، مدیر عامل گوگل، که در شهر مادورای در کشور هند به دنیا آمده از همان روزهای اول زندگی خود هوش و خلاقیت زیادی از خود نشان میداد. او که تحصیلات خود را در معروفترین و معتبرترین موسسات آموزشی جهان گذرانده پیش از پیوستن به گوگل به عنوان مدیر محصول در Applied Materials و همچنین به عنوان مشاور مدیر در McKinsey & Company فعالیت میکرد. پیچای نزد همکاران خود از محبوبیت زیادی برخوردار است و اغلب از او به عنوان «مغز متفکر مهمترین محصولات گوگل» یاد میشود. در ادامه این مقاله از پلازا به بررسی بیوگرافی سوندار پیچای میپردازیم و به شما میگوییم مدیر گوگل کیست.
فهرست مطالب:
بیوگرافی ساندار پیچای
- نام کامل رییس گوگل: پیچای سانداراراجان (ساندار پیچای)
- ثروت ساندار پیچای: 1.3 میلیارد دلار
- تاریخ تولد رئیس گوگل: 10 ژوئن 1972 (20 خرداد 1351)
- محل زندگی ساندار پیچای: لوس آلتوس هیلز، کالیفرنیا
ساندار پیچای، مدیر اجرایی و رئیس شرکت گوگل است. او اصالتا هندی است و ملیت آمریکایی نیز دارد. در ادامه زندگینامه رئیس شرکت گوگل را به شما ارائه میدهیم.
سالهای اول زندگی ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل
ساندار پیچای در 10 ژوئیه سال 1972 در مادورای هند در یک خانواده برهمین به دنیا آمد. مادر او لاکشمی قبل از به دنیا آمدن دو پسرش یک تندنویس بود و پدرش رگوناتا پیچای در شرکت جنرال الکتریک به عنوان مهندس برق کار میکرد. پدر او همچنین یک کارخانه داشت که در آن قطعات الکتریکی تولید میکرد. پیچای در یک آپارتمان دو اتاقه در شهر چنای بزرگ شد. او دوران تحصیل خود را در مدرسه Jawahar Navodaya Vidyalaya که یک مدرسه مخصوص دانش آموزان با استعداد است آغاز کرد. پیچای مدرک مهندسی مواد خود را از مؤسسه فناوری هند کاراگپور دریافت کرد.
پیچای، مدیر عامل گوگل، در ادامه دوران تحصیل خود بورسیه تحصیل در دانشگاه استنفورد را دریافت کرد و توانست با مدرک کارشناسی ارشد علوم از این دانشگاه فارغ التحصیل شود. او علاوه بر این دارای مدرک کارشناسی ارشد کسب و کار از مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا نیز هست. پیچای در ابتدا قصد داشت در دانشگاه استنفورد در مقطع دکترا تحصیل و سپس به عنوان یک شخصیت آکادمیک مشغول کار شود اما در نهایت تصمیم گرفت در شرکت Applied Materials که در حوزه تولیدات نیمهرسانا فعالیت میکرد مشغول به کار شود. هرچند او مدت زیادی در آنجا کار نکرد.
زندگی شخصی سوندار پیچای
ساندار پیچای زمانی که در مؤسسه فناوری هند کاراگپور مشغول به تحصیل بود با همسر خود آنجالی آشنا شد. آنها در سال آخر تحصیل خود با یکدیگر نامزد کردند. اما پس از فارغ التحصیلی در سال 1993، ساندار باید برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت میکرد.
از آنجایی که او در آن زمان اوضاع مالی خیلی خوبی نداشت نمیتوانست با آنجالی صحبت کند و به مدت 6 ماه از او بیخبر بود. اما در نهایت آنجالی نیز به آمریکا مهاجرت کرد و ساندار پس از شروع فعالیت خود در شرکت Applied Materials به او پیشنهاد ازدواج داد. سوندار پیچای و اَنجالی پیچای تا به امروز در آمریکا زندگی میکنند و صاحب دو فرزند پسر و دختر به نامهای کاویا و کایرن هستند. در بالا میتوانید عکس صاحب گوگل و همسرش را تماشا کنید.
فعالیت حرفهای ساندار پیچای
تا کنون کمی با بیوگرافی سازنده گوگل کروم آشنا شدیم و درباره تحصیلات و زندگی شخصی او مطالعه کردیم. در این بخش از مقاله بیوگرافی سازنده گوگل کروم تصمیم داریم درباره فعالیتهای حرفهای و کاری او صحبت کنیم. همراه پلازا بمانید.
پیوستن به گوگل و توسعه مرورگر گوگل کروم
ساندار پیچای پس از دریافت کارشناسی ارشد خود در رشته کسب و کار به شرکت مکینزی اند کامپنی که یکی از معتبرترین شرکتهای مشاور مدیریت در سطح جهان است رفت و به عنوان مشاور مشغول به کار شد. او نزدیک به دو سال در این شرکت مشغول به کار بود و سپس در سال 2004 به گوگل پیوست. او ابتدا عضو یک تیم کوچک بود و بر روی نوار جستجو گوگل کار میکرد. کاربران با استفاده از این نوار ابزار میتوانستند در مرورگرهای فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر در گوگل به جستجو بپردازند.
او علاوه بر این نوار ابزار روی دیگر محصولات گوگل مانند گوگل گیرز و گوگل پک نیز کار میکرد. پس از موفقیتهای نوار ابزار گوگل پیچای به فکر ساخت یک مرورگر اختصاصی برای گوگل افتاد. او این ایده را با مدیران ارشد خود در میان گذاشت اما در نهایت مدیر عامل وقت گوگل اریک اشمیت با این کار مخالفت کرد. او عقیده داشت طراحی و ساخت یک مرورگر هزینه زیادی را بر شرکت تحمیل میکند. با این وجود پیچای دست برنداشت و در نهایت توانست موسسین گوگل یعنی لری پیج و سرگی برین را متقاعد کند. ساندار پس از موافقت آنها کار بر روی ساخت مرورگر را شروع کرد و نقش بسیار مهمی در طراحی و توسعه آن ایفا نمود. این مرورگر در سال 2008 با نام گوگل کروم وارد بازار شد و به دلیل آن که به کاربران اجازه دسترسی مستقیم به موتور جستجو گوگل را میداد با استقبال بسیار زیادی از سوی کاربران مواجه شد.
کروم در سالهای پس از آن با از پیش روی برداشتن رقبایی همچون فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر به محبوبترین و بهترین مرورگر اینترنت در جهان تبدیل شد. پس از موفقیتهای کروم، پیچای در دنیای فناوری به چهره شناختهشدهای تبدیل شده بود. از این پس مدیران گوگل از پیشنهادات او بهتر استقبال میکردند. به همین دلیل او در ادامه توانست محصولات دیگری مانند سیستم عامل کروم، کرومبوک و کروم کست را هم توسعه دهد. ساندار پیچای در سال 2008 به سمت نایب رییس بخش توسعه محصول گوگل انتخاب شد. او در این موقعیت شغلی بیشتر در کنفرانسهای گوگل ظاهر میشد و پس از آن توانست به ردههای بالای مدیریتی گوگل ارتقا پیدا کند. او در سال 2012 به عنوان نایب رییس ارشد بخش کروم و اپلیکیشنهای گوگل انتخاب شد.
یک سال پس از این در سال 2013 اندی روبین، خالق اندروید، گوگل را ترک کرد و لری پیج نیز که از زمان عرضه گوگل کروم پیچای را مورد حمایت خود قرار داده بود او را مسئول بخش اندروید نیز کرد. اما این پایان کار نبود و پیچای توانست در سال 2014 پست مدیر محصول را از آن خود کند. در این سال نام پیچای حتی به عنوان یکی از نامزدهای تصدی شغل مدیر عاملی مایکروسافت نیز مطرح شده بود اما این پست در نهایت به ساتیا نادلا رسید.
مدیران ارشد گوگل در سال 2015 تصمیم گرفتند کمپانی به نام آلفابت را تاسیس کنند. این کمپانی نقش یک شرکت هلدینگ را ایفا میکرد و بنا بود تمامی شرکتهای تابع گوگل، را صاحب شود. به این ترتیب ساختار تشکیلاتی خود گوگل نیز به شکل سادهتر و منسجمتری در میآمد. ساندار پیچای در این سال و پس از شروع به کار آلفابت به عنوان مدیر عامل گوگل انتخاب شد. در سال 2017 پیچای به موفقیت جدیدی دست یافت. او این بار به سمت ریاست شرکت الفابت انتخاب شد. جایگاهی که تا به امروز حفظ کرده است.
لری پیج و سوندار پیچای ؛ رسیدن به اهداف دست نیافتنی
از دید بسیاری از کارشناسان یکی از عوامل موفقیتهای سوندار پیچای علاوه بر هوش و نبوغ او، حمایتهای لری پیج بوده است. از لری پیج به عنوان شخصی یاد میشود که همواره سعی در تعیین اهداف بلندپروازانه و غیرممکن داشته است. او چنین طرز فکری را در تمام بخشهای گوگل نهادینه کرده است. طرز فکری که امروزه بسیاری از کمپانیهای مطرح از آن پیروی میکنند. در حقیقت معیار موفقیت در گوگل نسبتا پایین است و در عوض معیار موفقیت کلی است که در بالاترین سطح خود قرار دارد. به عبارت دیگر اگر درصد موفقیت شما در گوگل به طور مداوم 100 درصد باشد این به این معنی است که به اندازه کافی سعی و تلاش نمیکنید.
برای مثال در سال 2008 پیچای همکاری نزدیکی با پیج که در آن زمان مدیر محصول گوگل بود داشت. پس از عرضه گوگل کروم سوندار پیچای هدف خود را رسیدن به 20 میلیون کاربر فعال در طور یک سال اعلام کرد که از دید خیلیها کمی دور از دسترس و نشدنی بود. حتی خود او نیز بعدها گفت انتظار نداشته بتوانند به چنین اعدادی برسند ولی میخواسته تمام پتانسیل تیم طراحی و توسعه کروم را به کار گیرد تا بتوانند مرورگری تولید کنند که به هدف اصلی که برایش تعیین کردند برسد: ساخت یک مرورگر نسل جدید که بتواند از دیگر اپلیکیشنها و افزونهها میزبانی کند.
در سالهای ابتدایی کاربرانی که از کروم استفاده میکردند کاملا از این مرورگر راضی بودند. با این حال سوندار پیچای و تیمش نتوانستند به هدفی که در ابتدا برای خود تعیین کردند برسند. اما باز هم پیچای یک هدف جاهطلبانه دیگر را تعیین کرد؛ رسیدن به 50 میلیون کاربر تا انتهای سال 2009. این بار تیم توسعهدهنده کروم نسبت به قبل بیشتر به هدف خود نزدیک شد و با 38 میلیون کاربر سال 2009 را تمام کرد. سوندار پیچای برای سال بعد هدف تیم را رسیدن به 100 میلیون کاربر اعلام کرد و فعالیتهای مثل تبلیغ بیشتر، نوشتن کدهای سریعتر و قراردادهای پخش بهتر را هم برای کمک رسیدن به این هدف در نظر گرفت. در این زمان بود که لری پیج به سراغ تیم آمد و گفت 100 میلیون کاربر کافی نیست.
ساندار پیچای مدیر عامل گوگل میگوید:«او در آن زمان به من گفت 100 میلیون کاربر تنها 10 درصد از 1 میلیارد کاربر اینترنت را تشکیل میدهند. در حالی که از نظر خودم 100 میلیون عدد بسیار بزرگ و دست نیافتنی به نظر میرسید.» لری پیج چنین طرز فکری را برای تمام بخشهای گوگل داشت. بسیاری از کارشناسان و همچنین همکاران او میگویند پیج اغلب به کارکنان گوگل میگفت اهمیتی به غیرممکن بودن یک هدف ندهند و همیشه روی محصولات و اهدافی کار کنند که از دیدشان نشدنی و دست نیافتنی هستند. او همین طرز فکر را برای کروم نیز به کار گرفت و با پیچای توافق کرد تا سال 2010 به 111 میلیون کاربر فعال برسند. تیم برای دستیابی به چنین هدفی تکنیکهای تبلیغاتی خود را تغییر داد و کروم را برای اپل و لینوکس نیز عرضه کرد و در نهایت در یک چهارم پایانی سال 2010 بالاخره موفق شد به هدف خود دست پیدا کند.
احضار ساندار پیچای به کنگره آمریکا
در سال 2018 ساندار پیچای توسط کنگره آمریکا احضار شد تا به یک سری سوالات مربوط به گوگل پاسخ بدهد. پیچای در این جلسه درباره مسائلی چون جهتگیریهای سیاسی گوگل، برنامههای احتمالی این کمپانی برای ساخت یک برنامه جستجوی سانسورشده برای چین و مسائل مربوط به حریم خصوصی کاربران پاسخ داد. پیچای به کمیته اعلام کرد که کارمندان گوگل نمیتوانند تغییری در نتایج موتور جستجو ایجاد کنند. او همچنین اعلام کرد که کاربران گوگل درباره اینکه دادهها و اطلاعاتشان توسط این شرکت جمعآوری بشود یا نه، حق انتخاب دارند. ساندار پیچای درباره شایعات مربوط به همکاری گوگل با دولت چین نیز گفت که فعلا هیچ برنامهریزیای برای ساخت یک موتور جستجوی سانسورشده در چین صورت نگرفته است.
حقایق جالب در مورد مدیر عامل گوگل ساندار پیچای
- علاقه زیادی به کریکت دارد و کاپیتان تیم کریکت مدرسهای بوده است.
- تا 12 سالگی خانوادهش تلفن نداشتند.
- پیش از پیوستن به گوگل یک بار سعی کرد یکی از دوستانش را متقاعد کند به این شرکت نپیوندد.
- اعداد را به خوبی به یاد میآورد و در جوانی میتوانست هر شماره تلفنی که میگرفت را به خاطر بسپارد.
- به طور مداوم از طریق اسکایپ با دانشجویان مؤسسه فناوری هند کاراگپور در تماس است.
- طی چند سال گذشته مجری کنفرانس گوگل آی/او بوده است.
- گفته میشود توییتر چند سال پیش قصد داشته مدیر عامل گوگل را جذب کند اما گوگل با افزایش قابل ملاحظه حقوقش او را از این کار منصرف کرده است.
- او و خانوادهاش در خانهای 1000 متری در کالیفرنیا زندگی میکنند.
نقل قول هایی از ساندار پیچای
بسیاری از مردم در میان سخنان افراد پیشرو در حوزههای مختلف، به دنبال جملهها و نکات انگیزشی میگردند. در ادامه نقلقولهایی از ساندار پیچای، مدیر عامل شرکت گوگل را که از سخنرانیهای مختلف او گردآوری شده، در اختیار شما قرار میدهیم.
- بهعنوان یک رئیس، نباید تنها موفقیت خودتان را ببینید و باید به موفقیت دیگران نیز اهمیت بدهید.
- به شکستتان مانند یک مدال افتخار نگاه کنید.
- یک آدم شاد، برای این شاد نیست که همه چیز در زندگیاش درست پیش میرود. او شاد است چون دیدگاه درستی نسبت به همه چیز دارد.
- خوب است هر از چند گاهی احساس ناامنی کنید؛ این باعث رشد فردی شما میشود.
- ممکن است چند بار شکست بخورید اما اشکالی ندارد. در هر صورت کاری انجام دادهاید و چیزهای زیادی از آن یاد گرفتهاید.
- احتمالا هوش مصنوعی مهمترین چیزی باشد که بشر روی آن کار کرده.
- کار کردن با کسانی که باعث میشوند اعتماد به نفستان زیر سوال برود، خوب است؛ چراکه اینگونه همیشه سعی میکنید بیشتر تلاش کنید.
- هدف اصلی گوگل، ارائه اطلاعات به مردم است.
- خیلی مهم است که رویاهایتان و قلبتان را دنبال کنید. کاری را انجام دهید که باعث میشود هیجانزده شوید.
- تمرکز بر تحصیلات نقطه قوت بزرگی است. دوست دارم ببینم جوانان روی خلاقیت تمرکز کنند و ریسکپذیرتر باشند.
- اگر هر از چند گاهی شکست نخورید، به این معناست که بهاندازهی کافی بلندپرواز نیستید.
- صبور نباشید؛ این همان چیزی است که جهان برای پیشرفت نیاز دارد.
کلام آخر
دوران مدیر عاملی ساندور پیچای از بسیاری از جهات موفقیت آمیز بوده است. از زمانی که او سکان هدایت این کمپانی را بدست گرفته، پیشرفت چشمگیری را برای آن به ارمغان آورده است. انتخاب به عنوان مدیر عامل یک شرکت، از اهداف مهم زندگی بسیاری از افراد است. اما انتخاب به عنوان مدیر عامل اجرایی یکی از بزرگترین و مهمترین شرکتهای دنیای فناوری دستاورد فوق العادهای به حساب میآید. کاری که سوندار پیچای توانست پس از گذراندن تنها 11 سال در گوگل انجام دهد. در این مقاله به بررسی بیوگرافی این چهره مشهور دنیای تکنولوژی پرداختیم، عکس مدیر عامل شرکت گوگل را دیدیم و به سوال «مدیرعامل گوگل کیست؟» پاسخ دادیم. فراموش نکنید نظراتتان درباره مقاله بیوگرافی ساندار پیچای را با ما و خوانندگان پلازا به اشتراک بگذارید.