دولت کانادا انواع و اقسام روشهای جذب مهاجر را طراحی کرده تا بالاخره نیروهای لازم برای تأمین نیروی انسانیاش را جذب کند. هرچند نمی توان گفت بهترین روش مهاجرت به کانادا دقیقا کدام است.
با این حال، این زیاد بودن روشها و تنوع بالای آن، احتمالاً باعث سردرگمی برای کسانی که اطلاعات چندانی در مورد مهاجرت به کانادا ندارند هم میشود.
برای همین هم در این مقاله در قالب سؤال و جواب تلاش کردهایم مقایسهای ملموس و ساده بین روشهای مختلف مهاجرت به کانادا انجام دهیم تا تصمیم گیری در زمینه مهاجرت برایتان سادهتر شود.
در انتهای مقاله هم مدت تقریبی روش های مهاجرت به کانادا بیان شده است.
فهرست عناوین مطلب:
چند روش برای مهاجرت به کانادا وجود دارد؟
به طور کلی، 7 روش!
- مهاجرت به کانادا از طریق کار
- مهاجرت تحصیلی به کانادا
- سرمایه گذاری و کارآفرینی در کانادا
- خوداشتغالی (ویزای هنرمندان)
- تولد در خاک کانادا
- ازدواج با فرد کانادایی
- و سرانجام، پناهندگی
هر روش برای چه کسانی مناسب است؟
از نام این روشها تقریباً مشخص است که هر روش برای چه کسی مناسب است. ولی افراد با انگیزههای بسیار متفاوتی به کانادا مهاجرت میکنند.
حتی برخی از افرادی که با مهاجرت تحصیلی به این کشور میروند، به این نیت میروند که بعد از تحصیل، ویزایشان را به اقامت دائم تبدیل کنند.
هزینه کدام یک از این روشها کمتر است؟
اگر پناهندگی را در نظر نگیریم (که جز روشهای خطرناک و اغلب ناکارامد مهاجرت به کاناداست) از بین سایر روشها، به نظر میرسد مهاجرت تحصیلی از همه کم هزینهتر و بهصرفهتر و مهاجرت سرمایه گذاری و کارآفرینی از همه پرهزینهتر و دردسرآفرینتر باشند.
کدام روش سریعتر ما را به کانادا میرساند؟
روش اکسپرس اینتری که برخی از روشهای بالا، زیر مجموعه آن محسوب میشوند، جزو سریعترین راه های مهاجرت به کاناداست.
اکسپرس اینتری، پر متقاضیترین و معروفترین سیستم مهاجرتی کشور کانادا است که برای تمام افراد متخصص جهان، امکان مهاجرت به کانادا را ایجاد میکند. این برنامه برای اولین بار در سال 2015 جایگزین سیستم مهاجرتی قدیمی کانادا شد و توجه افراد زیادی را در سراسر جهان به خود جلب کرد.
فرایند اکسپرس انتری، کاملاً آنلاین و سریع است؛ و افراد واجد شرایط پس از دریافت دعوتنامه تا حداکثر 6 ماه، اقامت دائم کانادا را دریافت میکنند.
در سه گروه…
متقاضیان این سیستم مهاجرتی، پس از به دست آوردن شرایط کلی اکسپرس اینتری، در زیر مجموعه یکی از 3 برنامه مهاجرت اقتصادی فدرال قرار میگیرند. در واقع اکسپرس اینتری یک سیستم برای مدیریت متقاضیان این سه گروه است.
1. برنامه فدرال اسکیلد ورکر (Federal Skilled Worker Program)
اسکیلد ورکر یکی از برنامههای مهاجرت به کانادا است که روش امتیازبندی آن با دیگر روش های مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری، تفاوت دارد. حداقل امتیاز متقاضیان در روش اسکیلد ورکر برای ورود به مرحله دوم، 67 امتیاز است.
این امتیازبندی با توجه به فاکتورهایی مثل سن، تحصیلات، سابقه کار و… انجام میشود. درصورتیکه فرد بعد از ورود به استخر اکسپرس اینتری، امتیازات بالاتری نسبت به دیگران کسب کند؛ انتخاب او نهایی خواهد شد و میتواند اقامت دائم کانادا را به دست بیاورد.
2. برنامه فدرال اسکیلد تریدز (Federal Skilled Trades Program)
برنامه نیروی فنی و متخصص کانادا برای افرادی است که مدرکشان آکادمیک نیست ولی در عوض دورههای حرفهای را گذرانده و در یک رشته خاص، سابقه کار و مهارت قابل توجهی دارند. این متقاضیان هم برای ورود به سیستم مهاجرتی اکسپرس اینتری به داشتن شرایط خاصی نیاز دارند و بر این اساس امتیاز کسب میکنند.
3. برنامه تجربه کانادایی (Canadian Experienced Class)
این برنامه به طور ویژه روی کسانی تمرکز دارد که سابقه کار در کانادا دارند و میتوانند از طریق ورود سریع به کانادا، برای اخذ اقامت دائم کانادا درخواست بدهند و اقدام کنند.
با کدام روش شانس بیشتری برای مهاجرت داریم؟
طبیعتاً همه روشهای قانونی، شانس بالایی برای مهاجرت به شما میدهند.
به شرط اینکه شرایط و مدارک موردنیاز را فراهم کنید.
اگر دانشجو هستید، طبیعتاً از روش مهاجرت تحصیلی شانس بالایی برای مهاجرت دارید.
اگر پول کافی و سابقه مدیریت کسب وکار دارید، طبیعتاً از روش سرمایه گذاری یا کارآفرینی شانس شما برای مهاجرت بالاتر است.
و به همین ترتیب اگر هنرمند هستید، شانس شما از روش مهاجرت خوداشتغالی از سایر روشها بیشتر است.
به طور کلی روش اکسپرس اینتری معمولاً به سریعترین روش مهاجرت به کشور کانادا شناخته میشود؛ اما نمیتوان گفت چون اکسپرس انتری سریع است؛ برای تمام متقاضیانی که میخواهند در کانادا زندگی کنند مناسب است.
برای انتخاب روش مهاجرتی خود، حتماً به موارد دیگری غیر از مدت زمان به نتیجه رسیدن آن هم توجه کنید. در نهایت متوسط زمانی که هر کدام از روشها به نتیجه می رسند را میبینید. یادتان باشد این زمان به صورت تقریبی گفته شده است و ممکن است در طول زمان و در شرایط مختلف متفاوت باشد.
ویزای کاری پس از تحصیل: 38 روز
اکسپرس اینتری: 6 ماه
ویزای تحصیلی: 2 ماه و نیم
ویزای اسپانسرشیپ: یک سال
ویزای کار: 15 هفته
