این روزها انیمیشن پسر دلفینی اخبار جالبی را به خود اختصاص داده و جانی تازه بر پیکره ضعیف و کم جان انیمیشن سازی ایران بخشیده است. در این مقاله به معرفی یکی از آثار جدید ایرانی، کارتون پسر دلفینی خواهیم پرداخت.
صنعت انیمیشن سازی در اواخر دهه 50 میلادی وارد ایران شد. کارتون ایرانی تولد خود را مدیون افرادی همچون: اسفندیار احمدیه، جعفر تجارتچی، پرویز اصانلو، نصرتالله کریمی، پترس پالیان و اسدالله کفافی است که نخستین گامها را برای انیمیشن سازی ایران برداشتند. اولین فیلم پویانمایی محصول ایران در سال 1336 با نام «ملانصرالدین» ساخته شد. امروزه نیز شرکت پویانمایی صبا اکثر پروژههای انیمیشنی ایرانی را انجام میدهد.
انیمیشن جدید پسر دلفینی در سال 1399 به کارگردانی و نویسندگی محمد خیراندیش، یانا کوزمینا و تهیه کنندگی محمدامین همدانی در ژانر ماجراجویی و کمدی ساخته شد. کارتون پسر دلفینی در واقع یک اثر شخصی با مالکیت خصوصی است و با هیچ نهادی برای ساخت همکاری نکرده است. اکران این انیمیشن در روسیه با استقبال روبهرو شد و اکنون پس از دو سال تعویق به دلیل ویروس کرونا اکران میشود.
در این قسمت میتوانید «تیزر کارتون پسر دلفینی» را تماشا کنید.
فهرست مطالب
دانلود کارتون پسر دلفینی
انیمیشن پسر دلفینی در تاریخ 9 شهریور 1401 اکران میشود. همچنین این کارتون قرار است در کشورهای دیگر نیز پخش شود. در این بخش لینک های دانلود کارتون پسر دلفینی را 4 تا 6 ماه پس از اکران قرار خواهیم داد. مدت زمان کارتون سینمایی پسر دلفینی 90 دقیقه است.
داستان انیمیشن پسر دلفینی
داستان این انیمیشن درباره پسری است که هواپیمای حامل او و خانوادهاش در دریا سقوط میکند. دلفین کوچکی به نام سفید به همراه مادرش نانا به پسرک کمک و از او به خوبی نگهداری میکنند. پسر در آغوش دریا با مهر و محبت بزرگ میشود.
سفید و پسر دلفینی مانند دو برادر هستند و با شادی کنارهم زندگی میکنند. روزی اختاپوس شرور که از قضیه انسان بودن پسر بو میبرد، او را به خشکی تبعید میکند. پسر باید به دنبال خانوادهاش بگردد و راهی خشکی میشود. او مردی به نام ناخدا مروارید را ملاقات میکند. سفید نیز با تمام سختیها پسر دلفینی را ترک نمیکند و با او راهی ماجراجویی میشود.
عوامل کارتون پسر دلفینی
در این قسمت کارگردان و سایر عوامل این انیمیشن را معرفی میکنیم.
محمد خیراندیش کارگردان انیمیشن
- سن: 48 سال
- متولد: تهران
- فعالیتها: کارگردان انیمیشن دم جنبونک ها، طراح و ایده پرداز پیام های بازرگانی
محمد خیراندیش متولد سال 1353، ساکن تهران و دارای مدرک کارشناسی سخت افزار است. آقای خیراندیش از سال 1382 تاکنون در زمینههای: طراحی شخصیت، انیماتوری، نویسندگی و کارگردانی فعالیت میکند. او به گفته خود کمی دیر وارد حوزه انیمیشن شد. او ابتدا از انیماتوری کار خود را شروع کرد و سپس به طراحی شخصیتها رسید. وی هم اکنون هم به شغل تدریس مشغول است و هم در حوزه خلق اثر و کارگردانی فعالیت میکند.
سایر عوامل انیمیشن
- کارگردان هنری: محسن شکرطلب
- تهیهکننده: محمدامین همدانی
- نویسنده: محمد خیراندیش و یانا کوزمینا
- موسیقی: بهزاد عبدی
- جلوههای بصری: رضا مسلمی
صدا پیشگان انیمیشن پسر دلفینی
در ادامه معرفی کارتون سینمایی پسر دلفینی باید به معرفی صداپیشگان این انیمیشن بپردازیم. ظاهرا رسانه اوج ساخت این اثر را برعهده داشت اما پس از آن تمامی حقوق آن توسط محمدامین همدانی خریداری شد. از صداپیشگان این انیمیشن باید به تینا هاشمی، حامد عزیزی و ثریا قاسمی اشاره کنیم.
حامد عزیزی (مدیر دوبلاژ)
- نقش: سفید
حامد عزیزی از صداپیشگان و گویندگان رادیویی ایرانی است که بهخاطر گویندگی شخصیت پو در انیمیشن «پاندای کنگفوکار» معروف شد. وی تاکنون آثار شاخصی از خود ارائه داده است که از بهترین آنها میتوان به همکاری در دوبلههای آثاری چون: هری پاتر، گارفیلد، داستان اسباب بازی و شیرشاه اشاره کرد. حامد عزیزی مدیر دوبلاژ سریال «بازی تاج و تخت» و گوینده نقش تیریون لنیستر بود. همچنین حامد عزیزی در دوبله «سریال خانه پوشالی» نیز حضور داشت. او عضو انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم و خانه سینمای ایران نیز هست. حامد عزیزی در انیمیشن پسر دلفینی نقش سفید را دارد.
تینا هاشمی
- نقش: پسر دلفینی
تینا هاشمی از گویندگان و صداپیشگان ایرانی است که افراد ایرانی او را با گویندگی عروسک محبوب «ململ» به یاد دارند. او ادعا داشت نخستین بار که قرار بود به عنوان صداپیشه ململ انتخاب شود، بدترین صدایش برای مدیران فرستاده شده و از انتخاب شدن آن واقعا تعجب کرده بود.
تینا هاشمی در واحد دوبلاژ سیما فعالیت میکند و حرفه اصلی او دوبله است. او به خوبی میتواند صدای پسرانه بسازد و ته صدای دخترانه نداشته باشد. از آثار شاخص و شناخته شده او باید به انیمیشن «بنیامین» اشاره کنیم که برای ساختن صدای آن شخصیت به سراغ مدارس پسرانه رفته و با الهام گرفتن از پسرهای 10 ساله صداسازی انجام داده بود.
ثریا قاسمی
- نقش: بی بی زار
مولود ملاقاسم معروف به ثریا قاسمی بازیگر ایرانی و پیشکسوتی است که در سینمای پیش از انقلاب فعالیت میکرد و پس از انقلاب نیز جز بهترین بازیگران زن ایرانی است. صدای عمیق و منحصر به فرد ثریا قاسمی او را به سمت گویندگی و صداپیشگی برد. این بازیگر در مصاحبهای تلویزیونی گفت که کارهای رادیویی زیاد انجام داده و دوست داشت تا همانطور که گویندگی زری «سووشون» را در گذشته کار کرده بود، روزی میتوانست در نقش او هم بازی کند. ثریا قاسمی در انیمیشن پسر دلفینی نقش بی بی زار را دارد.
بررسی انیمیشن پسر دلفینی
هنوز کارتون پسر دلفینی در ایران اکران نشده است پس بررسی کامل آن را به بعد از اکران انیمیشن موکول میکنیم و از جهات دیگر به بررسی پسر دلفینی میپردازیم.
امتیاز انیمیشن
این انیمیشن پس از اکران در روسیه نمره 6.4 را از سایت IMDb دریافت کرد. مجموعا 184 کاربر به این پویانمایی رای دادند که دقیق نبودن این امتیاز را نشان میدهد.
زیبایی بصری
به طور کلی کارتون پسر دلفینی از لحاظ بصری چشم نواز است و آنطور که میتوان دید در سطح بالایی قرار دارد به طوری که گویی یک سر و گردن از سایر انیمیشنهای ایرانی بالاتر است.
فروش عالی
استقبال خوب مردم روسیه نکته حائز اهمیت دیگر درباره کارتون پسر دلفینی محسوب میشود. ظاهرا مردم روسیه از این انیمیشن به خوبی دیدن کردند و پسر دلفینی توانست حدود 1.6 میلیون دلار در این کشور به فروش برسد.
علیرضا طلیسچی و خوانندگی برای انیمیشن پسر دلفینی
یکی از خبرهای جالبی که از کارتون پسر دلفینی پخش شد، خوانندگی دو قطعه موسیقی از این انیمیشن با صدای علیرضا طلیسچی است. دمو یکی از این قطعهها که برای مقام مادر خوانده شده به تازگی منتشر شده و قطعه بعدی احتمالا پس از اکران انیمیشن پخش خواهد شد.
کلام آخر
به پایان این مقاله از پلازا درباره انیمیشن پسر دلفینی رسیدیم. این اثر اکنون دو سال پس از ساخت به مرحله اکران رسیده است و اکران آن در کشور روسیه نیز با اقبال مواجه شد. ظاهرا سطح کیفی پسر دلفینی بالاتر از سایر پویانماییهای ایرانی باشد. نظر شما درباره موضوع انیمیشن پسر دلفینی چیست؟ آیا شما نیز مشتاق دیدن این پویانمایی هستید؟ به نظر شما صنعت ساخت پویانمایی ایران در آینده پیشرفت خواهد کرد؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. از این که تا این جای مقاله با ما همراه بودید متشکریم.