مل گیبسون از بزرگترین بازیگران و کارگردانان آمریکایی است. این کارگردان و تهیه کننده آمریکایی را بیشتر با فیلمهایی مانند شجاعدل، مصائب مسیح و آپوکالیپتو میشناسند. در این مقاله با بیوگرافی مل گیبسون و آثار وی بیشتر آشنا میشویم.
مل گیبسون (Mel Gibson) کارگردان، تهیهکننده و فیلمنامهنویس آمریکایی، در سوم ژانویه 1956 برابر با 12 دی 1334 متولد شد. مل گیبسون بیشتر به ساخت فیلمهایی که روح عرفان و میهنپرستی و دینداری در آنها جاری است، شهرت دارد، او همچنین یکی از بهترین بازیگران فیلم های اکشن هالیوود نام گرفته است. وی در سال 1977 برای اولین بار جلوی دوربین یک فیلم سینمایی به نام Summer City ظاهر شد. مل گیبسون در سال 1993 اولین فیلم سینمایی خود را با نام The Man Without a Face کارگردانی کرد. این فیلم که براساس رمانی به نویسندگی ایزابل هالند (Isabelle Holland) ساخته شده بود، سکوی پرتاب خوبی برای مل گیبسون به عنوان یک کارگردان بود و کارگردانی و بازیگری او نیز مورد ستایش بسیاری از منتقدان قرار گرفت.
از مهمترین فیلم های مل گیبسون میتوان به آثاری چون Braveheart، فیلم The Passion of the Christ، فیلم Lethal Weapon و Apocalypto اشاره کرد. در ادامه این مقاله به بیوگرافی مل گیبسون میپردازیم و با زندگی نامه مل گیبسون و آثار این بازیگر و کارگردان مشهور آمریکایی بیشتر آشنا خواهیم شد. همراه مجله پلازا باشید.
آنچه در ادامه میخوانید
اطلاعات شخصی مل گیبسون
- سن: 66 سال
- رنگ مو: قهوه ای تیره
- رنگ چشم: آبی
- قد: 177 سانتی متر
- وزن: 97 کیلوگرم
- اینستاگرام: آدرس اینستاگرام مل گیبسون
- تعداد فرزندان: 9 فرزند
- ثروت خالص: ثروت مل گیبسون حدود 430 میلیون دلار است.
بیوگرافی مل گیبسون
در ادامه به بررسی زندگینامه مل گیبسون میپردازیم.
اوایل زندگی
مل کالم کیل جرارد گیبسون (Mel Colm-Cille Gerard Gibson) در سال 1956 در پیکسکیل نیویورک، در خانوادهای آمریکایی با اصالت ایرلندی و استرالیایی به دنیا آمد. مادرش، آنه پاتریشیا (Anne Patricia) با اصالتی ایرلندی، در سال 1990 فوت کرد و پدرش هاتون گیبسون (Hutton Gibson)، یک سوزنبان قطار با اصالتی استرالیایی بود. مل گیبسون که در یک خانواده مذهبی کاتولیک متولد شد، اسمهای مذهبی نیز دارد. نام کوچک «مل» به یک قدیس ایرلندی قرن پنجمی و نام دوم او یعنی «کالم کین»، به قدیسی ایرلندی که به پیشینه ایرلندی مادرش مرتبط میشود، بازمیگردد.
مل گیبسون به همراه خانوادهاش در سال 1968 به دنبال وقوع حادثهای برای پدرش در ایستگاه قطار، به استرالیا مهاجرت کردند. گیبسون در استرالیا به تحصیل در موسسه هنرهای دراماتیک استرالیا در رشته بازیگری پرداخت. او پنج خواهر و پنج برادر دارد.
زندگی شخصی مل گیبسون
مل گیبسون در سال 1980 با زنی استرالیایی به نام رابین مور (Robyn Moore) ازدواج کرد. همسر میل گیبسون دستیار دندان پزشک و خود او آن زمان یک بازیگر ساده بود. در ادامه بیوگرافی مل گیبسون روبین مور گیبسون میحاصل این ازدواج هفت فرزند به نام های: هانا، ادوارد، کریستین، ویلیام، لوئیس، میلو و توماس است. اما در سال 2009 این زوج تصمیم به جدایی گرفتند و سرانجام در سال 2011 این طلاق پس از 26 سال رسمی شد.
رابطه بعدی این بازیگر در سال 2009 تنها چند ماه پس از اینکه او و همسرش یک دیگر را ترک کردند و در پروسه طلاق آنها با آهنگساز و پیانیست روسی اوکسانا گریگوریوا (Oksana Grigorieva) اتفاق افتاد. با این که این زوج صاحب یک دختر به نام لوسیا شدند اما پس از مدتی اوکسانا به دلیل خشونت خانگی از گیبسون شکایت کرد و بازیگر مدت زیادی درگیر این شکایت شد.
در سال 2014 نیز او با روزالیند راس (Rosalind Ross) قهرمان سوارکاری وارد رابطه شد و نهمین فرزند از فرزندان مل گیبسون لارس جرارد نیز در سال 2017 به دنیا آمد. این زوج هم اکنون باهم هستند.
زندگی حرفه ای
در این بخش از بیوگرافی مل گیبسون به زندگی حرفهای او نگاهی میاندازیم. مل گیبسون به عنوان یک بازیگر به دنیای سینما وارد شد. وی بازیگری را با حضور در فیلم Summer City در سال 1977 آغاز کرد و پس از آن مسیر شهرت را آغاز کرد.
مل گیبسون با ظاهری که بسیار به جوانی استیو مککویین (Steve McQueen) شباهت داشت، کیفیت بازیگری مانند کلارک گیبل (Clark Gable) و هامفری بوگارت (Humphrey Bogart) را به نمایش گذاشت. همچنین در طول سال 2000، مل گیبسون به بازیگر فتحکننده گیشهها تبدیل شد و هرکدام از فیلمهایش بیش از صد میلیون دلار فروختند.
گیبسون در همان سال برای فیلم What Women Want، نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره گلدن گلوب شد. گیبسون با قدم گذاشتن در مسیر سینما، بسیار زود به سمت کارگردانی کشیده شد و در سال 1993، اولین فیلم خود را به نام The Man Without a Face کارگردانی کرد. او در سال 1995 نیز فیلم معروف و حماسی شجاعدل (Braveheart) را ساخت و در هر دو اثری که ذکر شد نقش کارگردان، تهیهکننده و بازیگر را برعهده داشت. او در فیلمهای بعدی خود یعنی The Passion of the Christ و Apocalypto، فیلمنامهنویسی اثر را نیز بر عهده داشت.
مل گیبسون تاکنون در مسیر حرفهای که 44 سال است در آن قرار دارد، در حدود 50 اثر سینمایی به عنوان بازیگر حضور داشته است. مل گیبسون همچنین علاوه بر بازیگری، کارگردانی 5 فیلم را نیز برعهده داشته و در بیش از 10 فیلم نیز تهیهکننده بوده است. مل گیبسون در کنار چهرههای معروفی مانند کلینت ایستوود (Clint Eastwood)، رابرت ردفورد (Robert Redford) و کوین کاستنر (Kevin Costner)، جزو بازیگرانی است که اسکار بهترین کارگردانی را نیز به دست آورده است.
معروف ترین فیلم های مل گیبسون
در این بخش از مقاله به بررسی آثار مل گیبسون میپردازیم و چند نمونه از بهترین فیلمهای مل گیبسون را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
1. فیلم شجاع دل (Braveheart)
- سال ساخت: 1995
- امتیاز آیامدیبی: 8.3/10
- کارگردان: مل گیبسون
- بازیگران: مل گیبسون، سوفی مارسو، انگوس مکفادین، پاتریک مکگوئن و…
فیلم شجاع دل یکی از حماسیترین فیلمهای تاریخ سینما و یکی از بهترین فیلمهای مل گیبسون است. این فیلم داستانی از عشق به همسر و عشق به سرزمین است. شجاع دل که نویسندگی آن را رندل والاس (Randall Wallace) و کارگردانی و بازیگری نقش اول آن را مل گیبسون بر عهده داشت، داستان یک جنگجوی اسکاتلندی به نام ویلیام والاس است. ویلیام والاس کسی بود که جنبشهای آزادیخواهانه اسکاتلندیها علیه انگلیس را رهبری میکرد.
ویلیام والاس که رهبر اسکاتلندیها در نخستین جنگهای استقلال طلبی علیه نیروهای انگلستان بود، یک داستان موثق تاریخی نیست. با این حال فیلم شجاع دل از اتفاقات تاریخی و واقعی الهام گرفته است. رندل والاس به عنوان فیلمنامهنویس شجاع دل اعلام کرد که جذابیتهای داستانی این فیلم اولویت بالاتری نسبت به حفظ حقایق تاریخی داشت. او به همین دلیل ابتدا فیلمنامه را نوشت و سپس نکات تاریخی به آن اضافه کرد.
این فیلم نامزد ده جایزه اسکار در شصت و هشتمین دوره جوایز اسکار بود. در نهایت فیلم شجاع دل توانست برنده پنج جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمبرداری، بهترین چهرهپردازی و بهترین تدوین صدا از این مراسم در سال 1995 شود. تماشای این فیلم برای طرفداران آزادی و آزادیخواهی، یکی از بهترین گزینههاست. بودجه ساخت فیلم شجاع دل، 70 میلیون دلار بود، اما این فیلم توانست در گیشه به فروشی 213 میلیون دلاری دست پیدا کند. برای آشنایی بیشتر با فیلم شجاع دل میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.
2. فیلم میهن پرست (The Patriot)
- سال ساخت: 2000
- امتیاز آیامدیبی:7.2/10
- کارگردان: رولاند امریش (Roland Emmerich)
- بازیگران: مل گیبسون، جولی ریچاردسون، هیث لجر، لیسا برنر، گرگوری اسمیت و…
فیلم میهن پرست مل گیبسون نیز یکی از فیلمهای تاریخی است که با تحریفات بسیار زیادی ساخته شده است. مل گیبسون که در این فیلم در مقام بازیگر حضور دارد، نقش مردی به نام بنجامین مارتین را بازی میکند که شخصیتش از فرانسیس ماریون که فردی بسیار بیرحم و سنگدل و رهبر دستهای از چریکهای آمریکایی بود الهام گرفته شده است. فیلم میهن پرست در مورد جنگهای استقلالطلبانه ایالات متحده از انگلستان است. مل گیبسون در فیلم میهن پرست در تلاش است تا از تجاوز انگلیسیها به خاک آمریکا بکاهد و کشور را از خطر غارت شدن توسط آنها و تسلط انگلیس بر آمریکا نجات دهد.
داستان فیلم با مرگ دو فرزند مارتین توسط کتقرمزهای ارتش انگلیس به اوج خود میرسد. فیلم میهن پرست یکی دیگر از آثار مل گیبسون در حال و هوای حماسی است. این فیلم با وجود تحریف تاریخ و ضدانگلیسی بودنش، به فیلمی پربیننده در میان مردم تبدیل شد. فیلم میهن پرست همچنین در سه بخش بهترین موسیقی متن، بهترین صدا و بهترین فیلمبرداری، نامزد جایزه اسکار در سال 2000 بود.
3. فیلم مصائب مسیح (The Passion of the Christ)
- سال ساخت: 2004
- امتیاز آیامدیبی: 7.2/10
- کارگردان: مل گیبسون
- بازیگران: جیمز کاویزل، مونیکا بلوچی، مایا مورگنشترن و…
مل گیبسون مصائب مسیح را درباره دوازده ساعت پایانی عمر حضرت مسیح ساخته است. او که کارگردانی و تهیهکنندگی این اثر را بر عهده داشت، فیلمنامه این فیلم را نیز به طور مشترک با همکاری بندیکت فیتزجرالد (Benedict Fitzgerald) به رشته تحریر درآورد. این فیلم با وجود موضعگیریهای بسیار زیادی که علیهش انجام شد، توانست به یکی از پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینما تبدیل شود. یکی از دلایل هجمههای فراوان علیه این فیلم این بود که واقعیتهای به تصویر کشیده شده در این فیلم که به مرگ مسیح منجر شد، علیه یهودیان بود. به همین دلیل، بسیاری از مجامع یهودی، مل گیبسون را تهدید کرده و او تا ماهها با مسائل پیرامون فیلم تهدید میشد.
با این حال فیلم مصائب مسیح در گیشه فروشی معادل 611 ملیون دلار داشت. همچنین منتقدان آمریکایی این فیلم را به عنوان بهترین فیلم از نظر تطبیق با کتاب انجیل در تاریخ هالیوود نام بردند. فیلم مصائب مسیح به عقیده بسیاری از منتقدان، بهترین فیلم تاریخ سینما درباره پیامبر الهی عیسی است. مصائب مسیح همچنین نامزد دریافت سه جایزه اسکار بود و بازیگران معروفی مانند جیمز کاویزل (James Caviezel) در نقش حضرت مسیح و مونیکا بلوچی (Monica Bellucci) در نقش مریم مقدس در آن به ایفای نقش پرداختند.
4. فیلم آپوکالیپتو (Apocalypto)
- سال ساخت: 2006
- امتیاز آیامدیبی: 7.8/10
- کارگردان: مل گیبسون
- بازیگران: رودی یانگبلاد، دالیا هرناندس و…
فیلم آپوکالیپتو که در ایران آن را با نام اکالیپتوس نیز میشناسند، داستان روزهای پایانی تمدن بزرگ مایا است. فیلم آپوکالیپتو داستان زندگی یک قبیله کوچک از این تمدن را به تصویر میکشد که زندگی خود را از طریق شکار در جنگلهای گواتمالا میگذرانند و از این راه امرار معاش میکنند. زبان فیلم به طور کامل به زبان مایایی است و لوکیشن فیلمبرداری آن نیز در جنگلهای مکزیک بوده است.
مل گیبسون فیلمنامه این اثر را با همکاری فرهاد صفی نیا نوشته و خود آن را کارگردانی کرده است. فیلمنامه فیلم آپوکالیپتو، محصول درهمآمیزی تخیل و واقعیت است و به لطف تدوین و ضربآهنگ خوب فیلم، تبدیل به اثری پرهیجان شده است. با وجود اینکه آخرالزمان فیلم بسیار مهیج و پرتلاطمی است، اما باید به این نکته توجه داشت که فیلم عاری از اشتباهات و تحریفات تاریخی نیست و نباید از نظر تاریخی به آن استناد کرد.
این موضوع به این دلیل است که قوم مایا در واقع قومی کشاورز بودهاند، اما در این فیلم به عنوان قومی شکارچی به تصویر کشیده شدهاند. این موضوع در حالی است که این مراسم و رفتارهای پر از خشونت و کشتاری که مل گیبسون آنها را به تصویر کشیده است، به قوم آزتک نسبت داده میشود.
5. فیلم ستیغ هکسا (Hacksaw Ridge)
- سال ساخت: 2016
- امتیاز آیامدیبی: 8.1/10
- کارگردان: مل گیبسون
- بازیگران: اندرو گارفیلد، سم ورثینگتون، لوک بریسی، هوگو ویوینگ و…
فیلم ستیغ هکسا، قصه فداکاری و از خودگذشتگی فردی به نام دزموند داس در نبرد اوکیناوا است. این نبرد که نبردی بین متفقین و کشور ژاپن بود، در سال 1945 و در آخرین ماههای جنگ جهانی دوم رخ داد. نبرد اوکیناوا یکی از پرتلفاتترین جنگهای تاریخ بشر است؛ زیرا در این نبرد براساس آمارهای اعلام شده، بیش از 150 هزار نفر جان باختند. این جنگ در نهایت با تسلیم ژاپن به پایان رسید و جنگ جهانی دوم پایان یافت. تسلیم ژاپن به این دلیل بود که هم آمریکا به این کشور حمله اتمی انجام داد و هم شوروی در آن زمان آنها را تهدید به جنگ کرد.
مل گیبسون در این فیلم که کارگردانی آن را برعهده داشت، مانند فیلمهای دیگرش که خشونت را عریان به تصویر میکشید، عمل کرده است. در این فیلم با مل گیبسون همراه میشویم که بدون ذرهای ترحم و چشمپوشی، تماشاگر خود را به تماشای چهره عریان جنگ دعوت میکند و نشان میدهد که گلوله و نارنجک و بمب تا چه اندازه میتواند بیرحم باشد و چه بلایی سر انسان بیاورد.
صحنههای نبرد در ساحل اوماها در فیلم ستیغ هکسا، بسیار به یادآورنده فیلم نجات سرباز رایان (Saving Private Ryan) است. فیلم با وجود ترسیم خشونت بیپردهاش، فیلمی مذهبی و عرفانی نیز محسوب میشود. دزموند داس، پزشک مسیحی و مذهبی که اندرو گارفیلد (Andrew Garfield) نقش او را بازی کرده است، در این فیلم نقش انسانی مذهبی را ایفا کرده است که تفکرات ضدجنگی داشت و نمیخواست هیچ سلاحی در جنگ حمل کند و هیچکسی را حتی در جبهه مخالف به کام مرگ بکشاند.
با این حال او با دست خالی، جان بیش از 75 نفر از همرزمان خود را نجات داد و پس از جنگ موفق به دریافت مدال افتخار از رییس جمهور وقت، هری اس ترومن (Harry S. Truman) شد. این فیلم در قسمت بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین تدوین صدا، بهترین صداگذاری و بهترین تدوین نامزد اسکار 2017 شده بود که تنها توانست دو جایزه بهترین صداگذاری و بهترین تدوین را از آن خود کند.
6. فیلم پروفسور و مرد دیوانه (The Professor and the Madman)
- سال ساخت: 2019
- امتیاز آیامدیبی: 7.3/10
- کارگردان: فرهاد صفی نیا
- بازیگران: مل گیبسون، شان پن، ناتالی دورمر، ادی مارسن و…
پروفسور و مرد دیوانه که اولین فیلم یک کارگردان ایرانی در سینمای هالیوود است، داستان زندگی یک پروفسور است که در سال 1857 اقدام به تالیف کتاب فرهنگ انگلیسی آکسفورد کرد. شاید جالب و حتی باورنکردنی باشد که در این مسیر، یک دکتر جراح که مدتی در تیمارستان بستری بود، به این پروفسور کمک کرد و بیش از دههزار لغت را برای این کتاب پیشنهاد داد. پروفسور و مرد دیوانه به کارگردانی فرهاد صفی نیا، دومین همکاری این کارگردان ایرانی تبار بعد از فیلم آپوکالیپتو با مل گیبسون است.
لازم به ذکر است که بیست سال قبل، مل گیبسون تصمیم به ساخت این فیلم که اقتباسی از کتاب The Surgeon of Crowthorne بود گرفت. با این حال زنجیرهای از اتفاقات باعث به تاخیر افتادن ساخت این فیلم آن هم به مدت بیست سال شد. پروفسور و مرد دیوانه را شاید بتوان از معدود آثار سینمایی در ژانر زندگینامه دانست که به ریشههای تاریخی خود وفادار ماند و با وجود ایرادات کمش، همچنان اثر سینمایی مقبول و قابل دفاعی باقی ماند.
فیلم شناسی مل گیبسون
در این بخش به همه آثار مل گیبسون اشاره خواهیم داشت.
فیلم ها
نام اثر | سال انتشار | بازیگر | کارگردان |
---|---|---|---|
I Never Promised You a Rose Garden | 1977 | بله | خیر |
Summer City | 1977 | بله | خیر |
Mad Max | 1979 | بله | خیر |
Tim | 1979 | بله | خیر |
The Chain Reaction | 1979 | بله | خیر |
Attack Force Z | 1981 | بله | خیر |
Gallipoli | 1981 | بله | خیر |
Mad Max 2 | 1981 | بله | خیر |
The Year of Living Dangerously | 1982 | بله | خیر |
The Bounty | 1984 | بله | خیر |
The River | 1984 | بله | خیر |
Mrs. Soffel | 1984 | بله | خیر |
Mad Max Beyond Thunderdome | 1985 | بله | خیر |
Lethal Weapon | 1987 | بله | خیر |
Tequila Sunrise | 1988 | بله | خیر |
Lethal Weapon 2 | 1989 | بله | خیر |
Bird on a Wire | 1990 | بله | خیر |
Air America | 1990 | بله | خیر |
Hamlet | 1990 | بله | خیر |
Forever Young | 1992 | بله | خیر |
Lethal Weapon 3 | 1992 | بله | خیر |
The Man Without a Face | 1993 | بله | بله |
Maverick | 1994 | بله | خیر |
Braveheart | 1995 | بله | بله |
Casper | 1995 | بله | خیر |
Pocahontas | 1995 | بله | خیر |
Ransom | 1996 | بله | خیر |
Fathers’ Day | 1997 | بله | خیر |
Conspiracy Theory | 1997 | بله | خیر |
FairyTale: A True Story | 1997 | بله | خیر |
Lethal Weapon 4 | 1998 | بله | خیر |
Payback | 1999 | بله | خیر |
Chicken Run | 1999 | بله | خیر |
The Patriot | 1999 | بله | خیر |
What Women Want | 2000 | بله | خیر |
The Million Dollar Hotel | 2000 | بله | خیر |
We Were Soldiers | 2002 | بله | خیر |
Signs | 2002 | بله | خیر |
The Singing Detective | 2003 | بله | خیر |
The Passion of the Christ | 2004 | خیر | بله |
Paparazzi | 2004 | بله | خیر |
Apocalypto | 2006 | خیر | بله |
Edge of Darkness | 2010 | بله | خیر |
The Beaver | 2011 | بله | خیر |
Get the Gringo | 2012 | بله | خیر |
Machete Kills | 2013 | بله | خیر |
The Expendables 3 | 2014 | بله | خیر |
Blood Father | 2016 | بله | خیر |
Hacksaw Ridge | 2016 | خیر | بله |
Daddy’s Home 2 | 2017 | بله | خیر |
Dragged Across Concrete | 2018 | بله | خیر |
The Professor and the Madman | 2019 | بله | خیر |
Force of Nature | 2020 | بله | خیر |
Fatman | 2020 | بله | خیر |
Boss Level | 2021 | بله | خیر |
Dangerous | 2021 | بله | خیر |
Last Looks | 2022 | بله | خیر |
Panama | 2022 | بله | خیر |
Agent Game | 2022 | بله | خیر |
Father Stu | 2022 | بله | خیر |
Hot Seat | 2022 | بله | خیر |
سریال ها
نام سریال | سال پخش |
---|---|
The Sullivans | 1976–1983 |
Cop Shop | 1977–1984 |
The Hero | 1979 |
Punishment | 1981 |
Saturday Night Live | 1989 |
World of Discovery | 1995 |
The Simpsons | 1999 |
Complete Savages | 2004 – 2005 |
Clubhouse | 2004 – 2005 |
نکات خواندنی درباره مل گیبسون
- مل گیبسون ششمین فرزند خانواده خود از مجموع یازده فرزند است.
- وقتی او اولین بار در فیلم مکس دیوانه (Mad Max) حاضر شد تنها 15 هزار دلار دستمزد گرفت اما با بازی کردن در فیلم دوم صاحب تقریبا یک میلیون دلار و اولین دستمزد میلیونی خود شد.
- او برای کارگردانی فیلم شجاع دل هیچ اشتیاقی نداشت اما دقیقا به خاطر کارگردانی همان فیلم برنده اسکار شد.
- پس از فیلم نشانه ها (Signs) در سال 2002 گیبسون اعلام کرد که دیگر علاقه ندارد ستاره فیلم ها باشد و میخواهد در نقش های خارق العاده ظاهر شود.
- او اولین بازیگر استرالیایی بود که به دستمزد میلیونی رسید.
- فیلم مصائب مسیح (The Passion of the Christ) چنان فیلم پر سر وصدا و بحث برانگیزی بود که پیدا کردن تهییه کننده برای آن غیرممکن به نظر میآمد. سرانجام گیبسون مجبور شد خودش سرمایه گذاری فیلم را انجام دهد و اتفاقا این فیلم در میان مخاطبان، خصوصا جامعه مسیحی، بسیار پرطرفدار شد.
- گیبسون در سال 2011 از همسر اول خود رابین مور جدا شد و رابین مور طبق قانون، صاحب نیمی از اموال مل گیبسون معادل 425 میلیون دلار شد. همچنین در سال 2012 براساس حکم دادگاه، مقرر شد که نیمی از حقوق بازنشستگی گیبسون نیز به همسر سابقش تعلق بگیرد.
- او همواره به عنوان یک مسیحی کاتولیک سرسخت شناخته میشود و در همین راستا نیز با بسیاری از پژوهشهای پزشکی مانند تحقیقات سلولهای بنیادی که شامل تولید مثل غیرجنسی و نابودی جنین انسان میشود، مخالف است. او اعتقاد دارد که این تحقیقات، بر خلاف انسانیت است و به مسائل جدی از جمله از بین رفتن بنیان خانواده منجر میشود.
- مل گیبسون در سال 2004 در صدر فهرست قدرتمندترین بازیگران جهان که توسط مجله پریمیر منتشر میشود، قرار گرفت و قدرتمندترین بازیگر جهان شناخته شد.
- او در شهر ملیبو آمریکا، یک کلیسای کاتولیک 37 میلیون دلاری دارد که توسط یک گارد امنیتی، مورد محافظت قرار گرفته است.
- گیبسون پس از ساخت فیلم آپوکالیپتو، مبلغی را برای کاوش و حفاریهای مربوط به باستانشناسی در تمدن مایا اهدا کرد.
- او به دلیل الفاظ رکیکی که در بسیاری از تاکشوها به کار برده و همچنین نژادپرستی که نسبت به سیاهپوستان نشان داده است، تا مدتها به یک چهره مطرود در هالیوود تبدیل شده بود.
- او با مجاز بودن حمل سلاح در آمریکا به دلیل ترویج خشونت مخالف است؛ با این حال فیلمهای او از پرخشونتترین فیلمهای ساخته شده در طول تاریخ سینما محسوب میشوند.
- یکی از عجیب ترین شایعاتی که درباره مل گیبسون و ایران وجود داشت، نقش آفرینی این بازیگر در پروژه ای به نام آخرین پرواز کرکس بود. شایعات درباره این بودند که این بازیگر قرار است نقش یک شهید را در این فیلم ایفا کند و حتی با رسانه اوج نیز مذاکره کرده است. اما رسانه اوج با تعجب این خبر را تکذیب کرد و آخرین پرواز کرکس سرانجام یک انیمیشن از آب درآمد نه فیلم سینمایی!
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات کاملی از زندگی و آثار این کارگردان معروف و پرحاشیه آمریکایی به شما ارائه دهیم تا با بیوگرافی مل گیبسون بیشتر آشنا شوید. همچنین نگاهی به عکس های مل گیبسون نیز انداختیم. نظر خود را درباره زندگی نامه و فیلم های مل گیبسون با ما در بخش کامنتها در میان بگذارید.