کاراکترهای زن در آثار سینما و تلویزیون همواره با محدودیتهای بسیاری مواجه هستند. بنابراین همیشه بازیگران زن برای خلق کاراکترهای جذاب باید تلاش بیشتری کنند. اینجا با بهترین کاراکترهای زن ایرانی بیشتر آشنا شوید.
سینما و تلویزیون ایران همواره دست بازیگران مرد را نسبت به بازیگران زن بازتر میگذارد و همین امر سبب میشود بازیگران زن با محدودیتهای زیادی برای ایفای نقشهای ماندگار روبهرو شوند. اما از آنجایی که هنرمند واقعی آن است که در محدودیتها شکوفا شود، بازیگران زن ایرانی همیشه از تمام توانمندی خود استفاده میکنند تا این بیعدالتی را برطرف سازند و کاراکترهایی بسیار جذاب و درخشان ارائه کنند. در این پرونده تصمیم گرفتیم به برترین کاراکترهای زن در سینما و تلویزیون ایران در دههای که گذشت بپردازیم. پس با پلازا همراه باشید تا با جذاب ترین کاراکترهای زن بیشتر آشنا شوید.
فهرست مطالب
جذاب ترین کاراکترهای زن در فیلم های ایرانی
در طول دهههای اخیر آثار سینمایی زیادی ساخته شدند که محوریت قصه و یا نقش های تاثیرگذار آنها کاراکترهای زن بودهاند. در این پرونده شخصیت های جذاب زن ایرانی در فیلمهای سینمای دهه اخیر را با هم مرور میکنیم.
1. مادر | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: زنده یاد رقیه چهره آزاد
- فیلم: مادر
- محصول: 1368
از بهترین کاراکترهای زن فیلم های ایرانی پس از انقلاب قطعا باید به زنده یاد رقیه فخرالملوک توکلی معروف به رقیه چهره آزاد در نقش مادر اشاره کنیم. این فیلم که یکی از برترین آثار سینمایی کشور ایران است که بارها مورد ستایش قرار گرفت. زنده یاد رقیه چهره آزاد در زمان ایفای این نقش 82 سال داشت. این بازیگر برای ایفای نقش مادر سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد. این فیلم باری دیگر جایگاه والای مادر را به همگان نشان میدهد که چگونه در روزهای آخر عمر خود نیز به کانون خانواده گرما میبخشد.
2. آفاق
- بازیگر: فریماه فرجامی
- فیلم: نرگس
- محصول: 1370
یکی از جذاب ترین شخصیت های زن فیلم های ایرانی، باید به آفاق فریماه فرجامی اشاره کنیم. آفاق زنی که در دنیای دزدها زندگی کرده و سختی های زیاد او را تبدیل به شخصیتی خاکستری میکند باید به طرز عجیبی گذران زندگی کند. از فریماه فرجامی برای بازی در نقش آفاق در دهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر بخش سینمای ایران تقدیر شد.
3. سیما ریاحی | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: هدیه تهرانی
- فیلم: شوکران
- محصول: 1379
از برترین کاراکترهای زن فیلم های ایرانی باید به سما ریاحی در فیلم شوکران اشاره کنیم. شوکران جز فیلمهایی بود که ماهیتی کاملا آموزنده و دردناک دارند. موضوع فیلم هوس های زودگذری هستند که کانون خانواده ها و زندگی افراد را نابود میکنند. هدیه تهرانی به زیبایی نقش سیما ریاحی پرستاری که در دام هوسی زودگذر میافتد را به تصویر میکشد. او تمام احساسات از جمله خشم، غم، طمع و دلشکستگی را با ایفای نقش خود به تصویر میکشد.
4. گلرخ کمالی
- بازیگر: مژده شمسایی
- فیلم: سگ کشی
- محصول: 1379
سگ کشی فیلمی بود که بهرام بیضایی آن را ساخت و توانست در سال 1380، زمانی که از سینماها پخش میشد، پرفروش ترین فیلم سال شود. اما نکته جالب این فیلم، نقش آفرینی مژده شمسایی یکی از بهترین بازیگران زن سینمای ایران در نقش گلرخ کمالی است. گلرخ زنی است که با نهایت فداکاری تمام تلاش خود را برای آزادی همسر خود میکند و در انتها میفهمد که فریب خورده است! اما دست روزگار انتقام او را میگیرد و اجازه نمیدهد حق او پایمال شود. مژده شمسایی برای ایفای این نقش دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن را گرفت.
5. طوبی | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: گلاب آدینه
- فیلم: زیر پوست شهر
- محصول: 1379
طوبی با بازی گلاب آدینه نیز از نقش های ماندگار زنان در سینمای ایران به شما میآید. این کاراکتر زن شخصیتی تیره بخت است که باید تمام سختی ها را تحمل کند تا خانواده اش حفظ شوند. گلاب آدینه به بهترین شکل ممکن از پس این نقش برآمده است. او برای بازی در این نقش توانست تندیس نقش اول زن در جشن خانه سینما را دریافت کند.
6. ترانه
- بازیگر: ترانه علیدوستی
- فیلم: من ترانه 15 سال دارم
- محصول: 1380
از نقش های ماندگار زنان در سینمای ایران باید به نقش ترانه اشاره کنیم. در سال 1380 ترانه علیدوستی نخستین نقش سینمایی خود را ایفا کرد. او در این اثر نقش ترانه، دختری دبیرستانی را داشت که گرفتار مشکلات زیادی میشود. خانم علیدوستی برای بازی این نقش برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن از جشنوارهٔ فیلم فجر همان سال شد و توانست این نقش را ماندگار کند.
7. ننه گیلانه | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: فاطمه معتمد آریا
- فیلم: گیلانه
- محصول: 1383
ننه گیلانه فاطمه معتمد آریا از دیگر نقش های لیست بهترین نقش آفرینی زنان ایرانی است. فاطمه معتمد آریا از آن دسته بازیگرانی محسوب میشود که به طبیعی ترین شکل ممکن نقش های خود را ایفا میکند. ننه گیلانه در کوران جنگ و بمباران تهران با پسر و دختر خود گذران زندگی میکند.
8. سپیده
- بازیگر: گلشیفته فراهانی
- فیلم: میم مثل مادر
- محصول: 1385
گلشیفته فراهانی پیش از جریان مهاجرت خود در فیلم میم مثل مادر یکی از ماندگار ترین نقش های خود را به جا گذاشت. او نقش سپیده، زنی شیمیایی شده در جبهه که پس از سالها انتظار فرزند خود را میکشد، بازی میکند. فرزند سپیده دچار نقص ژنتیکی شده و همسر او که اصرار به سقط کودک دارد و با جواب منفی سپیده مواجه میشود، او را ترک میکند. مادرانه های خانم فراهانی و بازی علی شادمان در کنار او باعث شد که این فیلم از کمیته بنیاد سینمایی فارابی نماینده ایران در جوایز اسکار شود.
9. مریم | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: نگار جواهریان
- فیلم: حوض نقاشی
- محصول : 1391
نگار جواهریان بطور کلی بازیگر گزیدهکاری است و با وجود سالها فعالیت در عرصه سینما و تلویزیون، اغلب آثارش کاملا درخشان و قابل دفاع بودهاند. او در فیلم حوض نقاشی، توانمندی خود در ایفای نقش یک زن معلول با مشکلات ذهنی را در کنار شهاب حسینی به بهترین نحو ارائه کرد. بعید است با تماشای دونفرههای او و شهاب حسینی در این فیلم اشک در چشمانتان حلقه نزده باشد. بیشک جواهریان استاد بازی در نقش افراد ناتوان جسمی و ذهنی است؛ او این موضوع را پیشتر در «طلا و مس» و «اینجا بدون من» هم ثابت کرده بود.
10. اُلفت
- بازیگر: مریلا زارعی
- فیلم: شیار 143
- محصول: 1392
مریلا زارعی در شیار 143 و در نقش الفت، آینه شفافی از تمام مادرانی است که سالها برای دیدن چهره فرزند رزمندهشان به انتظار نشستند، اما این اتفاق میسر نشد و یا حتی این حسرت برایشان ابدی شد. الفت با رادیویی بسته شده به کمرش با هر اعلام خبری از آزاد شدن اسرا، به شوق دیدن تنها عشقش لحظهشماری میکند و سرانجام انتظارش به سر میآید. نرگس آبیار وظیفه کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته است و زارعی با هنرنماییاش قطعا فیلم او را به سطح بالاتری ارتقا داده است. بازی زارعی در این اثر یک کلاس درس کامل برای هنرجویان و دانشجویان بازیگری محسوب میشود.
11. رویا | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: مهناز افشار
- فیلم: نهنگ عنبر
- محصول: 1393
بدون تردید سامان مقدم متفاوتترین تصویر از مهناز افشار را در فیلم «نهنگ عنبر» خلق کرده است. افشار در این فیلم در نقش دختری پولدار بازی میکند که چندین بار عشق ارژنگ صنوبر را نادیده میگیرد و او را رها میکند و به خارج از کشور میرود. رویا دختری است که در اوایل انقلاب رویای مهاجرت به فرنگ و انتخاب شدن به عنوان دختر شایسته سال در جهان را دارد و با وجود تفکراتی سنتی سعی دارد خود را کاملا روشنفکر و مدرن نشان دهد. کافی است فقط نحوه راه رفتن او وقتی با ارژنگ قرار دارد را به یاد آورید تا بدانید مهناز افشار با آن گریم ویژه چه تلاشی برای خلق یک کاراکتر بامزه و شیرین انجام داده است.
12. باران
- بازیگر: باران کوثری
- فیلم: لانتوری
- محصول: 1394
لانتوری در حوزه فیلم های اجتماعی به دلیل پرداخت مستقیم به سوژه اسیدپاشی به شدت فیلم مهمی است. اما حضور بازیگران کاربلد هم در این فیلم به تاثیرگذاری آن کمک بسیاری کرده است و یکی از این بازیگران، باران کوثری است. کوثری در طول فعالیت خود نقشهای متفاوت زیادی ایفا کرده و در دهه نود هم این کار را با بازی در «کوچه بینام» و «عرق سرد» ادامه داده است. اما قطعا متفاوتترین بازی او در نقش دختری خلافکار و بیرحم در میان گروهی از پسران که کارشان قتل و غارت و سرقت است، یکی از جذاب ترین کاراکترهای زن در سینمای ایران است. سکانسهای بین او و نوید محمدزاده را میتوان جزو بهترین لحظات این فیلم دانست.
13. سمیه | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: پریناز ایزدیار
- فیلم: ابد و یک روز
- محصول: 1394
پریناز ایزدیار با اینکه کارش را به عنوان نقشهای فرعی در تلویزیون آغاز کرد، اما خیلی زود با انتخابهای خوب و دوری از حاشیه، خودش را به قلههای بازیگری سینما رساند. شاهنقش کارنامهاش در سینما قطعا نقش سمیه در فیلم سعید روستایی است. روستایی در این فیلم با تمام بازیگران کاری کرد کارستان و طبیعتا بهترین نقش زن فیلمش هم برای درخشیدن و قرار گرفتن در فهرست بهترین کاراکترهای زن سینما فقط اندکی استعداد نیاز داشت!
سمیه خواهر و فرزندی فداکار برای تمام اعضای خانواده است. او به سبب فشارهای مادر و خواهر و برادر بزرگترش نزدیک است تن به ازدواج با مردی از کشور افغانستان بدهد که علاقهای به او ندارد، اما برادر کوچکتر و عشق میانشان، او را از این کار منصرف میکند. نکته جالب این است که شخصیت سمیه به سبب مونولوگ ماندگار نوید محمدزاده در این فیلم سمبل شوخیهای چند سال اخیر سینما هم بوده است که نشان از تاثیرگذاری این نقش در ذهن و قلب مخاطبان دارد.
14. آباجان
- بازیگر: فاطمه معتمد آریا
- فیلم: آباجان
- محصول: 1395
توانمندی فاطمه معتمدآریا در ایفای نقشهای متفاوت در سینما بر کسی پوشیده نیست. او قطعا یکی از بهترین بازیگران زن این سرزمین است. اما در «آباجان» باز هم ما را غافلگیر میکند و با نقش یک مادر زنجانی که در دهه شصت منتظر پیدا کردن فرزند مفقودالاثر خود است، گوشههای دیگری از هنر خود را به نمایش میگذارد. نکته جالب درباره این شخصیت این است که هاتف علیمردانی در چندین مصاحبه اعلام کرده است که آباجان را فقط و فقط برای فاطمه معتمدآریا نوشته بوده و اگر او این نقش را قبول نمیکرد، اصلا این فیلم را نمیساخت.
15. مهسا | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: سارا بهرامی
- فیلم: دارکوب
- محصول: 1396
سارا بهرامی خیلی زود با نقش مورد علاقه خیلی از بازیگران سینما و تلویزیون روبهرو شد! نقش زنی معتاد با گریم سنگین، فضا را برای درخشش در اختیار بهرامی قرار داد و او هم این فرصت را غنیمت شمرد و یکی از بهترین معتادهای سینمای ایران را خلق کرد. سارا بهرامی برای بازی در این نقش سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن سینما را هم از آن خود کرد تا هیچ حرف و حدیثی درباره ایفای یکی از جذابترین کاراکترهای زن سینما در دهه های اخیر باقی نگذارد.
16. صنم
- بازیگر: شبنم مقدمی
- فیلم: خجالت نکش
- محصول: 1396
شبنم مقدمی یکی از بازیگرانی است که تاکنون توانسه با نقش آفرینی های متعدد خود در دل مخاطب جا باز کند. صنم خجالت نکش در کنار قنبر (احمد مهرانفر) به حدی فضای شاد و مفرحی برای مخاطب به تصویر میکشد که نمیتوان آن را فراموش کرد.
17. فائزه | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: الناز شاکردوست
- فیلم: شبی که ماه کامل شد
- محصول: 1397
اگر الناز شاکردوست تصمیم نمیگرفت که مسیر بازیگریاش را از بازی در فیلمهای درجه چندم مبتذل به سمت بازیگری در «خفهگی» و «سراسر شب» تغییر دهد، شاید هیچ وقت نرگس آبیار او را برای بازی در یکی از مهمترین کاراکترهای زن سینما در سالهای اخیر انتخاب نمیکرد و بدین ترتیب خبری از فائزه در این فهرست نبود. معشوقه برادر عبدالمالک ریگی که به وحشیانهترین شکل به قتل رسید، نقشی بود که الناز شاکردوست با هدایت آبیار با جزئیات آن را بازی کرد. فائزه و نگرانیهای مخاطب برای او گاه نفس را در سینه تماشاگر حبس میکرد. شاکردوست برای این نقش سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را با اکثریت آرا و اقتدار از آن خود کرد.
18. لیلا
- بازیگر: بهنوش طباطبایی
- فیلم: ماجرای نیمروز؛ رد خون
- محصول: 1397
بهنوش طباطبایی در دهه نود در دو فیلم مرتبط با منافقین و مجاهدین خلق ایفای نقش کرده است. اما نقشش در «ماجرای نیمروز؛ رد خون» به سبب پیچیدگیهای شخصیتی و استیصال او بین حق و باطل بسیار تماشایی از آب درآمده است و بخش زیادی از بار دراماتیک قصه را به دوش میکشد. اگر لحظات بازی طباطبایی را در دوراهیهایی که بین عشق مادرانه و ایدئولوژیهای شخصیت لیلا قرار میگیرد به یاد بیاورید، مطمئن میشوید که بهنوش طباطبایی در ایفای این نقش درخشان ظاهر شده است.
جذاب ترین کاراکترهای زن در سریال های ایرانی
در میان سریالهای تلویزیونی و سریالهایی که در دهه اخیر در شبکه نمایش خانگی تولید و پخش شده است، تعداد زیادی از مجموعهها دارای کاراکترهای تماشایی و جذاب زن بودهاند. در این قسمت سعی کردیم برترین کاراکترهای زن در سریالهای ایرانی را برایتان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
1. ناتاشا | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: رویا نونهالی
- سریال: خواب و بیدار
- محصول: 1381
ناتاشا کوماندو یکی از به یاد ماندنی تریم نقش ها در میان بازیگران ایرانی محسوب میشود. این کاراکتر زن در سریال خواب و بیدار از مهدی فخیم زاده، یک خلافکار حرفه ای است که پلیس را به چالش کشیده و به دنبال خود میکشد. رویا نونهالی با چهره جدی خود این نقش را به طور ماندگاری ایفا کرده است.
2. ناهید
- بازیگر: مریم امیرجلالی
- سریال: خانه به دوش
- محصول: 1383
ناهید و آقا ماشالله از زوج های طنز محبوب صدا و سیما هستند. نقش آفرینی خانم امیرجلالی در نقش ناهید توانست در بین تمامی نقش های زن سریال ها ماندگار شود به طوری که هنوز هم خانه به دوش پربازدید است و با رفتار و حرکات بامزه خانم امیرجلالی در فضای مجازی شوخی میشود.
3. خانم شیرزاد | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: شقایق دهقان
- سریال: ساختمان پزشکان
- محصول: 1390
شاید بتوان جذابترین و فانتزیترین کاراکتر طنز تاریخ صدا و سیمای ایران را مربوط به نقش خانم شیرزاد در سریال ساختمان پزشکان دانست. این نقش از آنهایی بود که به شدت و به سرعت از خود بازیگر (شقایق دهقان) جلوتر افتاد و محبوبیت فوقالعادهای پیدا کرد. بطوریکه تکیه کلامهای این منشی عجیب و غریب در زبان زن و مرد در خیابان شنیده میشد و حتی دهقان برای اجرای استندآپ کمدی در برنامه «خندوانه» با این نقش وارد رقابت شد و توانست با محبوبیت خارقالعاده خانم شیرزاد، به مرحله بعد راه پیدا کند.
4. هما سعادت
- بازیگر: ریما رامین فر
- سریال: سری مجموعه پایتخت
- محصول: 1390 تا 1400
امکان ندارد صحبت از کاراکترهای ماندگار تلویزیونی به میان بیاید و اسمی از شخصیتهای مجموعه موفق «پایتخت» برده نشود. کاراکتر هما سعادت به عنوان یک زن مدیر، مدبر و نسبتا منطقی در میان شخصیتهایی چون نقی، ارسطو و باباپنجعلی شاید جذابیت دیگر کاراکترهای زن این فهرست را ندارد، اما مخاطبان با شخصیت مهربان و عاقل او در این سریال بسیار همراه بودهاند. بازی روان ریما رامینفر در این نقش سبب شده که مخاطب او و نقی را به عنوان زن و شوهری کاملا ایرانی باور کند و این به نبوغ این بازیگر با تجربه برمیگردد.
5. فهیمه | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- سریال: سری مجموعه پایتخت
- محصول: 1390 تا 1400
فهیمه معمولی خواهر نقی معمولی دیگر کاراکتر کلیدی زن است. او در مجموعه «پایتخت» با آن لهجه شمالی روان و اکتهای بینظیر، یک کاراکتر زن بهیادماندنی خلق کرده است. فهیمه شخصیتی بامزه و متعادل در میان کاراکترهایی چون نقی، هما، بهبود و بهتاش دارد و ایفای نقش او به گونهای است که به راحتی از مخاطب خنده میگیرد. نسرین نصرتی با اینکه از سری سوم به عضو ثابت پایتختیها تبدیل شد، اما آنقدر به ریزهکاریهای شخصیتی نقش وارد بود و با جزئیات بازی میکرد که خیلی زود با سایر بازیگران و اتمسفر «پایتخت» هماهنگ شد.
6. باران
- بازیگر: آزاده زارعی
- سریال: آوای باران
- محصول: 1392
دختری که به واسطه نبود پدر و مادر به دست مافیای کودکان کار افتاده و حالا پس از بزرگ شدن، با خلق و خوی لاتی سعی دارد کودکان دیگر را در مسیری که خودش قدم گذاشته آموزش بدهد! این شخصیت در داخل داستانی دراماتیک، برای هر بازیگری آرزو است تا خودش را در تلویزیون و در بهترین ساعات کنداکتور به مخاطب ثابت کند و در قلب او به عنوان بازیگری خارقالعاده جا بگیرد. آزاده زارعی با اینکه بازیگری تازهکار بود، اما با استعدادی که داشت توانست این کار را انجام دهد و نقش باران را به بهترین نحو ایفا کند. بطوریکه در قسمتهای پایانی کل ایران نگران سرنوشت باران بودند و برای رویارویی او با پدرش بعد از سالها، لحظهشماری میکردند!
7. ستایش | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: نرگس محمدی
- سریال: سری مجموعه ستایش
- محصول: 1389 تا 1398
نرگس محمدی یکی دیگر از بازیگران سینما و تلویزیون است که با نقشی ویژه در تلویزیون به شهرت رسید و تعداد زیادی از مخاطبان سریالهای غمانگیز درام را با خود همراه کرد. ستایش دختری بود که به معنای واقعی کلمه غم و درد و مصیبت روی سرش آوار شده بود، اما این اتفاقات به قدری خوب در دل قصهای جذاب جاگذاری شده بود که باعث میشد مخاطبان هر روز نگران این باشند که نکند پدرزن، عروسش را پیدا کند. البته پس از چند سال سعید سهیلی و تیم سازندگان سراغ ساخت سری دوم و سوم این سریال هم رفتند، اما هرگز موفقیت و جذابیت «ستایش 1» تکرار نشد.
8. شهرزاد
- بازیگر: ترانه علیدوستی
- سریال: شهرزاد
- محصول: 1394 تا 1397
با راهاندازی سریالهای شبکه نمایش خانگی و به مشکل خوردن هر کدام از تجربههای نخست این شبکه، هیچکس فکرش را هم نمیکرد که شبکه نمایش خانگی بار دیگر اوج بگیرد. اما پس از آنکه داود میرباقری با «شاهگوش» استارت این کار را زد، حسن فتحی با شاهکاری به نام «شهرزاد» سریالسازی در شبکه خانگی را دگرگون کرد. نزدیک به سه سال هر هفته مردم منتظر دیدن داستان زندگی شهرزاد بودند.
ترانه علیدوستی با انتخاب این نقش و درخشش در آن، نام خود را به عنوان شهرزاد سینمای ایران جاودانه کرد. این نقش آنقدر روی فعالیت ترانه علیدوستی سایه انداخت که این بازیگر پس از «شهرزاد» دیگر نتوانست به روال قبل فعالیت کند و بسیار گزیدهکار شد تا به محبوبیت شهرزاد لطمهای وارد نشود. عاشقانههای شهرزاد و فرهاد دماوندی با حضور مرغ آمین و حضور یک ضدقهرمان جذاب به نام قباد دیوانسالار در میان آنها، از بهترینهای هنر ایران در دهه نود است.
9. شیرین | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: پریناز ایزدیار
- سریال: شهرزاد
- محصول: 1394 تا 1397
در کنار شهرزاد، حضور دختری متکبر به نام «شیرین دیوانسالار» به عنوان دختر بزرگ آقا، باعث میشد که بین قطب مثبت و منفی سریال، تعادل ایجاد شود. شیرین در بخش زیادی از سری اول این مجموعه همیشه در موضع قدرت قرار داشت و موجب آزار شهرزاد میشد. اما با مرگ بزرگ آقا و مشکلات روحی روانی که برایش ایجاد شد در ادامه به جایی رسید که دست در دست شهرزاد، منتظر انتقام از عوامل مرگ پدرش بود. شیرین با بازی بسیار خوب پریناز ایزدیار شخصیتی پیچیده داشت که تغییر و تحولاتش به خوبی توسط او به تصویر کشیده شد و سبب شد که یک نقش درخشان دیگر در کارنامه این بازیگر ثبت شود.
10. ونوشه عظیمی
- بازیگر: پانتهآ پناهی
- سریال: کرگدن
- محصول: 1398
سریال کرگدن جزو یکی از سریالهای قابل قبول و متفاوت شبکه نمایش خانگی در چند سال اخیر بود که همین چند وقت قبل به پایان رسید. یکی از نکات برجسته این سریال، ضدقهرمانی به نام ونوشه عظیمی بود که عامل تمام بدبختیهای شخصیتهای دیگر و به نوعی گرداننده مافیای دارو در ایران بود. ونوشه عظیمی با استایل، لحن و نگاهی متفاوت، بازی درجه یکی از پانتهآ پناهیها بود؛ بازیگری که در سالهای گذشته بازیهای درخشانی از او در فیلمها و سریالها دیدهایم، ولی متاسفانه هنوز به حقش نرسیده است. لحظاتی که ونوشه بین عشق به نوید و اصول کاری خود قرار میگرفت، جزو بهترین لحظات بازی پانتهآپناهیها در این سریال است. برای آشنایی بیشتر با سریال کرگدن میتوانید این مقاله را نیز مطالعه کنید.
11. آناهیتا | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: لیلا حاتمی
- سریال: نهنگ آبی
- محصول: 1398
شخصیت جذاب دیگر در میان کاراکترهای زن بهیادماندنی، شخصیت آناهیتا در سریال «نهنگ آبی» است که البته سرانجام خوبی نداشت و با مشکلاتی که بین لیلا حاتمی و سایر عوامل به وجود آمد باعث شد این بازیگر از قسمت دوازده به بعد همکاریاش را با این سریال قطع کند. اما در همین دوازده قسمت حاتمی آنقدر خوب مرموز بودن یک زن در میان تعدادی کاراکتر خاکستری را به تصویر کشید که با رفتن او عملا سریال زمین خورد و با اینکه نویسنده، کارگردان و سایر بازیگران تلاش کردند اثری تماشایی خلق کنند، اما هیچ وقت نیمه دوم «نهنگ آبی» به خوبی نیمه اول آن نشد. لیلا حاتمی با نقش آناهیتا نوع جدیدی از کاراکترهای زن را در سینما و تلویزیون ایران خلق کرد.
12. زیبا
- بازیگر: هدیه تهرانی
- سریال: همگناه
- محصول: 1398
هدیه تهرانی از جمله بازیگران کاریزماتیک کشورمان با کاراکتر زن، زیبا یکی از بهترین نقش آفرینی های خود در زمینه سریال توانست باری دیگر استعداد خود را اثبات کند. زیبا زنی آسیب دیده و سختی کشیده است که نه تنها این اتفاقات مانع او نشده، بلکه او را بیشتر به سمت کارهایی سوق داده اند که خلاف جریان عادی جامعه و سنت شکنانه هستند.
13. خاتون | معرفی بهترین کاراکترهای زن ایرانی
- بازیگر: نگار جواهریان
- سریال: خاتون
- محصول: 1400-1401
خاتون از جدیدترین شخصیت های محبوب در سریالها است که بسیار مورد توجه قرار گرفت. در سریال خاتون، او از آن دسته شخصیت هایی بود که مخاطبان یا به عنوان زنی قدرتمند به شدت او را دوست دارند و یا او را به عنوان زنی بی وفا سرزنش میکنند. نگار جواهریان در این نقش بازی تاثیرگذاری را از خود به نمایش گذاشت و توانایی های خود را باری دیگر ثابت کرد.
کلام آخر
در این مقاله به تعدادی از از جذابترین کاراکترهای زن ایرانی در فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی پرداختیم. قطعا تعداد شخصیتهای دیدنی که مخاطب لحظه به لحظه با آنها همراه بوده، هم در سینما و هم در سریالها بسیار بیشتر از این بوده است و ما به گلچینی از آنها اکتفا کرده ایم. شما نیز در این باره نظرات خود را برای ما زیر همین مطلب بنویسید تا بدانیم کدام شخصیتها از قلم افتادهاند یا اینکه شما با کدامیک از این کاراکترهای زن همذاتپنداری و همراهی بیشتری داشتهاید.