معنی emergency sos چیست؟ قابلیت Emergency SOS یکی از ویژگیهای کلیدی گوشیهای هوشمند است که میتواند در مواقع اورژانسی به کمک شما بیاید. اما آیا میدانید چگونه میتوان از قابلیت دکمه sos در گوشی استفاده کرد؟
گوشیهای هوشمند ابزارهای بینظیری برای عکاسی، دسترسی به اخبار و ارتباط با دوستان هستند، اما تقریبا تمامی آنها دارای یک ویژگی بسیار مهم هستند که میتواند در مواقع حیاتی نجات دهنده شما باشد. شما با کمک این قابلیت که به نام دکمه sos در گوشی شناخته میشود میتوانید در مواقعی که قادر به برقراری تماس تلفنی نیستید، آخرین موقعیت مکانی خود را به مخاطبینی که مورد اعتمادتان هستند ارسال کنید. این ویژگی آنقدر اهمیت زیادی دارد که در اکثر گوشیها امکان غیرفعال کردن قابلیت تماس اضطراری فراهم نیست.
گوگل و اپل هردو قابلیت خدمات اضطراری SOS را در سیستم عاملهای اندروید و iOS در دسترس کاربران قرار دادند و این روزها علاوه بر گوشیها، سایر گجتهای پوشیدنی مثل ساعتهای هوشمند نیز به چنین قابلیتی مجهز شدهاند. اما روش استفاده از Emergency SOS چگونه است و این ویژگی در چه مواقعی کاربردی است؟ در این مطلب از پلازا با آموزش فعال کردن خدمات اضطراری SOS و انجام تنظیمات آن آشنا خواهیم شد. با پیام sos در گوشی های شیائومی و تماس sos گوشی سامسونگ همراه ما باشید.
آنچه در ادامه مقاله میخوانید:
معنی قابلیت Emergency SOS چیست؟
قابلیت خدمات اضطراری SOS ویژگی است که به شما این امکان را میدهد تا در مواقعی که در خطر هستید بتوانید به سرعت با خانواده یا دوستان خود ارتباط برقرار کنید. ممکن است در موقعیتی قرار داشته باشید که نتوانید به صورت تلفنی با کسی ارتباط برقرار کنید یا اینکه زمان کافی برای انجام این کار را نداشته باشید. در این حالت اگر قبلا کار فعالسازی قابلیت Emergency SOS را انجام داده باشید میتوانید با انجام چند حرکت ساده و فشار دادن چند دکمه این کار را انجام دهید.
علاوه بر مخاطبین میتوانید با استفاده از این قابلیت به صورت مستقیم با سرویسهای اضطراری تماس برقرار کنید. به همین دلیل است که فعالسازی قابلیت Emergency SOS میتواند در آینده به اندازه قابل توجهی به کمک شما بیاید.
استفاده از قابلیت Emergency SOS در گوشی های آیفون و اپل واچ
معنی emergency sos چیست و پیام sos چیست؟ قابلیت SOS سیستم عامل iOS 11 یکی از بهترین ویژگیهایی بود که چندین سال قبل به نسخه iOS 11 افزوده شد. این ویژگی به صورت پیشفرض در آیفون راه اندازی شده و آماده استفاده است. تماس اضطراری در آیفون کار آسانی است، اما نحوه استفاده از قابلیت SOS در مدلهای مختلف گوشیهای اپل با هم تفاوتهایی دارد.
آیفون 8 به بعد
معنی emergency sos چیست؟ اگر صاحب آیفون 8 یا مدلهای بالاتر آن که از سال 2017 به بعد وارد بازار شدند هستید ابتدا دکمه پاور گوشی را به همراه یکی از دکمههای تنظیم صدا نگه دارید. سپس یک نوار کشویی را در صفحه مشاهده میکنید که روی آن عبارت Emergency SOS نوشته شده است. اگر این نوار تماس اضطراری sos در ايفون را به سمت راست بکشید گوشی با شماره 112 که شماره تلفن تماس اضطراری ملی در ایران است و به سازمان امداد و نجات هلال احمر تعلق دارد تماس برقرار میکند. استفاده از sos به صورت زیر است.
اما اگر در موقعیتی بودید که نمیتوانستید این نوار نحوه فعال کردن sos در اندروید را به سمت دیگر بکشید همان دکمههایی که ابتدا فشار دادید را نگه دارید. پس از مدت کوتاهی گوشی یک صدای هشدار بلند پخش خواهد کرد و یک شمارش معکوس روی صفحه نشان داده میشود. زمانی که این شمارش معکوس به پایان برسد گوشی به صورت خودکار با شماره 112 تماس برقرار میکند. شما باید تا پایان شمارش دکمهها را نگه دارید.
این حالت به خصوص زمانی کاربرد دارد که نتوانید گوشی را از جیب شلوار یا لباستان خارج کنید. میتوانید با مراجعه به مسیر Settings > Emergency SOS و خاموش کردن گزینه Countdown Sound این صدای هشدار را حذف کنید.
افزون بر این اگر مخاطبین اضطراری را نیز اضافه کرده باشید گوشی پس از برقراری تماس با 112 بلافاصله از طریق پیام کوتاه برای مدت زمان مشخصی به طور مداوم آخرین موقعیت مکانی شما را برای مخاطبین ارسال میکند.
آیفون 7 به قبل
دکمه sos در گوشی چیست؟ اگر آیفون 7 یا مدلهای قبلتر از آن را دارید نحوه استفاده از قابلیت SOS کمی متفاوت است. در این آیفونها باید برای استفاده از این ویژگی دکمه پاور را 5 بار به صورت پشت سر هم فشار دهید. پس از اینکه دکمه را فشار دادید نوار کشویی Emergency SOS ظاهر خواهد شد. البته در گوشیهای آیفون 8 به بعد نیز میتوانید با 5 بار فشار دادن پشت سر هم دکمه پاور از این قابلیت استفاده کنید.
نحوه اضافه کردن مخاطبین اضطراری در آیفون
حتما به شما توصیه میکنیم چندین نفر از اعضای خانواده یا دوستان را به عنوان مخاطب اضطراری به گوشی اضافه کنید. به این صورت آیفون به شکل خودکار پس از پایان تماس شما با شماره 112 از طریق پیامک آخرین موقعیت مکانی گوشی را به آنها ارسال میکند.
برای اضافه کردن مخاطبین به فهرست مخاطبین اضطراری ابتدا برنامه Health را باز کنید و سپس بر روی تصویر پروفایلتان کلیک کنید. در صفحه بعد Medical ID را لمس کنید و بعد گزینه Edit را انتخاب کنید. حالا به پایین صفحه و بخش Emergency Contacts بروید. گزینه Add an emergency contact را لمس و بعد از مخاطبین گوشی، مخاطبین مدنظرتان را انتخاب کنید.
در این صفحه علاوه بر امکان افزودن مخاطبین اضطراری میتوانید Medical ID خود را نیز تکمیل کنید. با تکمیل این اطلاعات پزشک و سرویسهای اورژانسی میتوانند اطلاعات مهم مربوط به پرونده پزشکی شما مثل آلرژیها، بیماریها، داروهایی که مصرف میکنید، گروه خونی، وزن و قد و همچنین مخاطبین اضطراری را بدون اینکه به رمز عبور گوشی نیاز داشته باشند از صفحه قفل گوشی مشاهده کنند. البته برای اینکه این اطلاعات قابل مشاهده باشند باید گزینه Show When Locked در پایین صفحه را فعال کرده باشید. زمانی که تمامی اطلاعات را وارد کردید گزینه Done را لمس کنید تا تغییرات ذخیره شوند.
قابلیت خدمات اضطراری SOS اپل واچ
در اپل واچ نیز قابلیتی مشابه به قابلیت Emergency SOS وجود دارد. برای استفاده از آن کافی است دکمه کناری ساعت را فشار داده و نگه دارید تا نوار کشویی Emergency SOS ظاهر شود. این نوار را از چپ به راست بکشید. علاوه بر این میتوانید مانند آیفون دکمه کناری را فشار داده و تا زمانی که شمارش معکوس به پایان میرسد نگه دارید تا به طور خودکار با 112 تماس برقرار شود.
اپل واچ سپس به طور خودکار موقعیت مکانی شما را از طریق پیام کوتاه به اطلاع مخاطبین اضطراری میرساند. نکته مهم این است که اگر از نسخه LTE اپل واچ استفاده نمیکنید، برای برقراری تماس اضطراری، گوشی حتما باید نزدیک ساعت باشد.
استفاده از قابلیت Emergency SOS در گوشی های اندروید
معنی emergency sos چیست؟ در گوشیهای اندرویدی نحوه استفاده از این ویژگی بسته به شرکت سازنده گوشی متفاوت است. برای مثال در گوشیهای سامسونگ میتوانید با 3 بار فشار دادن دکمه پاور به صورت پشت سر هم یک پیام کوتاه حاوی موقعیت مکانی به مخاطبین اضطراری خود ارسال کنید. افزون بر این گوشی به صورت خودکار با دوربین سلفی و اصلی از نمای جلو و پشتی گوشی تصویربرداری کرده و آن را همراه با یک نوار صوتی که چند لحظه پیش از ارسال پیام به صورت خودکار ضبط شده، همراه با پیامک ارسال میکند.
چگونه sos را غیر فعال کنیم؟ در سوی دیگر در گوشیهای شیائومی کاربران میتوانند با 5 بار فشار دادن دکمه پاور گوشی به صورت پشت سر هم از قابلیت خدمات اضطراری SOS استفاده کنند. با این کار موقعیت مکانی شما به همراه یک پیام اضطراری به مخاطبینی که از قبل مشخص کردهاید ارسال میشود. همچنین در گوشیهای اوپو و ریلمی نیز چنین قابلیتی وجود دارد با این تفاوت که کاربر میتواند از قبل مشخص کند در مواقع اورژانسی از طریق تماس تلفنی با مخاطبین اضطراری خود ارتباط برقرار کند یا اینکه موقعیت مکانی بوسیله پیام کوتاه به آنها ارسال شود.
البته گوگل به تازگی در اندروید 12 امکان استفاده از قابلیت Emergency SOS را با 5 بار فشار دادن پشت سر هم دکمه پاور فراهم کرده و به احتمال زیاد در آینده و با عرضه این نسخه برای گوشیهای اندرویدی تمام آنها درست مانند آیفون از این طریق قابلیت تماس با شماره تلفن اضطراری را داشته باشند.
نحوه اضافه کردن مخاطبین اضطراری در اندروید
همانطور که گفتیم در گوشیهای اندروید نحوه استفاده از قابلیت Emergency SOS و بسیاری از قابلیتهای دیگر کمی با هم متفاوت است، اما به طور کلی تفاوت خیلی زیادی بین آنها وجود ندارد. برای مثال در ادامه به نحوه اضافه کردن مخاطبین اضطراری اشاره خواهیم کرد و برای این کار از اندروید 10 و یک گوشی موتورولا کمک میگیریم. بنابراین ممکن است در گوشی شما تفاوتهایی در روند انجام کار با sos هلال احمر وجود داشته باشد.
ابتدا به Settings و سپس About phone در پایین صفحه مراجعه و در پنجره بعدی Emergency information را انتخاب کنید. برای اضافه کردن اطلاعات پزشکی در بخش Medical information گزینه Add information را انتخاب کنید و اطلاعات خود مثل نوع آلرژی، بیماری زمینهای، داروها، گروه خونی و سابقه اهدای عضو را وارد کنید.
حالا برای اضافه کردن مخاطبین به صفحه قبلی برگردید و گزینه Add contact را لمس و مخاطبین مورد نظرتان را انتخاب کنید. اما برای آنکه بتوانید این اطلاعات را مشاهده کنید کافی است دکمه پاور گوشی را نگه داشته و گزینه Emergency و سپس Emergency information را دو بار لمس کنید. در صفحه بعدی میتوانید تمامی اطلاعات پزشکی و همچنین مخاطبین اضطراری را مشاهده کنید.
کلام آخر
امیدواریم که هرگز مجبور به استفاده از دکمه sos در گوشی نشوید، اما بهتر است از همین حالا تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید و با نحوه استفاده از قابلیت SOS در گوشی خود آشنا شوید تا اگر روزی به این ویژگی احتیاج پیدا کردید بتوانید به سرعت تقاضای کمک کنید.