فیلم بی رویا اولین فیلم بلند آرین وزیردفتری است که در چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و حالا به جشنواره فیلم تورنتو راه یافته است. با معرفی کامل فیلم سینمایی بی رویا همراه ما باشید.
فیلم بی رویا درامی ایرانی به نویسندگی و کارگردانی آرین وزیردفتری است. تهیهکنندگان این فیلم نیز سعید سعدی و هومن سیدی هستند. این عنوان محصول سال 1399 است و یکی از فیلمهای جشنواره فیلم فجر 1400 در بخش رقابت اصلی بود. چهلمین جشنواره فیلم فجر از دوازدهم تا بیست و دوم بهمن 1400 برگزار شد و فیلم سینمایی بی رویا نیز در 18 بهمن 1400 در جشنواره فجر اکران شد. امسال نیز فیلم بی رویا در جشنواره فیلم تورنتو 2022 در بخش Industry Selects حضور دارد.
در ویدیوی زیر میتوانید تیزر فیلم ایرانی بی رویا را تماشا کنید و با فضای آن بیشتر آشنا شوید.
دو تن از اصلی ترین بازیگران فیلم بی رویا طناز طباطبایی و صابر ابر هستند و این دو هنرپیشه قبلا در فیلمهای رخ دیوانه (1393)، ویلاییها (1395)، میلیونر میامی (1395) و روسی (1398) با یکدیگر همبازی شده بودند. فیلم سینمایی بی رویا اولین فیلم بلند آرین وزیردفتری است و او پیشتر فیلم کوتاه مثل بچه آدم را کارگردانی کرده بود. در این مقاله از مجله پلازا با معرفی کامل فیلم بی رویا با بازی طناز طباطبایی همراه ما باشید.
فهرست مطالب
دانلود فیلم بی رویا
در مورد تاریخ اکران فیلم بی رویا باید بگوییم که این فیلم در تاریخ 18 بهمن 1400 در جشنواره فجر اکران شد. لینک های دانلود قانونی آن پس از اکران عمومی طی ماه های آینده در این قسمت قرار داده خواهند شد. مدت زمان فیلم بی رویا 110 دقیقه است.
داستان فیلم بی رویا
موضوع فیلم سینمایی بی رویا درباره زوجی جوان به نامهای رویا و بابک است که قصد مهاجرت دارند. بعد از مواجهه رویا با دختری بی نام و نشان، اتفاقات عجیبی در زندگی آنها رخ میدهد. اتفاقاتی که رویا را درباره هویتش دچار تردید کرده و او را به سمتی سوق میدهد که در هویتش دچار دگرگونی شود. با حضور بیشتر این دختر در زندگی زوج این مسئله پیچیده بیشتر باز خواهد شد. در ادامه پوستر فیلم بی رویا که منتشر شده اند را میتوانید ببینید.
بازیگران فیلم بی رویا
همانطور که پیشتر خواندید، بازیگران اصلی فیلم ایرانی بی رویا طناز طباطبایی و صابر ابر هستند. در ادامه میتوانید بیوگرافی کوتاهی از بازیگران این فیلم بخوانید و با آنها بیشتر آشنا شوید.
طناز طباطبایی در نقش رویا
- سن: 39 سال
- محل تولد: تهران، ایران
- نقش های مهم: پروانه در شنای پروانه، شیرین در هیس دخترها فریاد نمیزنند
طناز طباطبایی بازیگر ایرانی متولد 20 اردیبهشت 1362 در تهران است. این هنرپیشه در مقطع کارشناسی در رشته کارگردانی تئاتر در دانشگاه آزاد تهران مرکز تحصیل کرده و در کلاسهای آزاد بازیگری هیوا فیلم دوره بازیگری گذرانده است. وی از سال 1379 وارد این حرفه شد و با فیلم دیشب باباتو دیدم آیدا به کارگردانی رسول صدرعاملی در سال 1383 وارد سینما شد. در سال 1379 نیز با سریال ذبیح به تلویزیون راه یافت. او برای فیلمهای شنای پروانه و فیلم بی رویا صاحب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فیلم فجر شد. فیلم بی رویا طناز طباطبایی اثر مهمی به نظر میرسد که در کارنامه او ثبت شده است.
برخی از دیگر آثار طناز طباطبایی عبارتند از سریالهای جوانی (1380)، در چشم باد (1385)، میوه ممنوعه (1386)، شاهگوش (1392)، یاغی (1400) و فیلمهای صداها (1387)، طهران تهران (1388)، مرهم (1389)، هیس! دخترها فریاد نمیزنند (1391)، آرایش غلیظ (1392)، رخ دیوانه (1393)، خشم و هیاهو (1394)، ویلاییها (1395)، طلا (1397) و شنای پروانه (1398).
صابر ابر در نقش بابک
- سن: 38 سال
- محل تولد: تهران، ایران
- نقش های مهم: علیرضا در درباره الی و محمد در دایره زنگی
صابر ابر بازیگر ایرانی متولد 18 خرداد 1363 در تهران است. این هنرپیشه برای بازی در فیلم درباره الی نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و برای بازی در فیلم دایره زنگی نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم فجر شده بود. وی در سال 1384 با فیلم شاعر زبالهها وارد سینما شد و تنها سریال او مجموعه قورباغه به کارگردانی هومن سیدی و محصول سال 1399 است.
برخی از دیگر فیلمهای صابر ابر عبارتند از هیچ (1388)، اینجا بدون من (1389)، برف روی کاجها (1390)، آسمان زرد کم عمق (1391)، من دیه گو مارادونا هستم (1393)، تابستان داغ (1395)، حکایت دریا (1395)، خوک (1396)، مسخره باز (1398) و زیر نور کم (1399).
شادی کرم رودی
- سن: 31 سال
- محل تولد: تهران، ایران
- نقش های مهم: مارال در ماهی و گربه و فرنگیس شعبانی در شاهرگ
شادی کرم رودی بازیگر ایرانی متولد 6 مهر 1369 در تهران است. وی در سال 1392 با فیلم ماهی و گربه وارد سینما شد و در سال 1399 با سریال شاهرگ به تلویزیون راه یافت. برخی از دیگر آثار او عبارتند از سریالهای بوم و بانو (1399) و سریال طنز ایرانی مردم معمولی (1400) و فیلمهای یک شهروند کاملاً معمولی (1393)، دارکوب (1396)، جمشیدیه (1397) و ابلق (1399).
سایر هنرپیشه های فیلم بی رویا عبارتند از:
- فرانک کلانتر
- رضا داوودنژاد
- مائده طهماسبی
- نهال دشتی
- میلاد یزدانی
- مهری آل آقا
- مجتبی فلاحی
- شهریار فرد
- نوا نعمتی
- تیام کرمانیان
عوامل فیلم سینمایی بی رویا
- کارگردان: آرین وزیر دفتری
- تهیه کنندگان: سعید سعدی و هومن سیدی
- مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده
- چهرهپرداز: عظیم فراین
- طراح صحنه: محسن نصراللهی
- طراح لباس: الهام معین
- تدوین: مهدی سعدی
- صدابردار: رشید دانشمند
- صداگذار: زهره علیاکبری
- موسیقی: بامداد افشار
- جلوههای میدانی: آرش آقابیگ
- جلوههای بصری: محسن خیرآبادی
نقد فیلم بی رویا
فیلم سینمایی بی رویا در جشنواره فیلم فجر سال 1400 منتشر شد. این اثر حاشیههایی نیز داشت که در نشست خبری فیلم ایرانی بی رویا به آن اشاره شد، از جمله کپشن انتهایی که اشاره میکند طناز طباطبایی در فیلم بی رویا بیمار اسکیزوفرنی است. خود این بازیگر و هومن سیدی که تهییه کننده فیلم است ادعا داشتند این کپشن را صرفا جهت اخذ مجوز اضافه کرده اند و امید دارند تا در اکران عمومی کپشن برداشته شود. در ادامه نظرات منتقدیم در جشنواره فیلم فجر را راجع به این فیلم میخوانیم.
کمال کامپوره
- نقاط مثبت: بازی طناز طباطبایی، کارگردانی آرین وزیر دفتری و فیلمبرداری علیرضا برازند
کمال کامپوره اعتقاد داشت با وجود تمام ضعف ها این فیلم در زمانه ای که اکثر کارگردانان تازه کار به سمت آثار سفارشی و کمدی میروند، انتخاب جسورانه ای برای آرین وزیر دفتری بود. او در بخشی از سخنانش اشاره کرد:
«تولید اثری خلاف جریان مسلط سینمای ایران که با اتکا به داستانی ساده اما پر از جزئیات، میکوشد یک فضای مالیخولیایی از جنس استحاله هویت و شخصیت دو زن را تصویرسازی کند، جسارت و مهارتی را میطلبد که علیرغم همه ضعفهایی پیدا و پنهانش، فیلمساز را به نتیجه آبرومند و قابل دفاعی میرساند.»
علی نعیمی
- نقاط مثبت: کارگردانی آرین وزیر دفتری، بازی طناز طباطبایی و شادی کرمرودی و پرکشش بودن داستان
علی نعیمی آرین وزیر دفتری را برای روایت متفاوت و شجاعتش جهت انتخاب موضوع فیلمنامه را تحسین کرده است. در بخشی از سخنان او میخوانیم که:
«همین که آرین وزیردفتری شجاعانه دل به جاده روایتی متفاوت زده است و دست از کلیشههای مرسوم در سینمای ایران کشیده است نشان دهنده این است که میتوان به آینده حضور او در سینما امیدوار بود.»
سید آریا قریشی
- نقاط مثبت: نورپردازی فیلم، ایده متفاوت در مقایسه با سینمای ایران
اگرچه سید آریا قریشی این ایده ناب و جسارت کارگردان را تحسین میکند. اما بی رویا را اثری میخواند که از نیمه دچار بحران هویت شده و نمیداند به چه سمتی پیش میرود. در بخشی از نظرات این منتقد میخوانیم:
«در دقایق اولیه بهنظر میرسد با یک فیلم معمایی روبهروییم، برای لحظاتی با ایدههایی ظاهراً ماورایی روبهرو میشویم و از جایی به بعد فیلم به یک سایکودرام تبدیل میشود. همین سردرگمی باعث شده که بیرؤیا به یک تجربۀ شکستخورده تبدیل شود. حتی تواناییهای اجرایی وزیردفتری هم در لحظاتی باعث افزایش این سرگردانی میشود. بیرؤیا فیلمی است در مورد مفهوم هویت اما گاه بهنظر میرسد که خود فیلم هم دارد هویت خود را از دست میدهد.»
کلام آخر
در این مقاله از پلازا با معرفی فیلم ایرانی بی رویا همراه شما بودیم. این فیلم در جشنواره فیلم فجر 1400 حضور داشت و حالا به جشنواره فیلم تورنتو 2022 نیز راه یافته است. کارگردان فیلم آرین وزیر دفتری و آهنگساز آن بامداد افشار است. آیا شما برنامهای برای تماشای این فیلم دارید؟ در پایین همین صفحه میتوانید نظرات خودتان را با ما و دیگر خوانندگان پلازا به اشتراک بگذارید.