در این مطلب سعی داریم به اطلاعات کاملی از پلکسی گلاس و کاربردهای آن در اختیار شما قرار دهیم. در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
پلکسی گلاس در واقع اکریلیک یا هموپلیمر ترموپلاستیک شفاف می باشد که با نام تجاری پلکسی گلاس شناخته می شود. به پلکسی گلاس ورق شفاف و یا ورق آکریلیک نیز می گویند. این ورق برای اولین بار در سال 1982 ساخته شد و 5 سال بعد توسط شرکت های rohm و has وارد بازار شد. از اولین کاربردهای پلاکسی گلاس در جنگ جهانی دوم به منظور ساخت پنجره های هواپیما،برج ها و سایبان ها میتوان اشاره نمود.
مهمترین ویژگی و مزایا پلکسی گلاس ها در برابر شیشه ها
شاید بسیاری از افراد در انتخاب خود بین پلکسی گلاس و شیشه شک کنند. اما لازم است بدانیم که با به ورود پلکسی گلاس ها به بازار بسیار از مشکلاتی که شیشه ها ایجاد می کردند کاملا فراموش شده است. پلکسی گلاس ها برخلاف شیشه در برابر ضربه و فشار مقاوم تر هستند و همچنین در صورت شکستگی خطرات جانی کمتری را به وجود می آورند. هیچ گاه لبه شکستگی آن ها تیز و یا خطرآفرین نخواهد شد. در ادامه به مهمترین مزایای پلکسی گلاس نسبت به شیشه اشاره کرده ایم.
- از مهمترین ویژگی های آن می توان به مقاومت بسیار بالای آن در برابر شکستگی و ضربه اشاره نمود که سی برابر از شیشه مقاومتر است در نتیجه می تواند یک جایگزین فوق العاده و با کیفیت به جای شیشه باشد.
- همچنین پلکسی گلاس دربرابر نور شفافیت 90 درصدی دارد.
- در برابر تغییرات آب و هوایی منعطف می باشند.
- یک ویژکی مهم آن ها سبکی و راحتی در حمل و نقل آن ها می باشد.
- پلکسی گلاس را می توان به روش های لیزری، اره دیسکی و با دست برش داد.
- از مزایای برش لیزری میتوان به دقت بالای آن اشاره نمود همچنین در این روش بدون نگرانی و به راحتی میتوان خطوط منحنی،اشکال درشت و ریز را برش زد.
- از ورق پلکسی گلاس به عنوان عایق UV ، عایق حرارتی و عایق صوتی نیز استفاده می شود
از کاربردهای این ورق ها میتوان در صنعت خودروسازی،سقف های کاذب،تزیینات مختلف دکوراسیون داخلی،ساخت انواع جعبه ها و استندهای مختلف تبلیغاتی اشاره نمود.
انواع پلکسی گلاس
پلکسی گلاس انواع مختلفی دارد که شامل پلکسی آینه ای،پلکسی مات،پلکسی شفاف و پلکسی رنگی می باشد.همچنین پلکسی گلاس در ضخامت های مختلف از یک تا 40 میلیمتر تولید می شود. در ادامه به معرفی و کاربرد هر کدام از انواع پلکسی گلاس های نامبرده می پردازیم.
پلکسی آینه ای
این نوع از پلکسی وزن کمتری از شیشه دارند و دربرابر ضربه به شدت مقاوم هستند.از این نوع ورق آینه ای را می توان در مکان هایی که احتمال شکسته شدن وجود دارد به کار برد مانند خانه،مدارس،زندان ها و….
از دیگر مزایای این نوع پلکسی میتوان به مقاومت زیاد آن در برابر انفجار اشاره نمود.همچنین نصب پلکسی آینه ای بسیار آسان است.
پلکسی گلاس مات
این نوع از پلکسی همانطور که از نام آن ها مشخص است نور را منعکس نمی کنند و برای فضاهایی که بازتاب نور اثر همگونی با محیط ندارد مناسبند مانند مبلمان، ویترین ها و…
پلکسی گلاس شفاف
این نوع از پلکسی از پلاستیک سفت و سخت با شفافیت بسیار بالا ساخته شده است که تا 92 درصد از نور را از خود عبور می دهد در حالیکه شیشه تا 90 درصد نور را از خود عبور می دهد.همچنین این نوع از پلکسی در برابر اشعه UV مقاوم است.از معایب آن می توان به خراشیدگی راحت اشاره نمود.
کاربردهای پلکسی گلاس شیشه ای در ساخت ماکت،جواهرسازی و لوازم خانگی و… است.
پلکسی گلاس رنگی
پرکاربردترین نوع پلکسی ،پلکسی رنگی است که به دو صورت مات و شفاف وجود دارد که در تابلوهای تبلیغاتی،تولید حروف برجسته،ساخت تندیس،لوح تقدیر و… به کار می رود.
کاربردهای پلکسی گلاس
با توجه به مزایای عنوان شده برای پلکسی گلاس ها انتظار می رود کاربرد این ورق های طلق بسیار زیاد باشد. در ادامه ما به مهمترین و رایج ترین موارد کاربرد پلکسی گلاس ها اشاره کرده ایم.
- ساخت نورگیر و سقف کاذب
- ساخت فضاهایی مانند گلخانه و یا سقف سوله و انبار
- ساخت استندهای تبلیغاتی
- از پلکسی گلاس ها در شیشه هواپیماهای جنگی استفاده می شود
- ساخت پاسیو
- تابلوهای تبلیغاتی و LED
- ساخت اکواریوم
- ساخت قفسه، کتابخانه و…
- ساخت لوگو، لوح تقدیر و….
- پارتیشن بندی در فضاهای اداری
- فرم عینک
نحوه برش پلکسی گلاس ها
معمولا برش ورق پلکس گلاس به سه شیوه
- برش لیزری،
- برش دستی
- برش به وسیله اره دیسکی
انجام می شود. از برش لیزری برای برش های بسیار ظریف و انحناهای پیچیده استفاده می شود. در طراحی های دکوراسیون و طراحی داخلی به دلیل برش های پر پیچ و خم معمولا از این روش برش استفاده می شود. از مزایای روش برش رول به رول می توان به ظرافت و دقت آن شاره کرد و از معایب آن عدم وجود دستگاه لیزر در هرمکانی اشاره نمود.
برش دستی معمولا به وسیه یک کاتر انجام می شود. در این روش چند بار به وسیله شی تیزی همچون کاتر خطوطی روی ورق ایجاد می شود. عمق خطوط باید بین 1 تا 3 میلیمتر باشد. سپس با فشار به یک طرف ورق با دست، ورق پلکسی از یگدیگر جدا می شود و به دو تکه تقسیم خواهد شد. از مزایای این روش می توان به امکان انجام آن در همه جا اشاره نموده و از معایب آن نیز باید گفت که در ابعاد وسیع کاربرد ندارد و همچنین نتیجه کار چندان ظرافت نخواهد داشت.
از روش برش با اره دیسکی نیز می توان در هرمکانی استفاده کرد اما این روش بیشتر برای برش های صاف مورد استفاده قرار میگیرد.
نکات مهمی که بایددر هنگام خرید پلکسی گلاس رعایت نمایید
امروزه با وجود تولیدکننده های مختلف پلکسی گلاس لازم است به هنگام خرید برخی نکات را رعایت نمایید:
- در ابتدا مشخص کنید که از پلکسی برای چه کاربردی می خواهید استفاده نمایید و آیا محصول شما نیازمند عبور نوراز پلکسی گلاس می باشد و یا خیر.
- سپس میزان ضخامت و ابعاد آن را تعیین کنید
- در هنگام خرید حتما محصول را از نزدیک مشاهده کنید تا از کیفیت رنگ آن اطمینان حاصل نمایید.
- قیمت پلکسی گلاس با توجه به ضخامت و ابعاد آن مشخص می شود. ضخامت پلکسی گلاس های معمولا از 2 تا 4 سانتی متر متغییر است و معمولا ضخامت مورد نظر با توجه به کاربرد آن انتخاب می شود.
- در کنار ابعاد و برند ورق پلکسی به طور مستقیم بر قیمت نهایی تمام شده آن تاثیر گذار است. در ایران برندهای تایوانی دارای بالاترین کیفیت ورق نسبت به تولیدات سایر کشورها است. از این رو برندهای تایوانی از قیمت بالاتری نیز برخوردارند.
چنانچه قصد خرید پلکسی گلاس را دارید توصیه می کنیم که از مجموعه ای که دارای ضمانت کیفیت محصول هستند، مشاوره و کمک بخواهید. خرید از مجموعه آریا پلکسی به عنوان پیشرو در فروش محصولات و ورق های پلکسی گلاس می تواند بهترین کیفیت ورق را در عین حال با قیمت بسیار مناسب تر از بازار به شما ارائه دهد. تنوع رنگ و طرح ، برش لیزر با توجه به طرح و نیاز شما، در عین حال وجود یک کادر حرفه ای و منظم خرید شما را از این مجموعه به یک تصمیم دلپذیر تبدیل خواهد کرد. برای مشاهده نمونه محصولات و دریافت مشاوره از متخصصین مربوطه می توانید به وبسایت آریا پلکسی مراجعه نمایید.