گوشی پوکو X4 پرو یک گوشی میانرده با امکانات و کیفیت ساخت در حد گوشیهای ردهبالا است. ایکس فور پرو با نمایشگر سوپر امولد، دوربینهای بهتر و همچنین شارژ سریعتر از نسل قبلی روانه بازار شده است. در ادامه با بررسی Poco X4 Pro همراه پلازا باشید.
شیائومی در جریان کنگره جهانی موبایل 2022 رویداد معرفی پوکو ایکس ۴ پرو را برگزار و و از آن بهعنوان یک استاندارد جدید برای گوشیهای میانرده یاد کرد. گوشی که با توجه به مشخصاتی که در این بازه قیمتی ارائه میکند، بدون تردید جزو گزینههای شاخص بازار است ولی با توجه به رقابت سنگینی که در میان گوشیهای میانرده بازار وجود دارد، آیا این گوشی میتواند موفق شود؟ در ادامه با تماشای ویدیوی بررسی گوشی پوکو ایکس فور پرو همراه ما باشید.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی Poco X4 Pro
ویژگیها | مشخصات گوشی پوکو ایکس فور پرو |
---|---|
نمایشگر | نمایشگر 6.67 اینچی سوپر امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p |
پردازنده | اسنپدراگون 695 |
سیستم عامل | اندروید 11 با رابط کاربری MIUI 13 |
حافظه/رم | 8/6 گیگابایت رم | حافظه 256/128/64 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه |
دوربینها | 2 + 8 + 108 |
دوربین سلفی | 16 |
باتری | 5000 میلیآمپر با شارژ 67 وات |
قیمت | از 13 میلیون تومان |
بررسی گوشی پوکو X4 پرو
بازار گوشیهای میان رده هر روز رقابتیتر از گذشته میشود. بنابراین شرکتهای مختلف تلاش میکنند با افزایش ویژگیهای گوشیهای هوشمند و کاهش قیمت، در بازار بمانند. ظاهراً گوشی پوکو ایکس 4 پرو نیز با همین استراتژی طراحی و تولید شده است. باید دید آیا پوکو میتواند در بین برندهای خوشنام و پرطرفدار بازار موبایل بدرخشد. بیایید ببینیم محصول جدید پوکو چه مزایا و معایبی دارد.
پوکو ایکس ۴ پرو | Poco X4 Pro | |
---|---|
نقاط قوت | قیمت اقتصادی، طراحی زیبا، نمایشگر امولد 120 هرتزی در حد پرچمدار، دوربین 108 مگاپیکسلی |
نقاط ضعف | بدنه پلاستیکی، برخی اوقات دچار لگ میشود |
در ادامه به بررسی و معرفی Poco X4 Pro خواهیم پرداخت.
طراحی موبایل پوکو ایکس 4 پرو
با وجود قیمت اقتصادی که گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ پرو دارد، در نگاه اول اصلا حس یک گوشی ارزان را نمیدهد. بهخصوص با توجه به طراحی زیبا و حاشیههای ظریف دور نمایشگر که شباهت زیادی به برخی پرچمداران اندرویدی دارند. این مدل در حقیقت کاملا از نظر طراحی با نسل قبلی یعنی پوکو X3 پرو متفاوت است. بیشتر زیبایی گوشی به بخش پشتی آن که نور را با طرح زیبایی بازتاب میدهد مربوط است. بهطوری که گمان میکنید 2 چراغ قوه در دو بخش کناری گوشی در حال تاباندن نور هستند.
طراحی ماژول دوربین یکی دیگر از تغییرات بزرگ نسبت به سال قبل است. دیگر خبری از چینش دایرهای دوربینها نیست و حالا چینش دوربینها شباهت زیادی به شیائومی می 11 پرو پیدا کرده است. از نظر ظاهری این قسمت زیبا است ولی شاید بیش از حد بزرگ باشد آن هم در حالی که برخلاف می 11 پرو، این گوشی فاقد لنزهایی مثل تلهفوتو با زوم 5 برابر است تا بتواند این فضای خالی را پر کنند؛ به همین خاطر خیلی از قسمتهای این ماژول دوربین خالی هستند.
طراحی از نسل قبل بهتر است اما کیفیت ساخت و جنس بدنه تفاوتی نکرده و همچنان یک بدنه پلاستیکی با قاب آلومینیومی انتظار شما را میکشد. همچنین گواهی IP53 نیز همچنان در گوشی وجود دارد.
نمایشگر گوشی Poco X4 Pro
یکی از بزرگترین نقاط قوت گوشی شیائومی ایکس ۴ پرو، نمایشگر آن است که میتوان گفت در حد پرچمداران است. این نمایشگر از پنل 6.67 اینچی امولد با رفرشریت 120 هرتز و نرخ نمونهبرداری لمسی 360 هرتز بهره میبرد و رزولوشن آن نیز 1080p است. درست مانند تمام پنلهای امولد بازار، این پنل نیز بسیار روشن است و محتوا را با وضوح بالایی نشان میدهد.
در کنار آن شما به رفرشریت 120 هرتز نیز دسترسی دارید و میتوانید از روانی گوشی لذت دوچندانی ببرید. این پنل از +HDR10 پشتیبانی میکند و هنگام تماشای فیلمها میتواند تجربه بسیار خوبی در اختیار شما قرار دهد. این پنل همچنین امکان استفاده از قابلیت نمایشگر همیشه روشن را هم در این گوشی فراهم کرده است. این قابلیت تصاویر، ساعت و یا نوتیفیکیشنها را به شما نشان میدهد و تاثیر قابل توجهی هم روی شارژدهی این گوشی ندارد.
بهلطف این پنل امولد، گوشی موبایل پوکو ایکس ۴ پرو چیزی از بهترینهای بازار در این زمینه کم ندارد و شاید تنها حاشیههای کمی زیاد بالا و پایین نمایشگر باشند که در حد و اندازههای پرچمداران نباشند؛ گرچه این موضوع نیز در مقایسه با کیفیتی که نمایشگر در اختیار شما میگذارد واقعا ناچیز است.
عملکرد و سخت افزار گوشی Poco X4 Pro
بهصورت رسمی گوشی پوکو ایکس۴ برای بازی طراحی و معرفی شده است ولی با وجود این که در گیمینگ گوشی عملکرد قابل قبولی دارد، نمیتوانید بهعنوان یک گوشی مخصوص بازی روی آن حساب باز کنید. پردازنده گوشی جدید پوکو X4 پرو، اسنپدراگون 695 است. همچنین حافظه داخلی و رم گوشی Poco X4 Pro در پیکربندی پایه 6/128 و در گرانترین مدل 8/256 گیگابایت است.
گوشی با این مشخصات در استفاده معمولی عملکرد بسیار خوبی دارد. بهسرعت میتوانید اپلیکیشنهای مختلف را باز و در شبکههای اجتماعی اسکرول کنید. همچنین فرایند پردازش تصاویر دوربین نیز با سرعت بالایی صورت میپذیرد. اما گوشی در اپهایی که تمرکز زیادی روی محتوای تصویری دارند، ممکن است برخی اوقات با مشکل مواجه و دچار لگ شود.
در بحث گیمینگ نیز عملکرد پردازنده گرافیکی گوشی Poco X4 Pro قابل قبول است. با پردازنده اسنپدراگون 695 میتوانید عناوینی مثل کالاف دیوتی را با تنظیمات گرافیکی بالا اجرا کنید ولی گوشی همیشه و در همه حال بهشما 60 فریم نخواهد داد و از 120 فریم نیز اصلا خبری نخواهد بود. بنابر این باید انتظارات خودتان را هم در حد معقولی نگه دارید. اگر گیمینگ برایتان بیشترین اهمیت را دارد، پوکو X3 پرو، با پردازنده قدرتمندتر اسنپدراگون 870 گزینه بسیار بهتری برای شما خواهد بود.
دوربین گوشی پوکو X4 پرو
در کنار نمایشگر، یکی دیگر از نقاط قوت پوکو ایکس 4 پرو، دوربین اصلی آن است. پوکو یک لنز 108 مگاپیکسلی را در این گوشی جای داده است و در کنار آن یک لنز فوقعریض 8 مگاپیکسلی و لنز 2 مگاپیکسلی ماکرو را نیز ارائه میکند. سنسور لنز اصلی شاید یکی از بزرگترین سنسورهایی باشد که تا بهحال در گوشیهای موبایل بهکار رفته است.
بهلطف این لنز، موبایل پوکو ایکس 4 پرو میتواند تصاویر را با جزییات تحسینبرانگیزی چه در رزولوشن 108 مگاپیکسل و چه هنگام استفاده از فناوری ترکیب 9 پیکسل در 1 پیکسل شیائومی، ارائه کند. بهخصوص هنگام عکاسی در محیطهایی که نور کافی در آنها وجود دارد، تصاویر هم در فوکوس هستند و هم بهصورت متعادلی اشباع شدند.
در این گوشی خبری از لنز تلهفوتو نیست و شما به زوم 2 برابر دیجیتالی دسترسی دارید که اصلا قابل مقایسه با یک لنز تلهفوتو اختصاصی نیست.
یکی از بزرگترین معایب پوکو X4 پرو، عکاسی در نور کم است. در این شرایط تصاویر بیش از حد تار میشوند و برخی اوقات نیز از فوکوس خارج هستند. دلیل این امر احتمالا عدم پشتیبانی دوربین از حالت فوکوس خودکار است که در گوشیهای گرانتر وجود دارد. همچنین با توجه به عدم پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال، باید گوشی را روی یک سهپایه بگذارید تا بتوانید یک تصویر درست و حسابی از یک سوژه ثابت در شب بگیرید.
لنز فوقعریض نیز از نظر کیفیت قابل مقایسه با لنز اصلی نیست و تصاویر را با جزییات کمتری بهثبت میرساند. خوشبختانه حداقل همه لنزها بهخوبی تنظیم شدند و از نظر اشباع رنگها و دامنه داینامیک، تفاوت ملموسی بین آنها وجود ندارد. لنز 2 مگاپیکسلی ماکرو هم در بیشتر مواقع بلا استفاده است.
گزینه مربوط به فعال کردن حالت عکاسی ماکرو در منوهای برنامه دوربین گوشی پوکو ایکس فور پرو مخفی شده و ظاهرا خود پوکو نیز خیلی از کیفیت تصاویر این لنز رضایت نداشته است. تصاویر ماکرو بیش از حد تار هستد و با توجه به فوکوس ثابتی که دارند، بهسختی میتوانید یک تصویر واضح از سوژه مدنظرتان بگیرید.
شارژدهی و باتری پوکو ایکس ۴ پرو
در بحث شارژدهی، پوکو ایکس 4 پرو حتی با نمایشگر 120 هرتزی خود، حرفهای زیادی برای زدن دارد. این گوشی با باتری 5000 میلیآمپری خود، بهراحتی میتواند یک روز کامل و شاید بیشتر با استفاده معمولی دوام بیاورد. حتی شاید بتوانید به روز دوم هم برسید.
با توجه به این که رفرشریت نمایشگر تطبیقی نیست و ثابت روی 120 هرتز قرار گرفته، عمر باتری گوشی Poco X4 Pro واقعا عالی است. اگر رفرشریت را روی 60 هرتز قرار دهید حتی از این هم بیشتر میتوانید از گوشی شارژ بگیرید.
زمانی که باتری تمام شود و نوبت به شارژ کردن آن برسد، بهلطف شارژ سریع 67 وات، میتوانید آن را ظرف مدت 40 دقیقه از 0 به 100 برسانید. پوکو حتی شارژر را هم درون جعبه گوشی X4 پرو در اختیار شما میگذارد. البته خبری از شارژ بیسیم نیست و در این بازه قیمتی هم نمیتوان انتظار این ویژگیها را داشت.
رابط کاربری ؛ اندروید 12 برای پوکو X4؟
گوشی Poco X4 Pro با اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 13 شیائومی عرضه شده است. رابط کاربری شیائومی یکی از متفاوتترین نسخههای اندروید را دارد و البته طی سالهای اخیر به دلیل همین تفاوتها و باگهای فراوانی که داشته مورد انتقادات زیادی قرار گرفته است.
درست مثل اگر رابطهای کاربری گوشیهای چینی، تنظیمات و گزینهها بیش از حد گیجکننده هستند و گزینهها برخی اوقات بهشکل عجیبی در نقاط مختلف تنظیمات پراکنده شدند. بیشتر از همه کار کردن با برنامه دوربین مشکل است و همانطور که گفتیم، حالت ماکرو گوشی در منو همبرگری بخش تنظیمات تایمر و برش عکس قرار گرفته است.
البته اگر قبلا یک گوشی شیائومی داشته باشید، این رابط کاربری برایتان مشکلساز نخواهد بود ولی در غیر این صورت باید مدتی برای آشنایی با تنظیمات و رابط کاربری شیائومی، زمان بگذارید.
مورد بعدی مربوط به آپدیتهای اندروید است. پوکو هنوز خبری در مورد مدت زمانی که قرار است از این گوشی پشتیبانی کند منتشر نکرده است، در حالی که رقبایی مثل وان پلاس نورد CE 2 قرار است تا 2 نسخه بعدی اندروید و نوکیا X20 تا 3 نسخه بعدی را دریافت کنند.
قیمت گوشی Poco X4 Pro
گوشی Poco X4 Pro در 2 پیکربندی عرضه میشود. مدل پایه با 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه در حال حاضر 13 میلیون تومان قیمت دارد. اما قیمت گوشی پوکو X4 پرو ۲۵۶ گیگ با 8 گیگابایت رم حدود 15 میلیون تومان است.
سوالات متداول
1. آیا گوشی پوکو ایکس فور پرو ضد آب است؟
خیر. این گوشی با گواهی IP53 روانه بازار شده است و تا حدودی در برابر پاشش قطرات آب مقاومت دارد و ضدآب نیست.
2. دوربین گوشی Poco X4 Pro چند مگاپیکسل است؟
دوربین گوشی ایکس فور پرو در لنز اصلی 108 مگاپیکسلی است. یک لنز فوقعریض 8 و لنز ماکرو 2 مگاپیکسلی نیز در این گوشی قابل استفاده هستند.
سخن پایانی
گوشی پوکو X4 پرو از لحاظ طراحی و امکانات به اندازه قابل ملاحظهای نسبت به مدل قبلی ارتقا پیدا کرده است و در برخی زمینهها حتی میتواند با گوشیهای پرچمدار رقابت کند. از نمایشگر 120 هرتزی امولد گرفته تا شارژدهی طولانی مدت با شارژ 67 وات و دوربین 108 مگاپیکسلی. اما با توجه به پردازنده اسنپدراگون 695، گوشی پوکو ایکس۴ برای بازی نمیتواند انتخاب مناسبی باشد، بهخصوص از آنجایی که مدل قبلی این گوشی با پردازنده بهمراتب بهتر، هنوز در بازار بهفروش میرسد. نظر شما در مورد این گوشی چیست؟ اگر تجربه کار با آن را دارید دیدگاههای خود را در مورد مزایای گوشی پوکو ایکس فور پرو در بخش نظرات با ما بهاشتراک بگذارید.