دیگر برای نصب ویندوز ۱۱ (Windows 11) لزومی ندارد منتظر بمانید و میتوانید بدون پیوستن به ویندوز اینسایدر این کار را انجام دهید زیرا این نسخه در حال حاضر از مرحله بتا خارج شده و در دسترس همه کاربران قرار دارد. به همین دلیل در این مطلب به نحوه نصب ویندوز ۱۱ از روی فایل ISO پرداختیم.
برای نصب ویندوز همانطور که احتمالا میدانید به فایل ISO آن نیاز دارید تا با استفاده از این فایل ویندوز را بوت کرده و یک نصب تمیز (Clean Install) انجام دهید یا از نسخه فعلی به نسخه جدید بروزرسانی کنید. علاوه بر این برای نصب ویندوز ۱۱ روی سیستم های قدیمی که فاقد ماژول پلتفرم قابل اعتماد (TPM) هستند نیز باید این محدودیت را دور بزنید. اگر با نحوه نصب ویندوز و همچنین دور زدن TPM آشنا نیستید در ادامه همراه ما باشید تا با نحوه انجام آنها آشنا شویم.
در ویدیوی زیر میتوانید شاهد «آموزش نصب ویندوز ۱۱» باشید.
آنچه در ادامه میخوانید
حداقل سیستم مورد نیاز ویندوز 11
- پردازنده: فرکانس 1 گیگاهرتز یا بیشتر با حداقل 2 هسته
- رم: 4 گیگابایت
- حافظه: 64 گیگابایت
- ماژول پلتفرم قابل اعتماد: پشتیبانی از TPM 2.0
- کارت گرافیک: DirectX 12 یا بالاتر با درایور WDDM 2.0
- ارتباط اینترنت و اکانت مایکروسافت: نسخه Home برای تکمیل مراحل اولیه نصب به ارتباط اینترنت و حساب مایکروسافت نیاز دارد.
دانلود ویندوز 11 و ساخت دیسک قابل بوت
پیش از اینکه فرایند نصب ویندوز ۱۱ را شروع کنید مطمئن شوید که سیستم شما حداقل مشخصات نصب ویندوز ۱۱ که در بالا به آن اشاره شد را دارا است. در غیر این صورت از تمام اطلاعات روی سیستم خود پشتیبان تهیه کنید. چرا که نصب ویندوز جدید فرایندی است که ریسک زیادی دارد و در صورتی که سیستم شما موارد موردنیاز ویندوز 11 را نداشته باشد ممکن است مشکلی در هنگام نصب پیش بیاید و اطلاعاتتان را از دست بدهید.
آسانترین راه نصب Windows 11 آپگرید کردن سیستم فعلی است که در اینجا به طور کامل به نحوه انجام آن پرداختیم. در غیر این صورت باید با فایل ISO و از طریق دیویدی یا فلش این کار را انجام دهید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که فایل ویندوز را دانلود کنید. برای این کار دو روش پیش روی شماست.
اول اینکه فایل ISO ویندوز ۱۱ را از لینک زیر دانلود کرده و آن را روی فلش Bootable کپی کنید. و بعد مراحل نصب ویندوز را تقریبا مشابه با ویندوزهای قبلی پیش بروید. این روش به دانلود مستقیم از مایکروسافت ارجحیت دارد به این دلیل که فایل دانلودی پلازا به همراه فعال ساز ارائه شده و دیگر نیازی به دانلود و نصب فایل کرک ویندوز ۱۱ به صورت جداگانه نیست.
نسخه Retail – بیلد 22000.282 (نسخه 64 بیتی)
نسخه VL – بیلد 22000.258 (نسخه 64 بیتی)
- دانلود پارت 1 با حجم 1.5 گیگابایت
- دانلود پارت 2 با حجم 1.5 گیگابایت
- دانلود پارت 3 با حجم 1.5 گیگابایت
- دانلود پارت 4 با حجم 590 مگابایت
- نرم افزار Rufus نصب از طریق USB
- نرم افزار WiNToBootic نصب از طریق USB
برای استفاده از وبسایت مایکروسافت و دانلود مستقیم از انجا ابتدا باید به صفحه دانلود و نصب ویندوز 11 در سایت مایکروسافت بروید.
اگر میخواهید یک نصب تمیز (Clean Install) انجام دهید یا اگر میخواهید ویندوز را روی یک سیستم دیگر نصب کنید باید در بخش Create Windows 11 Installation Media روی گزینه Download now کلیک کنید. با این کار یک ابزار دانلود میکنید که با کمک آن میتوانید فلش یا DVD را فرمت کرده و یک دیسک قابل بوت از ویندوز 11 بسازید.
فلشی که برای این کار انتخاب میکنید باید حداقل 8 گیگابایت ظرفیت داشته باشد. همچنین مطمئن شوید که هیچ فایل مهمی در آن ندارید چرا که با این کار تمام محتویات آن حذف خواهد شد. پس از دانلود، ابزار Media Creation Tool آن را اجرا و با کلیک بر روی Accept به مرحله بعد بروید. در صفحه اول، تیک گزینه Use the recommended options for this PC را بردارید و زبان و نسخه ویندوز 11 را انتخاب و روی Next کنید.
در این مرحله دو گزینه USB flash drive و ISO file در دسترس قرار دارد. با انتخاب گزینه اول میتوانید یک دیسک قابل بوت از یک فلش بسازید و با انتخاب گزینه دوم مستقیما فایل ISO را دریافت میکنید که بعدا میتوانید آن را روی یک DVD بریزید. نکته مهم این است که اگر USB drive را انتخاب میکنید باید پیش از کلیک روی Next فلش به کامپیوتر متصل شده باشد.
در صفحه بعد اگر چندین فلش یا هارد اکسترنال به سیستم متصل است مطمئن شوید که فلش را درست انتخاب کردهاید. سپس روی Next کلیک کنید. حالا فرایند دانلود ویندوز و ایجاد دیسک قابل بوت از آن شروع میشود. وقتی این فرایند به اتمام رسید روی Finish کلیک کنید.
آموزش تصویری نصب ویندوز ۱۱
حالا که دیسک قابل بوت را ایجاد کردیم نوبت به اموزش نصب Windows 11 میرسد. ابتدا فلش را به کامپیوتری که میخواهید ویندوز 11 روی آن نصب شود متصل کنید و سیستم را ریستارت کنید. اگر ترتیب بوت را روی درایو USB قرار ندادید باید ابتدا به تنظیمات بایوس مادربرد بروید و اولویت بوت را به درایو USB بدهید. پس از مدت کوتاهی پنجره نصب ویندوز 11 از شما استقبال میکند. در صفحه اول زبان را انتخاب و روی Next کلیک کنید.
در صفحه بعدی اگر ویندوز را به صورت قانونی خریداری کردید، شماره سریال مربوط به آن را وارد کنید در غیر این صورت روی I don’t have a product key کلیک کنید.
در پنجره بعدی قوانین و ضوابط استفاده را مطالعه، تیک پایین صفحه را بزنید و روی Next کلیک کنید. در مرحله بعد روی Custom Install کلیک کنید.
پنجره بعدی مربوط به درایوی است که میخواهید ویندوز را روی آن نصب کنید. درایو موردنظرتان را انتخاب و روی Next کلیک کنید. سپس فرایند نصب با کپی کردن چند فایل و ریستارت شدن کامپیوتر آغاز میشود.
وقتی نصب ویندوز 11 به اتمام رسید در اولین صفحه باید کشور و زبان کیبوردتان را انتخاب کنید.
در صفحه بعدی هم میتوانید نام کامپیوتر را وارد کنید. در پنجره بعدی باید با حساب مایکروسافت خود وارد شوید و در ادامه هم باید یک رمزعبور برای کامپیوتر تعریف کنید.
در این پنجره اگر قبلا با حساب مایکروسافت خود از نسخههای قبلی ویندوز مثل 10 استفاده کرده باشید میتوانید با کلیک بر روی Restore from تنظیمات ویندوز قبلی و فایلهای واندرایو را برگردانید و همچنین اپلیکیشنهایی که روی آن ویندوز داشتید را هم نصب کنید. در غیر این صورت میتوانید گزینه Set up as new device را انتخاب کنید تا همه چیز از صفر شروع شود.
در صفحه بعدی تنظیمات مربوط به حریم خصوصی مثل دسترسی به موقعیت مکانی یا ارسال داده به مایکروسافت را مشاهده میکنید. میتوانید این تنظیمات را بعدا هم تغییر دهید و حتما هنگام نصب لازم نیست در این قسمت تغییری اعمال کنید. در مرحله بعدی میتوانید علایق خود را انتخاب کنید تا ویندوز تجربهای متناسب با علایق شما در اختیارتان قرار دهد. میتوانید این مرحله را با کلیک بر روی Skip رد کنید.
قسمت بعدی مربوط به واندرایو است. اگر گزینه Automatically store my files in OneDrive را انتخاب کنید فایلهایتان به صورت خودکار در فضای ابری واندرایو ذخیره میشوند و درایوهایتان اشغال نمیشوند. همچنین از سایر دستگاهها نیز میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید. اگر گزینه Only store files on this device را انتخاب کنید فایلها در هارد شما ذخیره میشوند.
در نهایت ویندوز مرحله آخر فرایند نصب را کلید میزند. این مرحله بسته به کامپیوتر شما ممکن است چند دقیقه طول بکشد. با اتمام این مرحله در نهایت صفحه دسکتاپ ویندوز 11 را مشاهده خواهید کرد.
نحوه دور زدن TPM هنگام نصب windows 11
اگر کامپیوتر یا لپتاپ را از سال 2016 به بعد خریداری کردید احتمالا سیستم شما از TPM پشتیبانی میکند و نیازی به انجام این مراحل ندارید. اما برای نصب ویندوز ۱۱ روی سیستم های قدیمی که از این ماژول پشتیبانی نمیکنند باید محدودیت مربوط به آن را دور زد. برای انجام این کار شما باید رجیستری ویندوز را تغییر دهید. باید این کار را با نهایت دقت انجام دهید چرا که با یک اشتباه ممکن است کل سیستم عامل از کار بیافتد. ابتدا ویندوز را از فلش قابل بوت که ساختید بوت کنید. اگر سیستم شما از TPM پشتیبانی نمیکند پیام زیر را مشاهده خواهید کرد:
وقتی این پیام ظاهر شد روی ضربدر کلیک کنید تا به صفحه اول نصب ویندوز برگردید. در این صفحه کلیدهای SHIFT + F10 را فشار دهید تا وارد CMD شوید.
حالا فرمان regedit را وارد کنید تا پنجره ویرایش رجیستری ویندوز برایتان به نمایش دربیاید.
در نوار آدرس بالای صفحه این آدرس را کپی پیست کنید و اینتر را بزنید:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup
حالا از بخش سمت چپ صفحه گزینه Setup را به صورت هایلایت شده مشاهده خواهید کرد. روی آن راست کلیک کرده و گزینه New و سپس Key را بزنید. نام این کلید را LabConfig بگذارید.
حالا روی LabConfig راست کلیک کرده و New و سپس DWORD (32-bit) را انتخاب کنید. در کادر مربوط به نام آن باید عبارت BypassTPMCheck را وارد کنید. حالا روی آن راست کلیک کرده و گزینه Modify را انتخاب کنید. در پنجرهای که به نمایش درمیآید در کادر زیر Value data عدد 1 را وارد کرده و روی OK کلیک کنید.
حالا دوباره روی LabConfig راست کلیک کنید، New و بعد DWORD (32-bit) را بزنید و این بار BypassRAMCheck را وارد کنید. یک بار دیگر این فرایند را تکرار کرده و آخرین بار در بخش نام BypassSecureBootCheck را وارد کنید. همچنین فراموش نکنید که مانند بالا Value data هردو آنها را روی 1 بگذارید. در آخر باید پنجره شما دقیقا مثل تصویر زیر باشد:
حالا رجیستری را ببندید و به پنجره نصب windows 11 برگردید. این بار دیگر نباید اروری مشاهده کنید.
سوالات متداول
1. آیا نصب ویندوز ۱۱ بدون TPM امکانپذیر است؟
بله شما بدون نیاز به TPM هم میتوانید نسخه جدید ویندوز را نصب کنید. برای انجام این کار باید در رجیستری ویندوز تغییراتی اعمال کنید که در این مطلب به نحوه انجام آن پرداختیم.
2. آیا نصب ویندوز 11 روی سیستم ضعیف مشکل ایجاد میکند؟
مایکروسافت اعلام کرده این نسخه نباید روی سیستمهایی که از ویندوز 11 پشتیبانی نمیکنند نصب شود. آنها میگویند در این صورت، نصب ویندوز برای کاربران هزینه دارد چرا که با این کار ممکن است کامپیوتر دچار مشکل شود و همچنین مشخص نیست بروزرسانیهای ویندوز 11 از جمله بروزرسانیهای امنیتی را هم دریافت کنند. در این صورت شما باید به صورت دستی آپدیتها را نصب کنید.
3. چگونه ویندوز 11 نصب کنیم؟
میتوانید از بخش Update ویندوز 10 سیستم خود را به ویندوز 11 ارتقا دهید. البته هنوز این آپدیت در دسترس همه کاربران قرار نگرفته و اگر نمیخواهید صبر کنید میتوانید همانطور که در این مطلب گفتیم فایل ISO ویندوز را از سایت مایکروسافت دریافت و نصب کنید.
سخن پایانی
در این مطلب با آموزش نصب ویندوز ۱۱ (Windows 11) و همچنین نحوه دور زدن TPM آشنا شدیم. البته به عقیده خیلی از کاربران هنوز برای نصب ویندوز 11 زود است و بهتر است صبر کنید تا در ماههای ابتدایی با بررسی ویندوز ۱۱ ایرادات و مشکلات آن برطرف شوند و بعد برای نصب آن اقدام کنید.